Fertiliteitsyoga

Fertiliteitsyoga

De invloed van dagelijkse, langdurige en/of chronische stress op ons lichaam en onze hormonale balans is niet te onderschatten en kan op allerlei manieren het optimaal functioneren van het lichaam in de weg staan. Zolang je lichaam in een (zekere mate van) overlevingsstand verkeert, zal zwanger worden geen prioriteit voor je lichaam zijn. Zowel je mentale als fysieke ontspanning vormen dan ook de sleutels tot een verhoogde vruchtbaarheid en dat is waar we met Fertiliteitsyoga nu precies mee aan de slag gaan door middel van specifieke yoga oefeningen, bewuste ademhaling, meditatie en diepe ontspanning.  Het doel van de lessen is om je verschillende handvatten aan te bieden waar je thuis mee aan de slag kan om zo de meest optimale omstandigheden te creëren voor een toekomstige zwangerschap.

Fertiliteitsyoga geven we in twee vormen:

 1. Maandelijkse Zoom (1,5u) Fertiliteitsyogalessen via Zoom, met Iris.
 2. De 5-weekse LIVE fertiliteitsyogacursus: gepland voor januari & februari 2023.

Fertiliteitsyoga – Maandelijkse Zoomlessen

Wil je fertiliteitsyoga eens proberen? Hormooncoach en Yogadocente Iris geeft maandelijks via Zoom een Live-Stream extra lange fertiliteitsyogales. Zie ook ons yogaschema voor de nieuwste data.

Nieuwe data:

Di 30 augustus 2022, 20.00 – 21.30u. Online te volgen via ZOOM.
Di 27 september 2022, 20.00 – 21.30u. Online te volgen via ZOOM.
Di 18 oktober 2022, 20.00 – 21.30u. Online te volgen via ZOOM.
Di 22 november 2022, 20.00 – 21.30u. Online te volgen via ZOOM.
Di 20 december 2022, 20.00 – 21.30u. Online te volgen via ZOOM.

Aanmelden? Je bent van harte welkom! Om je in te kunnen schrijven heb je de juiste lescredit á € 19,50 nodig. Deze vind je in onze webshop onder strippenkaarten. Als je de credit hebt gekocht, kan je je vervolgens via het yogaschema inschrijven voor de les van je keuze. Je hebt geen yogaervaring nodig om mee te doen!

“Super fijne cursus. Vond het vooral fijn om met vrouwen te zijn die in een vergelijkbare situatie zitten, ik voelde mij voor even minder eenzaam en daardoor meer ontspannen. De yoga was fijn en goed te doen, de onderwerpen ook interessant. Het groepsverband is heel fijn, daarnaast ontvang je veel informatie en helpt het ook ontspannen in een moeilijke tijd. Win win :-).”

– Janneke, Maart 2020

5-Weekse LIVE Cursus Fertiliteitsyoga – januari & februari 2023

Meer kans op zwangerschap met fertiliteitsyoga? Dat klinkt misschien vreemd, maar zo gek is het niet! Het is zelfs heel erg logisch. Stress, spanning, slechte voeding en een drukke levensstijl kunnen allen van invloed zijn op onze vruchtbaarheid. Door meer aandacht te geven aan ons lichaam, meer te ontspannen, beter te slapen en gezonder te eten, vergroot je je vrouwelijke gezondheid, wat gunstig is als je natuurlijk probeert zwanger te worden én als in een medisch traject zit.

Tijdens de 5-weekse live cursus gaan we aan de slag met zowel theorie als met uitgebreide fertiliteitsyogalessen, zodat je na de cursus er thuis mee aan de slag kan en helemaal zelf een goede voedingsbodem kan creëren voor een toekomstige zwangerschap.

Liever een fertiliteitsyoga-privéles op een dag en tijd van je keuze via een Live-Stream verbinding? Dat kan ook! Mail ons gerust voor een afspraak!

De 5-weekse Live Cursus Fertiliteitsyoga:

 • Vergroot je mentale kracht en weerbaarheid in een moeilijke tijd.
 • Ontspant je lichaam en geest en helpt je ruimte maken voor nieuw leven.
 • Bevordert je lichamelijke fitheid en de bloedsomloop in voor vruchtbaarheid belangrijke gebieden.
 • Stretcht je spieren en maakt het lichaam soepeler en zachter.
 • Helpt het balanceren van de precaire hormoonbalans in je lichaam.
 • Ondersteunt ontspanning, mentale rust en een betere slaap.
 • Biedt je verschillende praktische handvatten en oefeningen voor thuis inclusief toegang tot documentatie, video’s en geluidsbestanden.
 • Leert je over de rol van goede voeding voor je vruchtbaarheid.
 • Geeft ruimte voor vragen en uitwisseling met andere meiden.

Docente Fertiliteitsyogacursus:

Dorinde de Boer

Dorinde is van origine Dru Yoga docente, waarin zij inmiddels jarenlange ervaring heeft opgebouwd in het geven van lessen, workshops en retreats. Haar expertise heeft zich in de loop van de tijd verdiept in Fertiliteits- en Hormoonyoga, tevens grotendeels gebaseerd op de bewegingen, houdingen en sequenties uit de Dru Yoga. Iedere les, iedere ontspanning en iedere meditatie geeft zij vanuit haar hart, doorleefd en puur, en dat voel je. Een mooie aanvulling zijn de zachte achtergrondmuziek en passende visualisaties en affirmaties, om de verbinding met jezelf en het effect van de oefeningen te verdiepen en verrijken. Op warme en liefdevolle wijze zet zij de lessen neer, met veel aandacht voor detail. Zo biedt zij een veilige bedding waarin de deelnemers zichzelf kunnen zijn, zich gedragen voelen, waar zij mogen loslaten en ontspannen, mogen landen in de stilte in zichzelf.

Live Cursus FertiliteitsYoga

5-weekse cursus in onze studio in Utrecht

Tijdens deze cursus besteden we met name aandacht aan één van de meest krachtige instrumenten om vruchtbaarheid te bevorderen: ontspanning. Ontspanning is te bereiken op verschillende manieren. In de lessen, met ieder haar eigen thema, ontdekken we welke verschillende manieren dit zijn en wat het beste bij jou persoonlijk past.

De invloed van dagelijkse, langdurige en/of chronische stress op ons lichaam en onze hormonale balans is niet te onderschatten en kan op allerlei manieren het optimaal functioneren van het lichaam in de weg staan. Zolang je lichaam in een (zekere mate van) overlevingsstand verkeert, zal zwanger worden geen prioriteit voor je lichaam zijn. Zowel je mentale als fysieke ontspanning zijn de sleutels tot een verhoogde vruchtbaarheid en dat is waar we met Fertiliteitsyoga nu precies mee aan de slag gaan door middel van specifieke Yoga oefeningen, Meditatie, Zelfreflectie, Voeding & Massage. De lessen bestaan uit een deel theorie en een groot gedeelte praktijk in de vorm van yogabeoefening en meditatie. Het idee is dat we je een serie handvatten bieden om thuis mee aan de slag te gaan zodat je je leven zodanig kan inrichten dat ontspanning er een belangrijke(re) rol in speelt en je zo de meest optimale omstandigheden creëert voor een zwangerschap.

Wat doen we tijdens de cursus?
De lessen uit de cursus bestaan ieder uit een een deel theoretische achtergrond en een aanzienlijk gedeelte besteden we aan het beoefenen van de Fit for Fertility -oefeningen zoals yoga, meditatie en/of massage. Het doel is dat de series uit de cursus een onderdeel worden van je dagelijkse leven zodat je een levensstijl kan ontwikkelen waarin ontspanning een belangrijke rol speelt en die ondersteunend is voor zwangerschap. De cursus bestaat uit verschillende, maar sterk verbonden modules:

 • de invloed van spanning en stress op vruchtbaarheid;
 • mentale stress en zwanger worden
 • de bijdrage van yoga, adem & meditatie aan ontspanning en je vruchtbaarheid
 • de bijdrage van (zelf)massage aan ontspanning en je vruchtbaarheid
 • de invloed van voeding op je vruchtbaarheid

Tijdens de cursus bespreken we onder andere:

 • de invloed van (chronische) interne (fysieke) en externe (mentale) stress & spanning op onze hormoonbalans en hoe dit op het fysieke niveau impact heeft op de wens om zwanger te worden;
 • de invloed van emoties, mentale spanning & stress op zwanger worden. We besteden aandacht aan de manieren om zelf mentale stress in jouw leven te onderzoeken en te verminderen.
 • wat regelmatige en specifieke yogabeoefening, (adem) meditatie kan betekenen voor je vruchtbaarheid en hoe je hiermee thuis zelf aan de slag kan.
 • hoe regelmatige en specifieke (zelf)massage invloed heeft op de doorbloeding van je lichaam en bijdraagt aan ontspanning en je algehele welzijn.
 • de invloed van voeding op vruchtbaarheid en hoe goede en gezonde voeding ondersteunend kan zijn voor je lichaam, je gemoedstoestand en je kansen om zwanger te worden.

De yoga-oefeningen zijn heel toegankelijk, ook als je nog nooit yoga gedaan hebt. De yogahoudingen en oefeningen zijn op vinayasa flow en yin yoga geïnspireerd en zijn specifiek geselecteerd vanwege hun ontspannende effect, hun positieve werking op de bloedsomloop en de activatie van hormoonproducerende klieren en organen.

Praktische info:

 • Duur: De Fertiliteitsyogacursus beslaat 5 sessies van 2 uur.
 • Tijden: 19.15 – 21.15 uur
 • Nieuwe Lesdata: 11, 18 & 25 januari en 1 & 8 februari 2023
 • Het cursustarief is €195,00 voor de gehele cursus van vijf sessies.
 • Groepsgrootte: de groep is bewust klein; maximaal 8 dames.
 • Docente: Dorinde de Boer
 • Locatie: Willem Dreeslaan 55, Utrecht
 • Aanmelden? Koop hier je cursuscredit.
 • Heb je vragen of wensen? Neem even contact op met Daniëlle op info@studiovandaan.nl
 • Liever Online? Komen de data je niet uit? Of wil je graag zelf op je eigen tempo aan de slag met je vruchtbaarheid? Kies dan voor de uitgebreide online fertiliteitsyogacursus.
“De cursus was top! Een waar cadeautje aan mezelf. Het voldeed boven mijn verwachtingen.
Ik was zo verdrietig en ja, erover praten met vriend, en met vrienden/familie/collega’s helpt wel maar het is echt een verademing om met mensen te zijn die in soort dezelfde situatie zitten. Erg fijn en opluchtend gevoel om mijn verhaal te delen. En dan is deze cursus niet alleen theorie, wat ook heel interessant en zinvol was , maar ook uitvoering = yoga. Echt perfecte combinatie vind ik.  Deze cursus was voor mij een soort therapie, en ik voelde mij herboren en sterker na deze cursus. Hier krijg je handvatten waar je echt wat aan hebt op gebied van vruchtbaarheid etc… En het is zo een mooie basis voor mezelf, als vrouw zijn. Het is een hele waardevolle basis geweest, deze cursus; voor mijzelf, en iedereen in mijn gezin. Ik ben veel geduldiger dankzij de gouden draad ademoefening.
Ik vond alle onderdelen heel interessant. Het was zo volledig compleet, zo veel prachtige informatie, eigenlijk wel alles wat ik nodig had. Zelfs bij de laatste, zelfmassage dacht ik eerst even een beetje van; dit hoef ik niet zo. Maar het was een van de verrijking die ik heb meegekregen! Erg leuk en vernieuwend voor mij. Ik zou de cursus absoluut aanraden!
LoraZomer 2018

“Ik vond het even spannend of het ook een cursus voor mij zou zijn, in de zin van geen lange geschiedenis van proberen-en-niet-lukken, of IVF-achtige trajecten. Maar ik voelde me heel welkom, op m’n plek, en had elke woensdag zin om naar de yoga-avond te gaan.

Ook het op wekelijkse basis oefenen geeft weer altijd een fijn ritme. Ik keek ook altijd uit naar de mail met informatie, na de les. Het was altijd fijn dat in rust even door te nemen en zelf te kijken wat ik eruit meepikte en welke oefeningen ik wel/niet deed. Het voelde als een cursus vol vrijheid en ruimte om het op je eigen manier te doen. Dat stimuleert mij altijd meer dan wanneer iets schools is, of ik het idee heb dat er dingen verwacht worden.

Fijne plek, fijne mensen, even een moment voor jezelf en delen met andere vrouwen. Ik vond jouw manier van de groep leiden ook heel prettig. Echt leiden/voorzitten met je kennis en ervaring, maar tegelijkertijd ook een van ons. Heel leuk en bemoedigend! Een heel fijne cursus dus :-).”

PaulineSept 2019

“Ik had niet al teveel verwachtingen en ben open de cursus ingegaan. Ik vond het fijn om zo 5 weken met dit onderwerp bezig te zijn, het ruimte te geven door het te delen met anderen en informatie op te halen over mogelijke invloeden en me bewust te worden van een aantal dingen en dat heeft mij voor nu geholpen in het proces. Ook de laatste les van de zelfmassages was een eye-opener dus dat er zeker inhouden. Ik zou de cursus zeker aanraden omdat het op een positieve inslag heeft en mogelijkheden biedt om iets aan een niet gewenste situatie te doen en dat is altijd fijn! Gewoon doorgaan hiermee!!”

MirjamZomer 2018

“Het meest waardevolle voor mij is niet 1 ding geweest maar de positieve, zachte en verbindende energie vanuit jullie en de groep. Ik voel en weet nu wat ik zelf kan doen, waar mijn focus op gericht mag worden en wat beter is om los te laten. Het geeft mij handvatten om in dit proces (met artsen en ziekenhuisprotocollen en goedbedoelde adviezen van naasten) bij mijzelf te blijven en leiding te kunnen nemen. Dit geeft mij zelfvertrouwen :)”

Deelneemster jan 2019
“In september en oktober heb ik meegedaan met de fertiliteitsyogacursus en dat heeft geleid tot een tot nu toe succesvolle zwangerschap! Ik ben vandaag 13 weken zwanger en alles gaat tot nu toe heel goed! Ik ben heel erg misselijk geweest, maar dat wordt gelukkig wat beter.
Heel erg bedankt voor alle tips en trucs, ik ben ervan overtuigd dat de fertiliteitsyogacursus me ruimte heeft laten maken in mijn lijf en hoofd voor deze zwangerschap. Los van deze zwangerschap (wat uiteraard fantastisch is), denk ik überhaupt dat ik relaxter ben en meer ruimte heb, en dat dit voor altijd bij me blijft. Heel bijzonder, dus nogmaals dank voor alles.”
MarloesSept 2019

“Allereerst heel erg bedankt voor het geven van de fijne cursus. Ik heb er heel veel aan gehad. Het voelt echt alsof ik nu van alle kanten ondersteund word in de wens om zwanger te worden, vanuit de medische kant en vanuit de kant van yoga/voeding/meditatie en door steeds beter te weten en voelen wat er allemaal mogelijk is ook passendere keuzes te kunnen maken.

Het was veel meer en deed ook meer met me dan ik had verwacht. Misschien komt het doordat ik nog best wel aan het begin sta van alle mogelijke trajecten, maar voor mij was de cursus een soort van snelkookpan aan nieuwe informatie en invalshoeken. Ik nam het ook elke week echt mee mijn week in, net als de verhalen van de andere meiden.  Ik vond het samenzijn en delen heel fijn. Ik voel me nu veel minder “de uitzondering die niet makkelijk zwanger word.”

MarloesHerfst 2020

“De Cursus voldeed zeker aan mijn verwachtingen, veel concrete dingen op verschillende vlakken waar ik zelf weer mee verder kan. Fijn dat we steeds na de les een mail hebben gekregen met tips, video’s en opdrachten. Dat hielp om het in het dagelijks leven te integreren. Ik zou de cursus zeker aanraden: hele prettige ‘lessen’, fijne plek en het is heel fijn om yoga te doen in een groep die een soortgelijk proces doormaakt.”

MijkeHerfst 2020

Ik vond het een fijne en waardevolle cursus. Voor mij is het een soort keerpunt geweest in mijn proces. Ik heb de opdracht aan mezelf gegeven om meer stil te zijn bij wat ik voel en yoga helpt daarbij. Ik vond de afwisseling van ‘theorie’ en de oefeningen in een les heel fijn. Het contact met anderen en diens verhalen vond ik erg fijn om te merken dat je niet alleen bent.

Deelneemster jan 2019

Nu beschikbaar:

De Online Fertiliteitsyogacursus

Omdat we graag vrouwen uit heel Nederland én je ook tijdens de Corona-crisis willen kunnen ondersteunen, is er nu een online versie van de complete fertiliteitsyogacursus beschikbaar. De cursus bestaat uit 6 uitgebreide yogalessen met ieder haar eigen thema, bijpassende achtergrondinformatie en praktische tips & tricks. De cursus is geen quick-fix maar is bedoeld om je te helpen structurele veranderingen te maken die een toekomstige zwangerschap ondersteunen.  Hier lees je er alles over.

Liever een privéles?

Heb je specifieke vragen over yoga & vruchtbaarheid of valt deze ‘wacht’-tijd je mentaal zwaarder dan gedacht? Je bent niet de enige! In deze situatie kan een privéles Fertiliteitsyoga erg prettig zijn. We bieden de privéyogales aan in het Nederlands en het Engels. Als je meer hierover wil weten, wees welkom om contact op te nemen. De les zal via live-stream (met Zoom) plaatsvinden.

Docente: In het Nederlands or in English met Danielle, Dorinde of Iris.

Yogatarief: Kom je voor het eerst, dan is de les altijd 90 min en bestaat het uit 30 min intake/coaching en 60 min yoga. Het tarief is dan €95,00. Kom je vaker, en afhankelijk van je wensen en situatie, betaal je voor 1 uur privéles in de studio of via Zoom, het tarief van €65,00. De dag en tijd van de les is flexibel en kun je met de docente zelf afspreken.

Voor het maken van een afspraak kan je even mailen naar info@studiovandaan.nl

Ik blijf graag op de hoogte

* indicates required