Cursussen & Workshops

Cursussen & Workshops

Verdiep je kennis en ervaar het zelf

Yogaschema

Cursussen & Workshops

Studio Vandaan specialiseert zich in ontspanning en beweging rond de zwangerschap. Of je nu zwanger wenst te worden, al zwanger bent, of je babietje al hebt gekregen; we hebben voor ieder wat wils!

Voor vrouwen die graag zwanger worden:

 1. Fertiliteitsyoga – Fit for fertility Yoga Cursus
 2. Fertiliteitsyoga – maandelijkse les
 3. Well-Women Yoga wekelijkse yogalessen
 4. Hormoonyoga workshop
 5. Yoga voor je Bekkenbodem workshop

Voor aanstaande moeders:

 1. Zwangerschapsyoga  – wekelijkse lessen vanaf 14 weken zwangerschap tot aan je bevalling.
 2. Hypno-Yogalessen – wekelijkse lessen vanaf 14 weken zwangerschap tot aan je bevalling.
 3. Bewust Zwanger  – workshop Je zwangerschap is de uitgelezen tijd om meer Mindful en bewust door het leven te gaan.
 4. Zen Zwanger – 5 weekse-zwangerschapscursus: Unieke combinatie tussen yoga, Mindfulness, massage, yoga nidra en hypno-yoga. Iedere les heeft haar eigen thema.

Ter voorbereiding op je bevalling:

We raden je aan een of meerdere van deze opties rond je 33e-35e week in te plannen.

 1. Volg zelf of samen met je (beval)partner de Birth Prep Mini-Cursus van 2 avonden of 2 ochtenden (van 2 uur) waarin je de belangrijkste ademhalingstechnieken, (beval)houdingen en oefeningen uit de Birthlight Zwangerschapsyoga leert of herhaalt die specifiek voor de bevalling zijn ontworpen. Bovendien besteden we aandacht aan de rol van je (beval) partner en hoe hij of zij jou het beste kan ondersteunen.
 2. Volg samen met je (beval)partner een PARTNERLES van 2 uur en leer alles over samen bevallen, de rol van je (beval)partner tijdens de bevalling en de belangrijkste ademhalingstechnieken, oefeningen en bevalhoudingen uit Birthlight Zwangerschapsyoga.
 3. Schrijf je samen met je partner in voor een speciale Hypno-Yoga Partnerles waarin je samen de verschillende ontspanningstechnieken voor tijdens de bevalling leert en we jullie uitleggen hoe je (beval)partner jou hierin het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling. Je kan de les volgen met je partner of degene die jou zal ondersteunen tijdens de bevalling.
 4. Postpartum Voorbereidingsworkshop ‘Wat kan je verwachten na de bevalling?: In de workshop nemen we je mee naar de tijd na de geboorte en wat je daarin kan verwachten. Het is een praktische voorbereidingsworkshop met als doel om de transitie naar moederschap soepel te laten verlopen en zo goed mogelijk voor jezelf te kunnen zorgen.

Voor nieuwe moeders/ouders:

 1. Postnatale Voorbereidingsworkshop ‘Wat kan je verwachten na de bevalling?: In de workshop nemen we je mee naar de tijd na de geboorte en wat je daarin kan verwachten. Het is een praktische voorbereidingsworkshop met als doel om de transitie naar moederschap soepel te laten verlopen en zo goed mogelijk voor jezelf te kunnen zorgen.
 2. Connected Mama Yoga – Wekelijkse les/ Workshop: Speciaal voor moeders voor wie de roze wolk niet zo roze is: een les over verbinding, jezelf weer terugvinden en moederschap.
 3. Mindful met je baby : De 8-weekse Mindfulnesstraining speciaal voor (nieuwe) ouders met een kindje tot 18 maanden. Je leert als ouder bewuster in de verzorging en opvoeding van je kleintje te staan zodat je meer van het ouderschap kan genieten. Dit zorgt voor meer rust, gemak, beter omgaan met stress en stelt je in staat om goed voor jezelf zorgen. Het idee is: Als je goed voor jezelf zorgt, zorg je automatisch ook beter voor anderen.
 4. Babymassage – workshop of cursus. Tijdens de cursus van 3 x 75 minuten, leert Mayke je je kindje masseren met liefdevolle aandacht. Babymassage is niet alleen een heerlijk momentje samen, werkt tegen buikkrampjes, bevordert goede slaap en is gunstig voor het algehele welzijn en de ontwikkeling van je kindje.
 5. Workshop Hormoonyoga  Geschikt voor de postnatale fase vanaf 6 weken na je bevalling. Je ontvangt praktische tips, leer je meer over de delicate hormonale balans in je lichaam en maak je kennis met diverse yogahoudingen die helpen de balans weer te herstellen.

Voor kinderen:

 1. Workshop WobbelyogaMet de Wobbel wordt kinderyoga nóg speelser. Wobbelyoga gaat over balans, kracht en focus. Elk kind stapt met een grote glimlach van de Wobbel af! (voor kindjes van 4-8 jaar).
 2. Workshop Wobbelyoga voor Ouder & Kind (4-6 jr) Samen lol hebben met je kindje staat voorop! En hoe bijzinder is het niet om erna samen te ontspannen?
 3. Binnenkort: Workshop Ouder & Peuter Yoga! Heb je interesse? Mail Danielle op info@studiovandaan.nl.

Online Inschrijven op je telefoon, tablet of pc

Met ons online inschrijfsysteem kan je je plek reserveren in de workshop of cursus van je keuze. Zoek de startdatum op van je les, workshop of cursus en klik op ‘Reserveren’.

Je betaalt vervolgens via IDEAL, wel zo gemakkelijk!