Bewust Moeder

Bewust Moeder

Voor anderen zorgen begint bij zorgen voor jezelf

Bekijk de Agenda

Bewust Moeder – Workshop

Voor anderen zorgen, begint bij zorgen voor jezelf

Je bent (weer) moeder geworden! Gefeliciteerd: Je hebt een kindje op de wereld gezet! Wat een wonder is het om nieuw leven te kunnen geven en je kindje voor het eerst in je armen te kunnen sluiten. Maar hoe groot het wonder ook is, ineens wordt er ook ontzettend veel van je gevraagd: (borst)voeding, continue verzorging en je staat 24 uur per dag ‘aan’ én tot de volledige beschikking van je kindje. Dat is veel, druk en misschien ook heel erg wennen…

Je lichaam is bovendien aan het herstellen en dat duurt wellicht wat langer dan je zou willen. De 9 maanden zwangerschap heeft veel veranderd in je lichaam en het duurt minstens zo lang (langer eigenijk!) om fysiek te herstellen. Het is in de drukte van het moederschap daarbij niet altijd even gemakkelijk om naar de signalen van je lichaam te luisteren en het de rust en aandacht te geven die het verdient. Vandaar deze workshop! Ik hoop je hierbij te helpen. 

De workshop ‘Bewust Moeder’ helpt je om met meer aandacht en bewustzijn aanwezig te zijn in het nu, zelfs in de hectische tijd nu je (weer) moeder bent geworden. Door af en toe, tussen de drukke bezigheden en het zorgen door (en ook tijdens!) even oprecht aandachtig aanwezig te zijn in dit moment, kan je het moederschap net iets bewuster ervaren en bovendien (leren) voelen hoe je, ook als moeder, goed voor jezelf kan zorgen. Want goed voor anderen zorgen, begint bij goed voor jezelf te zorgen!

Tijdens de workshop leer je praktische oefeningen uit postnatale yoga, Mindfulness, zelf-compassie en meditatie die je ook thuis kan gaan inzetten om je moederschap en de grote transitie die je nu doormaakt, net iets bewuster te beleven. We zullen postnatale yogaoefeningen (gericht op het sluiten van en versterken van je lichaam) afwisselen met fysieke en mentale ontspanning, geleide meditaties, positieve affirmaties en oefeningen uit Mindfulness en Zelfcompassie. Door verschillende technieken te combineren kan je ontdekken wat bij jou past en wat je thuis kan toepassen om weer rust te vinden, en bij jezelf te komen, zelfs en juist nu je moeder bent!

Er is geen enkele ervaring vereist en je bent welkom vanaf 6 weken na je bevalling. We kunnen altijd rekening houden met eventuele klachten, blessures of wensen die je misschien hebt.

Docente: Daniëlle van Grieken

Nu ik dit jaar zelf moeder ben geworden merk ik maar al te goed hoe gemakkelijk het is om door het drukke dagelijkse leven van een nieuwe moeder te worden opgeslokt. Verschonen, voeden, kolven, dragen etc; het is een rond de klok programma. Zeker in de eerste maanden moest ik er erg aan wennen continue ‘aan te staan’. Uit mijn eigen behoefte aan rust, bezinning en even bewust stilstaan bij het wonder van mijn moederschap is deze workshop geboren. Goed voor mezelf zorgen is nu ik moeder ben, nog nooit zo lastig geweest. Ik vind de rust in de kleine momentjes alleen die ik mezelf gun: een online of live yogalesje, een ontspanningsoefening of een korte meditatie. Even mijn eigen batterij opladen….

Met deze workshop help ik je graag om samen met andere (nieuwe) moeders te oefenen en om manieren te vinden voor rust en bewustzijn die bij jouw leven en persoon passen en die je dagelijks kan inzetten voor een bewuster moederschap.

Lees meer over Daniëlle

Daniëlle is zwangerschaps-, postnataal en vinayasa yogadocente en eigenaresse van studio Vandaan. Ooit werkte ze als wetenschapper, maar geeft al jaren yogales en massages, is fertiliteitsyogacoach, schrijft en illustreert.

Nu had ik niet zoveel verwacht, maar de workshop voldeed zeker aan mijn verwachtingen. Ik hoop dat ik ook thuis de rust kan vinden om af en toe een momentje voor mezelf te pakken. De zelfmassage (en vooral in mijn gezicht) vond ik heel fijn en ga ik zeker gebruiken. Ik zou de workshop zeker aanraden aan andere dames: altijd goed een momentje voor jezelf te nemen.

Praktische Info

Datum/tijd: de Workshop duurt 2,5 uur.

Locatie: Ruimte voor Aandacht, Singelsteeg 2 (Zijstraatje van de Westerkade) Graag je fiets parkeren op de Westerkade.

Docente: Danielle van Grieken 

Tarief: € 40,00 pp (voor de workshop van 2,5 uur).

Aanmelden: Je kunt je voor de workshop aanmelden via het directe linkje hierboven of via ons yogaschema. Plekjes zijn beperkt tot 8 dames.

Babymassage Workshop in Utrecht bij studio Vandaan

Geef de workshop

Babymassage cadeau!

met onze cadeaubon