Selecteer een pagina

Moedercirkel

Sharing really is caring

7

Moedercirkel

Een bewust moment waarin jouw moederschap centraal staat.

Wat houdt de Moedercirkel in?

Tijdens de moedercirkel staat het delen van ervaringen centraal: we geven ruimte aan elkaar om vrijuit te delen en om onze ervaringen en gevoelens onder woorden te brengen. Hierbij maakt het niet uit of je net moeder bent geworden of al een tijdje moeder bent en of je een, twee of meer kindjes hebt. De kracht van de cirkel maakt dat iedereen gelijk is en er een vrouwelijke bedding gecreëerd wordt van waaruit iedere ervaring er mag zijn, zonder dat we oordelen, adviezen geven of oplossingen aandragen. Het delen van de ervaring en de (h)erkenning in de groep, is al voldoende.

Het bijzondere van de cirkel is dat geen verhaal op zichzelf staat en iedereen iets in de inbreng van de ander kan herkennen. Het hardop uitspreken, het delen en de erkenning kunnen jou als moeder weer verder helpen en nieuwe energie geven. Naast het delen, staat er iedere editie een ander thema centraal.

Voor wie is de moedercirkel?

De moedercirkel is geschikt voor iedere moeder, ook als je op dit moment opnieuw een kindje verwacht. 

Begeleiding: Niki van Houten

Niki is moeder van drie kindjes, doula, coach & pedagoog. Ze is gefascineerd door zwangerschap, het geboorteproces en de persoonlijke ontwikkeling die een vrouw doorgaat wanneer ze (opnieuw) moeder wordt. Daarnaast is haar liefde voor baby’s en kinderen groot. Ze dompelt zich graag onder in wetenschappelijke literatuur, maar vaart tegelijkertijd sterk op haar intuïtie. De combinatie van een bachelor pedagogiek, driejarige Master Humanistiek en een praktische opleiding tot Doula zijn voor haar de gouden driehoek in haar werk. Ze werkt als coach met moeders die vastlopen in het moederschap, zich verloren weten en opnieuw hun pad willen vinden. Als doula begeleid ze moeders en hun partners tijdens de zwangerschap & de geboorte van hun kindje en gedurende de postpartum periode.

studio Vandaan in Utrecht

Ik vond Niki een ontzettend goede begeleider, er was een mooie verbinding met de rest van de vrouwen. Veel van ons hebben niet zo’n veilige plek om over gevoelens binnen het moederschap te praten.

Praktische Informatie Moedercirkel

  • Duur: De Moedercirkel duurt 2 uur, met een kleine pauze.
  • Datum: Nieuwe data volgen spoedig
  • Voor wie: Voor alle moeders (met al geboren kindjes :-)). 
  • Locatie: studio Willem; Willem Dreeslaan 55, Utrecht: De entree van het pand zit aan de achterzijde. Loop via de parkeerplaats naast het pand, aan de Oudlaan, waar er gratis parkeren van auto en fiets is op eigen terrein. De kleine achterdeur vind in de rechterhoek van het pand (met de oranje poster). Loop door de gang, sla rechtsaf, en dan vind je onze studio aan de linkerzijde na de lichte hal en het keukenblokje.
  • Docente: Niki van Houten
  • Tarief: € 25,00 pp
  • Aanmelden: Na het aankopen van de Moedercirkel credit kan je je plekje reserveren voor de les via ons yogalesschema.
  • Wensen of vragen? Laat het ons zeker weten op info@studiovandaan.nl