Kraamtijdvoorbereiding

Voorbereiding op je Kraamtijd

Geboorte is met recht een life changing event. In de postpartum tijd, de eerste 40 dagen na de bevalling, verandert er vreselijk veel voor een nieuwe moeder: zowel fysiek, hormonaal, emotioneel, spiritueel, relationeel als ook praktisch.

De online cursus ’40 Dagen Postpartum’ helpt je met een goede voorbereiding op je kraamtijd en zit vol met tips voor holistische zelfzorg in de eerste weken na de geboorte van je kleintje.

Als je zwanger bent is het soms lastig om verder te kijken dan de bevalling, maar er is zoveel wat je nu al kan doen en weten om jezelf en je gezin een zo fijn mogelijke kraamtijd te geven én tijdens die eerste 6 weken (en erna) zo goed mogelijk voor jezelf (te laten) zorgen. Daarover leer je alles in deze nieuwe online cursus ter voorbereiding op je kraamtijd die je nu ook vanuit huis en in je eigen tijd kan volgen.

Tarief: Ontvang 6 maanden toegang tot alle informatie voor €35,00.

Inhoud van de Cursus ’40 Dagen Postpartum’

t.b.v. Kraamtijdvoorbereiding

 1. Wat is het Vierde Trimester?
 2. Direct na de Geboorte
 3. Kraamzorg en Kraampakket
 4. Jouw Kraamplan
 5. Post Partum Zelfzorg
 6. Weer fit na de Bevalling
 7. Geboorte van een Moeder
 8. Jij & Je Partner
 9. (Yoga) Oefeningen voor Mama’s
 10. Praktische Zaken
 11. Downloads
 12. Postpartum Behandelingen

Ben je graag samen goed voorbereid op de geboorte?

Met de Online Bevalcursus leer je alles wat je moet weten om samen zo ontspannen mogelijk te bevallen, waar je ook gaat bevallen.

Docente: Danielle van Grieken

Daniëlle is gecertificeerd yogadocente, postpartum behandelaar en eigenaresse van studio Vandaan. Ooit werkte ze als wetenschapper, maar is veel gelukkiger sinds ze haar hart volgt en alleen nog maar werkt in waar ze in gelooft. Daniëlle is moeder van een zoon en dochter.

“Toen ik zelf zwanger was dook ik in de wereld van het vierde trimester en leerde wat ik zelf kon doen, regelen en voorbereiden voor de komst en de eerste weken met ons kleintje. 

Het resultaat was een heerlijke kraamtijd met een kraamzorg die me masseerde en voor ons kookte, met veel rust en bezinning in de eerste weken en een vrolijk kraamfeestje na de eerste maanden. Ik ervoer aan den lijve de vele veranderingen die mijn lichaam na de bevalling doormaakte en realiseerde me hoezeer een rustige start van belang is. Kleine dingen in de kraamtijd maakten een groot verschil voor mijn herstel: een kamillespoeling op de wc, een warme maaltijd als kraamcadeau, kleine momenten voor mezelf in de hectiek van het vele voeden en zorgen. Ik leerde dat als er ooit een tijd is voor volwaardige zelfzorg l, dan is het wel tijdens de eerste 40 dagen na de bevalling! 

Met de online lessen help ik je graag om je kraamtijd zo voor te bereiden en vorm te geven dat het bij jouw leven en persoon past en je dagelijkse zelfzorg kan inzetten voor een bewuste en ontspannen kraamtijd.”