Mindful met je Baby (Cursus)

Mindful met je Baby

Meer bewustzijn en meer genieten van je kleintje

Ik meld me aan!

Mindful met je baby

‘Mindful met je baby’ is een training in Mindfulness, speciaal ontworpen voor ouders met een kindje tussen 0 en 18 maanden. Deze door de universiteit van Amsterdam ontwikkelde training biedt ouders handvatten voor opvoeden met liefdevolle aandacht. Je leert als ouder bewuster in de opvoeding te staan. Dit zorgt voor meer rust, gemak, beter omgaan met stress en stelt je in staat om goed voor jezelf zorgen. Het idee is: Als je goed voor jezelf zorgt, zorg je automatisch ook beter voor anderen.

Waarom een Mindfulness-training?

Een nieuwe baby in het gezin brengt naast groot geluk, ook veel veranderingen met zich mee. Het is een bijzondere ervaring die je leven verrijkt, maar soms kan het ook zwaar en stressvol zijn. Je nieuwe rol als ouder vraagt om een nieuw evenwicht. Mindfulness kan je helpen om dit evenwicht te (her)vinden. Zo kun je weer wat vaker gewoon ‘zijn’ en genieten, in plaats van altijd maar bezig te zijn met je eindeloze to-do lijst.

Is Mindful met je baby iets voor jou?

Mindful met je baby is geschikt voor ouders met een baby (0-18 maanden) die graag willen leren om gemakkelijker om te gaan met opvoedstress. In 8 sessies, verdeeld over 8 weken, leer je om ook bewust te genieten van het ouderschap. Je leert luisteren naar je wat je zelf nodig hebt en tegelijkertijd ook beter afstemmen op de behoeften van je kindje. Heb je een druk leven, wil je graag leren hoe je beter voor jezelf kunt zorgen of benieuwd hoe jij de signalen van je baby nóg beter kunt oppikken? Dan is Mindful met je baby iets voor jou!

In deze training leer je:

 • Gemakkelijker omgaan met stress in het ouderschap en erbuiten.
 • In het hier-en-nu genieten van de momenten met je kindje (oude zorgen over je kindje kun je loslaten).
 • Vertrouwen op je eigen gevoel en zo je eigen weg vinden in het ouderschap.
 • Beter communiceren met je kindje.
 • Vriendelijker zijn voor jezelf en je eigen grenzen bewaken.
 • Zelf weer lekkerder in je vel zitten, met minder zorgen, angsten en sombere gevoelens.

Mayke den Ouden

De 8-weekse Mindfulness training wordt gegeven door Mayke den Ouden. 

Mayke studeerde pedagogiek en geeft mindfulnesstrainingen speciaal voor zwangere vrouwen en moeders met baby’s. Toen ze in 2016 zelf moeder werd leerde ze pas echt wat er allemaal bij het ouderschap komt kijken en dat er ook momenten zijn dat je als ouder uit balans raakt. Mayke’s missie als Mindfulnesstrainster is dan ook om ouders die worstelen met hun nieuwe rol als ouder, te helpen. Het mooie aan Mindfulness vindt ze dat ouders zelf veel kunnen doen om de balans te herstellen en in haar Mindfulness workshops en cursussen geeft ze hen hiervoor effectieve en praktische tools.

Hoe kan ik jou helpen?

“In mijn trainingen draait het om de relatie tussen ouder en kind en ècht contact maken met je kindje. Dit begint met goed voor jezelf zorgen. Want als jij lekker in je vel zit, dan is er ruimte en aandacht voor je kindje, zowel in de buik als daarna. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van mindfulness. Als je lichamelijk lekker in je vel zit, dan voel je je mentaal ook sterker en ben je flexibeler voor datgene wat op je pad komt. Mindfulness gaat voor mij over jezelf goed leren kennen, over leren genieten van wat er nu is, zodat je ook sneller aan de bel kunt trekken als er iets niet goed is. Uiteindelijk leer je gemakkelijker omgaan met de drukte en stress van alle dag en je leven zo in te richten dat zowel jij als je kindje er blij van worden. Dat is iets wat iedereen verdient en daarom wil ik jou hier graag bij helpen.” – Mayke

Praktische Info

 • Nieuwe cursus: Nieuwe data volgen zsm.
 • Locatie: Utrecht*
 • Tarief: 495,00 voor de gehele cursus (*zie hieronder voor eventuele vergoeding van de zorgverzekering).
 • Docente: Mayke den Ouden
 • Aanmelden: Je aanmelden voor de cursus kan via ons yogalesschema of direct hier voor de cursus die start in september. Fijn als je ons ook even een mailtje kan sturen op info@studiovandaan.nl.
 • * Locatie: volgt

*Vergoeding voor de Mindful met je Baby training:

Onze mindfulnesstrainer Mayke staat ingeschreven bij de VMBN als categorie 2 trainer, registratienummer: 20181212

Dit betekent dat veel zorgverzekeraars onze mindfulnesstrainingen vergoeden in het aanvullende pakket. Het verschilt per zorgverzekeraar wat jij vergoedt krijgt via je aanvullende verzekering. Raadpleeg daarom altijd eerst je eigen verzekering om te zien of jij in aanmerking komt voor een vergoeding, voordat je je aanmeldt.