Moedercirkel

Moedercirkel

Moederschap ~ Delen ~ Empowerment ~ Zelfzorg

Ik meld me aan!

Moedercirkel

Een avond/ochtend waarin jouw moederschap centraal staat.

De geboorte van je kindje(s) en het moederschap gaan gepaard met vele veranderingen; zowel met positieve veranderingen als met uitdagingen. Bovendien heeft het moederschap ook jou als vrouw veranderd. Soms kan je als moeder het gevoel hebben dat je als enige op de wereld twijfelt of worstelt. Maar dit is alle behalve waar! Wanneer we als moeders bijeenkomen en onze gevoelens, ervaringen en twijfels delen, zullen we zien dat er heel veel herkenning is. Je bent niet alleen.

Tijdens de moedercirkel staat het delen van ervaringen centraal: we geven ruimte aan elkaar om vrijuit te delen en om onze ervaringen en gevoelens onder woorden te brengen. Hierbij maakt het niet uit of je net moeder bent geworden of al een tijdje moeder bent en of je een, twee of meer kindjes hebt. De kracht van de cirkel maakt dat iedereen gelijk is en er een vrouwelijke bedding gecreëerd wordt van waaruit iedere ervaring er mag zijn, zonder dat we oordelen, adviezen geven of oplossingen aandragen. Het delen van de ervaring en de (h)erkenning in de groep, is al voldoende.

Het bijzondere van de cirkel is dat geen verhaal op zichzelf staat en iedereen iets in de inbreng van de ander kan herkennen. Het hardop uitspreken, het delen en de erkenning kunnen jou als moeder weer verder helpen en nieuwe energie geven. Naast het delen, staat er iedere editie een ander thema centraal.

Thema op 29 jan: Je Innerlijke Stem

De grootste moeilijkheden die we als moeders ervaren, komen voort uit het harde oordeel naar onszelf. Het komt voort uit onze overtuiging dat we dit ‘onder de knie’ moeten hebben.

Meestal denken we dat onze kinderen moeten doorgronden.
Maar in werkelijkheid moeten we het moederschap leren uitvogelen. En dat is geen gemakkelijke taak.

We zijn zo geconditioneerd om het goed te moeten doen, dat onze innerlijke criticus op scherp staat en weinig van onszelf heel laat in rommelige reis van het moederschap.

Deze moedercirkel maken we een start met het verkennen van onze negatieve innerlijke stem en hoe we deze kunnen verzachten.

Want daar gaat het om. Elk zelfhulpboek, elke religie, elke spirituele leider zal je hetzelfde vertellen. Wees zachtaardig voor jezelf. Heb compassie met jezelf. Behandel jezelf vriendelijk. Wees je eigen beste vriendin.

Het moederschap, in al haar aspecten, mag wat ons betreft meer ruimte krijgen. Past dit idee bij jou? Kom dan samen met andere moeders voor een avond voor jezelf. Waar er ruimte is voor jou en jouw verhaal.

Eerstvolgende editie:

Zondag 29 jan van 10-12 uur i.s.m. Mama-coach Niki van Houten

Locatie: studio Willem: Willem Dreeslaan 55, Utrecht

Heb geen haast

Zie hoe een bloem groeit

Ze heeft geen haast

Ze vergelijkt zichzelf niet met andere bloemen

Ze hoeft niet van kleur te veranderen

Of een andere vorm aan te nemen

Ze doet geen moeite om te bloeien

Als de voorwaarden goed zijn, zal ze tot volle bloei komen

En de bloem vertrouwt op dat proces

Dus relax, ontspan

En blijf in contact met je innerlijke werkelijkheid

  • ‘Words from Silence’ – Leonard Jacobson

Praktische Informatie Moedercirkel

  • Duur: De Moedercirkel duurt 2 uur, met een kleine pauze.
  • Datum: Zondag 29 jan van 10-12 uur
  • Voor wie: Voor alle moeders (met al geboren kindjes :-)). 
  • Locatie: studio Willem; Willem Dreeslaan 55, Utrecht: De entree van het pand zit aan de achterzijde. Loop via de parkeerplaats naast het pand, aan de Oudlaan, waar er gratis parkeren van auto en fiets is op eigen terrein. De kleine achterdeur vind in de rechterhoek van het pand (met de oranje poster). Loop door de gang, sla rechtsaf, en dan vind je onze studio aan de linkerzijde na de lichte hal en het keukenblokje.
  • Docente: Niki van Houten
  • Tarief: € 25,00 pp
  • Aanmelden: Na het aankopen van de Moedercirkel credit kan je je plekje reserveren voor de les via ons yogalesschema.
  • Wensen of vragen? Laat het ons zeker weten op info@studiovandaan.nl

Mama Coach Niki van Houten

Niki is moeder van drie kindjes, doula, coach & pedagoog

“Ik ben gefascineerd door zwangerschap, het geboorteproces en de persoonlijke ontwikkeling die een vrouw doorgaat wanneer ze (opnieuw) moeder wordt. Daarnaast is mijn liefde voor baby’s en kinderen groot. Ik dompel me graag onder in wetenschappelijke literatuur, maar vaar tegelijkertijd sterk op mijn intuïtie. De combinatie van mijn bachelor pedagogiek, mijn driejarige Master Humanistiek en mijn praktische opleiding tot Doula zijn voor mij de gouden driehoek in mijn werk. Ik werk als coach met moeders die vastlopen in moederschap, zich verloren weten en opnieuw hun pad willen vinden. Als doula begeleid moeders en hun partners tijdens de zwangerschap & de geboorte van hun kindje en gedurende de postpartum periode. Ik werk vanuit liefdevolle aandacht, oprechtheid en met een tikkie droge humor.”