Fertiliteitsyoga

Fertiliteitsyoga

Maandelijkse les

Ik wil me aanmelden

Fertiliteitsyoga

Meer kans op zwangerschap met fertiliteitsyoga? Dat klinkt misschien vreemd, maar zo gek is het niet! Het is zelfs heel erg logisch. Stress, spanning, slechte voeding en een drukke levensstijl kunnen allen van invloed zijn op onze vruchtbaarheid. Door meer aandacht te geven aan ons lichaam, meer te ontspannen, beter te slapen en gezonder te eten, verhoog je de kansen op zwangerschap, zowel natuurlijk als in een medisch traject.

Fertiliteitsyoga:

 • Vergroot je mentale kracht en weerbaarheid in een moeilijke tijd.
 • Ontspant je lichaam en geest en helpt je ruimte maken voor nieuw leven.
 • Bevordert je lichamelijke fitheid en de bloedsomloop in voor vruchtbaarheid belangrijke gebieden.
 • Stretcht je spieren en maakt het lichaam soepeler en zachter.
 • Helpt het balanceren van de precaire hormoonbalans in je lichaam.
 • Ondersteunt ontspanning, mentale rust en een betere slaap.
 • Geeft ruimte voor vragen en uitwisseling met andere vrouwen met een kinderwens.

Fertiliteitsyogalessen (maandelijks)

Tijdens de les besteden we aandacht aan het stimuleren van de belangrijkste hormoonproducerende organen in het vrouwelijke lichaam. Bovendien is één van de meest krachtige instrumenten om vruchtbaarheid te bevorderen: ontspanning en dus is ook dit een belangrijk onderdeel in de lessen.

De invloed van dagelijkse, langdurige en/of chronische stress op ons lichaam en onze hormonale balans is niet te onderschatten en kan op allerlei manieren het optimaal functioneren van het lichaam in de weg staan. Zolang je lichaam in een (zekere mate van) overlevingsstand verkeert, zal zwanger worden geen prioriteit voor je lichaam zijn. Zowel je mentale als fysieke ontspanning zijn de sleutels tot een verhoogde vruchtbaarheid en dat is waar we met Fertiliteitsyoga nu precies waarmee we aan de slag gaan door middel van specifieke yogahoudingen en series, ademhaling en ontspanning.

Docente: Iris Verstappen

Iris is yogadocente – Ashtanga, Birthlight Well Women Yoga & Fertility Yoga – maar begon ooit als cultureel antropologe. Tijdens haar onderzoek naar zwangerschapsbeleving in India raakte ze gefascineerd door zwanger zijn, bevallen en alles wat daarbij komt kijken. Ze volgde een doula opleiding en gaandeweg specialiseerde ze zich steeds meer in vrouwengezondheid door kennis te verzamelen van over de hele wereld — met name over hormoonbalans, de menstruatiecyclus & gerelateerde klachten, en veilige, natuurlijke anticonceptie. Haar lessen & consults zijn holistisch, inclusief en authentiek. Bewust bewegen, ademhaling en plezier staan centraal in alles wat ze doet.

Docente: Danielle van Grieken

Sinds het voorjaar 2017 is yogadocente Daniëlle ook gediplomeerd Fit For fertility Yoga Coach en geeft zij de cursus Fit for Fertilty Yoga en Fertiliteitsyogalessen. Ze heeft de opleiding gevolgd bij fertiliteits-guru Rika Lukac (auteur van het boek Innesteling), die niet alleen persoonlijk resultaat behaalde met haar combinatie van voeding en yoga voor fertiliteit, maar ook vele andere vrouwen hielp bij het laten uitkomen van hun kinderwens.

Praktische info:

 • Data & Tijden:

 • Woe 21 nov 21.00-22.15 uur
 • Woe 27 feb 21.00-22.15 uur
 • Woe 1 mei 21.00-22.15 uur
 • Tarief: 15,00 per les.
 • Groepsgrootte: de groep is  bewust klein; maximaal 8 dames.

 • Locatie:  Lange Viestraat 2, Utrecht (De Planeet) Onze studio vind je tegenover de Bijenkorf. Omdat we in een erg groot pand zitten, komt de docente je bij de voordeur ophalen 5 minuten voor aanvang van de les; kom dus op tijd!

  Om de voordeur van ons pand te vinden: neem bij de ingang van ‘De Planeet’ de lift of de roltrappen naar de 2e verdieping, daar zie je de voormalige HKU voordeur aan je rechterhand. Hier komen we je halen.

 • Aanmelden voor de lessen kan via ons yogalesschema. Zoek de datum van je keuze en klik op ‘Reserveren’.
 • Heb je vragen of wensen? Neem even contact op met Danielle op info@studiovandaan.nl

Meer leren?

We bieden ook een 5-weekse Fertiliteitsyogacursus aan! Hier lees je er meer over.

Fertiliteitsyoga Cursus

Wil je meer leren over hoe je zelf je kansen op een zwangerschap kan verhogen? Door middel van  yoga, ontspanning, voeding en (zelf)massage kan je chronische stress tegengaan en je lichaam in de optimale conditie brengen voor een zwangerschap.

Stress, spanning, slechte voeding en een drukke levensstijl kunnen allen van invloed zijn op onze vruchtbaarheid. Door meer aandacht te geven aan ons lichaam, meer te ontspannen, beter te slapen en gezonder te eten, verhoog je de kansen op zwangerschap, zowel natuurlijk als in een medisch traject. In de 5-weekse cursus leer je onder professionele begeleiding meer! Meer info. 

Liever een privéles?

Heb je specifieke vragen over yoga & vruchtbaarheid of valt deze tijd je mentaal zwaarder dan gedacht? Je bent niet de enige! In deze situatie kan een privéles Fit for fertility-yoga erg prettig zijn. We bieden de fertiliteitsyogales aan in het Nederlands en het Engels. Als je meer hierover wil weten, wees welkom om contact op te nemen.

Maak een afspraak met je favoriete docente en ze komt bij je thuis (of je kunt afspreken in de studio in Utrecht) op een moment dat jou uitkomt.

Docentes:

Yoga: in het Nederlands of Engels met Danielle of Iris – In English with Anita

YogaTarief: 55,00 voor 1 uur. De dag en tijd van de les is flexibel en kun je met de docente zelf afspreken.
Locatie:  in de studio in Utrecht, of bij je thuis in Utrecht (60,00 voor 60 min).

Voor het maken van een afspraak kan je even mailen naar info@studiovandaan.nl