Babymassage Workshop

Babymassage Workshop

Samen ontspannen

Bekijk de Agenda

Babymassage Workshop

Tijdens de workshop Babymassage leer je je kindje masseren via de Shantala Babymassage methode. Paulina is doula en gecertificeerde docente in de Shantala Babymassage. Shantala was een Indiase moeder die haar baby (zoals vrijwel alle moeders in India) dagelijks masseerde. Als dank voor haar medewerking aan een film en een boek over babymassage is deze methode van babymassage naar haar vernoemd.

Babymassage is een fijne en laagdrempelige manier om als ouder samen te ontspannen en contact te maken met je kindje en zo jullie band te versterken. Door met aandacht te masseren ben je op een andere, meer bewuste manier bezig met je kleintje dan dat je doet tijdens het praktische voeden en verzorgen. De babymassage is niet alleen erg leuk om te doen, maar het is ook een mooie manier om je liefde voor je kleintje te tonen, geborgenheid te schenken en zelfvertrouwen te geven aan je kindje. Bovendien heeft regelmatige massage een gunstige uitwerking voor babietjes die last hebben van klachten als buikkrampjes, onrust en vaak huilen. De massage stimuleert de ontwikkeling van de zintuigen, het voelen, de doorbloeding van het babylichaam, de ontwikkeling van de spieren en het lichaamsbesef van je kleintje. Bonus: Je kindje gaat ook in de TummyTub! Fijn als je een grote handdoek kan meenemen om je kleintje af te drogen.

De workshop babymassage is geschikt voor één ouder (moeder of vader) met een baby van 6 weken tot ongeveer 9 maanden (totdat ze kunnen omrollen). Iedereen kan het leren! De workshop wordt gegeven in onze studio in centrum Utrecht. Meer praktische info vind je hieronder.

New! Baby Massage Workshop in English

We also offer the workshop in English! See for dates the practical info below. 

Baby massage is a great way to spend time with your baby.  The Shantala baby massage method is defined by it’s simplicity and with its mesmerizing rhythmic movements, it is very relaxing the baby as well as it’s mother or father, it enhances a baby’s sense of security, their sleep patterns as well as their immune-systems. It also promotes a healthy bonding process, and helps with self-regulation.

You will be taught some of the basic strokes and techniques of the Shantala method of baby massage in this workshop.

This method was brought from India to Europe by Fredric Leboyer, a French doctor who observed women in India massaging their baby’s with this rhythmic technique. A young mother called Shantala let him observe and photograph her as she massaged her son outside and he decided to name the method after her. It was then later adapted to Western lifestyle needs and this is what we teach mothers now. A beautiful tradition worthy of passing on.

At the end of the class the baby’s will be put in the tummy tub, so please bring a large towel to dry them off afterwards.

Babymassage in Utrecht bij studio Vandaan
Babymassage in Utrecht bij studio Vandaan
Babymassage Workshop in Utrecht bij studio Vandaan

Paulina Glapinsky

Paulina is moeder van twee zoontjes (’11 & ’14) en werkt nu 5 jaar als geboorte en post partum doula in Utrecht eo. Ze is bevlogen en gepassioneerd in het werk dat ze doet en ze gelooft dat iedere vrouw en haar partner, warme continue persoonlijke ondersteuning tijdens en na de bevalling verdient. Haar kernwaarden zijn autonomie, enthousiasme, geborgenheid , humor, nuchterheid en empathie. Lees meer over doula Paulina.

Postpartum Prep Workshop met Paulina
Babymassage Workshop in Utrecht bij studio Vandaan

New! Privécursus Babymassagebij je thuis

Lees meer erover hieronder

” Ik vond de workshop erg leuk! Het sloot goed aan bij het doel waar ik mee kwam; even quality time met mijn tweede kindje voordat ik weer ga werken. In een korte tijd heb ik een paar praktische tips en trucs gekregen waar ik thuis zeker mee aan de slag ga. Zowel het masseren van buik als beentjes zal ik thuis (proberen) vol te houden. Hij leek het erg fijn te vinden! Ik ben zelfs aan het overwegen om een tummy tub aan te schaffen :).
Ik heb erg genoten van de workshop en  zal het ook zeker aanraden aan anderen!
Lindavolgde de workshop zomer 2018
Ik vond het fijn om zo bewust met mn baby bezig te zijn. Ook de volgorde van de massage was prettig en dan ook nog in de Tummytub; dat had ik nooit bedacht.
Dinjavolgde de workshop in herfst 2018

Privé Cursus Babymassage bij je thuis

Liever een cursus Babymassage bij je thuis? Dat kan ook! Paulina leert je de Shantala Babymassage in twee huisbezoeken (in Utrecht-stad) van 1 uur. Zo kan je in het comfort van je eigen huis en zonder met je kleintje ergens heen te hoeven, de technieken leren. De dagen en tijden kan je afspreken met Paulina. Mail ons op info@studiovandaan.nl om de afspraak te maken.

Babymassage in Utrecht bij studio Vandaan

Geef de workshop

Babymassage cadeau!

met onze cadeaubon

Praktische Informatie 

  • Workshop Babymassage (1,5 uur) met Paulina – Data:
  • Locatie 1: KDV ’t Roze Olefantje, Nieuwegracht 49, Utrecht.
  • Locatie 2: BirthSpace: in Bedrijfsverzamelgebouw aan de Burgermeester Verderlaan 19, Utrecht. Het is te vinden net over de fietsbrug naar Leidsche Rijn vanuit Oog in Al, er is gratis parkeren on site en ook zeer goed bereikbaar met OV: Neem dan Bushalte bus 4 voor de deur (halte „Burgermeester Verderlaan”).
  • Tarief: 30,00 voor 1 workshop van 1,5 uur voor een moeder of vader met één baby
  • Aanmelden kan via de directe linkjes hierboven of via ons Yogalesschema. Zoek daarvoor de datum van je keuze op in de kalender en klik op ‘Reserveren’.
  • Heb je nog vragen? Neem even contact met ons op.

Locatie 1
Locatie 2

Online Inschrijven op je telefoon, tablet of pc

Met ons online inschrijfsysteem kan je je plek reserveren in de Workshop of Cursus van je keuze. Je betaalt vervolgens via IDEAL, wel zo gemakkelijk!