Bevalcursus in Utrecht

Bevalcursus voor jou of jullie samen van twee avonden, live in Utrecht

 

7

Bevallen in je Kracht en vanuit Regie (2x2u)

Deze informatieve Bevalcursus vindt live plaats in groepsvorm en is toegankelijk voor jou zelf of voor met je (beval)partner samen. We vertellen je alles over het natuurlijke bevalproces en wat jullie samen kunnen doen om het verloop van de bevalling positief te beïnvloeden, maar ook hoe je de regie kan behouden als er medische interventies nodig blijken te zijn. We combineren de theorie met de praktijk en je gaat dus ook samen aan de slag met (beval)houdingen, ademhalingsoefeningen en technieken voor massage door je (beval)partner.

Het doel van de cursus is dat je vertrouwen krijgt in jezelf, jouw lichaam en het natuurlijke bevalproces zodat je je krachtig en in regie kan voelen tijdens jouw bevalling, hoe deze ook zal verlopen.

Wat doen we tijdens de Bevalcursus?

De Bevalcursus bestaat uit twee groepssessies van 2 uur en is de ultieme combinatie tussen theorie en praktijk, tussen kennis en oefening. We rijken wetenschappelijke kennis en informatie aan die jullie zullen helpen om goed voorbereid je bevalling in te gaan en je in staat stellen om overwogen keuzes te maken voor aanvang en tijdens de geboorte van je baby.

Door de cursus kan je je samen met je bevalpartner voorbereiden op de bevalling. Je bevalpartner is degene die jou zal gaan ondersteunen tijdens de bevalling. Dit kan je levenspartner zijn, maar kan bijvoorbeeld ook je doula, een vriendin of een familielid zijn.

Les 1

De eerste les van de cursus bevat veel mooie informatie: We bespreken hoe het natuurlijke bevalproces verloopt in je lijf en brein, welke hormonen er een grote rol in spelen en wat je zelf en jullie samen kunnen doen om het bevalproces te ondersteunen. Omdat de meeste vrouwen hun kindje in het ziekenhuis ter wereld brengen, vormt een belangrijk onderdeel van de cursus wat het inhoudt om in het ziekenhuis te bevallen, waar je rekening mee kan houden, en hoe je het gevoel van regie kan behouden, ook wanneer er (medische) interventies nodig zijn. We bespreken bovendien welke mogelijkheden er zijn om met pijn om te gaan (zowel medische als niet-medische opties). 

Les 2

In de tweede les gaan we praktisch aan de slag met verschillende (beval)houdingen, ademhalingsoefeningen en technieken voor massage door je (beval)partner, die helpen om het bevalproces te ondersteunen in de verschillende fases van de geboorte. Je leert hoe je jezelf kan (blijven) ontspannen – ook gedurende de intensiteit van een bevalling, en hoe je je ademhaling en beweging hiervoor kan inzetten. We oefenen samen met bewegingen en houdingen die het bekken helpen openen en je partner leert over zijn of haar zo belangrijke ondersteunende rol in de bevalling. 

Voor wie is de cursus geschikt?

Voor iedere aanstaande moeder met haar (beval)partner die zich graag goed informeren maar zich ook praktisch willen voorbereiden op de aanstaande bevalling. We raden je aan de Bevallen vanuit Regie – Bevalcursus te starten tussen 30-35 weken zwangerschap, maar eerder kan nooit kwaad. Je ontvangt na afloop een digitale hand-out met de belangrijkste informatie en handige downloads.

Deze Bevalcursus vormt een mooie aanvulling op onze wekelijkse lessen Zwangerschapsyoga.

Na het volgen van de Bevalcursus:
 • Is je kennis vergroot en je kijk op bevallen verruimd; je voelt je in je kracht staan en weet hoe je regie kunt houden.
 • Heb je inzicht gekregen in het verloop van het natuurlijke geboorteproces en weet je hoe jij en je partner dit proces kunnen ondersteunen.
 • Heb je geoefend met en het effect ervaren van ondersteunende bevalhoudingen, ademhalingsoefeningen en massagetechnieken.
 • Weet je wat jou ontspanning brengt zodat je de weeën goed zal kunnen opvangen.
 • Heb je een idee van je eigen geboortewensen – ook bij scenario’s voor als het anders loopt dan gedacht – en hoe je deze met je zorgverlener kan bespreken.
 • Weet je wat je kan voorbereiden en welke keuzes je kan maken als je in het ziekenhuis of medisch gaat bevallen.
 • Weet jouw partner precies hoe hij of zij jou kan gaan ondersteunen zowel mentaal, praktisch als fysiek.

Praktische Informatie

 • Duur: De Bevalcursus omvat 2 sessies van 2 uur.
 • Tarief: €145,00 voor voor jullie samen. Volg je de cursus liever alleen dan betaal je €85,00
 • Cursus Data:
  Woensdagavond 11 en 25 okt 2023
  Vrijdag 12 & 26 jan 2024
  Vrijdag 16 & 23 feb 2024
  Vrijdag 15 & 22 mrt 2024
 • Tijden: 19.30-21.30 uur.
 • Nieuwe data vind je in onze Agenda
 • Locatie: studio 110, Boerhaaveplein 110, (Ondiep) Utrecht.

Aanmelden

Je aanmelden kan via onze Agenda – waar je de cursus kan vinden onder ‘Workshops’. Klik op de knop ‘Reserveer’. Ons systeem vraagt je dan een account aan te maken om de betaling te verwerken en de reservering op je naam te zetten. Eenmaal ingelogt, in ons portaal, kies voor de betaling van: ‘Bevalcursus voor 2p’ of ‘Bevalcursus voor 1p’. De betaling verloopt via Ideal. Vervolgens kan je met je cursuscredit je eigen plek reserveren in de cursus via ons Yogaschema.

Kom je graag samen met je partner? Stuur ons dan ook een mail op info@studiovandaan.nl zodat wij het plekje voor je partner kunnen reserveren.

Rosanne Bobeldijk

Geboortecoach

Rosanne is moeder van twee dochters en geboortecoach. Gedreven vanuit eigen ervaringen wil zij ouders meegeven dat je zelf veel meer invloed hebt op de geboorte van je kindje dan je denkt. Een goede voorbereiding zorgt voor vertrouwen, regie en een goede start. Want als adviseur in het sociaal domein weet Rosanne als geen ander hoe belangrijk een goede start is voor kinderen en hun ouders.

Danielle van Grieken

Zwangerschapsyogadocente

In 2009 richtte Danielle studio Vandaan in Utrecht op en sindsdien geeft ze met veel liefde yogalessen, cursussen, massages en retraites speciaal voor aanstaande en nieuwe moeders. Met haar expertise en jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschap en geboorte, helpt ze aanstaande ouders in groeps- en in privé verband, om zich voor te bereiden op de geboorte van hun kindje en daar mee de levensveranderende fase die ze ingaan.

Locatie

Studio 110

Boerhaaveplein 110, Utrecht.

Gratis Parkeren in de buurt. Je vindt onze studio in het oude schoolgebouw, op de eerste verdiepeing, helemaal achterin de gang.