Bewust Zwanger (Workshop)

Bewust Zwanger

Dat wat je aandacht geeft, groeit

Bekijk de Agenda

Bewust Zwanger – Workshop

Dat wat je aandacht geeft, groeit. 

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Je lichaam verandert snel en je hebt het idee dat je nog van alles moet regelen voordat je kindje er is. Daarnaast gaat het leven gewoon door; werk, vrienden en daarbovenop nog alle dingen op je eindeloze to-do lijst. Je zou bijna vergeten dat je zwanger bent! Niets is minder waar. Je lichaam is hard aan het werk om een klein mensje te maken. Het is niet altijd gemakkelijk om naar de signalen van je lichaam te luisteren en het de rust en aandacht te geven die het verdient.

 

De verdiepingsles ‘Bewust zwanger’ helpt je om met aandacht aanwezig te zijn in het moment. Zo kun je je zwangerschap bewuster ervaren en goed leren voelen hoe je goed voor jezelf kan zorgen. Want goed voor jezelf zorgen, betekent automatisch ook goed voor je kindje zorgen.

In de les Bewust Zwanger leer je:

  • Hoe bewuste aandacht jouw ervaring van je zwangerschap kan veranderen.
  • Hoe je contact kunt maken met je kindje in je buik.
  • Hoe je kunt omgaan met piekergedachten en zorgen rondom zwangerschap, bevallen en moeder worden.
  • Vriendelijker kijken naar jezelf en je lichaam, juist nu er zoveel verandert.
  • Hoe je de signalen van je lichaam kan herkennen zodat je voldoende rust kunt nemen.

In 2,5 uur gaan we aan de slag met praktische oefeningen die jij na afloop gemakkelijk thuis kunt blijven doen. Je krijgt na de workshop toegang tot alle geleide meditaties uit de les.

Mayke den Ouden

Mayke studeerde pedagogiek en geeft mindfulnesstrainingen speciaal voor zwangere vrouwen en moeders met baby’s. Toen ze in 2016 zelf moeder werd leerde ze pas echt wat er allemaal bij het ouderschap komt kijken en dat er ook momenten zijn dat je als ouder uit balans raakt. Mayke’s missie als Mindfulnesstrainster is dan ook om ouders die worstelen met hun nieuwe rol als ouder, te helpen. Het mooie aan Mindfulness vindt ze dat ouders zelf veel kunnen doen om de balans te herstellen en in haar Mindfulness workshops en cursussen geeft ze hen hiervoor effectieve en praktische tools.

Hoe kan ik jou helpen?

“In mijn workshops en trainingen draait het om ècht contact maken met je kindje. Dit begint met goed voor jezelf zorgen. Want als jij lekker in je vel zit, dan is er ruimte en aandacht voor je kindje, zowel in de buik als daarna. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van mindfulness. Als je lichamelijk lekker in je vel zit, dan voel je je mentaal ook sterker en ben je flexibeler voor datgene wat op je pad komt. Mindfulness gaat voor mij over jezelf goed leren kennen, over leren genieten van wat er nu is, zodat je ook sneller aan de bel kunt trekken als er iets niet goed is. Uiteindelijk leer je gemakkelijker omgaan met de drukte en stress van alle dag en je leven zo in te richten dat zowel jij als je kindje er blij van worden. Dat is iets wat iedereen verdient en daarom wil ik jou hier graag bij helpen.” – Mayke

Praktische Info

Datum/tijd: de Workshop duurt 2,5 uur.

Locatie: Onze studio vind je op de Lange Vliestraat 2, Utrecht (De Planeet), tegenover de Bijenkorf. Omdat we in een erg groot pand zitten, komt de docente je bij de voordeur ophalen 5 minuten voor aanvang van de les; kom dus op tijd!

Om de voordeur van ons pand te vinden: neem bij de ingang van ‘De Planeet’ de lift naar de 2e verdieping, daar zie je de voormalige HKU voordeur aan je rechterhand. Hier komen we je halen.

Docente: Mayke den Ouden van Mindful Moments

Tarief: € 40,00 pp (voor de workshop van 2,5 uur).

Aanmelden: Je kunt je voor de workshop aanmelden via de directe linkjes hierboven of via ons yogaschema. Plekjes zijn beperkt tot 12 dames.

Heb je vragen of wensen?

Neem zeker even contact met ons op. We staan voor je klaar!

Goed Voorbereid op de bevalling?

We bieden verschillende opties om je zowel fysiek als mentaal goed voor te bereiden. Alleen, of samen met je partner.