Babymassage

Babymassage

Samen ontspannen

Groepsworkshop Babymassage

Tijdens de groepsworkshop of cursus Babymassage leer je je kindje masseren via de Shantala Babymassage methode. Paulina, Lizanne & Maddy zijn alledrie gecertificeerde docente in de Shantala Babymassage. Shantala was een Indiase moeder die haar baby (zoals vrijwel alle moeders in India) dagelijks masseerde. Als dank voor haar medewerking aan een film en een boek over babymassage is deze methode van babymassage naar haar vernoemd.

Babymassage is een fijne en laagdrempelige manier om als ouder samen te ontspannen en contact te maken met je kindje en zo jullie band te versterken. Iedereen kan de massage leren. Door met aandacht te masseren ben je op een andere, meer bewuste manier bezig met je kleintje dan dat je doet tijdens het praktische voeden en verzorgen. De babymassage is niet alleen erg leuk om te doen, maar het is ook een mooie manier om je liefde voor je kleintje te tonen, geborgenheid te schenken en zelfvertrouwen te geven aan je kindje. Bovendien heeft regelmatige massage een gunstige uitwerking voor babietjes die last hebben van klachten als buikkrampjes, onrust en vaak huilen. De massage stimuleert de ontwikkeling van de zintuigen, het voelen, de doorbloeding van het babylichaam, de ontwikkeling van de spieren en het lichaamsbesef van je kleintje. De workshop en cursus Babymassage zijn geschikt voor babietjes van 6 weken tot ongeveer 9 maanden (totdat je baby kan omrollen of erg actief wordt.

De groepsworkshop babymassage is geschikt voor één ouder en één baby, duurt 1,5 uur en is een mooie manier om van de Shantala Babymassage te proeven en te ontdekken hoe het voor je kindje is.  Je leert enkele basis babymassagetechnieke en je kindje gaat in de TummyTub! Fijn als je een grote handdoek kan meenemen om je kleintje af te drogen. We kunnen in de workshop helaas niet het gehele lijfje behandelen.

De groepsworkshop wordt gegeven in onze studio in Utrecht (Birth Space, Leidsche Rijn). Tarief Groepsworkshop (1,5u): € 40,00. Data en verdere praktische informatie vind je hieronder.

*We also offer the massage workshop or course in private in English! Contact us for more info.

Babymassage in Utrecht bij studio Vandaan
Babymassage in Utrecht bij studio Vandaan

Wat vonden zij?

“Ik vond de workshop erg leuk! Het sloot goed aan bij het doel waar ik mee kwam; even quality time met mijn tweede kindje voordat ik weer ga werken. In een korte tijd heb ik een paar praktische tips en trucs gekregen waar ik thuis zeker mee aan de slag ga. Zowel het masseren van buik als beentjes zal ik thuis (proberen) vol te houden. Hij leek het erg fijn te vinden! Ik ben zelfs aan het overwegen om een tummy tub aan te schaffen :).
Ik heb erg genoten van de workshop en  zal het ook zeker aanraden aan anderen!”
Linda

“De workshop heb ik als fijn ervaren. Prettige ruimte en Paulina is heel vriendelijk en geduldig. Ik vond het ook te gek dat Paulina afsloot met een paar simpele baby-yogaoefeningen! Daar sluit ik nu ook elke keer de massage mee af en vindt mijn zoontje ook echt heerlijk.”

Bahia
“Ik vond het fijn om zo bewust met mn baby bezig te zijn. Ook de volgorde van de massage was prettig en dan ook nog in de Tummytub; dat had ik nooit bedacht.”
Dinja

Data:

  • zaterdag 14/01/2023 van 10.30-12.00 uur
  • woensdag 08/02/2023 van 10-11.30 uur
  • zaterdag 11/03/2023 van 10.30-12.00 uur
  • woensdag 12/04/2023 van 10-11.30 uur
  • woensdag 10/05/2023 van 10-11.30 uur

Praktische Informatie

Groepsworkshop Babymassage (1,5 uur)

  • Docent: Paulina Glapinsky
  • Locatie: BirthSpace: in Bedrijfsverzamelgebouw aan de Burgermeester Verderlaan 19, Utrecht. Het is te vinden net over de fietsbrug naar Leidsche Rijn vanuit Oog in Al, er is gratis parkeren on site en ook zeer goed bereikbaar met OV: Neem dan Bushalte bus 4 voor de deur (halte „Burgermeester Verderlaan”).
  • Tarief: €40,- voor 1 workshop van 1,5 uur voor een moeder of vader met één baby.
  • Aanmelden? Koop hier je workshopcredit en schrijf je vervolgens in via ons Rooster voor de Workshop op de dag en tijd van je keuze. Meer info
  • Heb je nog vragen? Neem even contact met ons op via info@studiovandaan.nl

Privé Babymassage bij je thuis

Liever een workshop of cursus Babymassage bij je thuis? Dat kan ook!

Maak kennis met de Shantala Babymassage in één huisbezoek van 1,5 uur (boekbaar vanaf 2 babies en ouders) of leer de gehele babymassage en volg de cursus in twee huisbezoeken van 1,5 uur in Utrecht-stad.

Volg in het comfort van je eigen huis de les(sen), zonder met je kleintje ergens heen te hoeven, of wees welkom in de praktijk. De dagen en tijden kan je afspreken met de docente. Voor Utrecht-stad zijn de reiskosten inbegrepen, voor Utrecht omgeving geldt er een extra reis &tijd vergoeding. Mail ons op info@studiovandaan.nl om een afspraak te maken.

TIP: Bij sommige verzekeringen wordt de Babymassagecursus vergoed in een aanvullende verzekering!

Privé Babymassage Workshop

De privé workshop duurt 1,5u en volg je samen met een andere ouder met baby aan huis in Utrecht of op onze praktijk. De Workshop kan je zien als een leuke, eenmalige activiteit met jullie kindjes: je leert de basiskennis en kan enkele technieken uitproberen. Er is echter beperkte ruimte voor meer diepgaande vragen t.a.v. jouw kindje of persoonlijke wensen en omstandigheden. Let op: De privé massage workshop is alleen boekbaar vanaf 2 setjes (dus 2 babies en 2 ouders) of meer setjes. 

Tarief voor workshop met 2 setjes (van 1 baby en 1 ouder): € 55,00 per setje.

Privé BabymassageCursus

De privé babymassage cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van 1,5 uur bij je thuis in Utrecht of op onze praktijk. Beiden ouders zijn welkom om mee te doen. Hierbij is er tijd voor het aanleren van alle Shantala babymassage technieken zodat je de massage onderdeel kan laten worden van je routine. Je krijgt hulp bij het toepassen van de massage om de band tussen moeder/vader en kind te versterken, en begeleiding in het herkennen van signalen. Bovendien is er ruimte voor vragen en het afstemmen van de massage op jouw kindje of persoonlijke wensen.

Tarief voor 1 baby en 1 of 2 ouder(s): €150,00

Postpartum Prep Workshop met Paulina

Docente groepscursus & privé: Paulina Glapinsky

Paulina is moeder van twee zoontjes (’11 & ’14) en werkt nu 5 jaar als geboorte en post partum doula in Utrecht eo. Ze is bevlogen en gepassioneerd in het werk dat ze doet en ze gelooft dat iedere vrouw en haar partner, warme continue persoonlijke ondersteuning tijdens en na de bevalling verdient. Haar kernwaarden zijn autonomie, enthousiasme, geborgenheid , humor, nuchterheid en empathie.

Docente privé: Lizanne Nuijten

Lizanne is massagetherapeut en docent Shantala babymassage, pedagoog en tekstschrijver. Werken met handen hoofd en hart is een belangrijke verbinder. Naast haar werk is ze moeder van 2 kleine wildebrassen en runt ze een gezellig huishouden met haar vriend in Utrecht.

Docente privé: Maddy Haukes

Maddy besloot zich na de geboorte van haar zoon volledig te gaan richten op het begeleiden van vrouwen en hun partner tijdens de zwangerschap, geboorte en daarna. Ze is gecertificeerd Doula en geeft zwangerschapsmassage en babymassage. Haar hart ligt bij het persoonlijke contact, waardoor je je gesteund voelt, ontspanning kunt vinden en met vertrouwen de volgende fase tegemoet kunt gaan.

Maddy is momenteel met zwangerschapsverlof!

Docente privé: Jolien Woortman,

Ik ben docente Babymassage en moeder van twee kindjes. Vanaf een jaar of 8 had ik al de wens om verloskundige te worden maar omdat dat nachtwerk niet bij mij past ben ik het onderwijs in gegaan. Na 12 jaar met veel plezier les te hebben gegeven besloot ik het roer om te gooien en mijn hartewens echt in vervulling te laten gaan. Het werken met pasgeboren kindjes en hun ouders. Want hoe geweldig is het als je bij de start van nieuw leven een liefdevolle bijdrage mag leveren!

Geef de groepsworkshop

Babymassage cadeau!

met onze cadeaubon