Shantala Babymassage Cursus

Shantala Babymassage Cursus

Samen leren ontspannen

Bekijk de Agenda

Shantala Babymassage Cursus

Tijdens de Babymassage cursus leert doula Paulina je je kindje te masseren met liefdevolle aandacht volgens de Shantala Babymassage methode. Shantala was een Indiase moeder die haar baby (zoals vrijwel alle moeders in India) dagelijks masseerde. Als dank voor haar medewerking aan een film en een boek over babymassage is deze methode van babymassage naar haar vernoemd. Babymassage is een fijne en laagdrempelige manier om samen met je kleintje te ontspannen, contact te maken en jullie band te versterken. Door met aandacht te masseren ben je op een meer bewuste manier bezig met je kleintje dan dat je wellicht doet tijdens het meer praktische voeden en verzorgen.

De babymassage cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en wordt gegeven in Utrecht (Leidsche Rijn). Iedere les staat steeds weer een ander lichaamsdeel centraal, zodat je uiteindelijk alle technieken van de volledige Shantala babymassage hebt leren kennen en er thuis mee aan de slag kan met de handout die je naderhand ontvangt. De babymassage is niet alleen erg leuk om te leren, maar het is ook een mooie manier om je liefde voor je kleintje te tonen, geborgenheid te schenken en zelfvertrouwen te geven aan je kindje. Bovendien heeft regelmatige massage een gunstige uitwerking voor babietjes die last hebben van klachten als buikkrampjes, onrust en vaak huilen. De massage stimuleert de ontwikkeling van de zintuigen, het voelen, de doorbloeding van het babylichaam, de ontwikkeling van de spieren en het lichaamsbesef van je kleintje. Bonus: Je kindje gaat ook in de TummyTub! Fijn als je een grote handdoek kan meenemen om je kleintje af te drogen.

Vanuit haar ervaring als babymassagedocente, pedagoog en postpartum doula kan Paulina je advies op maat geven en je ondersteunen in de dingen waar je misschien tegenaan loopt met je kindje, zoals slaapproblemen, krampjes en onrust. Na de cursus kan je thuis een liefdevol babymassage-ritueel creëren.

De Shantala Babymassage cursus

 • Stimuleert de doorbloeding, spierontwikkeling en spijsvertering in het lichaam van je kleintje
 • Versterkt het immuunsysteem en het lichaamsbesef van je kleintje
 • Stimuleert een diepe en rustige slaap
 • Helpt tegen darmkrampjes en onrust
 • Ondersteunt de communicatie en hechting tussen jou en je kindje
 • Helpt niet alleen je kleintje maar ook jezelf ontspannen!

De babymassage cursus is geschikt voor één ouder (moeder of vader) met een baby van 6 weken tot ongeveer 9 maanden (totdat ze kunnen omrollen). Iedereen kan het leren! De workshop wordt gegeven in onze studio in Utrecht (Leidsche Rijn). Meer praktische info vind je hieronder.

Vanwege de Corona-maatregelen geven we momenteel geen cursus op locatie in onze studio’s. De lessen worden nu volgens de normale planning gegeven via een Live-Stream verbinding via Zoom. De planning vind je onderaan deze pagina. Zodra het weer kan, zullen we de lessen in de studio’s weer oppakken.

Volg je de cursus liever privé en in je eigen tijd? Boek dan een privécursus via Zoom. Mail ons even voor een afspraak!

Babymassage in Utrecht bij studio Vandaan
Babymassage in Utrecht bij studio Vandaan
Babymassage Workshop in Utrecht bij studio Vandaan

Praktische Informatie 

 • Babymassage cursus (3 x 1,5 uur) met Paulina
 • Data: Woensdag 21 oktober, 28 oktober en 4 november van 10:30-12:00 uur. Volg je liever eerst een eenmalige Babymassage workshop? Dat kan! Je vindt de data hier.
 • Locatie: BirthSpace: in Bedrijfsverzamelgebouw aan de Burgermeester Verderlaan 19, Utrecht. Het is te vinden net over de fietsbrug naar Leidsche Rijn vanuit Oog in Al, er is gratis parkeren on site en ook zeer goed bereikbaar met OV: Neem dan Bushalte bus 4 voor de deur (halte „Burgermeester Verderlaan”).
 • Tarief: €95,00 voor in totaal 3 x 1,5 uur voor een moeder of vader met één baby
 • Aanmelden? Ik schrijf me in.
 • Heb je nog vragen? Neem even contact met ons op.

“Ik vond het fijn om zo bewust met mijn baby bezig te zijn. Ook de volgorde van de massage was prettig en dan ook nog in de Tummytub; dat had ik nooit bedacht.”
Dinja

Paulina Glapinsky

Paulina is moeder van twee zoontjes (’11 & ’14) en werkt nu 5 jaar als geboorte-en postpartum doula in Utrecht eo. Ze is bevlogen en gepassioneerd in het werk dat ze doet en ze gelooft dat iedere vrouw en haar partner, warme continue persoonlijke ondersteuning tijdens en na de bevalling verdient. Haar kernwaarden zijn autonomie, enthousiasme, geborgenheid , humor, nuchterheid en empathie. Ze geeft met veel liefde de Babymassage cursus  in Utrecht Leidsche Rijn. Lees meer over doula Paulina.

Postpartum Prep Workshop met Paulina

Privé Babymassage Cursus bij je thuis

Liever een Babymassage cursus bij je thuis? Dat kan ook! Paulina leert je de Shantala Babymassage in twee huisbezoeken (in Utrecht-stad) van 1 uur. Zo kan je in het comfort van je eigen huis en zonder met je kleintje ergens heen te hoeven, de technieken leren. De dagen en tijden kan je afspreken met Paulina. Mail ons op info@studiovandaan.nl om de afspraak te maken.

Babymassage in Utrecht bij studio Vandaan

Babymassage Workshop (1,5 uur)

Weet je niet zeker of jij of je babietje de massage fijn zal vinden?  Volg dan de laagdrempelige Workshop Babymassage Dat kan Paulina leert je enkele basistechnieken van de Shantala Babymassage in één bijeenkomst van 1,5 uur. Zo kan je uitproberen hoe jouw kleintje reageert op de massage. Naast de massage, leer je ook veilige tiltechnieken en gaan de babietjes ook in de Tummy Tub!

Geef de Workshop (1,5 uur)

Babymassage cadeau!

met onze cadeaubon t.w.v. €30,00