Mantra & Klank (workshop)

Mantra & Klank

NĀDA YOGA workshop met Lotte

Ik meld me aan!

Mantra & Klank

In deze workshop neemt Lotte je mee in een uitgebreide klankontspanning en bouwen we het rustig op naar het maken van klank. Nāda yoga betekent ‘eenheid door klank’. Volgens dit eeuwenoude Indiase systeem heeft klank een enorme impact op ons hele zijn. De verschillende trillingen van klank hebben effect op lichaam, geest en hart. In de beoefening van klank nodigt Lotte je uit aandachtig te luisteren.

De workshop bestaat uit twee gedeelten. In de Klankontspanning ontstaan klankgolven door verschillende instrumenten, zoals klankschalen (Tibetaans en kristal), stem en andere akoestische instrumenten. Deze vibraties van klank werken in op ons hele zijn waardoor het lichaam van binnenuit wordt gemasseerd.

Niet alleen het beluisteren van klank heeft een grote impact, ook het ontdekken van je eigen stem werkt in op ons hele wezen. Het tot expressie brengen van je innerlijke stem heeft een bevrijdende werking. In dit gedeelte van de workshop bouwen we het langzaam op naar het zingen van mantra’s. Het maken van klank en het laten horen van je stem kan best spannend zijn. Gelukkig hoef je helemaal niet mooi te zingen om de balancerende werking van klank te kunnen ervaren. ‘Goed’ zingen is in de yoga van klank dus helemaal niet belangrijk!

Wil je de helende werking van klank ervaren? Je bent meer dan welkom in deze klank workshop!

Lotte Plessen

Yoga gaat voor Lotte over het leren luisteren naar jezelf. In de beoefening van yoga worden we ons bewust van ons lichaam en de ademhaling. Deze bewuste houding kunnen we integreren in het dagelijks leven. Zo kunnen we leren vanuit aandacht te leven.

Als fulltime yogadocente geeft Lotte al ruim vijf jaar Yin & Hatha yogalessen bij verschillende studio’s. Verder deelt zij graag haar liefde voor Nāda Yoga, de Yoga van Klank. In de beoefening van klank nodigt zij je uit aandachtig te luisteren. Met haar klankschalen, gitaar en stem neemt zij je mee op een innerlijke reis.

Yoga gaat voor Lotte over het hele zijn. Op de mat oefenen we met een bewuste houding. Dit aandachtig zijn kunnen we meenemen in het contact met anderen en de manier waarop we ons bewegen in het leven. Dit klinkt heel gemakkelijk, maar yoga vraagt veel oefening. Iedere dag weer, van moment tot moment, op de mat en vooral buiten de mat.

Praktische Info

  • 21 september 2018 19.30-21.00 uur.
  • Locatie: studio Vandaan, Lange Viestraat 2, Utrecht*
  • Tarief: € 17,50
  • Aanmelden: Je aanmelden voor de workshop kan hier.
  • Locatie: Onze studio vind je op de Lange Vliestraat 2, Utrecht (De Planeet), tegenover de Beijenkorf. Om de voordeur van ons pand te vinden: neem bij de ingang van ‘De Planeet’ de lift naar de 2e verdieping, daar zie je de voormalige HKU voordeur aan je rechterhand.Omdat we in een erg groot pand zitten, komt de docente je bij de voordeur ophalen 5 minuten voor aanvang van de les; kom dus op tijd!