Mama Blessing

Mama Blessing:

Geef de aanstaande moeder het beste kraamcadeau mogelijk

Tijdens deze unieke Mama Blessing vieren jullie niet alleen haar zwangerschap, maar leren jullie bovendien alles om samen goed voor de nieuwe moeder te zorgen na de geboorte. Maak samen een uniek en volledig gepersonaliseerd Postpartum Care Pakket voor haar met daarin alle necessities voor tijdens de kraamtijd: De Belly Bind, een set door jullie voor haar gemaakte affirmatiekaarten, een postpartum spoeling-, stoom of bad- en thee kruidenmix, een helende olie naar keuze, haar favoriete recepten en enkele heerlijke snacks. Alles prachtig verpakt en gereed voor als de baby er straks is.

Wat is een Mama Blessing?

Een Mama Blessing is een samenkomst van vrouwen (vriendinnen, zussen, moeder, collega’s) ter ere van de zwangerschap van één van hen. Het is een bewust en bijzonder moment om de aankomende moeder te eren en te verwelkomen in het aanstaande moederschap en om je gelukwensen met haar te delen.

De kracht van het samenzijn met vrouwen onder elkaar is van onschatbare waarde tijdens de transformerende levensfase die een zwangerschap inluidt. Het geeft de aanstaande moeder het gevoel dat ze gedragen en gesteund wordt en ze onderdeel is van een groter geheel, zowel nu ze nog zwanger is, maar ook voor als ze straks is  bevallen.

Waar een ‘reguliere’ Mama Blessing met name een ceremonieel karakter heeft, gaat onze Mama Blessing & Postpartum Care Workshop niet alleen om de viering van haar zwangerschap maar ook om het ondersteunen van de nieuwe moeder: Jullie leren op verschillende manieren de aanstaande moeder te ondersteunen na de bevalling en zo bij te dragen aan haar fysieke, mentale en emotionele welzijn; een onbetaalbaar cadeau om je vriendin, dochter of zus te geven.

Wat doen we tijdens een Mama Blessing?

Iedere aanstaande moeder is uniek en dus is een Mama Blessing ook nooit hetzelfde. We kunnen de inhoud in overleg samenstellen op basis van haar of jullie wensen, maar globaal kan de dag of middag het volgende beslaan:

Reguliere Mama Blessing

 1. Warm welkom met kopje thee en wat lekkers
 2. Een Yogales & ontspannende meditatie of yoga nidra
 3. Een Ceremonie waarin we de aanstaande moeder eren en haar zwangerschap vieren. Aan de hand van een Mexicaanse traditie spreekt ieder van jullie een wens uit naar haar voor haar bevalling of het aanstaande moederschap, en leggen we deze vast voor haar op een affirmatiekaart voor tijdens de geboorte. Ook is er ruimte om jullie ervaringen in het moederschap te delen met haar.

Willen jullie ook de Postpartum Care Workshop volgen, dan zijn we een hele dag samen en behelst het programma ook het volgende:

 1. Informatie over het vierde trimester (de eerste 6 weken na de geboorte), de vijf postpartum pilaren voor een goed herstel, het belang van steun en goede zorg voor de kraamvrouw én wat jullie hierin voor haar kunnen betekenen.
 2. Vervolgens gaan we samen heel praktisch aan de slag: Samen maken jullie een persoonlijk Postpartum Verwenpakket voor de aanstaande mama en leren jullie alles om goed voor haar te kunnen zorgen en haar herstel te ondersteunen zodra ze bevallen is. Dit bestaat uit de volgende activiteiten en onderdelen:
 • We maken samen een vegetarische, Ayurvedische lunch en enkele snacks waarmee je tijdens de kraamtijd de mama en haar gezin kan voeden en haar fysieke herstel kan ondersteunen.
 • We genieten vervolgens samen van de zelfgemaakte lunch 🙂
 • Ik leer jullie elkaar een heerlijk ontspannen nek, rug en schoudermassage te geven. Hier kan je zelf van genieten maar straks ook de kraamvrouw mee verwennen.
 • Jullie leren haar met een Belly Bind in te inbinden op zowel de Bengkung als de Thaise wijze. De Belly Bind gaat vervolgens in haar postpartum pakket.
 • Jullie stellen een Postpartum Kruidenmix samen, afgestemd op de mama’s wensen voor zowel een yoni-steam of zitbad en een ondersteunende borstvoedings- of kraamthee.
 • De aanstaande moeder kiest een herstellende (massage)olie voor thuis.
 • Ze ontvangt als cadeau de mooie Zwangerschapskalender
 • We brengen alles samen en verpakken het in een mooie doos die ze na de kraamtijd weer kan gebruiken voor het bewaren van bv. dierbare herinneringen.

It takes a tribe to take care of a new mother

Praktische Informatie Mama Blessing

Postpartum Care Pakket:

 • Belly Bind á €60,00
 • Voedende snack
 • Postpartum Ayurvedische recepten
 • Persoonlijke Postpartum Kruidenmix voor een yoni-steam of zitbad, en voor een postpartum of borstvoedingsthee.
 • Buideltje gedroogde kamille om een verse peri-spray te maken
 • Herstellende olie naar keuze
 • Zwangerschapskalender incl. postpartum tips á €29,00
 • Digitale handout, online instructies & oefeningen voor de kraamtijd (via ons online cursus platform).
 • Tarief: Het tarief is afhankelijk van het aantal deelnemers, van jullie wensen en de gekozen onderdelen voor de Mama Blessing.
  • Voor een Mama Blessing & Postpartum Care Workshop incl. lunch en de onderdelen van het Postpartum Care Pakket is het tarief op basis van 4 personen (incl de aanstaande moeder), in totaal €300,00.
  • Voor een reguliere Mama Blessing is het tarief ca. €25,00 pp vanaf min. 6 personen (incl de aanstaande moeder).
 • Aantal personen:
  • Vooralsnog is de Mama Blessing & Postpartum Care Workshop alleen te boeken voor kleine groepen van max. 4 personen, incl. de aanstaande moeder.
  • Een reguliere Mama Blessing kan je boeken vanaf 6 en tot 15 personen
 • Locatie:
  • De Mama Blessing & Postpartum Care Workshop vindt plaats in Maurik, de Betuwe (op 20 min rijden vanaf Culemborg). Alleen bereikbaar per auto. Evt. is een pick-up van treinstation Culemborg mogelijk.
  • Een reguliere Mama Blessing, kan plaatsvinden bij een van jullie thuis (excl. reiskosten) of in een van onze yogastudio’s in Utrecht-stad.
 • Voor boekingen of meer info: mail Danielle op: info@studiovandaan.nl
Mama Blessing
Mama Blessing
Danielle van Grieken

Daniëlle van Grieken

Daniëlle is eigenaresse van studio Vandaan in Utrecht. Ze begon 12 jaar geleden met Vinyasa yogalessen in haar eigen huiskamer, maar inmiddels zijn zij en haar studio volledig gespecialiseerd in yoga en ontspanning rondom de zwangerschap en geboorte. Ze geeft met liefde aan zowel zwangeren als nieuwe moeders cursussen, yogalessen, massages, ceremonies en retraites, afgestemd op diens specifieke behoeftes.

Nu Daniëlle zelf in Maurik woont (nabij Culemborg) is studio Vandaan uitgebreid van Utrecht naar de Betuwe (Gelderland) om ook daar aanstaande moeders te begeleiden tijdens deze unieke fase in hun leven. Ze is moeder van 2 kindjes en woont met haar gezin in een boerderijtje aan de rand van het dorp Maurik, waar ze de ruimte heeft om kleine groepen te ontvangen.