Selecteer een pagina

Yoni Steam

Welverdiende ontspanning na je bevalling

7

Vaginaal Stomen

Bij studio Vandaan ondersteunen we je graag ook nadat je bevallen bent. Om je herstel te ondersteunen bieden we zowel los te boeken massages en post partum behandelingen aan, als ook pakketten. Hiervan kan de Yoni Steam, oftewel het vaginaal stomen, een onderdeel vormen.

Postpartum Zorg

De Voordelen
 • Ondersteunt de heling van baarmoeder en perineum d.m.v. de stoom en de verzachtende en helende kruiden van het stoombad.
 • Ondersteunt zowel je lichamelijke als emotionele herstel na de bevalling.
 • Ontspant je lichaam en geest en helpt je ruimte maken voor jezelf in de drukte van al het zorgen.
 • Helpt je te voelen wat je op dit moment zelf nodig hebt als moeder.
 • Verzacht de transitie naar het moederschap omdat het ruimte biedt om dit proces bewust mee te maken.
 • Helpt je los te laten wat losgelaten mag worden.
 • Biedt ruimte voor al je vragen over je herstel.
 • Onze behandelaars zijn opgeleid om je professionele postpartum zorg te kunnen bieden.

Vaginaal Stoombad

Een vaginaal stoombad is het echt een moment helemaal voor jou. Terwijl je baarmoeder en perineum geheeld worden met de stoom van krachtige kruiden, mag jij helemaal ontspannen en je laten verzorgen. We begeleiden je gedurende de tijd van de stoomsessie en zijn aanwezig voor jou.

We nodigen je uit contact te maken met je baarmoeder en los te laten wat losgelaten mag worden. We maken hierbij gebruik van een mix van kruiden die allen hun eigen functie hebben bij het helen van de baarmoeder. Voor de behandeling nemen we een speciale stoomkruk mee!

Wanneer is de behandeling geschikt?

Vaginaal stomen kan in de eerste weken na de bevalling, wanneer eventuele hechtingen zijn opgelost en het ergste vloeien is gestopt. Het is erg prettig en aan te raden om ervoor te zorgen dat er tijdens de behandeling iemand aanwezig is om er voor je baby te zijn, zodat jij echt even kan ontspannen.

Onze Postpartum Mama Pakketten

Mama Verwenpakket (ca.3u)

Ontvang een uitgebreide Kraammassage (90 min), een verwarmende Moxa behandeling, een Diastase check en persoonlijk advies voor je fysieke herstel (samen ca. 30 min). De behandeling vindt plaats bij je thuis.

We zijn ca. 3 uur aanwezig, incl. voor- en nagesprek, een warme kop thee, opbouwen en opruimen. Plan de afspraak idealiter in de eerste 2-10 weken na de geboorte van je kleintje. Lees meer.

Mama Care Pakket (ca.3-3,5u)

Laat jezelf van top tot teen verwennen na de geboorte wanneer we bij je thuis komen voor een uitgebreide Kraammassage (90 min), een Diastase check & tips voor het herstel van je bekkenbodem (20 min), gevolgd door een Belly Bind OF Yoni Steam (30 min).

In totaal zijn we ca. 3-3,5 uur bij je aanwezig, incl. voor- en nagesprek, een warme kop thee, opbouwen en opruimen. Plan de afspraak idealiter in de eerste 2-10 weken na de geboorte van je kindje. Vaginaal stomen kan wanneer het bloeden gestopt is.

 • Tarief: € 249,00, incl. 2 weken huur van de belly bind.
 • Excl. €50,00 borg voor de Belly Bind en verzendkosten om de belly bind aan ons retour te doen komen.
 • Direct boeken

Mama Restore Pakket (ca.3,5u)

Laat jezelf van top tot teen verwennen na de geboorte wanneer we bij je thuis komen voor een uitgebreide Holistische Kraammassage op het warmwaterkussen (90 min), een voetenbadje en Ayurvedische hoofdmassage, een Diastase check & tips voor het herstel van je bekkenbodem (20 min), en een Belly Bind OF een Yoni Steam naar keuze (30 min). In totaal zijn we ca. 3,5 uur bij je aanwezig, incl. voor- en nagesprek, een warme kop thee, opbouwen en opruimen. Plan de afspraak idealiter in de eerste 2-10 weken na de geboorte van je kleintje.

 • Tarief € 275,00 incl. 2 weken huur van de belly bind.
 • Excl. €50,00 borg voor de Belly Bind en verzendkosten om de belly bind aan ons retour te doen komen.
 • Direct boeken

Mama Rebalance Pakket (3x3u)

We komen maar liefst 3 keer met liefde naar je thuis voor een uitgebreide Kraammassage (90 min), gevolgd door respectievelijk één van de volgende behandelingen: De Belly Bind, Yoni Steam en een Moxa behandeling en Diastase Check. Zo maak je al het heerlijks mee in de eerste weken na de geboorte van je kleintje. Alles wordt aan huis gegeven en zijn steeds ca.3u bij je aanwezig. Er is bovendien ruimte voor een kop warme thee en een voor-en nagesprek en jouw wensen t.a.v. de behandelingen.

Plan het pakket idealiter in de eerste 2-12 weken na de geboorte van je kleintje.

 • Tarief: € 599,00 incl. 2 weken huur van de belly bind.
 • Excl. €50,00 borg voor de Belly Bind en verzendkosten om de belly bind aan ons retour te doen komen.
 • Boekbaar via e-mail op: info@studiovandaan.nl

Mama Rejuvenate Pakket (6x 2,5u)

De ultieme verwen-optie voor iedere nieuwe moeder: Een behandeling in iedere postpartum week, voor 6 weken lang! Laat jezelf volledig verwennen na de geboorte wanneer we bij je thuis komen voor maar liefst 6 behandelingen.

Ervaar hierbij alles uit ons aanbod; van een uitgebreide Kraammassage op het warmwaterkussen (60-90 min), de Belly Bind, de Yoni Steam, de Moxa behandeling tot een Diastase check met tips voor het herstel van diastase en je bekkenbodem. In totaal zijn we zes keer ca. 2,5 uur bij je aanwezig, incl. voor- en nagesprek, een warme kop thee, opbouwen en opruimen.

Plan de afspraken idealiter in de eerste 2-12 weken na de geboorte van je kleintje. De precieze inhoud kunnen we altijd afstemmen op jouw persoon en behoeftes.

 • Tarief € 999,00 incl. minimaal 4 weken huur van de belly bind.
 • Excl. €50,00 borg voor de Belly Bind en verzendkosten om de belly bind aan ons retour te doen komen.
 • Boekbaar via e-mail op: info@studiovandaan.nl

Hoe kan ik de Yoni Steam boeken?

De Yoni Steam kan alleen als extra Add-On geboekt worden in combinatie met een Kraammassage of één van de Mama Pakketten. Het vaginaal stomen vindt plaats bij je thuis nadat je een heerlijke Kraammassage hebt ontvangen.

Tarief: €50,00 als optionele Add-On bij Kraammassage of één van de Mama Pakketten.

Add-ons:Fijn om bij te boeken zijn ook een Yoni Steam of een Papa/Partnermassage van 30 of 60 minuten zodat ook je lief een heerlijk ontspannen moment kan ervaren. Lees meer over de opties hieronder.

Ontspanning voor je Partner

Partnermassage - van 30 of 60 min

Ook voor veel partners is een moment van ontspanning in de kraamtijd zeer welkom. Speciaal voor je partner bieden we dan ook de optie om een ontspannende rug, schouder & nek massage (30 min) of lichaamsmassage (60 min) thuis te ontvangen, aansluitend aan de kraammassage of een van onze pakketten. 

 • Duur: 30 of 60 minuten
 • Tarief: € 50,00 of € 75,00
 • De Partnermassage wordt gegeven door Daniëlle, Sephora of Eveline

De Partnermassage is alleen boekbaar in combinatie met een kraammassage of een van onze Mama Paketten aan huis. Stuur ons een mailtje als je de partnermassage wilt boeken naast de kraammassage of een pakket. 

Direct Boeken: Postpartum Behandelingen

Let op: Niet op alle behandelingen kan je direct of los boeken. Wil je een pakket of een combinatie van verschillende behandelingen boeken, mail Daniëlle dan voor een uitgebreidere afspraak op: info@studiovandaan.nl.