Doula Begeleiding

Doula Begeleiding

Jouw steun voor, tijdens en na de geboorte

“Sanne is een heel betrokken en meedenkende doula. Ik wist zelf al vrij veel over het bevalproces maar dankzij de voorgesprekken met Sanne voelde mijn man zich ook goed voorbereid. Daardoor gingen we veel zelfverzekerder de bevalling in. Tijdens de bevalling pakte Sanne erg goed de rol om ons mentaal en fysiek te ondersteunen. Ze was een echte coach en werkte goed samen met de verloskundige en de kraamzorg. Zonder Sanne als doula had ik de bevalling niet zo goed kunnen doen en volhouden. ”

Eline

Doula begeleiding tijdens zwangerschap & geboorte

Hoe beleef jij je zwangerschap? En hoe kijk je naar de geboorte? Zou je graag ontspannen en vol vertrouwen de bevalling in gaan? Maar weet je niet zo goed hoe? Misschien is een doula wel wat voor jou.

Een doula (spreek uit als doela) wordt ook wel een geboortecoach of bevallingscoach genoemd. Ze informeert, ondersteunt en begeleidt je (op een niet-medische manier) tijdens de zwangerschap, de hele bevalling en de tijd hierna.

Afgestemd op jou

Ik ben Sanne en ik werk met heel veel plezier als doula in Utrecht en omgeving. Tijdens een doulatraject kijk ik samen met jou (en natuurlijk jouw eventuele (geboorte)partner) waar ik kan ondersteunen zodat jij een zo fijn mogelijke start van dit nieuwe hoofdstuk in je leven mag ervaren. De ondersteuning die ik bied is steeds weer anders en helemaal afgestemd op jou. Hierbij kun je denken aan: het verkennen, vormgeven en overbrengen van jouw wensen, onderzoeken hoe jij het beste ontspant, wat jouw sterke kanten zijn en hoe je in uitdagende situaties het beste ondersteund kan worden. Maar we gaan ook met de praktijk aan de slag door het oefenen van ademhalingstechnieken en helpende houdingen en het aanleren van ondersteunende tools aan jouw eventuele partner. En als de bevalling zich aandient, kom ik naar je toe als je me nodig hebt en ga ik pas weer naar huis als jouw kindje er is.

Een zo fijn mogelijke start

Mijn missie als doula is dat jij met een positief gevoel de bevalling in gaat en er achteraf ook met een goed gevoel op terug kan kijken, hoe het ook gelopen is. De geboorte van je kind(eren) vergeet je de rest van je leven niet meer. Ik zie een bevalling als de ultieme kans om je op je sterkst te voelen. Hoe mooi is het als je vanuit dit gevoel dit nieuwe hoofdstuk in je leven kan starten: als moeder, als gezin?

 Fotografie

Naast doula ben ik ook professioneel zwangerschapsfotograaf, geboortefotograaf, newbornfotograaf en gezinsfotograaf. Ik leg met liefde en gevoel voor detail alle mijlpalen die gaan komen voor je vast. Deze beelden zul je de rest van je leven koesteren, omdat ze je weer even helemaal terugbrengen naar deze bijzondere tijd.

Let’s Doula This!

Het is prettig als doulabegeleiding voor iedereen toegankelijk is. Daarom bied ik als doula twee pakketten aan: een basis Let’s Doula This-pakket en een uitgebreid Let’s Doula This – Deluxe-pakket.

Basispakket Let’s Doula this!

 • Kennismakingsgesprek met jou en je eventuele (geboorte)partner
 • Een Stories of New Life goodybag met fijne producten voor een ontspannen zwangerschap
 • Twee uitgebreide voorbereidende sessies van circa 3 uur, bij jou thuis op een moment dat voor jou fijn is (ook avonden en weekenden zijn mogelijk). Hierbij onderzoeken we samen jouw wensen en behoeften en gaan we actief aan de slag met verschillende tools en technieken die bijdragen aan een zo fijn mogelijke ervaring van de geboorte
 • Ontspanningsmassage van een halfuur na afloop van de eerste of tweede voorbereidende sessie
 • Praktische handvatten voor je evt. (geboorte)partner zodat hij/zij jou straks fantastisch kan bijstaan
 • Ondersteuning bij het opstellen van jullie geboorteplan
 • Antwoord op al je vragen via Whatsapp, telefoon of email (tussen 9u en 21u)
 • Vanaf week 37 sta ik 24/7 standby voor de start van de bevalling
 • Ondersteuning tijdens de gehele bevalling, met de zekerheid van een back-up doula
 • Gebruik van de geboortebal en Elle Tens (niet-medische pijnbestrijding d.m.v. elektrodenpads) tijdens de bevalling
 • Kraambezoek waarin we samen terugblikken op de geboorte
 • Afsluitend gesprek (circa 6 weken na de bevalling)

Tarief: € 1195,- *

Let’s Doula this – Deluxe!

 • Het complete Let’s Doula This bassispakket
 • Een extra voorbereidend gesprek of ik ga met je mee naar een afspraak met je verloskundige of gynaecoloog
 • Minipakket fotografie
  In te zetten als zwangerschapsshoot (tijdens één van de voorbereidende sessies), geboortefotografie of newbornfotoshoot (tijdens het kraambezoek of het afsluitende gesprek). Je ontvangt 30 hoge resolutie fotobestanden, professioneel nabewerkt.
 • Jullie ‘Story of New Life’ op papier
  Het kan voor kersverse ouders heel fijn zijn om na te kunnen lezen hoe de geboorte is verlopen en wat er wanneer gebeurde. Ik vertel dit verhaal: liefdevol en met oog voor de waardevolle details. Van de start van de bevalling tot de eerste kennismaking met jouw kindje. Je krijgt dit unieke, persoonlijke verhaal in een document om voor de rest van je leven te bewaren: op extra dik papier in een mooie cadeauverpakking.

Tarief: € 1695,-*

.

*Beide pakketten zijn inclusief BTW en exclusief reiskosten vanaf 10 km van Utrecht (€ 0,29/km) en eventuele parkeerkosten.

“Sanne heeft mijn man en mij fantastisch ondersteund tijdens de bevalling van onze dochter. De sessies gedurende de zwangerschap hebben ons ook erg geholpen bij het scherp krijgen van onze geboortewensen en het voorbereiden op de bevalling. Niets was te veel voor Sanne en ze stond altijd voor ons klaar. Verder heeft ze ook enorm mooie foto’s gemaakt van de geboorte, iets wat ons een tastbare herinnering geeft aan deze bijzondere gebeurtenis. Ik kan iedereen Sanne aanraden als doula en/of geboortefotograaf!”

Jacobien

Onze ‘Huisdoula’ Sanne

Sanne is moeder van twee kinderen, doula, fotograaf, mentor voor doula-opleiding In Bloei in Rotterdam en schrijft regelmatig blogs over zwangerschap en geboorte. Tijdens haar eigen zwangerschappen en bevallingen merkte ze hoeveel verschil een goede voorbereiding op en fijne ondersteuning tijdens de geboorte kan betekenen. Zo’n fijne start van het ouderschap gunt Sanne iedereen. Dat was dan ook de drijfveer om zich om te scholen van media onderzoeker naar doula en fotograaf.

Denk je aan de ondersteuning van een doula? En wil je weten of ik de Doula ben die bij jou past? Dan is de ‘klik’ natuurlijk ontzettend belangrijk. Bij een levensgebeurtenis die zo intiem en kwetsbaar is, laat je niet zomaar iemand toe.

Neem bij interesse daarom via info@studiovandaan.nl contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek; zonder verdere verplichtingen!