Bewust Zwanger (Workshop)

Bewust Zwanger

Dat wat je aandacht geeft, groeit

Bekijk de Agenda

Bewust Zwanger – Workshop

Dat wat je aandacht geeft, groeit….

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Wat een wonder is het om leven te dragen. Maar hoe mooi het ook is, hier kan je niet de hele tijd bij stil staan: Er moet misschien van alles geregeld worden voordat je kindje er is en bovendien gaat het gewone leven door; werk, sociale verplichtingen, leuke uitjes en een eindeloos lijkende to-do list ligt op je te wachten. Je zou soms bijna vergeten dat je zwanger bent!

Maar niets is minder waar. Je lichaam is hard aan het werk om een klein mensje te maken. Ook als je druk bent. Toch is het nog fijner om tijdens je zwangerschap bewuste momenten in te bouwen; de tijd gaat al zo snel! Het is niet altijd gemakkelijk om naar de signalen van je lichaam te luisteren en het de rust en aandacht te geven die het verdient, daar kan deze workshop je bij helpen. 

De workshop ‘Bewust zwanger’ helpt je om met meer aandacht en bewustzijn aanwezig te zijn in het nu. Dit moment is alles wat we hebben. Door oprecht aandachtig aanwezig te zijn in dit moment, kun je je zwangerschap bewuster ervaren en goed leren voelen hoe je goed voor jezelf kan zorgen. Want goed voor jezelf zorgen, betekent automatisch ook goed voor je kindje zorgen.

Tijdens de workshop leer je praktische technieken uit yoga, Mindfulness, zelf-compassie en meditatie die je ook thuis kan gaan inzetten om je zwangerschap bewust(er) te beleven. Omdat de workshop 2,5 uur duurt hebben we meer tijd om ons bewustzijn te verdiepen dan in een reguliere (zwangerschaps)yogales. We zullen zachte yogaoefeningen afwisselen met fysieke en mentale ontspanning, geleide meditaties, positieve affirmaties en oefeningen uit Mindfulness en Zelfcompassie. Door verschillende technieken te combineren kan je ontdekken wat bij jou past en wat je thuis kan toepassen om meer rust te vinden; zowel tijdens je zwangerschap als tijdens je bevalling.

Er is geen enkele ervaring vereist en je bent welkom vanaf 14 weken zwangerschap. We kunnen altijd rekening houden met eventuele klachten, blessures of wensen die je misschien hebt. 

Danielle van Grieken

Nu ik zelf zwanger ben merk ik maar al te goed hoe gemakkelijk het is om door het drukke dagelijkse leven te worden opgeslokt. Uit mijn eigen behoefte aan regelmatige bezinning en bewust stilstaan bij het wonder van de zwangerschap is deze workshop geboren. Goed voor mezelf zorgen is een sleutelmotto gebleken sinds ik zwanger ben.  Zwangerschapsyoga, meditatie, zelf-compassie en technieken uit de mindfulness helpen me om mijn cool te behouden, ook als het soms stormachtig is en de emoties hoogtij vieren. Met deze workshop help ik graag jou en andere zwangeren om manieren te vinden die bij jouw leven en persoon passen en die je dagelijks kan inzetten voor een bewuste zwangerschap.

De workshop ‘Bewust zwanger’ zal je helpen om met aandacht aanwezig te zijn in het moment. Zo kun je je zwangerschap bewuster ervaren en goed leren voelen hoe je goed voor jezelf kan zorgen. Want goed voor jezelf zorgen, betekent automatisch ook goed voor je kleintje zorgen. Tijdens de workshop leer je praktische technieken uit zowel yoga, Mindfulness, zelf-compassie en meditatie die je ook thuis kan inzetten om  je zwangerschap bewust(er) te beleven. Er is geen ervaring vereist en je bent welkom vanaf 14 weken zwangerschap.We kunnen altijd rekening houden met eventuele klachten, blessures of wensen.

Praktische Info

Datum/tijd: de Workshop duurt 2,5 uur.

Locatie: Ruimte voor Aandacht, Singelsteeg 2 (Zijstraatje van de Westerkade) Graag je fiets parkeren op de Westerkade.

Docente: Danielle van Grieken 

Tarief: € 40,00 pp (voor de workshop van 2,5 uur).

Aanmelden: Je kunt je voor de workshop aanmelden via het directe linkje hierboven of via ons yogaschema. Plekjes zijn beperkt tot 10 dames.

Goed Voorbereid op de bevalling?

We bieden twee opties om je zowel fysiek als mentaal goed voor te bereiden op de geboorte. Voor jou alleen, of voor jullie samen met je (beval)partner.