Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zwangerschapsretraite Drenthe – vr 7 – zo 9 okt 2022

7 oktober @ 17:00 - 9 oktober @ 16:30

- €469

WEEKEND SPECIAAL VOOR AANSTAANDE MOEDERS

Een heel weekend met zwangerschapsyoga, voorbereiding op de geboorte, ontspanning, rust, natuur en tijd voor jezelf.

Tijdens de Zwangerschapsretraite dompel je je in alle rust onder in de wereld van zwanger zijn, maar kan je tegelijkertijd tot jezelf komen op deze mooie locatie ver van de drukte. Je bent van harte welkom op de Hof van Axen om samen met andere aanstaande moeders op en top zwanger te kunnen zijn. Laad je batterij weer op met Zwangerschapsyoga in de ochtend, bereid je goed voor op wat gaat komen met interessante workshops in de middag, ontdek de prachtige omgeving met een (stilte)wandeling en geniet (optioneel) van een ontspannende zwangerschapsmassage. Beleef de prachtige natuur rondom het retraiteverblijf en laaf jezelf dagelijks aan lekker vegetarisch en biologisch eten. Je hebt naast het programma ook tijd voor jezelf: een boek lezen, schommelen op de schommelbank of wandelen rondom het eigen zandmeer; de keuze is aan jou!

OVER DE ZWANGERSCHAPSRETRAITE

Vrijdag

Op vrijdag verwelkomen we je vanaf 17.00 uur op de Hof van Axen. Rond 18.30 gaan we aan tafel en maken we kennis met elkaar onder het genot van heerlijke huisgemaakte vegetarische maaltijd. Na het eten heb je nog even tijd voor jezelf zodat je kunt settelen in je kamer. Daarna komen we samen in de yogazaal voor een verdere kennismaking en een diepe ontspanning waarbij je alle dagelijkse activiteiten achter je kan laten en kan landen op de hof. We besteden bovendien aandacht aan het zetten van een intentie voor het weekend. Onze ervaring leert dat door het zetten van een intentie, je iets toevoegt aan je weekend wat bijdraagt aan een intensere, diepere, betekenisvolle ervaring.

Zaterdag

Zaterdag starten we het programma met een zwangerschapsyogales en diepe ontspanning. Voordat de yoga start kan je wat kleins eten en een kopje thee drinken. Erna genieten we van een heerlijk uitgebreid ontbijt waarna je vrij bent om te doen wat je wilt; je kunt luieren, een boek lezen, tekenen of wandelen in de natuur. Laat je inspireren en uitnodigen door de prachtige omgeving waarin de Hof van Axen zich bevindt. Samen of alleen.

Om 13.00 uur staat de heerlijke lunch van onze kok voor ons klaar. Na de lunch ben je vrij om tot aan het middagprogramma te doen wat je wilt. Op zaterdag staat er een workshop op het programma ter voorbereiding op je bevalling met José.

Om 18.30 genieten we van het diner en als dat wat gezakt is maken we ons op voor het avondprogramma waarin we samen en mooie en inspirerende film kijken en daarover en allerlei zaken napraten. Er is ruimte voor alles dat er speelt bij je.

Zondag

Op zondag starten we opnieuw met een les zwangerschapsyoga en een diepe ontspanning en volgt er een welverdiend uitgebreid ontbijt. Bovendien maken we op zondag een mooie wandeling in de prachtige Drentse natuur, waarvan een deel in stilte plaatsvindt. De ervaring leert dat als je in stilte bent, je meer aandacht hebt voor de geluiden, geuren en kleuren om je heen. Je leert de natuur op een andere en intensere manier ervaren. Wil je liever niet wandelen, dan kan je ook kiezen voor het binnenprogramma. ’s Middags genieten we van een heerlijke verse lunch.

Na de lunch vertelt Eveline je vervolgens tijdens de middagworkshop alles over wat je kan verwachten (direct) ná de geboorte van je kleintje. We vergeten soms dat het vierde trimester, oftewel de post-natale fase het allerlangste duurt en ook hier kan je je goed op voorbereiden.

Rond 16.00 uur sluiten we samen de retraite af en heb je nog even tijd om je spulletjes te pakken. We nemen afscheid van elkaar om 17.00 uur.

PRAKTISCH

Zwangerschapsretraite

 • Toegankelijk voor zwangere dames vanaf 14 weken t/m 35 weken zwangerschap.
 • Standaardtarief op basis van een eigen 1-persoonskamer: € 469,00.

Het tarief is inclusief:

 • Twee overnachtingen in een eigen kamer, met gedeelde badkamer
 • Volpension met biologisch & vegetarisch ontbijt, lunch en diner en er staan tussendoor gezonde snacks, fruit en thee tot je beschikking.
 • Professionele begeleiding ervaren zwangerschapsyogadocentes, opgeleid in de Birthlight methode van Zwangerschaps – en postnatale yoga. Eveline en José geven beide wekelijks les aan zwangere dames bij studio Vandaan in Utrecht; de enige yogastudio in Nederland die volledig gespecialiseerd is in yoga & ontspanning rondom de zwangerschap.
 • Dagelijkse Zwangerschapsyoga in de ochtend van 75 min. incl. een diepe ontspanning en meditatie. De lessen volgen de Birthlight methode die erop gericht is om soepelheid, ontspanning en bewust zwanger te zijn te bevorderen.
 • Twee verschillende middagworkshops met als onderwerp:
  • Zaterdag: Birth Prep: Hoe ben je zelf goed voorbereid op de geboorte van je kleintje? We behandelen ontspannings-& ademhalingstechnieken voor tijdens de geboorte, houdingen & bewegingen die ontsluiting bevorderen en kijken naar mogelijke bevalhoudingen, waar je ook bevalt.
  • Zondag: Postpartum Prep: Wat te verwachten NA de geboorte? Praktische tips & tricks voor de eerste tijd na de geboorte van je kleintje.
 • Op vrijdag en zaterdagavond: Avondworkshops met een mooie film, meditatie, diepe ontspanning en/of Sharing Circle.
 • Zaterdagochtend: persoonlijke gesprekjes voor specifieke wensen of vragen met een van de docentes.
 • Zondag: een Meditatieve stiltewandeling (totaal 1 uur, waarvan 30 min in stilte), of een alternatief binnen-programma.
 • Toeristenbelasting
 • Linnen voor het bed & handdoekenset.

De tarieven zijn exclusief

 • Vervoer naar de locatie. De retreatlocatie is het gemakkelijkst te bereiken met de auto. We kunnen je helpen om samen te reizen. Reis je met het OV? Kom dan met de trein naar Beilen en vervolgens neem je de hubtaxi, die je voor een klein bedrag voor de deur van de Hof afzet.
 • Reis en/of Annuleringsverzekering. Het is aan te raden deze af te sluiten voor onvoorziene omstandigheden.  Zie ook onze annuleringsvoorwaarden.

Optioneel bij te boeken: 

 • Een speciale ontspannende Zwangerschapsmassage van 60 min voor €65,00.
 • Een Reiki ontspannende sessie van 60 min. voor €65,00.

LOCATIE:
De Zwangerschapsretraite vindt plaats op het prachtig gelegen Hof van Axen in Witteveen, Drenthe.

De Hof van Axen is door eigenaren Sonja en Jan zelf volledig gerenoveerd tot een eco-vriendelijk verblijf. Ze runnen het verblijf met veel liefde en passie waardoor je je er meteen thuis zal voelen. Je kan er volop genieten van de rust, wandelingen in het bos en luieren aan de rand van het zwemmeer bij mooi weer.

De yogalessen vinden plaats in een sfeervolle, ruime yogazaal met uitzicht op het bos en de grote tuin van de hof. Onze kok bereid het gehele weekend met veel liefde heerlijke vegetarische & biologische maaltijden voor ons met verse kruiden en groenten uit eigen tuin. In de avond  zijn er bij heldere nacht prachtige sterrenhemels te zien en kan je je verwarmen aan de houtgestookte kachels in de woonkamer. Je slaapt in prettige, warme (en eigen!) kamers met uitzicht op de tuin of het bos. Kortom, op de hof vind je alle ingrediënten voor een rustgevende en inspirerende retraite waarbij je op en top zwanger mag zijn.

 Aanmelden

Heb je interesse of wil je je inschrijven voor de Zwangerschapsretraite? We horen het graag! Dat kan bij Danielle via info@studiovandaan.nl.

P.S.Wacht niet te lang met inschrijven want de plekken zijn beperkt (max 10 deelneemsters)!

Met je inschrijving ga je ook akkoord met de Algemene Voorwaarden voor het weekend.

Gegevens

Begin:
7 oktober @ 17:00
Einde:
9 oktober @ 16:30
Kosten:
€469
Evenement Categorieën:
, , , , , , , , ,
Website:
https://www.studiovandaan.nl/zwangerschapsretraite/

Organisator

Studio Vandaan
Telefoon:
+31641368389
E-mail:
info@studiovandaan.nl

Locatie

De Hof van Axen
Bosweg 4
Witteveen, 9439TL Netherlands
+ Google Maps