Mindful Zwanger (Cursus)

Mindful Zwanger

Meer bewustzijn en meer genieten van je zwangerschap
met deze 8-weekse training

Mindful Zwanger

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Je wilt graag het beste voor je kindje, maar toch ben je niet vaak bewust bezig met de zwangerschap en misschien ervaar je zelfs (regelmatig) spanning of stress. Herkenbaar? Dan is de training Mindful zwanger iets voor jou. In de 8 weekse training leer je meer genieten van je zwangerschap, bewust contact maken met je ongeboren baby en spanning, stress en zorgen tijdens de zwangerschap verminderen.

Mindfulnesstraining

De training Mindful zwanger van Mindful Moments heeft een vergelijkbare opbouw als de reguliere mindfulnesstraining. Deze training is al vele malen wetenschappelijk onderzocht en is bewezen effectief. Het verschil tussen een reguliere mindfulnesstraining en de training Mindful zwanger is dat er specifieke aandacht is voor stressgerelateerde klachten en onderwerpen tijdens de zwangerschap.

In de training ‘Mindful Zwanger’ leer je:

 • Hoe je je zwangerschap bewuster en met meer aandacht kunt beleven
 • Hoe je stressgerelateerde zwangerschapsklachten kunt verminderen
 • Oude patronen herkennen en hier anders mee omgaan
 • Hoe je kan omgaan met piekergedachten en zorgen rondom zwangerschap, bevallen en moeder worden
 • Hoe je contact kunt maken met het kindje in je buik

Mayke den Ouden

De 8-weekse Mindfulness training wordt gegeven door Mayke den Ouden. 

Mayke studeerde pedagogiek en geeft mindfulnesstrainingen speciaal voor zwangere vrouwen en moeders met baby’s. Toen ze in 2016 zelf moeder werd leerde ze pas echt wat er allemaal bij het ouderschap komt kijken en dat er ook momenten zijn dat je als ouder uit balans raakt. Mayke’s missie als Mindfulnesstrainster is dan ook om ouders die worstelen met hun nieuwe rol als ouder, te helpen. Het mooie aan Mindfulness vindt ze dat ouders zelf veel kunnen doen om de balans te herstellen en in haar Mindfulness workshops en cursussen geeft ze hen hiervoor effectieve en praktische tools.

Hoe kan ik jou helpen?

“In mijn trainingen draait het om de relatie tussen ouder en kind en ècht contact maken met je kindje. Dit begint met goed voor jezelf zorgen. Want als jij lekker in je vel zit, dan is er ruimte en aandacht voor je kindje, zowel in de buik als daarna. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van mindfulness. Als je lichamelijk lekker in je vel zit, dan voel je je mentaal ook sterker en ben je flexibeler voor datgene wat op je pad komt. Mindfulness gaat voor mij over jezelf goed leren kennen, over leren genieten van wat er nu is, zodat je ook sneller aan de bel kunt trekken als er iets niet goed is. Uiteindelijk leer je gemakkelijker omgaan met de drukte en stress van alle dag en je leven zo in te richten dat zowel jij als je kindje er blij van worden. Dat is iets wat iedereen verdient en daarom wil ik jou hier graag bij helpen.” – Mayke

Praktische Info

De training Mindful Zwanger is bedoeld voor tijdens je zwangerschap. Je bent welkom gedurende je gehele zwangerschap. Houdt er rekening mee dat de training 8 weken duurt. Je kunt daarom het beste starten met de training voor de 30e week van je zwangerschap. Ben je al verder, maar heb je toch interesse? Stuur ons een mailtje en we kijken samen naar de mogelijkheden.

 •  De cursus start dinsdagavond 30 okt 2018!
 • Data: Dinsdagavond 30 okt, 13, 20, 27 nov, 4, 11, 18 dec 2018 van 19-21.00 uur.
 • Locatie: studio Vandaan, Lange Viestraat 2, Utrecht*
 • Tarief: Nu € 250,00 (ipv 495,00) voor de gehele cursus (*zie hieronder voor vergoedingen door de verzekering)
 • Docente: Mayke den Ouden
 • Aanmelden: Je aanmelden voor de cursus kan via ons yogalesschema of direct hier voor de cursus die start in oktober. Fijn als je ons ook even een mailtje kan sturen op info@studiovandaan.nl.
 • * Locatie: Onze studio vind je op de Lange Vliestraat 2, Utrecht (De Planeet), tegenover de Bijenkorf. Om de voordeur van ons pand te vinden: neem bij de ingang van ‘De Planeet’ de lift naar de 2e verdieping, daar zie je de voormalige HKU voordeur aan je rechterhand.Omdat we in een erg groot pand zitten, komt de docente je bij de voordeur ophalen 5 minuten voor aanvang van de les; kom dus op tijd!

Vergoeding voor de Mindful Zwanger training:

Onze mindfulnesstrainer Mayke staat ingeschreven bij de VMBN als categorie 2 trainer, registratienummer: 20181212

Dit betekent dat veel zorgverzekeraars onze mindfulnesstrainingen vergoedingen in het aanvullende pakket. Het verschilt per zorgverzekeraar wat jij vergoedt krijgt via je aanvullende verzekering. Raadpleeg daarom altijd eerst je eigen verzekering om te zien of jij in aanmerking komt voor een vergoeding, voordat je je aanmeldt.