Partner Class Prenatal Yoga

Partnerles Zwangerschapsyoga

Samen goed voorbereid op de bevalling

Tijdens de Partnerles Zwangerschapsyoga bereid je je samen voor op de bevalling. We bespreken in de les hoe je kan omgaan met verschillende soorten weeën, we oefenen bewegingen, ademhalingstechnieken en bevallingshoudingen en zien we hoe je partner je hierin het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling.  Je kan deelnemen met je partner, een familielid, vriend(in) of iemand anders die jou tijdens de bevalling zal ondersteunen. Voor de dames die regelmatig onze zwangerschapsyogalessen volgen raden we aan om als aanvulling op de reguliere lessen rond je 35e week deze Partnerles te volgen. Heb je de reguliere lessen niet gevolgd? Dan raden we onze Birth Prep Spoedcursus of Mini-cursus aan, waarin we uitgebreid ingaan op hoe zwangerschapsyoga ondersteunend kan zijn voor de bevalling. De lessen vinden plaats in Utrecht.

In de les bespreken we:

 • Verscheidene technieken om ONTSPANNING te bevorderen tijdens je bevalling.
 • ADEMHALINGSTECHNIEKEN om je weeën op te vangen, te ontspannen tussen de weeën door en technieken om op je ademhaling mee te persen met de persweeën.
 • BEWEGINGEN om de ontsluitingsfase te versoepelen en bespoedigen. Afhankelijk van het soort ontsluitingsweeën dat je ervaart, (buik, rug- of beenweeën) kan je de weeën lopend, staand, zittend, liggend of leunend ergens overheen, opvangen.
 • BEVALHOUDINGEN:  voor tijdens de uitdrijvingsfase. Er zijn verschillende houdingen mogelijk en in de cursus zie je niet alleen wat er allemaal mogelijk is, maar probeer je ook uit wat het beste bij jullie past.
 • De ROL VAN DE PARTNER: Als je partner mee is, ontvangt ook hij/zij veel informatie zodat hij/zij jou op een fijne manier kan ondersteunen. Partners kunnen meer betekenen dan ze wellicht van te voren denken.
 • Je krijgt een hand-out mee naar huis met de oefeningen.

Praktische Info

 • Dag/Tijd: De partnerles duurt 2 uur.
 • Tarief: 44,00 euro per stel.
 • Aanmelden voor de partnerles:
  Je plekje in de partnerles van je keuze kan je boeken via ons Yogaschema.
 • Locatie: De groepspartnerlessen vinden plaats bij Verloskundigenpraktijk Doula, Praktijk in Zuilen: Prins Bernhardlaan 54, Utrecht. Let op! De deur voor de Yogazaal is om de hoek bij de A.G.H. Fokkerstraat. Klop even aan, dan doen we open!
 • Je kan je ook opgeven voor een Privé partnerles bij jullie thuis in Utrecht via info@studiovandaan.nl
 • PS. De Partnerles kan je ook volgen als je geen zwangerschapsyoga lessen hebt gevolgd, of ergens anders hebt gevolgd.

Online Inschrijven op je telefoon, tablet of pc

Met ons online inschrijfsysteem kan je je plek reserveren in de Partnerles van je keuze. Je betaalt vervolgens via IDEAL, wel zo gemakkelijk!

Ontzettend nuttig en leerzaam. Ik weet nu welke houdingen ik samen met mijn partner kan aannemen. Welke ademhalingstechnieken geschikt zijn per bevallingsfase en hoe je ze toepast. Mijn vriend en ik voelen ons nu samen veel meer voorbereid op de bevalling!

Suzan

Fijn om samen dezelfde technieken onder de knie te hebben en elkaar zo te kunnen helpen. Les was praktisch ingestoken, en met minimale investering in tijd toch erg veel geleerd. Meer vertrouwen in de bevalling nu, en het gevoel dat we het samen kunnen gaan doen. 

Florien

We vonden de partnerles heel erg leuk en nuttig! Sowieso de afgelopen paar maanden veel plezier gehad in de lessen van Maaike en Danielle, kijk er met een heel fijn gevoel op terug. 

Saskia

Uitgebreide Voorbereiding

Heb je geen tijd gehad om (veel) zwangerschapsyogalessen te volgen, of ben je al eens bevallen?

Dan is een van deze twee speciale Birth Preperation cursussen misschien iets voor jou of jullie:

Liever een Privé Partnerles Zwangerschapsyoga?

Maak een afspraak met je favoriete docente en ze komt of voor een privéles bij je/jullie thuis, of je kan afspreken in de studio in Utrecht op een moment dat jou uitkomt.

Docentes: In het Nederlands en Engels met Danielle, Ina, Esther of Robin. In English with Anita

Tarief: 105,00 voor 2 uur. De dag en tijd van de les is flexibel en kan je met de docente zelf afspreken.

Locatie: Bij je thuis of in de studio in Utrecht

Boekingen: Voor het maken van een afspraak kan je bellen op 06-41368389 of mailen naar info@studiovandaan.nl