Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Shantala Babymassage Cursus – Wo 21 – 28 okt en 4 nov

21 oktober @ 10:30 - 12:00

- €95
Tijdens de Babymassage cursus leert doula Paulina je je kindje te masseren met liefdevolle aandacht volgens de Shantala Babymassage methode. Shantala was een Indiase moeder die haar baby (zoals vrijwel alle moeders in India) dagelijks masseerde. Als dank voor haar medewerking aan een film en een boek over babymassage is deze methode van babymassage naar haar vernoemd. Babymassage is een fijne en laagdrempelige manier om samen met je kleintje te ontspannen, contact te maken en jullie band te versterken. Door met aandacht te masseren ben je op een meer bewuste manier bezig met je kleintje dan dat je wellicht doet tijdens het meer praktische voeden en verzorgen.

De babymassage cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en wordt gegeven in Utrecht (Leidsche Rijn). Iedere les staat steeds weer een ander lichaamsdeel centraal, zodat je uiteindelijk alle technieken van de volledige Shantala babymassage hebt leren kennen en er thuis mee aan de slag kan met de handout die je naderhand ontvangt. De babymassage is niet alleen erg leuk om te leren, maar het is ook een mooie manier om je liefde voor je kleintje te tonen, geborgenheid te schenken en zelfvertrouwen te geven aan je kindje. Bovendien heeft regelmatige massage een gunstige uitwerking voor babietjes die last hebben van klachten als buikkrampjes, onrust en vaak huilen. De massage stimuleert de ontwikkeling van de zintuigen, het voelen, de doorbloeding van het babylichaam, de ontwikkeling van de spieren en het lichaamsbesef van je kleintje. Bonus: Je kindje gaat ook in de TummyTub! Fijn als je een grote handdoek kan meenemen om je kleintje af te drogen.

Vanuit haar ervaring als babymassagedocente, pedagoog en postpartum doula kan Paulina je advies op maat geven en je ondersteunen in de dingen waar je misschien tegenaan loopt met je kindje, zoals slaapproblemen, krampjes en onrust. Na de cursus kan je thuis een liefdevol babymassage-ritueel creëren.

De Shantala Babymassage cursus

 • Stimuleert de doorbloeding, spierontwikkeling en spijsvertering in het lichaam van je kleintje
 • Versterkt het immuunsysteem en het lichaamsbesef van je kleintje
 • Stimuleert een diepe en rustige slaap
 • Helpt tegen darmkrampjes en onrust
 • Ondersteunt de communicatie en hechting tussen jou en je kindje
 • Helpt niet alleen je kleintje maar ook jezelf ontspannen!

De babymassage cursus is geschikt voor één ouder (moeder of vader) met een baby van 6 weken tot ongeveer 9 maanden (totdat ze kunnen omrollen). Iedereen kan het leren! De workshop wordt gegeven in onze studio in Utrecht (Leidsche Rijn). Meer praktische info vind je hieronder.

Praktische Informatie

 • Babymassagecursus (3 x 1,5 uur) met Paulina
 • Data:
  • Woensdag 21 okt, 28 okt en 4 nov 2020 van 10.30-12.00 uur.
  • Volg je liever eerst een eenmalige Babymassage workshop? Dat kan! Je vindt de data hier.
 • Locatie : BirthSpace: in Bedrijfsverzamelgebouw aan de Burgermeester Verderlaan 19, Utrecht. Het is te vinden net over de fietsbrug naar Leidsche Rijn vanuit Oog in Al, er is gratis parkeren on site en ook zeer goed bereikbaar met OV: Neem dan Bushalte bus 4 voor de deur (halte „Burgermeester Verderlaan”).
 • Tarief: €95,00 voor in totaal 3 x 1,5 uur voor een moeder of vader met één baby
 • Aanmelden? Ik schrijf me in.
 • Heb je nog vragen? Neem even contact met ons op.

Gegevens

Datum:
21 oktober
Tijd:
10:30 - 12:00
Kosten:
€95
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
https://www.studiovandaan.nl/babymassage/

Locatie

BirthSpace
Burgermeester Verderlaan 19
Utrecht,

Organisator

Studio Vandaan
Telefoon:
+31641368389
E-mail:
info@studiovandaan.nl