Fertiliteitsmassage

Wanneer in je cyclus plan je een fertiliteitsmassage?

Idealiter ontvang je de fertiliteitsmassage net na je ongesteldheid en vóór je een eisprong of een terugplaatsing hebt gehad.

Wanneer liever niet? Tijdens je ongesteldheid werkt je baarmoeder hard om het slijmvlies af te breken en met behulp van het bloed het bloed af te voeren. We willen dit proces niet verstoren door een massage uit te voeren. Ook op het moment dat je zwanger kunt zijn, dus ná je eisprong of na een terugplaatsing bij een medisch traject, kan je beter geen massage boeken. Wanneer je ongesteld bent geweest, ben je weer van harte welkom.

Fertiliteitsmassage

Zwanger worden is niet altijd vanzelfsprekend. Door allerlei factoren kan het soms een tijd duren voordat jij degene bent die het mooie nieuws kan vertellen. Ondertussen kan deze wachttijd stressvol en emotioneel zijn, maar het geeft je ook de tijd en de kans om jezelf en je lichaam in een optimale conditie te brengen voordat je zwanger wordt. Of je nu natuurlijk zwanger probeert te worden of in een medisch traject zit, gelukkig zijn er manieren om je vrouwelijke gezondheid zelf een boost te geven en je lichaam in een zo goed mogelijke conditie te brengen voor een toekomstige zwangerschap.

Fertiliteitsmassage kan hierbij op verschillende wijzes ondersteunend werken:

 • Aanhoudende stress heeft een negatief effect op je vruchtbaarheid. Het ervaren de diepe ontspanning tijdens en na het ontvangen van een lichaamsmassage is een van de meest effectieve manieren om uit de cyclus van stress te stappen.
 • Massage van de onderrug en buikregio stimuleert op effectieve wijze de bloedsomloop in de buikholte en het bekkengebied wat de aanvoer van de benodigde voedingsstoffen en zuurstof naar dit gebied mogelijk maakt en zo de werking van de eierstokken en baarmoeder ondersteunt. Zo ondersteunt het de aanmaak van kwalitatief goede eicellen en worden bovendien schadelijke afvalstoffen afgevoerd uit het buikgebied.
 • Het resultaat van een betere doorbloeding is een betere opbouw van het baarmoederslijmvlies; cruciaal voor een goede innesteling van een eenmaal bevruchte eicel.
 • Buikmassage stimuleert de werking en de doorbloeding van je spijsverteringsstelsel en je darmen, waardoor je je immuunsysteem versterkt, de aanmaak van goede darmflora stimuleert en daarmee ook de aanmaak van serotonine en GABA; stoffen die stressregulerend en als een natuurlijke rustgever werken. Hoe gezonder je darmen zijn, hoe beter je je dus ook mentaal voelt.
 • Veel moderne vrouwen hebben (onbewust) te kampen met oestrogeendominantie o.a. door voeding. De fertiliteitsmassage helpt om belangrijke hormoonklieren in balans te brengen, wat kan bijdragen aan een stabielere hormoonspiegel en een stabieler mentaal gevoel.
 • Massage is een natuurlijke manier van stressreductie die direct voelbare fysieke ontspanning oplevert en het zenuwstelsel tot rust brengt. Het zorgt daarnaast voor mentale ontspanning en verlicht spanningen van (oude) emotionele trauma’s of chronische stress en helpt je om in deze vaak stressvolle, soms verdrietige en spannende tijd, mentale rust te vinden.
 • Lichamelijke aanraking helpt om de verbinding te maken met je lichaam en baarmoeder en om zowel fysieke als mentale ruimte te creëren voor een toekomstige zwangerschap en baby.
 • Massage helpt om oude overtuigingen los te laten, om te gaan met de drang naar controle en om vanuit vertrouwen jouw reis naar een toekomstige zwangerschap te maken.

Kortom, een fertiliteitsmassage helpt je niet alleen om diep te ontspannen maar ook je algehele fysieke en mentale gezondheid te ondersteunen. Tegelijkertijd heb je tijd en ruimte voor jezelf en mag je even echt voor je laten zorgen.

Hoe word je gemasseerd?
We geven de fertilteitsmassage terwijl je op je rug of buik ligt op de massagetafel. Het is een lichaamsmassage waarbij de meeste aandacht uitgaat tijdens de massage naar de onderrug, het bekken- en buikgebied omdat we met name in deze regio’s willen zorgen voor ontspanning en een goede doorbloeding. Kom je vaker voor de massage, dan kunnen we de massage combineren met de ‘cupping’-massagetechniek (waarbij cups op de rug of buikregio worden vacuum gezogen), of met een moxa-behandeling (de warmte die vrij komt van de moxa-stick zorgt voor een betere energiestroom en doorbloeding in het lichaam en helpt bij stijfheids- of pijnklachten en een gevoeligheid voor koude).

Als je specifieke wensen of fysieke klachten hebt, dan horen we het heel graag even bij je boeking.

“Na een aantal jaren proberen om zwanger te worden met IVF, wat resulteerde in een zwangerschap en de geboorte van ons eerste kindje, wilden we weer proberen om zwanger te worden. Maar we merkten dat er veel nog onverwerkt was van het eerste IVF traject. Ik was volledig uit balans, zowel mental als fysiek. Dit creeerde veel frustratie en verdriet. Uiteindelijk kwam ik in contact met Anita Dobre, die me erg geholpen heeft. In eerste instantie met fertiliteitsmassage, waarbij ik me volledig kon ontspannen, maar waardoor ik ook weer in contact kwam met mijn gevoel en durfde te voelen.  Door de gesprekken met Anita tijdens de fertiliteitsmassage, ontstond er meer ruimte om na te denken over hoe ik het process verder wilde voortzetten. Meer rust in mijn hoofd, beter naar mijn lichaam luisteren en leren om met een positieve blik naar de toekomst te kijken. Het zal met vallen en opstaan zijn, maar ik durf weer te geloven in een positieve uitkomst!”

Aline

“Anita is amazing! Vanaf het moment dat ik haar ontmoette had haar kalme en warme energie een erg positief effect op me. Haar fertility massages zijn heel erg fijn en ze doet meer dan alleen het lichaam behandelen. Ze heeft me heel goed geholpen om het vertrouwen in mijn lichaam te herstellen dat ik nodig had om zwanger te worden. Doot haar woorden en behandelingen begon ik te geloven dat ik het kon, dat het zou lukken om zwanger te worden. Ik had haar heel graag eerder op mijn pad ontmoet, het had mijn ervaring van het process om zwanger te worden verandert. Een bezoek aan Anita tijdens je fertility journey raad ik dan ook ontzettend aan. Ze heeft zoveel kennis over het vrouwelijke voortplantingssysteem, voeding, beweging en haar woorden zullen je doen vertrouwen in dat je wel zanger kan worden! Ze hielp me erin te geloven en wat bleek; ze had gelijk! Ik kon inderdaad zwanger worden!”

Kelly

“Al een aantal keren heb ik een massage gehad bij Anita, in het begin vond ik het best spannend om dit te doen. Maar Anita gaf mij al gauw een vertrouwend gevoel en nam ze echt te tijd voor me. Ik ben samen met mij man al 8 jaar aan het strijden voor onze kinderwens. De massage was heel fijn en ontspannend en Anita gaf mij hoopvolle woorden en goede tips voor thuis. Ik voel mij enorm op mijn gemak bij Anita en ik raad andere vrouwen dit ook aan om een massage bij haar te nemen. Anita is een lieve en geduldige en zorgzame vrouw.”

>> Lees ook Meredith’s blog over de fertiliteitsmassage bij Anita.

Meredith

“Het fijne gevoel na afloop na een massage en coaching van Anita gun ik iedere vrouw. Anita voelt goed aan wat je nodig hebt. Zij helpt je weer vertrouwen te geven in je lichaam en aandacht aan jezelf te geven. Iets wat ik na twee jaar lang uitblijvende zwangerschap en teleurstellingen nodig had. Jezelf en je lichaam in een veilige omgeving centraal stellen en handvatten krijgen om hier ook thuis verder mee aan de slag te gaan. Inmiddels ben ik zwanger van ons eerste kindje en ik geloof er heilig in dat Anita met haar fijne energie, begrip en oprechte interesse hieraan heeft bijgedragen.”

Mirella

Zelfmassage voor fertiliteit

4 verschillende massages voor thuis

Online mini-cursus Zelfmassage voor Fertiliteit

Regelmatige massage van je lichaam en gezicht, en speciaal van je onderrug, buik en bekkengebied helpt de doorbloeding in je lichaam te stimuleren en draagt zo bij aan de aanvoer van nutriënten en de afvoer van afvalstoffen in die gebieden die van belang zijn voor je vruchtbaarheid. Daarbij ondersteunt het een positieve verbinding en relatie tussen jou en je lichaam en met name met je buikgebied. Met oprechte aandacht, warme aanraking en zelfliefde, creëer je van je buik een welkom thuis voor een toekomstig kindje.

In deze mini-cursus leer je de volgende technieken:

1. Het ‘kloppen van het lichaam’ en een gezichtsmassage.

2. Scrubmassage voor vóór of onder de douche

3. Zelfmassage met een (massage)bal.

4. Zelfmassage van je buik.

Je ontvangt direct voor 6 mnd toegang tot de online mini-cursus voor €25,00

Boekingen & Praktische Info

 • We masseren alleen dames – sorry!
 • We kunnen de massage aanpassen aan persoonlijke wensen en fysieke klachten of omstandigheden
 • Tarief: Het tarief is €105,00 voor je eerste afspraak. Deze bestaat uit 30 min intake, 60 min massage, en een voor-en nagesprek. Het tarief is inclusief onze voorbereiding op basis van het door jou van te voren ingevulde intake-formulier. Dit formulier ontvangen we graag uiterlijk 48 uur voor aanvang van je afspraak.
 • Kom je vaker, dan is het tarief van €85,00 voor 75 min (waarvan 15 min coaching en 60 min massage), ook een mogelijkheid.
 • Massages kunnen alléén plaatsvinden met een reservering én betaling (via iDEAL) vooraf.
 • Locatie: Maurik, de Betuwe (op ong 35 min van Utrecht).
 • Timing: Daniëlle werkt op Maandagochtend, Woensdagochtend, Donderdag en Vrijdag overdag, en af en toe ’s avonds.
 • Boekingen: Voor een afspraak en al je vragen, mail naar Daniëlle op info@studiovandaan.nl

Locatie

Met Danielle: Maurik, de Betuwe (op ong 35 minuten van Utrecht).