Selecteer een pagina

Geboorteherstel

Hulp bij het verwerken van een negatieve geboorte-ervaring

7

Geboorteherstel met Meike

Meike is geboortetrauma therapeut & doula. Zij helpt moeders herstellen, die met negatieve gevoelens terug kijken op de periode rond de geboorte van hun kindje.
Kijk jij met negatieve gevoelens terug op de periode van de geboorte (of verlies) van je kindje? Heb je jouw gevoel niet kunnen volgen tijdens de zwangerschap en of de bevalling? En gaat dit gepaard met onverklaarbare aanhoudende klachten? Dan mag je spreken van een geboortetrauma. We gaan hierbij af op jouw beleving.

Tijdens de traumatische gebeurtenis ontstaat er een blokkade tussen jouw werkbrein en emotionele brein. Dit kan grote gevolgen hebben; het uitblijven van een volgende zwangerschap, angst voor een volgende bevalling, (verborgen) stress, wat ook merkbaar kan zijn bij je kindje; veel huilen, reflux, slecht slapen.

Wat houdt de therapie in?

Het herstelgesprek is een vriendelijke en bewezen effectieve methode om te herstellen. Wel 95% van de moeders herstelt met 1 á 2 gesprekken. De therapie spreekt jouw zelfherstellend vermogen aan, wat zorgt voor stressreductie en nieuwe verbindingen met je lichaam en gevoelsleven. Het herstelgesprek is onderdeel van een traject, dat bestaat uit een:
* Telefonische kennismaking
* Herstelgesprek (1,5 – 2 uur). Bij jou of bij Meike thuis (online is ook mogelijk)
* Twee telefonische evaluaties
* Gedurende het traject ontvang je begeleiding via whatsapp

Ben je zwanger of heb je een zwangerschapswens, na een eerdere nare ervaring? Bovenstaand hersteltraject is ook mogelijk in combinatie met een zwangerschapscursus of met doula-begeleiding. Op die manier kan je van de volgende geboorte een nieuwe ervaring maken, vanuit volledig vertrouwen.

Voor wie is een herstelgesprek geschikt?

Voor iedere moeder die met negatieve gevoelens terugkijkt op de periode rond de geboorte van haar kindje, wilt herstellen van haar klachten en de rust en verbinding terug wilt vinden met haarzelf en het gezin.

“Ik heb lang getwijfeld of ik hulp moest zoeken en zo ja, waar dan? Ik ervaarde mijn bevalling erg negatief, ik voelde mij onzeker als moeder en het geven van borstvoeding ging al maanden moeizaam. Ik werd doorverwezen naar een psycholoog en werd er zelfs gesproken over antidepressiva. Toen kwam Meike op mijn pad en ik besloot om het traject met haar eerst een kans te geven.
Jij stond gelijk aan mijn zijde, je voelde als een steunpilaar en voelde heel benaderbaar. Er werd gevraagd naar mijn behoeften, mijn gevoel en jij maakte duidelijk dat ik daarop kon vertrouwen. Het herstelgesprek heeft mij de ruimte gegeven om de positieve gebeurtenissen weer toe te laten en ik kan eindelijk zorgeloos borstvoeding geven. Ik ben je dankbaar voor jouw deskundigheid en alle steun!”

– Mariska

studio Vandaan in Utrecht

Contact

Meike Staleman
www.doulameike.nl
info@doulameike.nl
06-10595074

Meike Staleman

Geboortetrauma therapeut & doula

Meike besloot haar hart te volgen, ze stopte als verpleegkundige in het ziekenhuis en floreert nu in haar praktijk als geboorte trauma therapeut & doula. Zij helpt moeders herstellen, die met negatieve gevoelens terugkijken op de periode rond de geboorte van hun kindje.