Moedercirkel

Moedercirkel

Motherhood ~ Delen ~ Empowerment ~ Zelfzorg

Ik meld me aan!

Mother Sharing Circle

Een avond waarin jouw moederschap centraal staat.

De geboorte van je kindje(s) en het moederschap gaan gepaard met vele veranderingen; zowel met positieve veranderingen als met uitdagingen. Bovendien heeft het moederschap ook jou als vrouw veranderd. Soms kan je als moeder het gevoel hebben dat je als enige op de wereld twijfelt of worstelt. Maar dit is alle behalve waar! Wanneer we als moeders bijeenkomen en onze gevoelens, ervaringen en twijfels delen, zullen we zien dat er heel veel herkenning is. Je bent niet alleen.

Tijdens de moedercirkel staat het delen van ervaringen centraal: we geven ruimte aan elkaar om vrijuit te delen en om onze ervaringen en gevoelens onder woorden te brengen. Hierbij maakt het niet uit of je net moeder bent geworden of al een tijdje moeder bent en of je een, twee of meer kindjes hebt. De kracht van de cirkel maakt dat iedereen gelijk is en er een vrouwelijke bedding gecreëerd wordt van waaruit iedere ervaring er mag zijn, zonder dat we oordelen, adviezen geven of oplossingen aandragen. Het delen van de ervaring en de (h)erkenning in de groep, is al voldoende.

Het bijzondere van de cirkel is dat geen verhaal op zichzelf staat en iedereen iets in de inbreng van de ander kan herkennen. Het hardop uitspreken, het delen en de erkenning kunnen jou als moeder weer verder helpen en nieuwe energie geven.

Naast het delen, staat er iedere editie een ander thema centraal. Bovendien sluiten we de avond af met een heerlijke, ontspannen Yoga Nidra sessie (begeleide diepe ontspanningsoefening), om je batterij weer even helemaal op te laden.

Thema vr 9 sept: Matresence

Misschien heb je de term ‘Matresence‘ nog niet eerder gehoord, maar je hebt het als moeder vast wel gevoeld en ervaren! Net als het woord adolescence staat het voor een periode van transitie. Matrescence beschrijft het proces van moeder worden en de fysieke, psychologische en emotionele veranderingen die (nieuwe) moeders ervaren.

We weten en accepteren allemaal dat onze tienertijd ongemakkelijk is, maar er wordt v.w.b. transitie naar het moederschap van ons verwacht dat we allemaal en continue op een roze wolk zitten. Dit is echter zelden de realiteit: vaak kampen we met schommelende hormonen en kan ons moederlichaam nog vreemd voelen omdat het niet aan ‘onze verwachtingen’ voldoet.

Bij de geboorte van een kind, wordt je ook als moeder ‘geboren’. We krijgen hiermee een nieuwe rol en identiteit. De geboorte van een nieuwe ‘identiteit’ kan door moeders soms intenser worden ervaren dan de geboorte van hun kind. De medische wereld en de wereld om ons heen, zijn echter voornamelijk gericht op de geboorte en op de gezondheid van de baby, niet zozeer op de zorg voor de moeder, en zeker niet op de tijd na de geboorte. Maar het doorlopende verhaal van de moeder is minstens zo belangrijk.

Het moederschap, in al haar aspecten, mag wat ons betreft meer ruimte krijgen. Past dit idee bij jou? Kom dan samen met andere moeders voor een avond voor jezelf. Waar er ruimte is voor jou en jouw verhaal. We duiken in het verhaal van matrescence en ook wat dat mogelijk voor jou betekent op dit moment.

Geniet van een avond samen zijn met vrouwen, de kracht van delen, heerlijke thee en een ontspannende yoga nidra (begeleide ontspanningsoefening) aan het einde. En wie weet, kom je een stukje van jezelf tegen dat je met liefde mee naar huis neemt.

Eerstvolgende editie: Vr 9 September, 19.30-21.30u, Ruimte voor Aandacht, Utrecht.

Heb geen haast

Zie hoe een bloem groeit

Ze heeft geen haast

Ze vergelijkt zichzelf niet met andere bloemen

Ze hoeft niet van kleur te veranderen

Of een andere vorm aan te nemen

Ze doet geen moeite om te bloeien

Als de voorwaarden goed zijn, zal ze tot volle bloei komen

En de bloem vertrouwt op dat proces

Dus relax, ontspan

En blijf in contact met je innerlijke werkelijkheid

  • ‘Words from Silence’ – Leonard Jacobson

Andrea Geluwie

Andrea is moeder van drie zonen en volgde verschillende yogatrainingen in binnen en buitenland. Andrea geeft met veel liefde en enthousiasme wekelijks yogalessen aan zwangeren, als ook lessen in bevalvoorbereiding bij studio Vandaan. Naast het yogadocent- en moederschap geeft Andrea privé coaching aan aanstaande en nieuwe moeders en verhuurt ze bevalbaden.

Praktische Info Moedercirkel

  • Duur: De Moedercirkel duurt 2 uur, met een kleine pauze.
  • Datum: Vrijdagavond 9 september 19.30-21.30 uur.
  • Voor wie: Voor alle moeders (met al geboren kindjes :-)). 
  • Locatie: Ruimte voor Aandacht, Singelsteeg 2, Utrecht. Dit is zijstraatje van de Westerkade. Graag je fiets aan de Westerkade parkeren ivm geluidsoverlast in de Singelsteeg. Dank!
  • Docente: Andrea Geluwie
  • Tarief: € 18,00 voor een losse les of 1 credit van je yoga-rittenkaart bij ons.
  • Aanmelden: Na het aankopen van een losse lescredit kan je je plekje reserveren voor de les via ons yogalesschema.
  • Wensen of vragen? Laat het ons zeker weten op info@studiovandaan.nl