Overstap van Fitmanager naar Virtuagym

We gaan als studio werken met nieuwe software voor ons online rooster, onze webshop en het reserveren van lessen en workshops. Op woensdag 17 juni maakt de studio de overstap. Voor jouw als klant betekent dit dat:

 • Je vanaf 17 juni je lessen en workshops alleen nog kan bekijken en reserveren in de Virtuagym app.
 • Momenteel via Fitmanager alleen onze lessen t/m eind juni en de workshops t/m eind augustus te reserveren zijn.
 • Lessen na 1 juli vanaf 17 juni te reserveren zijn via de Virtuagym app of via je Virtuagym account als je inlogt via onze site.
Hoe gaat de overstap in zijn werk?

Heb je al een account bij ons en nog strippen?

 • Dan ontvang je op donderdag 11 juni van ons een uitnodiging per mail om je Virtuagym account te activeren middels een link.
 • Na activering van je account kan je de Virtuagym app op je telefoon downloaden en kan je daar inloggen, of je kan inloggen op je pc via onze website.
 • Vanaf 17 juni kan je via de Virtuagym app lessen en workshops bij ons boeken en nieuwe strippen(kaarten) kopen.
 • Let op: Wij zorgen dat eventuele reserveringen die je nog had staan in Fitmanager voor lessen vanaf 17 juni t/m eind juni en workshops t/m eind augustus worden overgezet in het nieuwe systeem. Je hoeft dus deze lessen niet zelf opnieuw te reserveren.
 • Wij zorgen ervoor dat je resterende strippen overgezet worden naar het nieuwe systeem.
 • Geniet van onze yogalessen! Vanaf 1 juli hebben we een nieuw yogaschema met een combinatie van live-stream en live yogalessen in onze studio’s.

Nieuwe klant?

 • Tot 17 juni kan je je als nieuwe klant gewoon aanmelden, strippen kopen en lessen reserveren via Fitmanager . Wij zorgen dat je strippen in de overgang mee gaan (zie boven). Als je ná 17 juni strippen koopt, een account aanmaakt of een les reserveert via de website doe je dit automatisch via ons nieuwe systeem ‘Virtuagym’.

Top-TIP!

Wil je de FACTUUR van eerdere aankopen hebben? (bijvoorbeeld voor declaratie bij je verzekering). Download nu je factuur uit Fitmanager direct op je pc. Log in bij je Fitmanager account via je pc (bv via onze website) > kies in het drop-down menu > Betalingen > kies: Betaald. Daar vind je de facturen van je voltooide aankopen. Heb je een lesoverzicht nodig van de door jou gevolgde lessen? Wij kunnen deze slechts tot 30 juni voor je uit Fitmanager halen, daarna kunnen we er niet meer bij. Dus dien je verzoek ervoor tijdig bij ons in!

Richtlijnen Studio Vandaan in het kader van COVID-19 (Corona-virus)

Hoe gaat studio Vandaan om met de huidige situatie rondom het coronavirus?

Als yoga studio volgen we ten alle tijden de richtlijnen van het RIVM (voor Nederland, of als er onderscheid wordt gemaakt, voor de regio Utrecht). We houden de laatste ontwikkelingen in de gaten en passen daarop onze acties aan. Hier lees je het laatste nieuws van het RIVM.

*******

UPDATE! 1-6-2020

Vanaf 1 juli zullen we (zoals het er nu naar uitziet) deels weer live lessen en workshops op locatie kunnen geven in onze studio’s in Utrecht. Wil je een yogales of workshop op locatie volgen? Dan vragen we je rekening te houden met de volgende maatregelen:

Corona maatregelen

 • Als je ziek bent of verkoudheidsverschijnselen hebt, vragen we je om niet te komen. Onze workshops zijn tot 48 uur van te voren kosteloos te annuleren. Yogalessen zijn tot 24 uur van te voren kosteloos te annuleren. Ben je plotseling ziek geworden, dan kan je ons mailen/appen (06-41368389) om te overleggen over je inschrijving.
 • Wanneer je 24 uur aaneengesloten zonder symptomen bent, ben je weer welkom in de les.
 • Docentes kunnen dames de toegang tot de les/workshop weigeren als iemand zichtbaar verkouden en/of ziek is, maar we gaan ervanuit dat iedereen voorzichtig is met de mensen om haar/hem heen.
 • Het maximum-aantal dames in de lessen is naar beneden bijgesteld om te zorgen dat er meer ruimte is in de les en meer afstand tussen dames onderling. Plekken in de les zijn dus beperkt. Schrijf je dus tijdig in als je graag live les volgt.
 • We schudden geen handen en geven geen knuffels, en doen ook geen correcties of partner-yoga-oefeningen (met uitzondering in de partnerlessen/Birth Prep cursus waarin je deelneemt met je eigen partner).
 • Graag je handen wassen voor de les start.
 • We houden 1,5 m afstand van elkaar (behalve uiteraard tussen partners bij een Partnerles of Birth prep cursus)
 • We geven elkaar de ruimte bij het binnenkomen en verlaten van de ruimte. Houd er rekening mee dat aankomen en weggaan dus iets langer duurt dan voorheen. Kom dus op tijd naar de les :-).
 • Belangrijk: Neem een eigen yogamatje of een grote handdoek mee die je studiomatje bedekt. Neem ook een eigen dekentje en een kussensloop mee (voor over het meditatiekussen).  Kom je samen naar een workshop; neem dan 2 van alles mee.
 • Neem een flesje water mee. We kunnen op het moment geen water of thee serveren aan de groep.
 • Er wordt extra gelet op de reiniging van de materialen op onze locaties.

Daarnaast blijven de volgende alternatieven voor onze live lessen bestaan. De opties vind je hier:

Alternatief 1: Live-stream yogales volgen via Zoom

 • Het lesgeven via Zoom wordt goed ontvangen! Hier zijn we ontzettend blij mee. Wil je je aanmelden voor een live-stream yogales, dan kan dit al via ons reguliere inschrijfsysteem en via ons Yogaschema. Inschrijven of los betalen kan gewoon met een strip van je kaart of met een losse les. Ben je nieuw? Dan kan je een proefles kopen tegen gereduceerd tarief. Hoe werk het? Je ontvangt op de dag een uitnodiging voor Zoom (zie www.zoom.us) met een meeting ID en een wachtwoord. Let op: deze uitnodiging ontvang je uiterlijk een uur voor aanvang van de les. Vervolgens treffen we elkaar digitaal op de afgesproken tijd! Het is handig als je Zoom al ruim van te voren installeert op je pc of je telefoon. Het is overal op te gebruiken (PC, Mac, Android en IOs). Volg het simpele stappenplan.

Alternatief 2: Online Yoga-lessen.

 • Voor zwangere dames hebben we de uitgebreide  online zwangerschapsyogacursus (inclusief de online bevalcursus) bestaande uit 15 zwangerschapsyogalessen en nog veel meer extra info. Lees meer.
 • Daarnaast bieden we de online Bevalcursus ook als losse cursus aan om je alleen of samen voor te bereiden op de komst van je kleintje.
 • Voor beide online cursussen kan je ook je resterende strippen op je kaart als extra (deel)betaling inzetten. Als je gebruik wilt maken van deze opties, laat het ons zeker per mail weten.

Daarnaast mogen we alweer een tijdje masseren! Hier vind je al onze massages. Wel houden we ons aan deze praktijkrichtlijnen.

Blijf je graag op de hoogte van de ontwikkelingen? 

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

(Je uitschrijven voor de nieuwsbrief kan op ieder moment en we sturen je alleen noodzakelijke informatie zolang de crisis voortduurt. Daarna gaan we terug naar maximaal 1 keer per maand.)

**************

Waar moet ik als deelnemer zelf op letten bij het volgen van lessen bij Studio Vandaan?
 • Wanneer je ziek of verkouden bent willen we je vragen je les te annuleren en niet naar de les te komen. Annuleren kan kosteloos tot 24 uur van te voren. Ben je plotseling ziek geworden, dan kan je ons mailen/appen (06-41368389) om te overleggen over je inschrijving. Wanneer je 24 uur aaneengesloten zonder symptomen bent, ben je weer welkom in de les.
 • Let op mogelijke annuleringen van lessen wegens ziekte van docentes of te weinig aanmeldingen (het minimum is 2 ingeschreven deelnemers om de les door te laten gaan). Houd hiervoor je mail en de Fitmanager app in de gaten. Het is aan te raden de Virtuagym app (vanaf 1 juli) op je telefoon te installeren en de meldingen aan te zetten zodat je de annuleringen meteen ziet. We sturen je alleen noodzakelijke berichten via de app. Wanneer lessen last-minute worden geannuleerd zullen we altijd proberen telefonisch contact met je op te nemen. Zorg dus dat je telefoonnummer in je account staat geregistreerd.
 • Het maximum aantal dames dat een les kan volgen is voor alle locaties naar beneden bijgesteld om te zorgen dat er meer ruimte is in de les. Let er dus op dat er minder plekjes beschikbaar zijn in de lessen.
 • Neem een handdoek, hammamdoek of als je hebt, je eigen yogamatje mee voor bovenop de matjes op locatie. Daarnaast vragen we je een eigen dekentje en kussensloop (voor over meditatiekussen) en een flesje water mee te nemen naar de les.
 • Op de locaties is er de mogelijkheid om voorafgaand of na de les je handen te wassen. Dit raden we zeker aan, gezien de richtlijnen.
Ik ben momenteel ziek / verkouden; wat moet ik doen?

Heb je op dit moment koorts of griepverschijnselen of ben je verkouden? Dan vragen we je om thuis te blijven en de lessen, workshops en cursussen van Studio Vandaan niet bij te wonen. Wanneer je 24 uur geen symptomen meer hebt, ben je weer welkom in onze lessen. Twijfel je? Neem dan het zekere voor het onzekere en breng een avondje lekker thuis op de bank door :-). Let op: Onze annuleringsregeling geldt vooralsnog als normaal; Je kan je reservering voor een les tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren via je account. Annuleer je binnen deze tijd, dan brengen we de kosten als normaal in rekening. Ben je plotseling ziek geworden?  Dan kan je ons mailen/appen (06-41368389) om te overleggen over je inschrijving.

Wat gebeurt er met mijn strippen wanneer losse lessen geannuleerd worden vanwege COVID-19/het Corona-virus?

Als een les geannuleerd wordt wegens bijvoorbeeld een zieke docent of te weinig aanmeldingen, dan krijg je de strip van je kaart automatisch retour. Deze kan je vervolgens opnieuw gebruiken om zelf een andere les in het schema te reserveren. Heb je geen strippenkaart maar geboekt en betaald voor een specifieke les? Dan heb je geen strip die automatisch naar je terugkomt en kan je ons mailen om deze betaling alsnog in een strip om te zetten die je flexibel kan her-inzetten.

Wat gebeurt er met mijn strippen / reservering wanneer tijdelijk alle activiteiten geannuleerd worden vanwege nieuwe richtlijnen omtrent het virus?

Je strippen blijven gewoon geldig en kan je gebruiken voor live-stream yogalessen . Je strippen zijn na een eventuele bevalling altijd in te zetten bij Postnatale yoga of Mama & Baby Yoga. Als lessen tijdelijk opgeschort worden dan blijven je strippen bestaan en zullen we  je strippen verlengen zo lang als nodig is. Ook kan je resterende strippen op je kaart inzetten voor de (deel)betaling van een online yogacursus of online yogalessen. Zie de website ‘Online Yoga’ voor de opties.

Wanneer onze workshops en cursussen op locatie vanwege het virus onverhoeds geannuleerd moeten worden zijn de opties als volgt:

 • De workshop wordt als live-stream webinar via Zoom gegeven; je bent hier automatisch voor ingeschreven.
 • Wil je dit liever niet, dan kunnen we je boeking opgeschorten totdat we meer weten over de voortgang en je vervolgens her-inschrijven voor een nieuwe workshop datum die in de studio kan plaatsvinden (als er plek is).
 • Je kan je inschrijving voor een partnerles/Birth Prep cursus inruilen (met deels terugbetalen door ons) van de Online mini Bevalcursus ‘Samen Bevallen’.
 • Je kan je inschrijving omboeken (na bijbetaling) naar een privé sessie bij je/jullie thuis. Dit kan echter alleen als er geen beperking is op sociaal contact in Utrecht volgens de richtlijnen van het RIVM.
 • Als de annulering van de workshop van onze zijde komt, dan kan je uiteraard ook je betaling van de inschrijving retour ontvangen.
Wat als ik geen groepslessen / groepsworkshop meer wil volgen?

Ben je zwanger en mocht je vanwege het virus helemaal geen groepslessen meer willen volgen, dan kan je je resterende strippen inzetten voor de betaling van de online zwangerschapsyogacursus ‘Ontspannen zwanger & bevallen’ die we hebben. Zo kan je thuis en in je eigen tijd verder oefenen.

Heb je een groepsworkshop geboekt voor jezelf of voor jullie samen met je partner waar je niet meer heen wilt? Dan zijn er verschillende opties:

 1. We kunnen je inschrijving verplaatsen naar een workshop later in de tijd (als er nog plek is).
 2. Je kan je inschrijving voor een partnerles/Birth Prep cursus inruilen (met deels terugbetalen door ons) van de Online mini Bevalcursus ‘Samen Bevallen’.
 3. Je kan je inschrijving omboeken (na bijbetaling) naar een privé sessie bij je/jullie thuis. Dit kan echter alleen als er geen beperking is op sociaal contact in Utrecht volgens de richtlijnen van het RIVM.
 4. Meldt je je eerder dan 48 uur voor aanvang van de workshop af, dan kan je je geld van de inschrijving retour ontvangen. Meldt je je zelf binnen de 48 uur af? Zolang er geen volledige beperking geldt van sociaal contact, gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden en retourneren we in dit laatste geval de kosten niet.
Wat kan je doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden of ander fysiek contact (knuffelen / zoenen)