Selecteer een pagina

Birth Prep Bevalcursus (2x2u)

Zelf of Samen goed voorbereid op de geboorte

7

Bij studio Vandaan geven we jou en je kleintje graag de best mogelijke start. Met yoga, ademhaling beweging en massage kan je een positief verschil maken in zowel het verloop als in de ervaring van je bevalling.

Wil je zelf of  samen met je (beval)partner goed voorbereid zijn op de geboorte van je kleintje? Dan raden we je aan om de Birth Prep Bevalcursus rond de 34e-36e week van je zwangerschap in te plannen. De cursus wordt standaard in het Engels gegeven – tenzij iedere deelnemer Nederlands verstaat / spreekt.

Birth Prep Bevalcursus in een groep (2x2u)

Op twee vrijdagavonden kan je zelf of samen met je (beval)partner een Bevalcursus volgen met een van onze ervaren docents. Er zijn maximaal 5 stellen aanwezig zodat er ruimte is voor al jullie vragen. De voertaal is Engels, tenzij iedereen Nederlands verstaat.

Cursusdata

Tijd: 19.30-21.30 uur

Locatie: Yoga Moves (HOT) – kleine zaal – Jan v Scorelstraat 41, Utrecht

Privé Bevalcursus (2x2u)

Heb je wensen, vragen of een specifieke persoonlijke situatie? Dan kan een privé Bevalcursus van 2x2u bij je thuis erg prettig zijn. De privécursus kan ingepland worden op een moment dat het jullie goed uitkomt en vindt plaats bij je thuis (in Utrecht-stad zijn reiskosten inbegrepen). Voor vragen en boekingen, neem even contact met ons op via de mail.

Wat vonden zij van de Birth Prep Course?

” De cursus was ontzettend nuttig en leerzaam. Ik weet nu welke houdingen ik samen met mijn partner kan aannemen. Welke ademhalingstechnieken geschikt zijn per bevallingsfase en hoe je ze toepast. Mijn vriend en ik voelen ons nu samen veel beter voorbereid op de bevalling!”

Suzan

“Ik vond de cursus heel erg zinvol. Vooral vanwege bewustwording en nieuwe dingen die ik bij de eerste zwangerschap/bevalling niet wist, heb ik het gevoel beter voorbereid te zijn. We hebben het meeste gehad aan de houdingen en verloop van de bevalling. Ik zou de cursus zeker aanraden; het is fijn dit samen te doen zodat je dezelfde info hebt en je partner je tijdens de bevalling nog beter kan ondersteunen.”

Aafke

“De privé sessies via Zoom zijn goed bevallen. Het geeft de mogelijkheid om in je eigen veilige omgeving met de docente de bevalling te bespreken. Het ijs is zo gebroken en je hebt al vrij snel niet meer door dat je via video verbinding spreekt.”

Koen, volgde een privé Birth Prep Cursus via Zoom

Birth Prep Bevalcursus

In deze bevalcursus op basis van zwangerschapsyoga, bestaande uit twee avonden van 2 uur, geven we je de belangrijkste informatie en oefeningen mee voor zowel een goede lichamelijke als mentale voorbereiding op de geboorte van je/jullie kindje.

Het hoofddoel is om zo ontspannen en natuurlijk mogelijk te kunnen bevallen, waar en hoe de bevalling ook verloopt. Deze cursus zal jou, of jullie samen, helpen om met een gerust gevoel de bevalling in te gaan. Je kan de cursus zelf of met je (beval)partner volgen.

Deze bevalcursus is met name zeer geschikt voor dames die:

 • de belangrijkste oefeningen uit onze wekelijkse zwangerschapsyogalessen willen herhalen en deze in de context van de bevalling willen zien. Wat kan je toepassen tijdens je bevalling?
 • nog geen zwangerschapscursus of zwangerschapsyogalessen (bij ons) hebben gevolgd maar zich wel goed willen voorbereiden op de bevalling.
 • al eens bevallen zijn maar nogmaals willen ervaren hoe je in je kracht kan staan tijdens je bevalling en welke houdingen en technieken je kunt toepassen.
 • geen bevalpartner hebben of een partner hebben die liever niet meegaat naar een zwangerschaps- of bevalcursus.
 • een partner hebben die zich ook graag goed voorbereid op de geboorte en wil ervaren op welke manieren hij/zij steun kan bieden.
 • Engels geen probleem vinden. Volg je liever zeker in het Nederlands les? Volg dan onze Nederlandse Partnerles ter voorbereiding op je bevalling.

Onze Birthlight-gecertificeerde docentes zorgen voor een deskundige begeleiding van de cursus. Ons doel is om je voor te bereiden op verschillende bevalscenario’s zodat je je bevalling met vertrouwen tegemoet kan zien, ongeacht hoe deze zal verlopen.

“De cursus biedt en mooi overzicht met veel nuttige, toepasbare tips, ook fijn als ‘refresher’. Fijne balans tussen down to earth en natuurlijk; niet te zweverig, maar ook niet te nuchter.”

Martje

In de cursus bespreken en oefenen we:

 • Verscheidene manieren om ONTSPANNING te bevorderen tijdens je bevalling.
 • ADEMHALINGSTECHNIEKEN om je weeën op te vangen, te ontspannen tussen de weeën door en technieken om op je ademhaling mee te persen met de persweeën.
 • BEWEGINGEN om de ontsluitingsfase te versoepelen en bespoedigen. Afhankelijk van het soort ontsluitingsweeën dat je ervaart, (buik, rug- of beenweeën) kan je de weeën lopend, staand, zittend, liggend of leunend ergens overheen, opvangen.
 • BEVALHOUDINGEN: voor tijdens de uitdrijvingsfase. Er zijn verschillende bevalhoudingen mogelijk en samen probeer je uit wat het beste bij jullie past.
 • De ROL VAN DE PARTNER: hoe hij/zij jou op een fijne manier kan ondersteunen tijdens de bevalling. Partners kunnen meer betekenen dan ze wellicht van te voren denken.
 • MASSAGETECHNIEKEN die verlichting kunnen brengen tijdens de bevalling bij bv. (rug)weeën.

Frederieke

“We hebben het gevoel beter voorbereid te zijn op de bevalling sinds de cursus. Ik vond het fijn om de bevalling door te spreken en wat er allemaal gebeurt. Heel handig vond ik de tips wat betreft ademhaling en bevalhoudingen, maar ook wat er gezegd werd over oxytocine en the state of mind. Mij hebben de onderdelen over bevalhoudingen en ademhaling veel rust gegeven. Maar wat vooral nieuw was, was het deel over hoe je weer in de bevalstaat terug kan komen als je door de reis naar het geboortehuis uit je flow komt etc.” Haar partner laat weten: “Ik heb veel geleerd over de bevalling en hoe ik mijn vrouw kan ondersteunen. Ik ben blij met wat ik heb geleerd over de drukpunten op rug en benen en de steun die ik kan bieden.”

Dionne & Joost

“We hebben de birthprep cursus gevolgd bij Anouk. Omdat we tijdens de eerste bevalling een weeenstorm en heel erg het idee hadden dat de bevalling ons ‘overkomen’ was, wilden we de tweede keer anders. Nu mochten we onze zoon na een bevalling van slechts 4 uur in bad verwelkomen. Ondanks dat dit snel is hebben we het nooit als heftig ervaren. We hadden continu het gevoel dat we wisten wat we deden, dat we in control waren en waren we een perfect team (daarmee complimenteerde de verloskundige ons nog specifiek mee). Dus dank voor alle handvatten die we hebben gekregen. We hebben er veel aan gehad en kijken daardoor terug op een mooie bevalling.”

Praktische Informatie

 • Taal: De Birth Prep / Bevalcursus wordt in principe in het Engels gegeven, tenzij iedere deelnemer Nederlands verstaat.
 • Locatie: Yoga Moves, locatie “HOT”, Jan van Scorelstraat 41, Utrecht. 
 • Tarief: € 95,00 per persoon (1 credit) / €165,00 per stel (2 credits)
 • Aanmelden? Je vindt het overzicht met de geplande startdata in onze Agenda. Met de knop ‘Reserveer‘ kan je de juiste credit(s) aankopen en meteen  jouw plekje in de cursus van je keuze reserveren.
 • Kom je samen? Dan koop je 2 credits in een aankoop hier. Vervolgens reserveer je de cursus twee keer op jouw naam om daarmee ook het plekje voor jouw partner te reserveren.