Moedercirkel

Moedercirkel

Motherhood ~ Delen ~ Empowerment ~ Zelfzorg

Ik meld me aan!

Begin december hielden we ons eerste Mama Mini-Retraite; een volle dag waarin we het moederschap vierden. Met stip op één werd de Mother Sharing Circle aangewezen door de deelneemsters als element van de retraite waar ze het meeste aan hadden gehad. Het deed ons realiseren dat er over heel wat aspecten van het moederschap niet of nauwelijks gesproken wordt en dat veel (nieuwe) moeders worstelen met vergelijkbare thema’s. Geen betere reden om opnieuw een samenkomst van moeders te organiseren. En dit hoeft niet persé op de hei, maar kan ook gewoon in de knusheid van onze eigen yogastudio :-).

Moedercirkel

Een avond waarin jouw moederschap centraal staat.

De geboorte van je kindje(s) en het moederschap gaan gepaard met vele veranderingen; zowel met positieve veranderingen als met uitdagingen. Bovendien heeft het moederschap ook jou als vrouw veranderd. Soms kan je als moeder het gevoel hebben dat je als enige op de wereld twijfelt of worstelt. Maar dit is alle behalve waar! Wanneer we als moeders bijeenkomen en onze gevoelens, ervaringen en twijfels delen, zullen we zien dat er heel veel herkenning is. Je bent echt niet alleen!

Tijdens de moedercirkel staat het delen van ervaringen centraal: we geven ruimte aan elkaar om vrijuit te delen en om onze ervaringen en gevoelens onder woorden te brengen. Hierbij maakt het niet uit  of je net moeder bent geworden of al een tijdje moeder bent en of je een, twee of meer kindjes hebt. De kracht van de cirkel maakt dat iedereen gelijk is en er een vrouwelijke bedding gecreëerd wordt van waaruit iedere ervaring er mag zijn, zonder dat we oordelen, adviezen geven of oplossingen aandragen. Het delen van de ervaring en de (h)erkenning in de groep, is al voldoende.

Het bijzondere van de cirkel is dat geen verhaal op zichzelf staat en iedereen iets in de inbreng van de ander kan herkennen. Het hardop uitspreken, het delen en de erkenning kunnen jou als moeder weer verder helpen en nieuwe energie geven.

Heb je er behoefte aan om je ervaring te delen met vrouwen in dezelfde situatie als jij, zit je met prangende vragen die je graag aan andere moeders wilt voorleggen, of heb je gewoon zin in een leuke avond waarin het moederschap centraal staat… meld je dan aan!

Heb geen haast

Zie hoe een bloem groeit

Ze heeft geen haast

Ze vergelijkt zichzelf niet met andere bloemen

Ze hoeft niet van kleur te veranderen

Of een andere vorm aan te nemen

Ze doet geen moeite om te bloeien

Als de voorwaarden goed zijn, zal ze tot volle bloei komen

En de bloem vertrouwt op dat proces

Dus relax, ontspan

En blijf in contact met je innerlijke werkelijkheid

  • ‘Words from Silence’ – Leonard Jacobson

José Dorresteijn

José is moeder van vier kindjes en volgde tijdens haar laatste zwangerschap zelf zwangerschapsyogalessen. Ze vond dit zo inspirerend en plezierig voor haar zwangere lijf, dat ze zelf meteen de Birthlight zwangerschapsyoga -docentenopleiding is gaan volgen. Als moeder weet José hoe belangrijk het is om tijdens je zwangerschap tijd voor jezelf en een bewuste beleving van deze bijzondere tijd te maken. Met deze nieuwe les hoopt ze bij te dragen aan een meer bewuste zwangerschap voor iedereen die net iets meer zoekt dan een praktische beleving van de zwangerschap.

José geeft bij studio Vandaan met veel liefde en enthousiasme wekelijks yogalessen aan zwangeren, maar ook de voorbereidende partnerlessen en de Birth Prep Mini bevalcursus bij studio Vandaan. Naast het yogadocent- en moederschap geeft José pre- en postnatale coaching aan aanstaande en nieuwe moeders.

Praktische Info Moedercirkel

  • Duur: De Moedercirkel duurt 2 uur, met een kleine pauze.
  • Data:
    Vrijdagavond 3 april 2020 2019 19.30-21.30 uur. Ik meld me aan
  • Locatie: Ruimte voor Aandacht, Singelsteeg 2, Utrecht. Dit is zijstraatje van de Westerkade. Graag je fiets aan de Westerkade parkeren ivm geluidsoverlast in de Singelsteeg. Dank!
  • Docente: José Dorresteijn
  • Tarief: € 20,00 per les. Heb je een strippenkaart? Dan kan je met 1 strip en €5,00 bijbetaling ook meedoen. Stuur ons een mailtje om je aan te melden.
  • Aanmelden: Je kan je HIER aanmelden voor de les of via ons yogalesschema.
  • Wensen of vragen? Laat het ons zeker weten op info@studiovandaan.nl