Zwangerschapsmassage

WoW! Zo ontzettend heerlijk en ontspannend. Anita gaf ook nog allerlei handige tips voor een houding tijdens het slapen e.d. Omdat ik met 28 weken nog steeds reguliere yoga lessen volg gaf ze daar ook advies over. Super fijn. Anita is een prettig en open persoon waarbij ik mij meteen op mijn gemak voelde. Het warm water kussen onder je rug is erg prettig en ontspannend.
Zeker een aanrader!
Vivienne

Zwangerschapsmassage

De Zwangerschapsmassage is een zachte lichaamsmassage met warme olie. De massage is geschikt het tweede en derde trimester van de zwangerschap en wordt gegeven door onze professionele masseuses/therapeutes op verschillende locaties in Utrecht en de Betuwe.

We bieden verschillende soorten zwangerschapsmassages aan:

 1. De massage op het warmwaterkussen. Hierbij lig je op je rug of zijde op het grote warmwaterkussen dat zich aanpast aan de vorm van je zwangere lichaam en waarbij je maximale ontspanning kan ervaren door de heerlijke warmte van het kussen.
 2. De reguliere zwangerschapsmassage op de speciale zwangerschapstafel met uitsparingen voor je buik en borsten. Bij deze massage kan je dus ook op je buik liggen.
 3. New! de Ayurvedische zwangerschapsmassage, waarbij je ligt op een verwarmde zwangerschapstafel met uitsparing voor je buik en borsten, en word overgoten met warme medicinale kruidenolie speciaal voor tijdens de zwangerschap.

Hieronder lees je meer over de zwangerschapsmassage in het algemeen, over de verschillende massagesoorten en waar je welke massage kan boeken.

De Voordelen

De zwangerschapsmassage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten en geestelijke en emotionele spanningen die je eventueel ervaart, verminderen. Je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt even helemaal tot rust, terwijl ook je lichaam zich tijdens de massage kan herstellen. Door de ontspanning kan je de zwangerschap bewuster beleven en is er minder aanmaak van stresshormonen. De massage verbetert bovendien de doorbloeding in je lichaam, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel jou als je kindje. De massage kan desgewenst aan je wensen of eventuele klachten worden aangepast.

Duur van de Massage

De afspraak duurt in totaal 75 min, waarvan tenminste 60 minuten massage en er tijd is voor een voor-en nagesprek bij een warme kop thee.

Wanneer is de massage geschikt?

De zwangerschapsmassage kan ontvangen worden in het 2e en 3e trimester, dus vanaf 14 weken zwangerschap.

2e Trimester (3 tot 6 maanden)
Tijdens het tweede trimester zal de foetus sneller groeien en dus ook je buik. De massage is tijdens deze periode vooral gericht op het verlichten van eventuele krampen in je benen en/of pijn in je rug en bekkenpijn. Bovendien kan ook slapeloosheid verminderen door het regelmatig ontvangen van een massage.

3e Trimester (na 6 maanden)
Tijdens de derde trimester helpt de zwangerschapsmassage je om volledig te ontspannen, het lichaam te laten herstellen en je mentaal voor te bereiden op de bevalling en de periode erna. Veel dames houden in deze fase vocht vast. De massage geeft daarom extra aandacht voor de rug, benen en voeten en helpt zo om overtollig vocht af te drijven.

Zwangerschapsmassage op het warmwaterkussen

Het warmwaterkussen is gevuld met aangenaam warm water van 37 tot 40 graden. Het licht schommelende effect en de warmte van het kussen zorgen voor een comfortabele lighouding, ook als je hoogzwanger bent. De warmte van het kussen helpt je om te ontspannen en verzachten de spieren van je schouders, nek en (onder)rug zodat de doorbloeding wordt vergroot en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. We maken bij deze massage royaal gebruik van natuurlijke massageolie zodat we gemakkelijk ook tussen je lichaam en het warmwaterkussen kunnen masseren. Tijdens de massage komt je gehele lichaam aan bod; zowel de voor- als achterzijde, je hoofd, handen en voeten.

Deze massage wordt gegeven door Lizanne in Leidsche Rijn en Danielle in Maurik (de Betuwe).

Reguliere Zwangerschapsmassage op de zwangerschapstafel

Deze zwangerschapsmassage is een zachte, ontspannende massage, gegeven op een speciale zwangerschapsmassagetafel waardoor je weer even lekker op je buik kunt liggen. In deze tafel zitten uitsparingen voor je buik en borsten zodat er nauwelijks tot geen druk op deze regio’s komt. Ben je normaliter een buikslaper, dan is deze opties echt iets voor jou!

Tijdens de massage zal je gehele lichaam behandeld worden; zowel de voor- als achterkant van het lichaam, handen, voeten, je hoofd en desgewenst ook je mooie zwangere buik.

Deze massage wordt gegeven door Monique in Overvecht of Paulina in Leidsche Rijn.

Ayurvedische Zwangerschapsmassage op de zwangerschapstafel

Deze traditionele massage uit India wordt van moeder op dochter doorgegeven en heeft als doel jou goed gegrond te houden en de baby te laten groeien in een gebalanceerd lichaam en kalme geest. Terwijl je ligt op een verwarmde zwangerschapstafel met uitsparing voor de buik en borsten, word je overgoten met warme medicinale kruidenolie speciaal voor tijdens de zwangerschap. Zowel de achterkant van het lichaam, als de buik, hartstreek en hoofd word rijkelijk gemasseerd en met jouw toestemming wordt er ook reiki/prana doorgegeven aan het kindje dat in je groeit.

Deze massage wordt gegeven door Marlise op de Vleutenseweg, Utrecht

Het is heel fijn om op een warmtekussen te liggen en een volledige massage te ontvangen. De behandeling was rustgevend, Paulina zorgde er goed voor dat ik comfortabel lag en het aanbieden van een oogmasker vond ik echt een goede toevoeging, zodat ik helemaal kon ontspannen. De massage zelf was uitgebreid, qua tijd en behandelplekken precies goed. Daarnaast heeft Paulina verschillende aroma geuren die zij kan gebruiken bij de massage en die neemt ze ook eerst met je door, zodat je massage echt op jou afgestemd is. Er was ook tijd om even kort kennis te maken en Paulina heeft mij nog wat tips gegeven qua boeken, wat ik erg fijn vond omdat ik tot nu toe erg zoekende was naar goede informatie over bevallen. Ook de communicatie verliep prima.

Latisha

Boekingen & Praktische Info

 • Behandelingen kunnen alléén plaatsvinden met een reservering.
 • We kunnen de behandeling aanpassen aan persoonlijke wensen en klachten.
 • We hanteren v.w.b. onze massages de volgende Corona maatregelen. Met je boeking ga je akkoord met ons Corona Beleid en onze huisregels.
 • Voor een behandeling op de zwangerschapstafel kan je terecht bij: Monique, Paulina en voor de Aryurvedische behandeling op de zwangerschapstafel bij Marlise.
 • Voor een behandeling op het warmwaterkussen kan je terecht bij: Lizanne, Paulina en Danielle.
 • Locaties:
  • Locatie 1 – Waterkussen/Zwangertafel: met Lizanne (do/vr overdag) of met Paulina (wisselende beschikbaarheid), op de Burgermeester Verderlaan 19, Utrecht (in Leidsche Rijn, net over de brug in Oog in Al). Voor een afspraak, mail Lizanne of Paulina op: info@studiovandaan.nl
  • Locatie 2 – Zwangertafel: met Monique (ma overdag), op de Othellodreef 17, Utrecht. (in Overvecht). Voor een afspraak, mail Monique op: info@studiovandaan.nl
  • Locatie 3- Zwangertafel: met Marlise (wisselende beschikbaarheid), op de Vleutenseweg 82, Utrecht (in Lombok). Voor een afspraak voor de Ayurvedische Zwangermassage check haar beschikbaarheid hier.
  • Locatie 4 – Waterkussen: met Esther (woensdag overdag, donderdagochtend en -avond, vrijdagavond en zondagochtend), op de Oosterkade 11, Utrecht (in Vaartsche Rijn). Voor een afspraak, mail Esther op: info@studiovandaan.nl
  • Locatie 5 – Waterkussen: met Danielle (ma/woe ochtend, do/vr overdag), in Maurik (nabij Culemborg in de Betuwe op ca. 40 min van Utrecht).

De adressen voor de Massages zijn:

Met Lizanne of Paulina: Burgermeester Verderlaan 19, Utrecht (Leidsche Rijn).

Op het warmwaterkussen of de zwangerschapstafel

Met Monique: Othellodreef 17, 3561 GS Utrecht. (Overvecht)

Op de zwangerschapstafel

Met Marlise: Vleutenseweg 82, Utrecht (Lombok)

Ayurvedische massage op de Zwangerschapstafel.

Met Esther, Oosterkade 11, Utrecht. (Vaartsche Rijn)

Op het warmwaterkussen.

Met Danielle: Maurik (nabij Culemborg, de Betuwe).

Op het warmwaterkussen.

Geef een uur ultieme ontspanning cadeau

met onze massage cadeaubon