Selecteer een pagina

Postpartum Behandelingen

De fijnste massage en behandelingen voor in je kraamtijd

7

WELVERDIENDE ZORG IN JE KRAAMTIJD

Met oprechte aandacht en warme handen ondersteunen we je met liefde in de eerste weken na je bevalling; de postpartum tijd. Om zowel je fysieke als emotionele herstel te ondersteunen kan je kiezen voor een los te boeken kraammassage of een van de uitgebreidere Mama Pakketten. Voor een heerlijke kraammassage tot vaginaal stomen en het laten inbinden van je buik; we komen je met liefde thuis behandelen in de stad en de omgeving van Utrecht en de Betuwe.

Heb je vragen of twijfel je of iets geschikt voor je is?  Neem dan zeker even contact met ons op!

Postpartum Zorg

De Voordelen
 • Ondersteunt zowel je lichamelijke als emotionele herstel na de bevalling, hoe de geboorte ook verlopen is.
 • Ontspant je lichaam en geest en helpt je ruimte maken voor jezelf in de drukte van al het zorgen.
 • Geeft inzicht in je herstel, je eigen proces en je fysieke en mentale grenzen.
 • Vergroot je fysieke en mentale kracht, vertrouwen en intuïtie als moeder.
 • Verzacht de transitie naar het moederschap en biedt ruimte om dit proces bewust mee te maken.
 • Helpt je te voelen wat je nodig hebt als moeder nu er zoveel in en om je heen veranderd is.
 • Voor en na een behandeling is er ruimte voor al je vragen over je herstel of het (nieuwe) moederschap.

Wat is Postpartum?

Met de postpartum tijd, worden de eerste 42 dagen na de geboorte aangeduid. In veel culturen, zoals in Marokko, China, Indonesië en Mexico werden deze eerste zes kraamweken traditioneel als een heilige tijd gezien, waarin de kraamvrouw volledig werd verzorgd met massages, bindingen en goede voeding door haar familie en de vrouwen in haar directe omgeving. Ze werd hierbij ontzien van haar normale taken binnen en buitenshuis en hoefde alleen voor zichzelf en de baby te zorgen.

In Nederland, waar we vaak slechts een korte kraamweek in acht nemen en we het liefst weer zo snel mogelijk alles zelf doen, zouden we zowel als nieuwe moeders als haar directe omgeving, nog veel kunnen leren van én baat kunnen hebben bij van deze bredere benadering van de kraamtijd.

Als kraamcadeau het Mama Rebalance Pakket gekregen en ik wens dit elke nieuwe moeder toe. Daniëlle komt drie keer een paar uur langs om te zorgen voor ontspanning en tijd voor jezelf. Hele fijne massages, heldere informatie en aandacht voor je herstel. Zeer waardevol voor in je kraamtijd.

Renée, Utrecht

Mother the Mother

Bij iedere bevalling wordt niet alleen een kleine baby, maar ook (opnieuw) een moeder geboren. De transitie van vrouw naar moeder is een levensveranderende gebeurtenis, die vaak niet alleen gepaard gaat met plotselinge hormonale en fysieke veranderingen maar ook haar dagelijkse leven even goed op haar kop zet. Omdat er zo ontzettend veel verandert in de postpartum tijd, is het eigenlijk heel erg logisch om zes bewuste kraamweken aan te houden, waar mogelijk. Dit is een bijzondere tijd waarin warmte, aandacht en rust niet alleen voor de kleine baby, maar ook extra belangrijk zijn voor de nieuwe moeder. Nieuwe moeders kunnen zich bijzonder kwetsbaar voelen in deze tijd en verdienen dan ook rust, warmte, extra zorg en de tijd om haar lichaam te laten herstellen in haar eigen tempo. De moeder zoveel mogelijk ontzien van andere taken dan voor zichzelf en de baby te zorgen, kan een zeer positief effect hebben op zowel haar fysieke, mentale als emotionele herstel. Voor een nieuwe moeder is het belangrijk om zich gedragen, gesteund en gezond te voelen en te weten hoe ze goed voor zichzelf kan (laten)zorgen. Op die manier kan zij op haar beurt goed voor haar kleintje en haar gezin zorgen.

Rust, warmte, goede voeding, massage en support zijn vijf postpartum pilaren die een het fysieke, mentale en emotionele herstel van een nieuwe moeder effectief kunnen ondersteunen. Met ons aanbod aan postpartum- / kraamtijdbehandelingen gun je jezelf een moment van diepe ontspanning, reflectie en een bewuste ervaring van deze unieke, bijzondere en intense tijd.

Voor alle behandelingen komen we bij je thuis. Je kan de behandeling zo vaak en zo uitgebreid maken als je maar wilt. Heb je specifieke wensen? Laat het ons zeker weten. In overleg is er zeer veel mogelijk.

Onze Kraammassages

“Hoi Danielle, Ik heb enorm genoten van je massage, zo lekker kunnen ontspannen en echt een moment voor mezelf hierdoor. Heel waardevol en ik zou het daarom zeker andere moeders aanraden! Je bent een enorm warm en vriendelijk persoon en het voelde gelijk goed toen je binnen stapte! Dus heel erg bedankt, nogmaals!”

– Marieke, bevallen van haar 2e kindje, Lienden

Kraammassage aan huis (ca. 2u+)

De Kraammassage is een ontspannende, herstellende en zachte lichaamsmassage met warme olie, die je ontvangt in de eerste weken ná je bevalling en in het comfort van je eigen huis. Je ontvangt de massage op een professionele massagetafel die we meenemen. We geven extra aandacht aan het herstel van je buikregio en het verzachten van de spieren van je rug, nek en schouders. Bovendien komen je hoofd, gezicht armen, benen, voeten en handen aan bod, zodat je gehele lichaam heerlijk kan ontspannen. De massage werkt daarmee ondersteunend voor zowel je fysieke, hormonale als emotionele herstel na de geboorte van je kindje.

De afspraak duurt in totaal ca. 2-2,5 uur waarvan tenminste 90 minuten aan pure massage. Er is tijd is voor een voorgesprek en een nagesprek met een warme kop postpartum thee. Inclusief opbouwen en opruimen zijn we ongeveer 2-2,5u bij je thuis aanwezig.

De kraammassages zijn aan te vullen met de Add-Ons hieronder: zoals een belly bind, yoni steam of een partnermassage voor je lief.

Holistische Kraammassage aan huis (ca.3u)

Verwen jezelf met deze zeer uitgebreide kraammassage. Je start met een warm voetenbadje en al zittend ontvang je een ontspannende Ayurvedische hoofdmassage. Vervolgens ontvang je een zachte, Vata-reducerende gehele lichaamsmassage op basis van Ayurvedische massagetechnieken die gegeven wordt op een groot warmwaterkussen dat op de massagetafel ligt. Het massagekussen is gevuld met warm water zodat je heerlijk warm en extra comfortabel kan liggen. Het warme water vormt zich naar de vormen van jouw lichaam en helpt je spieren als vanzelf te verzachten en te ontspannen. Bovendien word je gemasseerd met verwarmende olie en op basis van zachte massagetechnieken, welke een helende en kalmerende werking hebben op zowel je lichaam als geest.

De afspraak duurt in totaal ca. 3 uur waarvan tenminste 105 minuten aan pure massage. Er is tijd is voor een voorgesprek en een nagesprek met een warme kop postpartum thee. Inclusief het opbouwen en opruimen zijn we ongeveer 3u in totaal bij je thuis aanwezig.

 • Tarief Holistische Kraammassage €225,00
 • In Utrecht-stad zijn reiskosten inbegrepen, maar parkeerkosten niet.
 • Dit type Kraammassage wordt gegeven door Daniëlle
 • Te boeken via mail met Danielle op: info@studiovandaan.nl

De kraammassages zijn aan te vullen met de Add-Ons hieronder: zoals een belly bind, yoni steam of een partnermassage voor je lief.

“Ik heb de massage echt heerlijk gevonden:) het was precies goed en ik kon me echt helemaal ontspannen. Het voldeed hiermee echt aan m’n verwachtingen. Fijn dat ik geen haast of tijdsdruk heb gevoeld, maar echt in het moment kon zijn en genieten. Je zet een hele fijne sfeer neer en stelde me meteen op m’n gemak. Ik heb eigenlijk niets gemist in de massage. Je had aandacht voor alles wat ik vroeg, ik kon m’n verhaal doen en m’n hele lichaam is bij de massage aan bod geweest. Tot slot: ik zou dit zeker aanraden aan andere moeders!! Sterker nog, dat heb ik al gedaan;).”

– Lotte

studio Vandaan in Utrecht

Onze Postpartum / Kraambehandelingen

Moxa Treatment

Moxatherapie, of moxibustion, is een behandeling waarbij acupunctuurpunten en meridianen van de onderbuik en onderrug worden opgewarmd en gestimuleerd, om de bloedsomloop te stimuleren, pijn te stillen, en het algehele energieniveau te verhogen. Het branden van de moxa stick geeft een zeer aangename, diep doordringende warmte die met name gericht is op het opwarmen van de kanalen van de baarmoeder.

De Moxa Treatment zit standaard in het Mama Verwen en Mama Restore pakket.

Castor oil Pakking

Bij een Castor-olie pakking ontvang je eerst een zachte buikmassage met verwarmde Castor olie dat een heilzame en medicinale werking heeft. Vervolgens leggen we een pakking doordrenkt met de olie op je onderbuik. Dit dekken we af met een handdoek en een warme kruik zodat de olie goed in je huid kan intrekken. 

De castorolie verbetert de circulatie van bloed en zuurstof in de onderbuik, helpt heeft een reinigend, stimulerend en voedend effect en werkt zo ondersteunend voor het herstel van je buik en baarmoeder na de bevalling. Bovendien werkt de Castor olie tegen ontstekingen en verzacht het littekenweefsel, wat bijdraagt aan de genezing van een keizersnede-wond.

De Castor Oil Pakking zit standaard bij de Belly Bind

Diastase Check

Tijdens je zwangerschap wijken je rechte buikspieren om ruimte te maken voor je groeiende baby. Dit kan na de bevalling diastase tot gevolg hebben: er blijft dan ruimte bestaan tussen de rechte buikspieren na de bevalling. Bij de diastase check kunnen we samen voelen of en hoeveel sprake er is van diastase bij jou. Bovendien leer je de diastase zelf te voelen om zo je eigen herstel te kunnen waarnemen én dragen we oefeningen aan om je herstel te ondersteunen. Het is van belang je te realiseren dat zolang er ruimte tussen je rechte buikspieren bestaat, dit in zekere mate ten koste gaat van je kernstabliliteit met mogelijke bekken(bodem)- en rugklachten tot gevolg.

De Diastase Check zit standaard in het Mama Verwen en Mama Rebalance pakket.

Bengkung Belly Bind

Bij de Bengkung Belly Bind, die oorspronkelijk uit Maleisië komt, wordt je met een lange strook katoen, ingewikkeld rondom je bekken- en buikgebied. Een Belly Bind geeft een geborgen gevoel en biedt zowel fysieke als emotionele ondersteuning. Het is als een warme omhulling die kan ondersteunen in een soms overweldigende tijd. Lees meer.

Optionele Add-on:

 • Totale duur: 30 min
 • Tarief: €50,00
 • Borg: €50,00
 • Het tarief is incl. 2 weken huur van de belly bind, maar excl. verzendkosten om de belly bind retour te sturen.
 • De Belly Bind is alleen boekbaar in combinatie met een kraammassage of een van onze Mama Paketten.

Yoni Steam

Een vaginaal stoombad ondersteunt de heling van je baarmoeder en perineum d.m.v. de stoom van krachtige kruiden. We bereiden de stoomsessie voor je met een stoomkruk en kruiden en zijn aanwezig voor jou. We nodigen je uit contact te maken met je baarmoeder en los te laten wat losgelaten mag worden. Vaginaal stomen kan plaatsvinden in de eerste weken na de bevalling, wanneer het vloeien is gestopt en eventuele hechtingen zijn opgelost. Lees meer.

Optionele Add-on:

 • Totale duur: 30 min
 • Tarief: €50,00
 • Het tarief is inclusief een biologische stoomkruidenmix
 • De Yoni Steam is alleen boekbaar in combinatie met een Kraammassage of een van onze Mama Paketten.

Geef een moment van ontspanning met een Massage Cadeaubon

Onze Postpartum Mama Pakketten

Mama Verwenpakket (ca.2,5u)

Ontvang een uitgebreide Kraammassage (90 min), een verwarmende Moxa behandeling, een Diastase check en persoonlijk advies voor je fysieke herstel (samen ca. 30 min). De behandeling vindt plaats bij je thuis.

We zijn ca. 2,5-3 uur aanwezig, incl. voor- en nagesprek, een warme kop thee, opbouwen en opruimen. Plan de afspraak idealiter in de eerste 2-10 weken na de geboorte van je kleintje. Lees meer.

Mama Care Pakket (ca.3u)

Laat jezelf van top tot teen verwennen na de geboorte wanneer we bij je thuis komen voor een uitgebreide Kraammassage (90 min), een Diastase check & tips voor het herstel van je bekkenbodem (20 min), gevolgd door een Belly Bind OF Yoni Steam (30 min).

In totaal zijn we ca. 3 uur bij je aanwezig, incl. voor- en nagesprek, een warme kop thee, opbouwen en opruimen. Plan de afspraak idealiter in de eerste 2-10 weken na de geboorte van je kindje. Vaginaal stomen kan wanneer het bloeden gestopt is.

 • Tarief: € 249,00, incl. 2 weken huur van de belly bind.
 • Excl. €50,00 borg voor de Belly Bind en verzendkosten om de belly bind aan ons retour te doen komen.
 • Direct boeken

Mama Restore Pakket (ca.3,5u)

Laat jezelf van top tot teen verwennen na de geboorte wanneer we bij je thuis komen voor een uitgebreide Holistische Kraammassage op het warmwaterkussen (90 min), een voetenbadje en Ayurvedische hoofdmassage, een Diastase check & tips voor het herstel van je bekkenbodem (20 min), en een Belly Bind OF een Yoni Steam naar keuze (30 min). In totaal zijn we ca. 3,5 uur bij je aanwezig, incl. voor- en nagesprek, een warme kop thee, opbouwen en opruimen. Plan de afspraak idealiter in de eerste 2-10 weken na de geboorte van je kleintje.

 • Tarief € 275,00 incl. 2 weken huur van de belly bind.
 • Excl. €50,00 borg voor de Belly Bind en verzendkosten om de belly bind aan ons retour te doen komen.
 • Direct boeken

Mama Rebalance Pakket (3x2,5u)

We komen maar liefst 3 keer met liefde naar je thuis voor een uitgebreide Kraammassage (90 min), gevolgd door respectievelijk één van de volgende behandelingen: De Belly Bind, Yoni Steam en een Moxa behandeling en Diastase Check. Zo maak je al het heerlijks mee in de eerste weken na de geboorte van je kleintje. Alles wordt aan huis gegeven en zijn steeds ca. 2,5 bij je aanwezig. Er is bovendien ruimte voor een kop warme thee en een voor-en nagesprek en jouw wensen t.a.v. de behandelingen.

Plan het pakket idealiter in de eerste 2-12 weken na de geboorte van je kleintje.

 • Tarief: € 599,00 incl. 2 weken huur van de belly bind.
 • Excl. €50,00 borg voor de Belly Bind en verzendkosten om de belly bind aan ons retour te doen komen.
 • Boekbaar via e-mail op: info@studiovandaan.nl

Mama Rejuvenate Pakket (6x2u+)

De ultieme verwen-optie voor iedere nieuwe moeder: Een behandeling in iedere postpartum week, voor 6 weken lang! Laat jezelf volledig verwennen na de geboorte wanneer we bij je thuis komen voor maar liefst 6 behandelingen.

Ervaar hierbij alles uit ons aanbod; van een uitgebreide Kraammassage op het warmwaterkussen (60-90 min), de Belly Bind, de Yoni Steam, de Moxa behandeling tot een Diastase check met tips voor het herstel van diastase en je bekkenbodem. In totaal zijn we zes keer ca. 2-2,5 uur bij je aanwezig, incl. voor- en nagesprek, een warme kop thee, opbouwen en opruimen.

Plan de afspraken idealiter in de eerste 2-12 weken na de geboorte van je kleintje. De precieze inhoud kunnen we altijd afstemmen op jouw persoon en behoeftes.

 • Tarief € 999,00 incl. minimaal 4 weken huur van de belly bind.
 • Excl. €50,00 borg voor de Belly Bind en verzendkosten om de belly bind aan ons retour te doen komen.
 • Boekbaar via e-mail op: info@studiovandaan.nl

“Hi Danielle, Nogmaals dank voor de hele fijne sessie, het heeft me heel erg goed gedaan. Het heeft mij zowel fysiek als mentaal een mooie stap vooruit geholpen.”

Eva, Utrecht, ontving het Mama Restore Pakket

“Super fijne massages. Echt het gevoel dat er de tijd wordt genomen en de massage werd aangepast op mijn behoefte. De verwachting om echt even tijd voor mezelf te hebben, een timeout na de hele ervaring van de zwangerschap en bevalling, was helemaal waar. Ook prettig om het er even met een derde over te hebben. Ik raad het 100% aan aan andere nieuwe moeders! Al gedaan zelfs. Ik vind echt dat elke vrouw dit verdiend.”

Renée, Utrecht. Ze ontving het Mama Rebalance Pakket

Ontspanning voor je Partner

Partnermassage - van 30 of 60 min

Ook voor veel partners is een moment van ontspanning in de kraamtijd zeer welkom. Speciaal voor je partner bieden we dan ook de optie om een ontspannende rug, schouder & nek massage (30 min) of lichaamsmassage (60 min) thuis te ontvangen, aansluitend aan de kraammassage of een van onze pakketten. 

 • Duur: 30 of 60 minuten
 • Tarief: € 50,00 of € 75,00
 • De Partnermassage wordt gegeven door Daniëlle, Sephora of Eveline

De Partnermassage is alleen boekbaar in combinatie met een kraammassage of een van onze Mama Paketten aan huis. Stuur ons een mailtje als je de partnermassage wilt boeken naast de kraammassage of een pakket. 

Direct Boeken

Tip: De melding ‘Er is momenteel geen beschikbaarheid’ betreft vaak alleen de huidige week. Klik op de pijltjes om de beschikbaarheid voorbij de huidige week te zien.

Let op: Sommige pakketten (zaoals het Mama Restore Pakket) zijn vanwege de duur ervan niet direct boekbaar. Voor een boeking van deze pakketten of opties, kan je Daniëlle mailen op: info@studiovandaan.nl