Psoasmassage

Lichaamsmassage gericht op de diepstliggende spier van ons lichaam, de psoas spier.

7

Psoasmassage

De Psoasmassage is een lichaamsmassage gericht op de diepstliggende spier van ons lichaam, de psoas spier. Via rustige, diepe en aandachtige strijkingen en technieken maak ik je bewust van de verbinding in je lichaam. Tussen verschillende delen van je lijf, maar ook verbinding tussen spanning en ontspanning, lichaam en geest, emoties en wat er mentaal bij jou speelt.

De Psoasmassage

De psoas-spier is de basis van deze massage. Lichamelijk gezien is het een spier die in de kern jouw bewegingen mogelijk maakt. Hij ligt diep omhuld in het buikgebied. Wanneer jouw psoas spier ontspannen is, kan het weefsel eromheen (zoals de darmen) vrijelijk bewegen. Dit zal je voelen in je dagelijkse activiteiten omdat je je fit voelt, de energie kan stromen. Andersom geldt het ook! Als de darmen en spieren in het buikgebied hun werk goed kunnen uitvoeren, zal de psoas spier kunnen ontspannen.

Ook op emotioneel vlak is het een belangrijk punt in je lichaam. Energetisch kan er veel vast komen te zitten bij de psoas spier, maar zul je ook weer veel kunnen laten gaan en laten stromen.

De psoas spier is dus een verbinder. Er zijn allerlei invloeden van binnen en van buiten af die zorgen dat de psoas spier zich aanspant of ontspant. Heb je lange tijd last van veel spanning? Dan zou het goed kunnen dat jouw psoas spier in samenwerking met jouw stress systeem niet optimaal werkt en dus continu aangespannen is. Dan is deze spier korter en dat merk je aan je onderrug, heupen, bovenrug of borstspieren (of allemaal).

Wanneer is de massage geschikt?

De technieken die gebruikt worden laten je vooral weer voelen, en daarmee geef je de psoas spier een ‘herinnering’, hoe het is om weer in ontspanning te liggen en te zijn.

Het is een massage die je vooral moet ervaren. Ik onderzoek graag met jou hoe je lichaam voelt en hoe jouw psoas aanvoelt. Soms zijn er hiervoor meerdere sessies nodig, maar beschouw dat maar als een mooi cadeau voor jouw hele zijn!

 

Praktisch

  • We masseren alleen vrouwelijke klantes.
  • Behandelingen kunnen alléén plaatsvinden met een reservering en betaling op voorhand.
  • Met je boeking ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.
  • We kunnen de behandeling aanpassen aan persoonlijke wensen en eventuele fysieke klachten.
  • Je bent 2 uur in totaal aanwezig, waarvan je tenminste 90 min een massage ontvangt, en er is ruimte voor een voor-en nagesprek.
  • Met Lizanne op donderdag overdag (soms ook de avond) en vrijdag overdag.
  • Het tarief is € 125,00.
  • Directe boeking is mogelijk hieronder, of mail Lizanne op: info@studiovandaan.nl

Over Lizanne

Lizanne is massagetherapeut, docent Shantala babymassage, pedagoog en tekstschrijver. Het combineren van deze werkzaamheden is een droom en gaan in een golvende beweging door haar leven. Werken met handen hoofd en hart is een belangrijke verbinder. Haar specialisatie is de massage gericht op de psoas spier, waarin het hele lichaam uitgenodigd wordt om te ontspannen en weer in verbinding te komen met het geheel. Naast haar werk is ze moeder van 2 kleine wildebrassen en runt ze een gezellig huishouden met haar vriend in Utrecht.

studio Vandaan in Utrecht

Locatie

Leidsche Rijn

Psoasmassage

  • Duur: 120 min, Tarief: €125,00
  • Lizanne werkt op donderdag (soms ook ’s avond) en vrijdag overdag.

Adres: Birth Space, Burgermeester Verderlaan 19, Utrecht. In een bedrijfsverzamelgebouw in Leidsche Rijn, net over de fietsbrug in Oog in Al. Zeer goed bereikbaar met auto & OV, gratis parkeren op eigen parkeerplaats.

Directe boeking mogelijk hieronder of mail naar Lizanne op: info@studiovandaan.nl

Geef een moment van ontspanning met een Massage Cadeaubon

Direct Boeken

Let op! De optie om direct te boeken is nog niet actief helaas - dit volgt snel!

Voor een boeking kan je ons mailen op: info@studiovandaan.nl

Direct Boeken: Psoasmassage