Cursussen & Workshops

Cursussen & Workshops

Verdiep je kennis en ervaar het zelf

Cursussen & Workshops

Studio Vandaan specialiseert zich in ontspanning en beweging rond de zwangerschap. Of je nu zwanger wenst te worden, al zwanger bent, of je babietje al hebt gekregen; we hebben voor ieder wat wils!

Voor dames die graag zwanger worden:

 1. Cursus Fertiliteitsyoga ‘Fit for fertility-yoga’
 2. Well-Women Yoga Lessen & Hormoonyoga Workshop

Voor zwangere dames:

 1. Zwangerschapsyogalessen vanaf 14 weken zwangerschap tot aan je bevalling
 2. Bewust Zwanger Workshop Je zwangerschap is de uitgelezen tijd om meer Mindful en bewust door het leven te gaan. In de drukte van alledag kan je zwangerschap soms naar de achtergrond verdwijnen en dan is het extra lekker om er wel even de tijd voor te nemen en ongegeneerd zwanger te zijn!
 3. Voorbereiding op je bevalling:

We raden je aan een van deze opties rond je 33e-35e week in te plannen.

 1. Volg zelf of samen met je partner de 1-daagse Birth Prep Spoedcursus (5 uur) om de belangrijkste ademhalingstechnieken, (beval)houdingen en oefeningen uit Birthlight Zwangerschapsyoga die specifiek voor de bevalling zijn, te leren of te herhalen. Bovendien besteden we aandacht aan de rol van de partner.
 2. Volg zelf of samen met je (beval)partner de Birth Prep Mini-Cursus van 2 avonden of 2 ochtenden (van 2 uur) waarin je de belangrijkste ademhalingstechnieken, (beval)houdingen en oefeningen uit de Birthlight Zwangerschapsyoga leert of herhaalt die specifiek voor de bevalling zijn ontworpen. Bovendien besteden we aandacht aan de rol van je (beval) partner en hoe hij of zij jou het beste kan ondersteunen.
 3. Volg samen met je (beval)partner een PARTNERLES van 2 uur en leer alles over samen bevallen, de rol van je (beval)partner tijdens de bevalling en de belangrijkste ademhalingstechnieken, oefeningen en bevalhoudingen uit Birthlight Zwangerschapsyoga.

4. Postpartum Voorbereidingsworkshop ‘Wat kan je verwachten na de bevalling?: In de workshop nemen we je mee naar de tijd na de geboorte en wat je daarin kan verwachten. Het is een praktische voorbereidingsworkshop met als doel om de transitie naar moederschap soepel te laten verlopen en zo goed mogelijk voor jezelf te kunnen zorgen.

Cursus Hypnobirthing (coming soon!)

Hypnobirthing is een zwangerschapscursus die steeds meer bekendheid heeft vergaard vanwege haar positieve en ontspannende uitwerking op bevallende dames. De cursus duurt vijf sessies van 2,5 uur en volg je samen met je (beval)partner. Deze cursus bieden we binnenkort aan! Heb je interesse? Mail Danielle even op info@studiovandaan.nl.

Voor nieuwe moeders/ouders:

 1. Postnatale Voorbereidingsworkshop ‘Wat kan je verwachten na de bevalling?: In de workshop nemen we je mee naar de tijd na de geboorte en wat je daarin kan verwachten. Het is een praktische voorbereidingsworkshop met als doel om de transitie naar moederschap soepel te laten verlopen en zo goed mogelijk voor jezelf te kunnen zorgen.
 2. Mindful met je baby : De 8-weekse Mindfulnesstraining speciaal voor (nieuwe) ouders met een kindje tot 18 maanden. Je leert als ouder bewuster in de verzorging en opvoeding van je kleintje te staan zodat je meer van het ouderschap kan genieten. Dit zorgt voor meer rust, gemak, beter omgaan met stress en stelt je in staat om goed voor jezelf zorgen. Het idee is: Als je goed voor jezelf zorgt, zorg je automatisch ook beter voor anderen.
 3. Cursus Babymassage:  Tijdens de cursus van 3 x 75 minuten, leert Mayke je je kindje masseren met liefdevolle aandacht. Babymassage is niet alleen een heerlijk momentje samen, werkt tegen buikkrampjes, bevordert goede slaap en is gunstig voor het algehele welzijn en de ontwikkeling van je kindje.
 4. Workshop Hormoonyoga  In deze speciale yoga workshop die gegeven wordt door Hormoonyoga-docente Marjon krijg je praktische tips, leer je meer over de delicate hormonale balans in je lichaam en maak je kennis met diverse yogahoudingen die helpen de balans weer te herstellen. Met zachte poses die zorgen voor een betere doorbloeding helpen we de eierstokken, hypofyse, schildklier en de bijnieren om meer in harmonie te komen, creëren we ruimte in het bekken en komen we tot een diepe ontspanning.

Voor kindjes

 1. In samenwerking met Ludens KDV ’t Klavertje geven we daar aan de kindjes op de groep heuze Peuteryoga! (voor kindjes van 2,5-4 jaar)
 2. Workshop WobbelyogaMet de Wobbel wordt kinderyoga nóg speelser. Wobbelyoga gaat over balans, kracht en focus. Elk kind stapt met een grote glimlach van de Wobbel af! (voor kindjes van 4-8 jaar).
 3. Workshop Wobbelyoga voor Ouder & Kind (4-6 jr)
 4. Binnenkort: Workshop Ouder & Peuter Yoga! Heb je interesse? Mail Danielle op info@studiovandaan.nl.

Online Inschrijven op je telefoon, tablet of pc

Met ons online inschrijfsysteem kan je je plek reserveren in de workshop of cursus van je keuze.

Je betaalt vervolgens via IDEAL, wel zo gemakkelijk!

Ga je al spoedig bevallen?

En heb je geen tijd gehad om (veel) zwangerschapsyogalessen te volgen, of ben je al eerder een keer bevallen?

Dan is een van deze drie speciale Birth Preperation opties misschien iets voor jou of jullie: