Babymassage Workshop

Babymassage Workshop

Samen ontspannen

Bekijk de Agenda

Babymassage Workshop

Tijdens de workshop Babymassage leert Mayke je je kindje masseren met liefdevolle aandacht. Babymassage is niet alleen een heerlijk momentje samen, het is ook goed voor het welzijn en de ontwikkeling van je kindje. De workshop wordt gegeven in Utrecht.

Het krijgen van een kindje een prachtige en indrukwekkende ervaring en je misschien geniet je met volle teugen van het ouderschap en van je baby. Misschien is het wat minder rooskleurig en slapen jij of je babietje slecht en huilt hij of zij veel. Dan is het lastig om samen te ontspannen. In beide gevallen; zou het echter niet heerlijk zijn als je beter met je kindje kunt communiceren? En dat jij op het moment dat je kindje last heeft van krampjes, of de slaap maar niet kan vatten, net dat beetje extra kan doen om hem of haar te laten ontspannen? Dan is babymassage bij wellicht iets voor jou. Het belangrijkste communicatiemiddel van een baby is immers de huid. Door regelmatige massage van je kleintje leren jij en je kindje elkaar nog beter kennen en help jij je kindje ontspannen, slapen en groeien.

Babymassage is gunstig voor je kleintje omdat het:

 • Stimuleert de hechting tussen jou en je kindje
 • Versterkt het immuunsysteem van je kleintje
 • Versterkt de spierontwikkeling en de doorbloeding in het lichaam van je kleintje
 • Stimuleert de spijsvertering en gaat daarmee darmkrampjes tegen
 • Stimuleert een diepe en rustige slaap
 • Helpt niet alleen je kleintje maar ook jezelf ontspannen!

Naast dat je massagetechnieken leert, gaat je kindje ook in de TummyTub! Fijn als je daarvoor een grote handdoek kan meenemen.

De Cursus Babymassage

De Cursus Babymassage wordt verzorgd door Mayke den Ouden in Utrecht en is geschikt voor ouders van baby’s tussen 6 weken en 6 maanden. Je leert je kindje in 3 lessen masseren met de Shantala babymassage-methode; een eenvoudig aan te leren ontspanningsmassage voor babietjes. Origineel komt de massage uit India waar deze manier van masseren gebruikt wordt bij de dagelijkse verzorging van baby’s. Het is een manier van liefdevol contact maken met je kindje en wat ook nog eens bijdraagt aan zijn of haar welzijn en lichamelijke ontwikkeling. Naast massagetechnieken leer je ook veilige til-technieken en hoe je gebruik kunt maken van de Tummy Tub voor extra ontspanning. We werken met kleine groepen met maximaal 6 ouders, waardoor er ruimte is voor de wensen en behoeften van jou en je kleintje.

Nieuwe data voor de CURSUS volgen na de zomer

Mayke den Ouden

Mayke is docente babymassage en mindfulnesstrainer. Toen ze in 2016 zelf moeder werd leerde ze pas echt wat er allemaal bij het ouderschap komt kijken en dat er ook momenten zijn dat je als ouder uit balans raakt. Massage is een manier om weer in balans te komen. De kracht van massage zit in verbinding maken met je kindje en dat is wat ze ouders graag wil leren.

Mayke geeft bij studio Vandaan zowel Babymassage Workshops als Cursussen, maar ook de Mindfulnesstraining ‘Mindful Zwanger‘ en ‘Mindful met je Baby‘.

” Ik vond de workshop erg leuk! Het sloot goed aan bij het doel waar ik mee kwam; even quality time met mijn tweede kindje voordat ik weer ga werken. In een korte tijd heb ik een paar praktische tips en trucs gekregen waar ik thuis zeker mee aan de slag ga. Zowel het masseren van buik als beentjes zal ik thuis (proberen) vol te houden. Hij leek het erg fijn te vinden! Ik ben zelfs aan het overwegen om een tummy tub aan te schaffen :).
Ik heb erg genoten van de workshop en  zal het ook zeker aanraden aan anderen!
Lindavolgde de workshop zomer 2018
Ik vond het fijn om zo bewust met mn baby bezig te zijn. Ook de volgorde van de massage was prettig en dan ook nog in de Tummytub; dat had ik nooit bedacht.
Dinjavolgde de workshop in herfst 2018

Praktische Informatie 

 • Workshop Babymassage (1,5 uur) Data:
 • Locatie: studio Vandaan in De Planeet, Lange Viestraat 2, Centrum Utrecht. We komen je halen op de 2e verdieping.*
 • Docente: Mayke den Ouden, Pedagoge, Mindfulnesstrainster en Masseuse
 • Tarief: 30,00 voor 1 workshop van 1,5 uur.
 • Aanmelden kan via de directe linkjes hierboven of via ons Yogalesschema. Zoek daarvoor de datum van je keuze op in de kalender en klik op ‘Reserveren’.
 • Heb je nog vragen? Neem even contact met ons op.
 • Liever een cursus? De Cursus Babymassage, bestaande uit 3 lessen van 75 minuten bieden we na de zomer weer aan.

Locatie

*Onze studio vind je op de Lange Viestraat 2, Utrecht (De Planeet), tegenover de Bijenkorf. Omdat we in een erg groot pand zitten, komt de docente je bij de voordeur ophalen 5 minuten voor aanvang van de les; kom dus op tijd!  Om de voordeur van ons pand te vinden: neem bij de ingang van ‘De Planeet’ de lift naar de 2e verdieping, daar zie je de voormalige HKU voordeur aan je rechterhand. Hier komen we je halen.

Geef een uur

ultieme ontspanning cadeau

met onze cadeaubon

Online Inschrijven op je telefoon, tablet of pc

Met ons online inschrijfsysteem kan je je plek reserveren in de Workshop of Cursus van je keuze. Je betaalt vervolgens via IDEAL, wel zo gemakkelijk!