Babymassage

Babymassage Workshop

Samen ontspannen

Babymassage

Tijdens de workshop of cursus Babymassage leer je je kindje masseren via de Shantala Babymassage methode. Paulina & Maddy zijn beide doula en gecertificeerde docente in de Shantala Babymassage. Shantala was een Indiase moeder die haar baby (zoals vrijwel alle moeders in India) dagelijks masseerde. Als dank voor haar medewerking aan een film en een boek over babymassage is deze methode van babymassage naar haar vernoemd.

Babymassage is een fijne en laagdrempelige manier om als ouder samen te ontspannen en contact te maken met je kindje en zo jullie band te versterken. Door met aandacht te masseren ben je op een andere, meer bewuste manier bezig met je kleintje dan dat je doet tijdens het praktische voeden en verzorgen. De babymassage is niet alleen erg leuk om te doen, maar het is ook een mooie manier om je liefde voor je kleintje te tonen, geborgenheid te schenken en zelfvertrouwen te geven aan je kindje. Bovendien heeft regelmatige massage een gunstige uitwerking voor babietjes die last hebben van klachten als buikkrampjes, onrust en vaak huilen. De massage stimuleert de ontwikkeling van de zintuigen, het voelen, de doorbloeding van het babylichaam, de ontwikkeling van de spieren en het lichaamsbesef van je kleintje.

We bieden verschillende opties aan om de Shantala Babymassage te leren (kennen):

 1. De groepsworkshop babymassage duurt 1,5 uur en is een mooie manier om van de Shantala Babymassage te proeven en te ontdekken hoe het voor je kindje is.  Je leert enkele basis babymassagetechnieke en je kindje gaat in de TummyTub! Fijn als je een grote handdoek kan meenemen om je kleintje af te drogen. We kunnen in de workshop helaas niet het gehele lijfje behandelen.
 2. De workshop kan je ook privé en thuis volgen. Dan komt één van onze docentes bij je thuis (in Utrecht) en volg je voor 1,5 uur de workshop.
 3. Wil je graag de gehele Shantala babymassage leren? Dan raden we je de privé babymassage cursus aan, die bestaat uit 2 bijeenkomsten van 1 uur bij je thuis (in Utrecht).

De Babymassage workshop en cursus zijn geschikt voor één ouder (moeder of vader) met een babietje van 6 weken tot ongeveer 9 maanden (totdat je baby kan omrollen of erg actief wordt :-)). Iedereen kan massage leren! De groepsworkshop wordt gegeven in onze studio in Utrecht, de privé workshop en cursus volg je bij je thuis in Utrecht-stad. Woon je in Utrecht omgeving, dan rekenen wat extra aan tijd en reiskosten. Meer praktische informatie vind je hieronder.

*We also offer the massage workshop or course in private in English! Contact us for more info.

Babymassage in Utrecht bij studio Vandaan
Babymassage in Utrecht bij studio Vandaan

Privé Babymassage bij je thuis

Liever een workshop of cursus Babymassage bij je thuis? Dat kan ook! Een van onze docentes leert je delen van de Shantala Babymassage in één huisbezoek van 1,5 uur of volg de gehele cursus in twee huisbezoeken van 1 uur in Utrecht-stad (inbegrepen) of Utrecht omgeving (tegen een kleine reis&tijdvergoeding). Zo kan je in het comfort van je eigen huis en zonder met je kleintje ergens heen te hoeven, de technieken leren. De dagen en tijden kan je afspreken met de docente.

Mail ons op info@studiovandaan.nl om een afspraak te maken.

TIP: Check even je aanvullende verzekering; in sommige gevallen wordt de Babymassagecursus vergoed!

Docente groepscursus & privé: Paulina Glapinsky

Paulina is moeder van twee zoontjes (’11 & ’14) en werkt nu 5 jaar als geboorte en post partum doula in Utrecht eo. Ze is bevlogen en gepassioneerd in het werk dat ze doet en ze gelooft dat iedere vrouw en haar partner, warme continue persoonlijke ondersteuning tijdens en na de bevalling verdient. Haar kernwaarden zijn autonomie, enthousiasme, geborgenheid , humor, nuchterheid en empathie. Lees meer over doula Paulina.

Postpartum Prep Workshop met Paulina

Docente privé: Maddy Haukes

Maddy besloot zich na de geboorte van haar zoon volledig te gaan richten op het begeleiden van vrouwen en hun partner tijdens de zwangerschap, geboorte en daarna. Ze is gecertificeerd Doula en geeft zwangerschapsmassage, babymassage en draagdoekconsulten. Haar hart ligt bij het persoonlijke contact, waardoor je je gesteund voelt, ontspanning kunt vinden en met vertrouwen de volgende fase tegemoet kunt gaan.

“Ik vond de workshop erg leuk! Het sloot goed aan bij het doel waar ik mee kwam; even quality time met mijn tweede kindje voordat ik weer ga werken. In een korte tijd heb ik een paar praktische tips en trucs gekregen waar ik thuis zeker mee aan de slag ga. Zowel het masseren van buik als beentjes zal ik thuis (proberen) vol te houden. Hij leek het erg fijn te vinden! Ik ben zelfs aan het overwegen om een tummy tub aan te schaffen :).
Ik heb erg genoten van de workshop en  zal het ook zeker aanraden aan anderen!”
Linda

“De workshop heb ik als fijn ervaren. Prettige ruimte en Paulina is heel vriendelijk en geduldig. Ik vond het ook te gek dat Paulina afsloot met een paar simpele baby-yogaoefeningen! Daar sluit ik nu ook elke keer de massage mee af en vindt mijn zoontje ook echt heerlijk.”

Bahia
“Ik vond het fijn om zo bewust met mn baby bezig te zijn. Ook de volgorde van de massage was prettig en dan ook nog in de Tummytub; dat had ik nooit bedacht.”
Dinja

Praktische Informatie 

 • Groepsworkshop Babymassage (1,5 uur) met Paulina – Data:
  • za 17 juli 10.00-11.30
  • wo 1 september 10:00-11:30
  • wo 6 oktober 10:00-11:30
  • wo 10 november 10:00-11:30
  • wo 08 december 10:00-11:30

  Locatie: BirthSpace: in Bedrijfsverzamelgebouw aan de Burgermeester Verderlaan 19, Utrecht. Het is te vinden net over de fietsbrug naar Leidsche Rijn vanuit Oog in Al, er is gratis parkeren on site en ook zeer goed bereikbaar met OV: Neem dan Bushalte bus 4 voor de deur (halte „Burgermeester Verderlaan”).

 • Tarief: €35,- voor 1 workshop van 1,5 uur voor een moeder of vader met één baby.
 • Aanmelden? Ik schrijf me in.
 • Heb je nog vragen? Neem even contact met ons op.

Geef de groepsworkshop

Babymassage cadeau!

met onze cadeaubon