Birth Prep Mini Bevalcursus (2x2uur)

Birth Prep Mini Bevalcursus

Voor een goede voorbereiding op de geboorte

Bekijk de Agenda

Birth Prep mini-bevalcursus 

Ontspanning is de sleutel voor een voorspoedige bevalling

In deze mini-bevalcursus, bestaande uit twee avonden of twee ochtenden, geven we je de belangrijkste informatie en oefeningen mee voor zowel een goede lichamelijke als mentale voorbereiding op de geboorte van je kindje. Het doel is om zo ontspannen en natuurlijk mogelijk te kunnen bevallen, hoe de bevalling ook verloopt. Deze mini-cursus zal jou, of jullie samen, helpen om met een gerust gevoel de bevalling in te gaan. Je kan de cursus alleen of met je (beval)partner volgen.

De korte bevalcursus is met name zeer geschikt voor dames die:

 • de belangrijkste oefeningen uit onze zwangerschapsyogalessen willen herhalen en deze in de context van de bevalling willen zien.
 • nog geen zwangerschapscursus of lessen hebben gevolgd maar zich wel goed willen voorbereiden op de bevalling.
 • al eens bevallen zijn maar nogmaals willen horen en ervaren hoe je in je kracht kan staan tijdens je bevalling en welke houdingen en technieken je kunt toepassen.
 • geen bevalpartner hebben of een partner hebben die liever niet meegaat naar de zwangerschapsyoga-partnerles

Onze Birthlight gecertificeerde docentes zorgen voor een deskundige begeleiding. Ons doel is om je voor te bereiden op verschillende bevalscenarios zodat je niet verrast zal worden en je je bevalling juist met vertrouwen tegemoet kan zien.

Tijdens de Birth Prep mini-bevalcursus bespreken we uitgebreid:

 • De drie FASES van de bevalling en hoe het proces van natuurlijk bevalling zich ontvouwt.
 • Verscheidene technieken om ONTSPANNING te bevorderen tijdens je bevalling.
 • ADEMHALINGSTECHNIEKEN om je weeën op te vangen, te ontspannen tussen de weeën door en technieken om op je ademhaling mee te persen met de persweeën.
 • BEWEGINGEN om de ontsluitingsfase te versoepelen en bespoedigen. Afhankelijk van het soort ontsluitingsweeën dat je ervaart, (buik, rug- of beenweeën) kan je de weeën lopend, staand, zittend, liggend of leunend ergens overheen, opvangen.
 • BEVALHOUDINGEN: voor tijdens de uitdrijvingsfase. Er zijn verschillende houdingen mogelijk en in de cursus zie je niet alleen wat er allemaal mogelijk is, maar probeer je ook uit wat het beste bij jullie past.
 • De ROL VAN DE PARTNER: als je partner mee komt, ontvangt ook hij/zij veel informatie zodat hij/zij jou op een fijne manier kan ondersteunen. Partners kunnen meer betekenen dan ze wellicht van te voren denken.
 • Het 4e TRIMESTER, oftewel de postnatale fase. We geven tips & trics om je ook hier zo goed mogelijk op voor te bereiden.
 • Er is bovendien veel ruimte voor al je vragen m.b.t. de geboorte en de tijd erna.

“Ik ben super tevreden over de lessen bij studio vandaan en het aanbod naast de lessen (zoals zwangerschapsmassage, postnatale lessen, cursus, etc). Jullie filosofie, de persoonlijke benadering en betrokkenheid, de docenten en hun deskundigheid zijn dingen die jullie onderscheiden en speciaal maken. Ik kan Studio vandaan iedereen aanraden en weet nu al dat ik weer bij jullie terecht kom bij een volgende zwangerschap.

Als je al wekelijks meedoet met reguliere zwangerschapsyoga is de Birth Prep cursus op de massagetechnieken na, vooral nuttig als herhaling. Voor mijn man daarentegen was het wel nieuw en nuttig. Ik kan iedereen aanraden om ook wekelijks zwangerschapsyoga te doen, ik denk dat je dan beter voorbereid bent dan met alleen twee losse lessen.”

Josefinavolgde de cursus in zomer 2018

Praktische Info Birth Prep Mini-bevalcursus

  • Nieuwe data: 
  • 2 x vrijdagavond op vr 23 & 30 november 19.30-21.30 – met Eveline. Je aanmelden kan hier.
  • 2 x vrijdagavond op vr 4 & 11 januari 19.30-21.30 – met Eveline. Je aanmelden kan hier.
  • 2 x vrijdagavond op vr 1 & 15 Februari 19.30-21.30 – met José. Je aanmelden kan hier.
  • 2 x vrijdagavond op vr 15 & 22 maart 19.30-21.30 – met Eveline. Je aanmelden kan hier.
 • Locatie: Lange Viestraat 2, in de Planeet *
 • Je kan de cursus met of zonder (beval)partner volgen. Kom je samen met je (beval)partner dan geldt het tarief van €110,00.
 • Na de cursus ontvang je een digitale handout met de besproken oefeningen, incl. plaatjes en filmpjes van bevalhoudingen en oefeningen.
 • Aanmelden kan via ons yogaschema en direct via de links bij de betreffende data hierboven. Let op! De plekken zijn beperkt tot 6 stellen/of 12 personen in totaal.
 • Tarief: voor jou alleen: 65,00 (voor 2 avonden/ochtenden). Kom je met je (beval) partner, dan betaal je samen 110,00 (voor twee avonden). Stuur ons in dat geval even een mail op info@studiovandaan.nl om jullie samen aan te melden.

Onze studio vind je op de Lange Vliestraat 2, Utrecht (De Planeet), tegenover de Bijenkorf. Om de voordeur van ons pand te vinden: neem bij de ingang van ‘De Planeet’ de lift naar de 2e verdieping, daar zie je de voormalige HKU voordeur aan je rechterhand.Omdat we in een erg groot pand zitten, komt de docente je bij de voordeur ophalen 5 minuten voor aanvang van de les; kom dus op tijd!

Ontzettend nuttig en leerzaam. Ik weet nu welke houdingen ik samen met mijn partner kan aannemen. Welke ademhalingstechnieken geschikt zijn per bevallingsfase en hoe je ze toepast. Mijn vriend en ik voelen ons nu samen veel meer voorbereid op de bevalling!

Suzan

Fijn om samen dezelfde technieken onder de knie te hebben en elkaar zo te kunnen helpen. Les was praktisch ingestoken, en met minimale investering in tijd toch erg veel geleerd. Meer vertrouwen in de bevalling nu, en het gevoel dat we het samen kunnen gaan doen. 

Florien

We vonden de partnerles heel erg leuk en nuttig! Sowieso de afgelopen paar maanden veel plezier gehad in de lessen van Maaike en Danielle, kijk er met een heel fijn gevoel op terug. 

Saskia

Liever alleen een partnerles?

Dat kan! In twee uur tijd vertellen we je alles over samen bevallen.

Heb je geen tijd gehad om (veel) zwangerschapsyogalessen te volgen, of ben je al eerder een keer bevallen en wil je alles nog eens herhalen?

Dan is de speciale Birth Preperation SPOEDCURSUS misschien iets voor jou (of jullie)