Richtlijnen & Huisregels van Studio Vandaan in het kader van COVID-19 (Corona-virus)

Hoe gaat studio Vandaan om met de huidige situatie rondom het coronavirus?

Als yoga studio volgen we ten alle tijden de richtlijnen van het RIVM (voor Nederland, of als er onderscheid wordt gemaakt, voor de regio Utrecht). We houden de laatste ontwikkelingen in de gaten en passen daarop onze acties aan. Hier lees je het laatste nieuws van het RIVM.

******

Onze Corona Maatregelen & Huisregels

Kom je voor een live Yogales/workshop/cursus?

 • Bij de online reservering vragen we je via ons systeem om 5 vragen n.a.v. je gezondheid te beantwoorden. We vragen je alleen te komen wanneer je deze vragen met ‘nee’ kan beantwoorden.
 • Graag je handen wassen voor de les start.
 • Ben je ZIEK? Wanneer je klachten hebt, vragen we je om niet te komen. Onze workshops zijn tot 48 uur van te voren kosteloos te annuleren. Yogalessen zijn tot 24 uur van te voren kosteloos te annuleren. Ben je plotseling ziek geworden of verhinderd? Erg fijn als je naast je annulering via het systeem, ons ook kan Whats-appen op 06-41368389 of mailen op info@studiovandaan.nl, zodat we de docente op de hoogte kunnen brengen.
 • Wanneer je 24 uur aaneengesloten zonder symptomen bent, ben je weer welkom in de les.
 • We zorgen voor goede ventilatie met buitenlucht; wat betekent dat ramen en deuren (wat) open zullen staan. Neem een warm vestje mee als je het snel fris hebt.
 • Docentes kunnen dames de toegang tot de les/workshop weigeren als iemand zichtbaar verkouden en/of ziek is. We gaan er vanuit dat iedereen voorzichtig is met de mensen om haar/hem heen en zich houdt aan de basisregels en onze huisregels.
 • Het maximum-aantal dames en stellen in de lessen/workshops is naar beneden bijgesteld om te zorgen dat er meer ruimte is voor iedereen. Plekken in de lessen en workshops zijn dus beperkt. Schrijf je dus tijdig in als je graag live les volgt in de studio.

Alternatieven voor live les in de studio:

Daarnaast blijven de volgende alternatieven voor onze live lessen in de studio bestaan:

Alternatief 1: Live-stream yogales volgen via Zoom

 • Het lesgeven via Zoom wordt goed ontvangen! Hier zijn we ontzettend blij mee. Wil je je aanmelden voor een online /  livestream yogales via zoom, dan kan dit al via ons reguliere inschrijfsysteem en via ons Yogaschema. Inschrijven of los betalen kan gewoon met een strip van je kaart of met een losse les. Ben je nieuw? Dan kan je een proefles kopen tegen gereduceerd tarief. Hoe werk het les volgen via Zoom? Volg het simpele stappenplan.

Alternatief 2: Online Yogacursussen

 • Ben je zwanger? Dan hebben we de uitgebreide online zwangerschapsyogacursus (inclusief de online bevalcursus) bestaande uit 15 zwangerschapsyogalessen en nog veel meer extra info. Lees meer.
 • Daarnaast bieden we de online Bevalcursus ook als losse cursus aan om je alleen of samen voor te bereiden op de komst van je kleintje.
 • Ben je recentelijk bevallen? Dan is er de online postnatale yogacursus waarmee je direct na je bevalling al kan starten.
Wat kan je doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

Fertiliteit

Onze Corona Maatregelen & Huisregels

Kom je voor een MASSAGE?

 • We vragen we je alleen te komen als je de 5 vragen n.a.v. je gezondheid met ‘nee’ kan beantwoorden.
 • Graag handen wassen bij aankomst en vertrek.
 • Annulering kan alleen kosteloos tot 24u voor aanvang van de afspraak.
 • Ben je ZIEK? Wanneer je klachten hebt, vragen we je om niet te komen. Onze massages zijn tot 24 uur van te voren kosteloos te annuleren. Ben je plotseling ziek geworden of verhinderd? Erg fijn als je naast je annulering via het systeem, ons ook kan Whats-appen op 06-41368389 of mailen op info@studiovandaan.nl, zodat we de masseuse op de hoogte kunnen brengen.

FAQ t.a.v. de Corona Maatregelen

Waar moet ik als deelnemer zelf op letten bij het volgen van lessen bij Studio Vandaan?
 • Wanneer je ziek of verkouden bent willen we je vragen je reservering te annuleren. Annuleren kan kosteloos tot 24 uur van te voren. Ben je plotseling ziek geworden, dan is het prettig als je ons kan mailen/appen (06-41368389) zodat we weten dat je niet komt. Wanneer je 24 uur aaneengesloten zonder symptomen bent, ben je weer van harte welkom.
 • Let op mogelijke annuleringen van live-lessen wegens b.v. ziekte van docentes of te weinig aanmeldingen (het minimum is 3 ingeschreven deelnemers om de les door te laten gaan). Houd hiervoor je mail en de Virtuagym Fitness app in de gaten. Het is aan te raden de Virtuagym app op je telefoon te installeren en de meldingen aan te zetten zodat je de annuleringen meteen ziet. We sturen je alleen noodzakelijke berichten via de app. Wanneer lessen last-minute worden geannuleerd zullen we altijd proberen per Whats-app, SMS-bericht of telefoon contact met je op te nemen. Zorg dus dat je telefoonnummer in je account staat geregistreerd.
 • Het maximum aantal dames dat een les kan volgen is voor alle locaties naar beneden bijgesteld om te zorgen dat er meer ruimte is in de les. Let er dus op dat er minder plekjes beschikbaar zijn in de lessen.
 • Geef elkaar de ruimte tijdens het aankomen en weggaan op de locatie.
 • Op onze locaties is er de mogelijkheid om voorafgaand of na de les je handen te wassen. Dit raden we zeker aan, gezien de richtlijnen.
Ik ben momenteel ziek / verkouden; wat moet ik doen?

Heb je op dit moment koorts of griepverschijnselen of ben je verkouden? Dan vragen we je om thuis te blijven en de lessen, workshops en cursussen van Studio Vandaan niet bij te wonen. Wanneer je 24 uur geen symptomen meer hebt, ben je weer welkom in onze lessen. Twijfel je? Neem dan het zekere voor het onzekere en breng een avondje lekker thuis op de bank door :-). Let op: Onze annuleringsregeling geldt als normaal; Je kan je reservering voor een les tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren via je account. Annuleer je binnen deze tijd, dan brengen we de kosten als normaal in rekening. Ben je plotseling ziek geworden?  Dan is het erg prettig als je ons kan mailen/appen (06-41368389) zodat we weten dat je er niet zal zijn.

Wat gebeurt er met mijn credits wanneer losse live-lessen geannuleerd worden vanwege COVID-19/het Corona-virus?

Als een les geannuleerd wordt wegens bijvoorbeeld een zieke docent of te weinig aanmeldingen, dan krijg je de credit van je kaart of losse les automatisch retour. Deze kan je vervolgens opnieuw gebruiken om zelf een andere (online of live) les in het schema te reserveren.

Wat gebeurt er met mijn credits wanneer tijdelijk alle activiteiten geannuleerd worden vanwege nieuwe richtlijnen omtrent het virus (zoals een lockdown)?

Je credits blijven gewoon geldig en kan je gebruiken voor onze live-stream yogalessen die je vanuit huis kunt volgen. Je credits zijn na een eventuele bevalling ook nog in te zetten bij Postnatale yoga, of in te ruilen voor de (deel)betaling van een van onze online cursussen.

Wanneer onze workshops en cursussen op locatie (vanwege ziekte van de docente of nieuwe maatregelen) onverhoeds geannuleerd moeten worden zijn de opties als volgt:

 • De workshop wordt als live-stream webinar via Zoom gegeven; je bent hier automatisch voor ingeschreven.
 • Wil je dit liever niet, dan kunnen we je boeking opgeschorten totdat we meer weten over de voortgang en je vervolgens her-inschrijven voor een nieuwe workshop datum die in de studio kan plaatsvinden.
 • Je kan je inschrijving voor een partnerles/Birth Prep cursus inruilen (evt. met een gedeeltelijke terugbetaling) van de Online Bevalcursus ‘Samen Bevallen’.
 • Je kan je inschrijving omboeken (na bijbetaling) naar een privé-sessie bij je/jullie thuis of via Zoom. Dit kan echter alleen als er geen beperking is op sociaal contact in Utrecht volgens de richtlijnen van het RIVM.
 • Als de annulering van de workshop van onze zijde komt, dan kan je uiteraard ook je betaling van de workshop/cursus inschrijving retour ontvangen.
Wat als ik geen groepslessen / groepsworkshop meer wil volgen?

Ben je zwanger en mocht je vanwege Covid-19 helemaal geen groepslessen meer willen volgen, dan kan je je resterende strippen inzetten voor de betaling van de online zwangerschapsyogacursus ‘Ontspannen zwanger & bevallen’ die we hebben. Zo kan je thuis en in je eigen tijd verder met zwangerschapsyoga.

Heb je een groepsworkshop geboekt voor jezelf of voor jullie samen met je partner waar je niet meer heen wilt? Dan zijn er verschillende opties:

 1. We kunnen je inschrijving verplaatsen naar een workshop later in de tijd (als er nog plek is).
 2. Je kan je inschrijving voor een partnerles/Birth Prep cursus inruilen (met deels terugbetalen door ons) van de Online mini Bevalcursus ‘Samen Bevallen’.
 3. Je kan je inschrijving omboeken (na bijbetaling) naar een privé sessie bij je/jullie thuis. Dit kan echter alleen als er geen beperking is op sociaal contact in Utrecht volgens de richtlijnen van het RIVM.
 4. Meld je je eerder dan 48 uur voor aanvang van de workshop af, dan kan je je geld van de inschrijving retour ontvangen. Meld je je zelf binnen de 48 uur af? Zolang er geen volledige beperking geldt op het geven van yogalessen of op sociaal contact, gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden en retourneren we in dit laatste geval de workshop/cursuskosten niet.