Let op!

Kom je live lessen volgen? Je bent van harte welkom!
Zorg wel dat je op de hoogte bent van de onderstaande huisregels die we hanteren ivm de Corona Maatregelen.

Richtlijnen & Huisregels van Studio Vandaan in het kader van COVID-19 (Corona-virus)

Hoe gaat studio Vandaan om met de huidige situatie rondom het coronavirus?

Als yoga studio volgen we ten alle tijden de richtlijnen van het RIVM (voor Nederland, of als er onderscheid wordt gemaakt, voor de regio Utrecht). We houden de laatste ontwikkelingen in de gaten en passen daarop onze acties aan. Hier lees je het laatste nieuws van het RIVM.

*******

UPDATE! 1-6-2020

Vanaf 1 juli zullen we (zoals het er nu naar uitziet) deels weer live lessen en workshops op locatie kunnen geven in onze studio’s in Utrecht. Wil je een yogales of workshop op locatie volgen? Dan vragen we je rekening te houden met de volgende maatregelen:

Onze Corona Maatregelen & Huisregels

 • Vóór je boeking vragen we je via ons systeem om 5 vragen n.a.v. je gezondheid te beantwoorden. Dit is een verplichte eis vanuit het Protocol ‘Verantwoord Sporten’ 
 • Belangrijk: Alléén met de volgende meegebrachte spullen kan je meedoen met een live-yogales / workshop / of cursus:
  • een eigen yogamatje of een grote handdoek die je studiomatje bedekt.
  • een dekentje
  • een kussensloop (voor over het meditatiekussen).
  • Kom je samen naar een workshop; neem dan 2 van alles mee!
 • Daarbij:
 • We moeten zorgen voor goede ventilatie met buitenlucht; wat betekent dat ramen en deuren open zullen staan. Neem een warm vestje mee als je het snel fris hebt.
 • Neem een flesje water mee. We kunnen op het moment geen water of thee serveren.
 • Belangrijk: Als je ziek bent of verkoudheidsverschijnselen hebt, vragen we je om niet te komen. Onze workshops zijn tot 48 uur van te voren kosteloos te annuleren. Yogalessen zijn tot 24 uur van te voren kosteloos te annuleren. Ben je plotseling ziek geworden, dan kan je ons mailen/appen (06-41368389) om te overleggen over je reservering.
 • Wanneer je 24 uur aaneengesloten zonder symptomen bent, ben je weer welkom in de les.
 • Docentes kunnen dames de toegang tot de les/workshop weigeren als iemand zichtbaar verkouden en/of ziek is, en/of geen eigen spullen (zie boven) mee heeft genomen. We gaan er vanuit dat iedereen voorzichtig is met de mensen om haar/hem heen en zich houdt aan onze regels.
 • We houden te allen tijde 1,5 m afstand van elkaar (behalve tussen partners bij een Partnerles of Birth prep cursus).
 • We schudden geen handen en geven geen knuffels en doen ook geen correcties of partner-yoga-oefeningen (met uitzondering in de partnerlessen/Birth Prep cursus waarin je deelneemt en oefent met je eigen partner).
 • Graag je handen wassen voor de les start.
 • We geven elkaar de ruimte bij het binnenkomen en verlaten van de ruimte. Houd er rekening mee dat aankomen en weggaan dus iets langer duurt dan voorheen. Kom dus op tijd naar de les :-).
 • Het maximum-aantal dames en stellen in de lessen/workshops is naar beneden bijgesteld om te zorgen dat er meer ruimte is voor iedereen. Plekken in de lessen en workshops zijn dus beperkt. Schrijf je dus tijdig in als je graag live les volgt
 • Er wordt extra gelet op de reiniging van de materialen op onze locaties.

Alternatieven voor live les in de studio:

Daarnaast blijven de volgende alternatieven voor onze live lessen in de studio bestaan:

Alternatief 1: Live-stream yogales volgen via Zoom

 • Het lesgeven via Zoom wordt goed ontvangen! Hier zijn we ontzettend blij mee. Wil je je aanmelden voor een online /  livestream yogales via zoom, dan kan dit al via ons reguliere inschrijfsysteem en via ons Yogaschema. Inschrijven of los betalen kan gewoon met een strip van je kaart of met een losse les. Ben je nieuw? Dan kan je een proefles kopen tegen gereduceerd tarief. Hoe werk het les volgen via Zoom? Volg het simpele stappenplan.

Alternatief 2: Online Yoga-lessen.

 • Voor zwangere dames hebben we de uitgebreide  online zwangerschapsyogacursus (inclusief de online bevalcursus) bestaande uit 15 zwangerschapsyogalessen en nog veel meer extra info. Lees meer.
 • Daarnaast bieden we de online Bevalcursus ook als losse cursus aan om je alleen of samen voor te bereiden op de komst van je kleintje.
 • Voor beide online cursussen kan je resterende strippen op je kaart als (deel)betaling inzetten. Als je gebruik wilt maken van deze opties, laat het ons zeker per mail weten.

FAQ t.a.v. de Corona Maatregelen

Waar moet ik als deelnemer zelf op letten bij het volgen van lessen bij Studio Vandaan?
 • Belangrijk: Alléén met de volgende meegebrachte spullen kan je meedoen met een live-yogales / workshop / of cursus:
  • een eigen yogamatje of een grote handdoek die je studiomatje bedekt.
  • een dekentje
  • een kussensloop (voor over het meditatiekussen).
  • Kom je samen naar een workshop; neem dan 2 van alles mee!
 • Wanneer je ziek of verkouden bent willen we je vragen je les te annuleren en niet naar de les te komen. Annuleren kan kosteloos tot 24 uur van te voren. Ben je plotseling ziek geworden, dan kan je ons mailen/appen (06-41368389) om te overleggen over je inschrijving. Wanneer je 24 uur aaneengesloten zonder symptomen bent, ben je weer welkom in de les.
 • Let op mogelijke annuleringen van live-lessen wegens b.v. ziekte van docentes of te weinig aanmeldingen (het minimum is 2 ingeschreven deelnemers om de les door te laten gaan). Houd hiervoor je mail en de Virtuagym Fitness app in de gaten. Het is aan te raden de Virtuagym app (vanaf 1 juli) op je telefoon te installeren en de meldingen aan te zetten zodat je de annuleringen meteen ziet. We sturen je alleen noodzakelijke berichten via de app. Wanneer lessen last-minute worden geannuleerd zullen we altijd proberen per Whats-app, SMS-bericht of telefoon contact met je op te nemen. Zorg dus dat je telefoonnummer in je account staat geregistreerd.
 • Het maximum aantal dames dat een les kan volgen is voor alle locaties naar beneden bijgesteld om te zorgen dat er meer ruimte is in de les. Let er dus op dat er minder plekjes beschikbaar zijn in de lessen.
 • Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar, tenzij je met je (beval)partner naar een workshop/cursus komt.
 • Geef elkaar de ruimte tijdens het aankomen en weggaan op de locatie.
 • Op onze locaties is er de mogelijkheid om voorafgaand of na de les je handen te wassen. Dit raden we zeker aan, gezien de richtlijnen.
Ik ben momenteel ziek / verkouden; wat moet ik doen?

Heb je op dit moment koorts of griepverschijnselen of ben je verkouden? Dan vragen we je om thuis te blijven en de lessen, workshops en cursussen van Studio Vandaan niet bij te wonen. Wanneer je 24 uur geen symptomen meer hebt, ben je weer welkom in onze lessen. Twijfel je? Neem dan het zekere voor het onzekere en breng een avondje lekker thuis op de bank door :-). Let op: Onze annuleringsregeling geldt als normaal; Je kan je reservering voor een les tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren via je account. Annuleer je binnen deze tijd, dan brengen we de kosten als normaal in rekening. Ben je plotseling ziek geworden?  Dan kan je ons mailen/appen (06-41368389) om te overleggen over je inschrijving.

Wat gebeurt er met mijn strippen wanneer losse live-lessen geannuleerd worden vanwege COVID-19/het Corona-virus?

Als een les geannuleerd wordt wegens bijvoorbeeld een zieke docent of te weinig aanmeldingen, dan krijg je de credit van je kaart of losse les automatisch retour. Deze kan je vervolgens opnieuw gebruiken om zelf een andere (online of live) les in het schema te reserveren.

Wat gebeurt er met mijn strippen / reservering wanneer tijdelijk alle activiteiten geannuleerd worden vanwege nieuwe richtlijnen omtrent het virus?

Je strippen blijven gewoon geldig en kan je gebruiken voor onze live-stream yogalessen die je vanuit huis kunt volgen. Je strippen zijn na een eventuele bevalling ook altijd in te zetten bij Postnatale yoga of Mama & Baby Yoga. Als lessen tijdelijk opgeschort worden dan blijven je strippen bestaan en zullen we  je strippen verlengen zo lang als nodig is. Ook kan je resterende strippen op je kaart inzetten voor de (deel)betaling van een online yogacursus of online yogalessen. Zie de website ‘Online Yoga’ voor de opties.

Wanneer onze workshops en cursussen op locatie (vanwege ziekte of nieuwe maatregelen) onverhoeds geannuleerd moeten worden zijn de opties als volgt:

 • De workshop wordt als live-stream webinar via Zoom gegeven; je bent hier automatisch voor ingeschreven.
 • Wil je dit liever niet, dan kunnen we je boeking opgeschorten totdat we meer weten over de voortgang en je vervolgens her-inschrijven voor een nieuwe workshop datum die in de studio kan plaatsvinden (als er plek is).
 • Je kan je inschrijving voor een partnerles/Birth Prep cursus inruilen (evt. met een gedeeltelijke terugbetaling) van de Online Bevalcursus ‘Samen Bevallen’.
 • Je kan je inschrijving omboeken (na bijbetaling) naar een privé-sessie bij je/jullie thuis of via Zoom. Dit kan echter alleen als er geen beperking is op sociaal contact in Utrecht volgens de richtlijnen van het RIVM.
 • Als de annulering van de workshop van onze zijde komt, dan kan je uiteraard ook je betaling van de workshop/cursus inschrijving retour ontvangen.
Wat als ik geen groepslessen / groepsworkshop meer wil volgen?

Ben je zwanger en mocht je vanwege het virus helemaal geen groepslessen meer willen volgen, dan kan je je resterende strippen inzetten voor de betaling van de online zwangerschapsyogacursus ‘Ontspannen zwanger & bevallen’ die we hebben. Zo kan je thuis en in je eigen tijd verder met zwangerschapsyoga.

Heb je een groepsworkshop geboekt voor jezelf of voor jullie samen met je partner waar je niet meer heen wilt? Dan zijn er verschillende opties:

 1. We kunnen je inschrijving verplaatsen naar een workshop later in de tijd (als er nog plek is).
 2. Je kan je inschrijving voor een partnerles/Birth Prep cursus inruilen (met deels terugbetalen door ons) van de Online mini Bevalcursus ‘Samen Bevallen’.
 3. Je kan je inschrijving omboeken (na bijbetaling) naar een privé sessie bij je/jullie thuis. Dit kan echter alleen als er geen beperking is op sociaal contact in Utrecht volgens de richtlijnen van het RIVM.
 4. Meldt je je eerder dan 48 uur voor aanvang van de workshop af, dan kan je je geld van de inschrijving retour ontvangen. Meldt je je zelf binnen de 48 uur af? Zolang er geen volledige beperking geldt op het geven van yogalessen of op sociaal contact, gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden en retourneren we in dit laatste geval de workshop/cursuskosten niet.
Wat kan je doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar. Dus geen handen schudden of ander fysiek contact.

Blijf je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? 
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand het laatste nieuws, updates over ons workshop-& cursusaanbod en roosterwijzigingen.

NIEUWS!

17 juni: Overstap van Fitmanager naar Virtuagym

We gaan als studio werken met nieuwe software voor ons online rooster, onze webshop en het reserveren van lessen en workshops. Op woensdag 17 juni maakt de studio de overstap. Voor jouw als klant betekent dit dat:

 • Je vanaf 17 juni je lessen en workshops alleen nog kan bekijken en reserveren in de Virtuagym app.
 • Momenteel via Fitmanager alleen onze lessen t/m eind juni en de workshops t/m eind augustus te reserveren zijn.
 • Lessen na 1 juli vanaf 17 juni te reserveren zijn via de Virtuagym app of via je Virtuagym account als je inlogt via onze site.
Hoe gaat de overstap in zijn werk?

Heb je al een account bij ons en nog strippen?

 • Dan ontvang je op donderdag 11 juni van ons een uitnodiging per mail om je Virtuagym account te activeren middels een link.
 • Na activering van je account kan je de Virtuagym app op je telefoon downloaden en kan je daar inloggen, of je kan inloggen op je pc via onze website.
 • Vanaf 17 juni kan je via de Virtuagym app lessen en workshops bij ons boeken en nieuwe strippen(kaarten) kopen.
 • Let op: Wij zorgen dat eventuele reserveringen die je nog had staan in Fitmanager voor lessen vanaf 17 juni t/m eind juni en workshops t/m eind augustus worden overgezet in het nieuwe systeem. Je hoeft dus deze lessen niet zelf opnieuw te reserveren.
 • Wij zorgen ervoor dat je resterende strippen overgezet worden naar het nieuwe systeem.
 • Geniet van onze yogalessen! Vanaf 1 juli hebben we een nieuw yogaschema met een combinatie van live-stream en live yogalessen in onze studio’s.

Nieuwe klant?

 • Tot 17 juni kan je je als nieuwe klant gewoon aanmelden, strippen kopen en lessen reserveren via Fitmanager . Wij zorgen dat je strippen in de overgang mee gaan (zie boven). Als je ná 17 juni strippen koopt, een account aanmaakt of een les reserveert via de website doe je dit automatisch via ons nieuwe systeem ‘Virtuagym’.

Top-TIP!

Wil je de FACTUUR van eerdere aankopen hebben? (bijvoorbeeld voor declaratie bij je verzekering). Download nu je factuur uit Fitmanager direct op je pc. Log in bij je Fitmanager account via je pc (bv via onze website) > kies in het drop-down menu > Betalingen > kies: Betaald. Daar vind je de facturen van je voltooide aankopen. Heb je een lesoverzicht nodig van de door jou gevolgde lessen? Wij kunnen deze slechts tot 30 juni voor je uit Fitmanager halen, daarna kunnen we er niet meer bij. Dus dien je verzoek ervoor tijdig bij ons in!

Fertiliteit

FAQ – Algemeen

Hoe kan ik me aanmelden voor yogalessen?

Lees hier alles over hoe je je kan aanmelden voor onze wekelijkse yogalessen.

Hoe kan ik me aanmelden voor een workshop/cursus?

Lees hier alles over hoe je je kan aanmelden voor onze eenmalige workshops en cursussen.

Wat moet ik meenemen om een live les/workshop te volgen in de studio?
 • Belangrijk: Alléén met de volgende meegebrachte spullen kan je meedoen met een live-yogales / workshop / of cursus:
  • een eigen yogamatje of een grote handdoek die je studiomatje bedekt.
  • een dekentje
  • een kussensloop (voor over het meditatiekussen).
  • Kom je samen naar een workshop; neem dan 2 van alles mee!
Ik wil online les volgen via Zoom, hoe werkt dit?

Lees hier alles over hoe je via Zoom mee kan doen met een  livestream les!

Ik wil mijn inschrijving annuleren; kan dit?

Ja, voor reguliere lessen geldt dat je je inschrijving kosteloos zelf kan annuleren via het portaal of de app tot 24 uur voor aanvang van de les. Voor workshops en cursussen geldt een annuleringstermijn van 48 uur. Meld je je binnen de geldende annuleringstermijn af, dan brengen we een strip of, bij een workshop, de volledige lesprijs in rekening. Zijn er bijzondere omstandigheden? Overleg even met ons door een mailtje te sturen.

Kan ik bij jullie ook een abonnement afsluiten?

Nee, we hebben geen abonnementen. Je kan bij ons kiezen voor een (eenmalige) proefles, losse lessen of een 5, 10 of 25-strippenkaart. Hoe meer strippen je in één keer koopt, hoe voordeliger het is!  Naar de Yogatarieven

Wat nu als ik eerder beval dan dat mijn kaart op is?

Geen probleem! We kunnen de geldigheid van je resterende strippen verlengen zodat je er postnatale yoga mee kan volgen! Mail ons even na je bevalling als je wilt dat we je strippen verlengen via info[at]studiovandaan.nl.

Kan ik mijn strippen/credits gebruiken voor alle lessen?

Je kan de strippen van je strippenkaart gebruiken voor alle reguliere, wekelijkse lessen in ons schema. Je kan ze niet gebruiken voor het boeken van eenmalige workshops, extra lange lessen of cursussen.

Kan ik mijn kaart/workshop/cursus bij de verzekering declareren?

Dat kunnen wij helaas niet van te voren zeggen. Wij raden je aan om de verzekeringsvoorwaarden op te vragen bij je eigen verzekering voor jouw pakket. Sommige verzekeraars stellen aanvullende eisen voor vergoeding. [Omdat wij internationaal zijn opgeleid bij Birthlight (Birthlight.com) zijn we niet aangesloten bij de VYN of ‘Samen Bevallen’. Uiteraard zijn wij KVK geregistreerd en gecertificeerd voor het geven van zwangerschapsyoga en workshops ter voorbereiding op de bevalling.]

Ontvang ik een factuur van mijn aankoop?

Jazeker! Je vindt de facturen in je Virtuagym account. Je kan er direct bij via de App en door in te loggen in ons Portaal. Vaak vraagt de verzekering ook een overzicht van je gevolgde lessen; deze vind je in je account onder ‘Mijn Boekingen’.