Lente Yogaweekend in Drenthe

Lente Yogaweekend in Drenthe

do 7- zo 10 juni
met yoga, meditatie, biologisch eten, lezen, wandelen en meer

Agenda

Ga je mee de lente vieren in Drenthe?

3 hele dagen met yoga, meditatie, rust, natuur en tijd voor jezelf. 

Tijdens de vierde editie van ons Yogaweekend kom je helemaal tot jezelf. Vier de lente met ons en laad je batterij weer op met dagelijkse yogalessen (Yin, Vinyasa Flow & Duo-Yoga), meditatie en mindfulness, en een wisselend middagprogramma voor wie wil met o.a. een Thaise yoga-massageworkshop en een kookworkshop. Je bent van harte welkom op de Hof van Axen in het rustgevende Drenthe. Beleef de prachtige natuur en geniet van gezond & lekker vegetarisch eten. Je hebt naast de yoga alle tijd voor jezelf: in de tuin een boek lezen, zonnen, schommelen op de schommelbank, zwemmen in het ‘eigen’ zandmeer, of genieten van een massage; de keuze is aan jou!

OVER HET YOGAWEEKEND

Op donderdag ben je tussen 17.00 uur en 18.15 uur van harte welkom bij het Hof van Axen. Rond half 7 gaan we aan tafel en maken we kennis met elkaar onder het genot van heerlijke huisgemaakte vegetarische/veganistische maaltijd. Na het eten heb je nog even tijd voor jezelf zodat je even helemaal kunt settelen in je kamer en op het prachtige hof van Axen. Om half 9 komen we samen in de yogazaal voor een rustige Yin-yogasessie waardoor je alle dagelijkse activiteiten achter je kunt laten en zoveel mogelijk kunt landen. We besteden aandacht aan het uitspreken/zetten van een intentie voor het weekend. Ervaring leert dat door het zetten van een intentie, je iets toevoegt aan je weekend wat bijdraagt aan een intensere, diepere, betekenisvolle ervaring.

We nodigen je uit om elke ochtend in stilte te starten tot na de yogales. Elke dag starten we met een vroege ochtendmeditatie. Deze begeleide meditatie is erg toegankelijk ook als je niet gewend bent om te mediteren. Na een korte pauze is het tijd voor een frisse en energieke yogales, gevolgd door het ontbijt.  Wil je liever iets langer blijven liggen dan sla je de meditatie over en sluit je aan bij de yogales. Na het ontbijt ben je vrij om te doen wat je wilt; je kunt luieren, een boek lezen, tekenen, zwemmen in het meer of wandelen in de natuur. Laat je inspireren en uitnodigen door de prachtige omgeving waarin de Hof van Axen zich bevindt. Samen of alleen.

Om 13.00 uur staat de lunch van Jetske voor ons klaar. Na de lunch ben je vrij om tot aan het middagprogramma te doen wat je wilt. Op vrijdag staat er een Duo-yogales (waarbij je elkaar dieper in de houding helpt) of een Thaise yoga-massageworkshop op de agenda, op zaterdag kun je kiezen voor een kookworkshop met Jetske (inclusief het zelf plukken van de kruiden en ingrediënten uit de tuin :-)) of een mooie wandeling. Op zondag gaan we de prachtige Drentse natuur in voor een stiltewandeling.

Zondag beginnen we de dag een uurtje later. Na de ochtendmeditatie is het tijd voor een verdiepende yogales. Daarna staat er een brunch voor je klaar. Na de brunch heb je even tijd voor jezelf. We ontmoeten elkaar weer rond half 2 voor een stiltewandeling in de natuur. De ervaring leert dat als je in stilte bent, je meer aandacht hebt voor de geluiden, geuren en kleuren om je heen. Je leert de natuur op een andere en intensere manier ervaren. Na de stiltewandeling genieten we van een late lunch. Rond 4 uur sluiten we samen het Yogaweekend af.

LOCATIE:
Het yogaweekend vindt plaats op het prachtig gelegen Hof van Axen in Witteveen, Drenthe.
De Hof van Axen is door eigenaren Sonja en Jan zelf volledig gerenoveerd tot een bijna 100% eco-vriendelijk verblijf. Ze runnen het hof met veel liefde en passie waardoor je je op het hof meteen zal thuis voelen. Hier kan je volop genieten van rust en zon en luieren aan de rand van het zwemmeer. De yoga en meditatielessen vinden plaats in een sfeervolle, ruime yogazaal met uitzicht op de grote tuin van het hof. De kok van het hof bereid met liefde heerlijke vegetarische maaltijden met verse kruiden en groenten uit eigen tuin. In de avond  zijn er prachtige sterrenhemels te zien en kan je je verwarmen aan de houtgestookte kachels. Je slaapt in prettige, warme kamers met uitzicht op de tuin en de bossen. Kortom, op het hof vind je alle ingrediënten voor een rustgevend en inspirerend yogaweekend.

PRAKTISCH

Yogaweekend tarief: 

  • Standaard tarief op basis van een 2-persoonskamer: euro 395,00
  • Tarief op basis van een 1-persoonskamer: euro 495,00

De tarieven zijn inclusief:

  • Alle ochtend- en avondyogalessen
  • 3 keer een middagprogramma: een DuoYogaworkshop of Thaise yoga-massageworkshop op vrijdag, een kookworkshop op zaterdag en een stiltewandeling op zondag.
  • 3 Overnachtingen in een 2-persoons slaapkamer met gedeelde badkamer.
  • Volledig pension met drie maal een huisgemaakt vegetarisch ontbijt, gezonde lunch en een vegetarisch diner, koffie, thee, koek en fruit.
  • Toeristenbelasting

De tarieven zijn exclusief

  • Transport naar de locatie (evt is een pick up mogelijk als je met het OV komt)
  • Annuleringsverzekering

Optioneel bij te boeken: Een ontspannende massage van 60 min voor € 55,00

Aanmelden

Heb je interesse of wil je je inschrijven voor het Lente Yogaweekend? We horen het graag! Dat kan bij Danielle via info@studiovandaan.nl of bij Tamara Tamara@yogafootprint.nl.

P.S.Wacht niet te lang want de plekken zijn beperkt (max 12 deelnemers)! Met je inschrijving ga je ook akkoord met de Algemene Voorwaarden voor het weekend.

De Docenten

Het Lente Yogaweekend wordt georganiseerd door collega yogadocenten en vriendinnen Danielle & Tamara. Ze gaan al jaren naar de Hof van Axen om daar een groep mensen te ontvangen voor een heerlijk weekend in Drenthe. Iedere keer is weer zo’n feestje dat ze het blijven organiseren.

Daniëlle van Grieken – Studio Vandaan

Danielle is gecertificeerd Yogadocente en geeft Vinyasa en  Zwangerschapsyogales in Utrecht. 

Acht jaar geleden zei Danielle haar loondienstbaan gedag en richtte ze studio Vandaan op om haar passie voor Yoga, voeding en massages te verenigen en alleen nog maar te doen wat ze écht leuk vindt. Daar heeft ze nooit spijt van gehad! Naast yogalessen en massages geeft ze met veel liefde veganistische kookworkshops en houdt ze af en toe een veganistisch huiskamerrestaurant. Ze vind het een groot voorrecht om een ontspannende bijdrage te mogen leveren in iemands leven, of dat nu met Yoga, een massage of een gezellig diner is.

‘Omdat we maar één lichaam hebben, kunnen we er maar beter goed voor zorgen. Yoga, meditatie, massages en gezond eten houden je lichaam en de geest helder en vrolijk!’

Lees hier meer over Danielle

Tamara van Uden – YOGA Footprint

Tamara is gecertificeerd Yogadocente en geeft Vinyasa en Yin Yoga in Utrecht. Na een mooie persoonlijke zoektocht heeft ze dik twee jaar geleden het roer omgegooid en besloten om het pad van yoga te gaan bewandelen. Ervaring heeft haar geleerd dat een combinatie van yoga, meditatie en mindfulness haar hoofd, haar lijf en haar hart nog meer samenbrengen. Meditatie en mindfulness zijn dan ook steeds meer een onderdeel gaan uitmaken van het pad wat ze bewandelt.

Naast yoga, meditatie en mindfulness haalt ze veel inspiratie uit het leven zelf, de natuur & mensen om zich heen, het Boeddhisme en heeft ze een passie voor lekker en gezond eten en creatief bezig zijn in de vorm van schrijven en tekenen. Haar eigen ervaringen, passies en inspiratie vormen de basis van de lessen en workshop die ze met YOGA footprint organiseert.

Met mijn persoonlijke aanpak en mijn liefde voor mens & natuur wil ik jullie enthousiasmeren en motiveren om zelf te gaan ervaren wat yoga voor jou kan doen.