Bewust Zwanger (Workshop)

Bewust Zwanger

Dat wat je aandacht geeft, groeit

Bekijk de Agenda

Bewust Zwanger – Workshop

Dat wat je aandacht geeft, groeit. 

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Je lichaam verandert snel en je hebt het idee dat je nog van alles moet regelen voordat je kindje er is. Daarnaast gaat het leven gewoon door; werk, vrienden en daarbovenop nog alle dingen op je eindeloze to-do lijst. Je zou bijna vergeten dat je zwanger bent! Niets is minder waar. Je lichaam is hard aan het werk om een klein mensje te maken. Het is niet altijd gemakkelijk om naar de signalen van je lichaam te luisteren en het de rust en aandacht te geven die het verdient.

 

De verdiepingsles ‘Bewust zwanger’ helpt je om met aandacht aanwezig te zijn in het moment. Zo kun je je zwangerschap bewuster ervaren en goed leren voelen hoe je goed voor jezelf kan zorgen. Want goed voor jezelf zorgen, betekent automatisch ook goed voor je kindje zorgen.

In de les Bewust Zwanger leer je:

  • Hoe bewuste aandacht jouw ervaring van je zwangerschap kan veranderen.
  • Hoe je contact kunt maken met je kindje in je buik.
  • Hoe je kunt omgaan met piekergedachten en zorgen rondom zwangerschap, bevallen en moeder worden.
  • Vriendelijker kijken naar jezelf en je lichaam, juist nu er zoveel verandert.
  • Hoe je de signalen van je lichaam kan herkennen zodat je voldoende rust kunt nemen.

In 2,5 uur gaan we aan de slag met praktische oefeningen die jij na afloop gemakkelijk thuis kunt blijven doen. Je krijgt na de workshop toegang tot alle geleide meditaties uit de les.

Mayke den Ouden

De workshop Bewust Zwanger wordt gegeven door Mayke den Ouden van ‘Mindful Moments’.

When life throws you lemons…

Met uit balans raken heb ik flink wat ervaring. Door een verkeersongeluk veranderde mijn wereld en alles wat ik kende. Mijn werk als onderzoeker op de universiteit van Amsterdam heb ik moeten opgeven. Ik ben jaren bezig geweest met herstellen en nog steeds niet helemaal ‘gezond’ volgens de artsen. Tijdens mijn revalidatie ben ik gestart met het beoefenen van mindfulness en yoga. Ik heb geleerd hoeveel je zelf kunt doen om je goed te voelen en tegelijkertijd om te accepteren dat het leven soms anders loopt dan je vooraf had gepland. En dat dit ook oké is.

Weer terug in balans

Inmiddels heb ik meerdere opleidingen afgerond op het gebied van yoga, mindfulness en massage, voor zowel volwassenen als voor kinderen. Dit heeft me enorm geholpen bij mijn eigen herstel. Nu wil ik mijn kennis en ervaringen graag delen met anderen. Wat mij het meest aanspreekt in mijn werk is de relatie tussen ouder en kind en dat echt contact maken met je kindje een wereld van verschil kan maken. Toen ik moeder werd, heb ik dit zelf ervaren. Onze zoon had een lastige start met veel pijn, en wat ben ik blij dat ik iets voor hem kon doen, maar ook voor mezelf. Want door goed voor mezelf te zorgen, kon ik ook de beste versie van mezelf zijn voor hem.

Hoe kan ik jou helpen?

“In mijn workshops en trainingen draait het om ècht contact maken met je kindje. Dit begint met goed voor jezelf zorgen. Want als jij lekker in je vel zit, dan is er ruimte en aandacht voor je kindje, zowel in de buik als daarna. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van mindfulness. Als je lichamelijk lekker in je vel zit, dan voel je je mentaal ook sterker en ben je flexibeler voor datgene wat op je pad komt. Mindfulness gaat voor mij over jezelf goed leren kennen, over leren genieten van wat er nu is, zodat je ook sneller aan de bel kunt trekken als er iets niet goed is. Uiteindelijk leer je gemakkelijker omgaan met de drukte en stress van alle dag en je leven zo in te richten dat zowel jij als je kindje er blij van worden. Dat is iets wat iedereen verdient en daarom wil ik jou hier graag bij helpen.” – Mayke

Praktische Info

Datum/tijd: de verdiepingsles duurt 2,5 uur.

Locatie: Onze studio vind je op de Lange Vliestraat 2, Utrecht (De Planeet), tegenover de Beijenkorf. Omdat we in een erg groot pand zitten, komt de docente je bij de voordeur ophalen 5 minuten voor aanvang van de les; kom dus op tijd!

Om de voordeur van ons pand te vinden: neem bij de ingang van ‘De Planeet’ de lift naar de 2e verdieping, daar zie je de voormalige HKU voordeur aan je rechterhand. Hier komen we je halen.

Docente: Mayke den Ouden van Mindful Moments

Tarief: € 40,00 pp (voor de workshop van 2,5 uur).

Aanmelden: Je kunt je voor de workshop aanmelden via de directe linkjes hierboven of via ons yogaschema. Plekjes zijn beperkt tot 12 dames.

Heb je vragen of wensen?

Neem zeker even contact met ons op. We staan voor je klaar!

Goed Voorbereid op de bevalling?

We bieden verschillende opties om je zowel fysiek als mentaal goed voor te bereiden. Alleen, of samen met je partner.