Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

Ontspannende, zachte massage op het warm-waterkussen.

WoW! Zo ontzettend heerlijk en ontspannend. Anita gaf ook nog allerlei handige tips voor een houding tijdens het slapen e.d. Omdat ik met 28 weken nog steeds reguliere yoga lessen volg gaf ze daar ook advies over. Super fijn. Anita is een prettig en open persoon waarbij ik mij meteen op mijn gemak voelde. Het warm water kussen onder je rug is erg prettig en ontspannend.
Zeker een aanrader!
Vivienne

Zwangerschapsmassage

De Zwangerschapsmassage is een zachte lichaamsmassage met warme olie en op een warmwaterkussen dat zich aanpast aan de vorm van je zwangere lichaam. Het licht schommelende effect en de warmte van het kussen zorgen voor een comfortabele lighouding, ook als je hoogzwanger bent, zodat de spieren van je rug, nek en schouders gemakkelijker ontspannen. De massage is geschikt voor iedere fase van de zwangerschap en  wordt gegeven in onze studio in Utrecht.

Het warm-waterkussen is gevuld met aangenaam warm water van 37 tot 40 graden. De warmte van het kussen helpt je om te ontspannen en verzachten de spieren van je schouders, nek en (onder)rug zodat de doorbloeding wordt vergroot en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. We maken bij deze massage royaal gebruik van neutrale massageolie (zoete amandelolie- tenzij je allergisch bent voor noten), zodat we gemakkelijk tussen je lichaam en het warm-waterkussen kunnen masseren.

Klachten verlichten

De zwangerschapsmassage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten en geestelijke en emotionele spanningen die je eventueel ervaart, verminderen. Je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt even helemaal tot rust, terwijl ook je lichaam zich tijdens de massage weer kan herstellen. Door de ontspanning kan je de zwangerschap bewuster beleven en is er minder aanmaak van stresshormonen. De massage verbetert bovendien de doorbloeding in je lichaam, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel jou als je kindje.

Massage tijdens de 3 Trimesters

De zwangerschapsmassage kent 3 trimesters:

1e trimester (Tot 12 weken/ 3 maanden)
De zwangerschapsmassage is extra zacht in deze eerste weken, en is bedoeld om misselijkheid en vermoeidheid te verminderen, om je positiever en lichamelijk fitter te voelen en om eventuele (zwangerschaps)hoofdpijn te verlichten.

2e trimester (3 tot 6 maanden)
Tijdens het tweede trimester zal de foetus sneller groeien en dus ook je buik. De massage is tijdens deze periode vooral gericht op het verlichten van eventuele krampen in je benen en/of pijn in je rug en bekkenpijn. Bovendien kan ook slapeloosheid verminderen door het regelmatig ontvangen van een massage.

3e trimester (na 6 maanden)
Tijdens de derde trimester helpt de zwangerschapsmassage je om volledig te ontspannen, het lichaam te laten herstellen en je mentaal voor te bereiden op de bevalling en de periode erna. Veel dames houden in deze fase vocht vast. De massage geeft daarom extra aandacht voor de rug, benen en voeten en helpt zo om overtollig vocht af te drijven.

Het is heel fijn om op een warmtekussen te liggen en een volledige massage te ontvangen. De behandeling was rustgevend, Paulina zorgde er goed voor dat ik comfortabel lag en het aanbieden van een oogmasker vond ik echt een goede toevoeging, zodat ik helemaal kon ontspannen. De massage zelf was uitgebreid, qua tijd en behandelplekken precies goed. Daarnaast heeft Paulina verschillende aroma geuren die zij kan gebruiken bij de massage en die neemt ze ook eerst met je door, zodat je massage echt op jou afgestemd is. Er was ook tijd om even kort kennis te maken en Paulina heeft mij nog wat tips gegeven qua boeken, wat ik erg fijn vond omdat ik tot nu toe erg zoekende was naar goede informatie over bevallen. Ook de communicatie verliep prima.

Latisha

Boekingen & Praktische Info

 • In deze tijd hanteren we v.w.b. onze massages de volgende maatregelen
 • Geniet van een massage of behandeling voor, tijdens, en na je zwangerschap
 • We kunnen de behandeling aanpassen aan persoonlijke wensen en klachten
 • Behandelingen kunnen alléén plaatsvinden met een reservering
 • Massageboekingen:
  • Locatie 1: met Eveline op vrijdagmiddagen, op de Cremerstraat 390, Utrecht
  • Voor een afspraak, mail ons op: info@studiovandaan.nl
  • Locatie 2: met Paulina (dagen zijn flexibel), op de Burgermeester Verderlaan 19, Utrecht (in Leidsche Rijn, net over de brug in Oog in Al).
  • Voor een afspraak, mail Paulina op: info@studiovandaan.nl

De adressen voor de Massages zijn:

 1. Met Eveline: Cremerstraat 390, Utrecht

2. Met Paulina: Burgermeester Verderlaan 19, Utrecht

Geef een uur ultieme ontspanning cadeau

met onze massage cadeaubon