Prenatal Massage

Zwangerschapsmassage

Ontspannende, zachte massage op het warm-waterkussen.

Zwangerschapsmassage

De Zwangerschapsmassage is een zachte lichaamsmassage met warme olie en op een warmwaterkussen dat zich aanpast aan de vorm van je zwangere lichaam. Het licht schommelende effect en de warmte van het kussen zorgen voor een comfortabele lighouding, ook als je hoogzwanger bent, zodat de spieren van je rug, nek en schouders gemakkelijker ontspannen. De massage is geschikt voor iedere fase van de zwangerschap en  wordt gegeven in onze studio in Utrecht.

Het warm-waterkussen is gevuld met aangenaam warm water van 37 tot 40 graden. De warmte van het kussen helpt je om te ontspannen en verzachten de spieren van je schouders, nek en (onder)rug zodat de doorbloeding wordt vergroot en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. We maken bij deze massage royaal gebruik van neutrale massageolie (zoete amandelolie- tenzij je allergisch bent voor noten), zodat we gemakkelijk tussen je lichaam en het warm-waterkussen kunnen masseren.

Klachten verlichten

De zwangerschapsmassage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten en geestelijke en emotionele spanningen die je eventueel ervaart, verminderen. Je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt even helemaal tot rust, terwijl ook je lichaam zich tijdens de massage weer kan herstellen. Door de ontspanning kan je de zwangerschap bewuster beleven en is er minder aanmaak van stresshormonen. De massage verbetert bovendien de doorbloeding in je lichaam, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel jou als je kindje.

Massage tijdens de 3 Trimesters

De zwangerschapsmassage kent 3 trimesters:

1e trimester (Tot 12 weken/ 3 maanden)
De zwangerschapsmassage is hier bedoeld om misselijkheid en vermoeidheid te verminderen, om je positiever en lichamelijk fitter te voelen en om eventuele (zwangerschaps)hoofdpijn te verlichten.

2e trimester (3 tot 6 maanden)
Tijdens het tweede trimester zal de foetus sneller groeien en dus ook je buik. De massage is tijdens deze periode vooral gericht op het verlichten van eventuele krampen in je benen en/of pijn in je rug en bekkenpijn. Bovendien kan ook slapeloosheid verminderen door het regelmatig ontvangen van een massage.

3e trimester (na 6 maanden)
Tijdens de derde trimester helpt de zwangerschapsmassage je om volledig te ontspannen en je mentaal voor te bereiden op de bevalling en de periode erna. Veel dames houden in deze periode vocht vast en de massage helpt om overtollig vocht af te drijven. Er is daarom extra aandacht voor de rug, benen en voeten.

Surprise someone!

with our massage voucher

Boekingen & Praktische Info

 • We masseren alleen dames (Sorry!)
 • Geniet van massage voor, tijdens, en na je zwangerschap
 • We kunnen de massage aanpassen aan persoonlijke wensen en klachten
 • Massages kunnen alléén plaatsvinden met een reservering
 • For bookings:

  Mail or call Anita in English

  dobriyogaspace@gmail.com

  Mob: 06-48 23 32 37

The adress for the massages is:

Händelstraat 83, 3533 GJ, Utrecht (Oog in Al)