Babymassage Cursus

Babymassage cursus

Samen ontspannen

Bekijk de AgendaIk schrijf me in!

Babymassage Cursus

Tijdens de cursus Babymassage leert Mayke je je kindje masseren met liefdevolle aandacht. Babymassage is niet alleen een heerlijk momentje samen, het is ook goed voor het welzijn en de ontwikkeling van je kindje. De cursus wordt gegeven in Utrecht.

Het krijgen van een kindje een prachtige en indrukwekkende ervaring en je misschien geniet je met volle teugen van het ouderschap en van je baby. Misschien is het wat minder rooskleurig en slapen jij of je babietje slecht en huilt hij of zij veel. Dan is het lastig om samen te ontspannen.  In beide gevallen; zou het echter niet heerlijk zijn als je beter met je kindje kunt communiceren? En dat jij op het moment dat je kindje last heeft van krampjes, of de slaap maar niet kan vatten, net dat beetje extra kan doen om hem of haar te laten ontspannen? Dan is een cursus babymassage bij wellicht iets voor jou. Het belangrijkste communicatiemiddel van een baby is immers de huid. Door regelmatige massage van je kleintje leren jij en je kindje elkaar nog beter kennen en help jij je kindje ontspannen, slapen en groeien.

Babymassage is gunstig voor je kleintje omdat het:

 • Stimuleert de hechting tussen jou en je kindje
 • Versterkt het immuunsysteem van je kleintje
 • Versterkt de spierontwikkeling en de doorbloeding in het lichaam van je kleintje
 • Stimuleert de spijsvertering en gaat daarmee darmkrampjes tegen
 • Stimuleert een diepe en rustige slaap
 • Helpt niet alleen je kleintje maar ook jezelf ontspannen!

De Cursus Babymassage

De cursus Babymassage wordt verzorgd door Mayke den Ouden in Utrecht en is geschikt voor ouders van baby’s tussen 6 weken en 6 maanden. In 3 lessen van 75 minuten leer je je kindje masseren met de Shantala babymassage-methode; een eenvoudig aan te leren ontspanningsmassage voor babietjes. Origineel komt de massage uit India waar deze manier van masseren gebruikt wordt bij de dagelijkse verzorging van baby’s. Het is een manier van liefdevol contact maken met je kindje en wat ook nog eens bijdraagt aan zijn of haar welzijn en lichamelijke ontwikkeling. Naast massagetechnieken leer je ook veilige tiltechnieken en hoe je gebruik kunt maken van de Tummy Tub voor extra ontspanning. We werken met kleine groepen van 3-5 ouders, waardoor er ruimte is voor de wensen en behoeften van jou en je kleintje.

Praktische Informatie over Babymassage

 • CursusData:  Vrijdagochtend 6 & 20 april en 4 mei van 9.15-10.30 uur > nieuwe data voor juni volgen!
 • Locatie: Verloskundigenpraktijk Doula in Zuilen, Prins Bernhardlaan 54, Utrecht
 • Docente: Mayke den Ouden, Pedagoge, Mindfulnesstrainster en Masseuse
 • Tarief: 75,00 voor 3 lessen van 1 uur en 15 min.
 • Aanmelden kan via ons Yogalesschema en via deze directe link.
 • Heb je nog vragen? Neem even contact met ons op.

Online Inschrijven op je telefoon, tablet of pc

Met ons online inschrijfsysteem kan je je plek reserveren in de Cursus van je keuze. Je betaalt vervolgens via IDEAL, wel zo gemakkelijk!

Geef een uur

ultieme ontspanning cadeau

met onze cadeaubon