Birth Prep Bevalcursus (2x2uur)

Birth Prep Bevalcursus

Voor een goede voorbereiding op de geboorte

Bekijk de Agenda

Birth Prep Bevalcursus 

In deze bevalcursus met zwangerschapsyoga, bestaande uit twee avonden van 2 uur, geven we je de belangrijkste informatie en oefeningen mee voor zowel een goede lichamelijke als mentale voorbereiding op de geboorte van je kindje.

Het hoofddoel is om zo ontspannen en natuurlijk mogelijk te kunnen bevallen, waar en hoe de bevalling ook verloopt. Deze cursus zal jou, of jullie samen, helpen om met een gerust gevoel de bevalling in te gaan. Je kan de cursus alleen of met je (beval)partner volgen.

Deze bevalcursus is met name zeer geschikt voor dames die:

 • de belangrijkste oefeningen uit onze wekelijkse zwangerschapsyogalessen willen herhalen en deze in de context van de bevalling willen zien. Wat kan je toepassen tijdens je bevalling?
 • nog geen zwangerschapscursus of zwangerschapsyogalessen hebben gevolgd maar zich wel goed willen voorbereiden op de bevalling.
 • al eens bevallen zijn maar nogmaals willen ervaren hoe je in je kracht kan staan tijdens je bevalling en welke houdingen en technieken je kunt toepassen.
 • geen bevalpartner hebben of een partner hebben die liever niet meegaat naar de zwangerschapsyoga-partnerles
 • een partner hebben die zich ook graag goed voorbereid op de geboorte en wil ervaren op welke manieren hij/zij steun kan bieden.

Onze Birthlight-gecertificeerde docentes zorgen voor een deskundige begeleiding van de cursus. Ons doel is om je voor te bereiden op verschillende bevalscenario’s zodat je niet verrast zal worden en je je bevalling juist met vertrouwen tegemoet kan zien, hoe deze ook zal verlopen.

“We hebben jullie het gevoel beter voorbereid te zijn op de bevalling sinds de cursus. Ik vond het fijn om de bevalling door te spreken en wat er allemaal gebeurt. Heel handig vond ik de tips wat betreft ademhaling en bevalhoudingen, maar ook wat er gezegd werd over oxytocine en the state of mind. Mij hebben de onderdelen over bevalhoudingen en ademhaling veel rust gegeven. Maar wat vooral nieuw was, was het deel over hoe je weer in de bevalstaat terug kan komen als je door de reis naar het geboortehuis uit je flow komt etc.”

Haar partner laat weten: “Ik heb veel geleerd over de bevalling en hoe ik mijn vrouw kan ondersteunen. Ik ben blij met wat ik heb geleerd over de drukpunten op rug en benen en de steun die ik kan bieden.”

Friederike

“We hebben de birthprep cursus gevolgd bij Anouk. Omdat we tijdens de eerste bevalling een weeenstorm en heel erg het idee hadden dat de bevalling ons ‘overkomen’ was, wilden we de tweede keer anders.

Nu mochten we onze zoon na een bevalling van slechts 4 uur in bad verwelkomen. Ondanks dat dit snel is hebben we het nooit als heftig ervaren. We hadden continu het gevoel dat we wisten wat we deden, dat we in control waren en waren we een perfect team (daarmee complimenteerde de verloskundige ons nog specifiek mee).

Dus dank voor alle handvatten die we hebben gekregen. We hebben er veel aan gehad en kijken daardoor terug op een mooie bevalling.” Liefs, Dionne en Joost

Dionne & Joost

Tijdens de Birth Prep Bevalcursus bespreken we uitgebreid:

 • De drie FASES van de bevalling en hoe het proces van natuurlijk bevalling zich ontvouwt.
 • Verscheidene technieken om ONTSPANNING te bevorderen tijdens je bevalling.
 • ADEMHALINGSTECHNIEKEN om je weeën op te vangen, te ontspannen tussen de weeën door en technieken om op je ademhaling mee te persen met de persweeën.
 • BEWEGINGEN om de ontsluitingsfase te versoepelen en bespoedigen. Afhankelijk van het soort ontsluitingsweeën dat je ervaart, (buik, rug- of beenweeën) kan je de weeën lopend, staand, zittend, liggend of leunend ergens overheen, opvangen.
 • BEVALHOUDINGEN: voor tijdens de persfase. Er zijn verschillende houdingen mogelijk en in de cursus zie je niet alleen wat er allemaal mogelijk is, maar probeer je ook uit wat het beste bij jullie past.
 • De ROL VAN DE PARTNER: als je partner mee komt, ontvangt ook hij/zij informatie zodat hij/zij jou op een fijne manier kan ondersteunen. Partners kunnen meer betekenen dan ze wellicht van te voren denken.
 • Het 4e TRIMESTER, oftewel de postnatale fase. We geven tips & trics om je ook hier zo goed mogelijk op voor te bereiden.
 • Er is bovendien veel ruimte voor al je vragen m.b.t. de geboorte. Wil je meer weten over de eerste tijd NA de geboorte van je kleintje? Dan raden we onze Postpartum Prep Workshop aan; met alles wat je moet weten over de eerste 40 dagen na je bevalling.

“Ik ben super tevreden over de lessen bij studio vandaan en het aanbod naast de lessen (zoals zwangerschapsmassage, postnatale lessen, cursus, etc). Jullie filosofie, de persoonlijke benadering en betrokkenheid, de docenten en hun deskundigheid zijn dingen die jullie onderscheiden en speciaal maken. Ik kan Studio vandaan iedereen aanraden en weet nu al dat ik weer bij jullie terecht kom bij een volgende zwangerschap.”

Josefina

“De cursus was ontzettend nuttig en leerzaam. Ik weet nu welke houdingen ik samen met mijn partner kan aannemen. Welke ademhalingstechnieken geschikt zijn per bevallingsfase en hoe je ze toepast. Mijn vriend en ik voelen ons nu samen veel meer voorbereid op de bevalling!”

Suzan

Ik vond de cursus heel erg zinvol. Vooral vanwege bewustwording en nieuwe dingen die ik bij de eerste zwangerschap/bevalling niet wist, heb ik het gevoel beter voorbereid te zijn. We hebben het meeste gehad aan de houdingen en verloop van de bevalling. Ik zou de cursus zeker aanraden; het is fijn dit samen te doen zodat je dezelfde info hebt en je partner je tijdens de bevalling nog beter kan ondersteunen.

Aafke

Praktische Info Birth Prep Bevalcursus

 • Je kan de cursus met of zonder je (beval)partner volgen.
 • Na de cursus ontvang je een digitale handout met de besproken oefeningen, incl. plaatjes en filmpjes van bevalhoudingen en oefeningen.
 • Tarief: voor jou alleen: €75,00 (voor 2 avonden van 2 uur). Na aankoop van je cursuscredit reserveer je via het rooster een plekje in de cursus van je keuze.
 • Volg je de cursus graag samen met je (beval) partner, dan betaal je samen €125,00 (voor 2 avonden van 2 uur). Kom je samen, dan koop je de cursuscredit voor 2p, en stuur een mail naar info@studiovandaan.nl om jullie samen aan te melden voor de cursus van je keuze. Wij zullen jullie handmatig inschrijven.
 • Data:
  • Vr 18 & 25 Nov – 19.30 – 21.30 met Eveline
  • Vr 9 & 16 Dec – 19.30 – 21.30 met Eveline
  • Vr 13 & 21 Jan – 19.30 – 21.30 met Andrea
  • Vr 10 & 17 Feb – 19.30 – 21.30 met Eveline
  • Vr 10 & 17 Mrt – 19.30 – 21.30 met Andrea
  • Vr 7 & 14 Apr – 19.30 – 21.30 met Eveline
  • Vr 5 & 12 mei – 19.30 – 21.30 met Esther N
 • Locatie: Yoga Moves, locatie HOT, Jan van Scorelstraat 41, Utrecht. – Kaart
 • Aanmelden? Ik wil me inschrijven.
 • Heb je nog vragen? Neem even contact met ons op.

Private Birth Prep Class in English (3h)

You can follow this private birth preparation class with or without your (birth)partner. In this elaborate birth prep class we guide you through the natural process of birth in stages (early stage, active stage, birthing stage – called also pushing phase). It’s a practical and informative class where you learn different breathing, movement and massage techniques for each stage of your labour. In addition, you will see how your (birth)partner can assist you and how you together can encourage the natural process of birth.

We will teach you to understand your female body (the shape of your pelvis in relation to giving birth) so you feel confident and can trust your own intuition in different stages of birth, even when things don’t turn out exactly the way you wished. You can’t predict how  birth will unfold but what you can do is to prepare yourself with knowledge and practical techniques to have a deeper understanding of the nature of labour, so you and your (birth)partner can make conscious and informed decisions. Be the queen of your own labour :)!

This class takes 3 hrs and can take place at you home (in Utrecht) or at our studio in Utrecht. Please let us know if you prefer English or Dutch. Send us an e-mail for bookings and more information.

Volg je (vanwege Corona-maatregelen) liever een privé Birth Prep Cursus in je eigen tijd? Boek dan een privécursus via live-stream met Zoom met een van onze docentes, of volg samen met je partner onze Online Bevalcursus “Samen Ontspannen Bevallen’ ter voorbereiding op de bevalling (bestaande uit 3 volledige lessen en veel extra informatie).

“De sessies zijn goed bevallen. Het geeft de mogelijkheid om in je eigen veilige omgeving met je coach de bevalling te bespreken. Het ijs is zo gebroken en je hebt al vrij snel niet meer door dat je via video verbinding spreekt.”
– Ervaring van Koen, die een privé Birth Prep Cursus via Zoom volgde.

Liever eenmalig?

Dat kan! In twee uur tijd vertellen we je tijdens de Partnerles Zwangerschapsyoga zo veel als we kunnen over samen bevallen: de belangrijkste bevalhoudingen, ademhalingsoefeningen, massagetechnieken en de rol van je (beval)partner tijdens de geboorte van je/jullie kleintje, komen aan bod.

Liever thuis & in je eigen tijd?

Met de online bevalcursus ‘Samen Ontspannen Bevallen’ leer je de belangrijkste yogahoudingen, ademhalings- massage- en ontspanningsoefeningen die je alleen of samen met je (beval)partner kan oefenen als voorbereiding op de geboorte van je/jullie kleintje. Bovendien bevat de cursus naast video’s ook (boeken)tips voor tijdens & na de bevalling, downloads, geluidsbestanden en nog veel meer. Ideaal voor als je in Corona-tijd nergens meer heen  wilt gaan en in je eigen tijd met de lessen aan de slag wilt.