Selecteer een pagina

online cursussen voor nieuwe ouders

de Nieuwe Ouders Academie

powered by studio Vandaan

7

Online Cursussen speciaal voor Nieuwe Ouders

Hey lieve ouder,

wees welkom

Je doet het al super goed! Ieder kindje is anders en jij mag varen op jouw ouderlijke intuïtie. Maar soms is het fijn om meer te leren, handvatten te hebben en het wiel niet opnieuw uit te hoeven vinden. Dan zijn wij er voor je.

Met de kennis én ervaring van onze expert partners bieden we jou en jullie professionele ondersteuning gedurende deze unieke levensfase van aanstaand en nieuw ouderschap.

7

Waarom gaan

nieuwe ouders

eigenlijk niet naar school?

 

Voor veel belangrijke dingen in ons leven volgen we een cursus of opleiding. We doen de dingen immers graag goed. Waarom gaan we dan als aanstaande ouders niet naar school om over zoiets groots en invloedrijks als het ouderschap te leren?

Misschien omdat we denken dat ‘het wel goedkomt’, ‘iedereen toch maar wat doet’, of omdat je er nog niet bij hebt stil gestaan wat er allemaal te leren zou kúnnen zijn.

Hoe fijn is het echter zijn nog voordat je kindje er is, te weten hoe je met haar/hem nu al contact kan maken en straks kan communiceren, hoe je niet alleen je bevalling, maar ook je kraamtijd zelf kan voorbereiden, welke manieren er zijn om je kindje te troosten of te helpen om beter te slapen, wat je kan doen als de borstvoeding niet lekker loopt, en, ook niet onbelangrijk; hoe je de zaken thuis evenwichtig kan organiseren én je je relatie fijn en evenwichtig houdt als je straks of nu je al ouders bent?

Wil je meer hierover en nog veel meer andere mooie onderwerpen, weten? Dan hebben wij alvast belangrijk voorwerk voor je gedaan en de fijnste aanbieders geselecteerd en verzameld op één plek: HIER. Zo kunnen we allemaal doen waar we het beste in zijn en bieden we jullie hulp in iedere fase van het nieuwe ouderschap.

 

Wat biedt de

Nieuwe Ouders Academie?

 

Speciaal voor jou en jullie als aanstaande of nieuwe ouder hebben we de fijnste Online Cursussen geselecteerd die met aandacht zijn samengesteld door partners die weten waar ze het over hebben. Zij hebben de juiste opleidingen gevolgd én hebben ervaring in de praktijk en zijn dus échte experts. Zo is slaap- en babycoach Anouk een ervaren pedagoge en hebben de dames van Kleine Zaken ervaring als consultatiebureau-arts en IC neonatologie verpleegkundige. Zij hebben de kennis over én hebben zelf ervaring met het hoe en waarom van de eerste tijd met je kleintje. Hun passie ligt bij onderwerpen als volwaardige hechting, slaap, de ontwikkeling van de baby en bewust (gezamenlijk) ouderschap.

7

Hoe werkt het?

Hieronder vind je een aanbod van online cursussen en pakketten speciaal ontworpen om aanstaande en nieuwe ouders te voorzien van nieuwe kennis, bij te staan in een tijd waarin zoveel nieuw is én om ze een hart onder de riem te steken. Want ook al is er veel te leren als je ouder gaat worden of net bent geworden; je hoeft het echt niet allemaal perfect te doen.

Praktisch

 • Kies voor een van de losse cursussen over een bepaald onderwerp of een van de speciaal geselecteerde pakketten en ontvang meteen een mooie korting. Je kan het zo compact of uitgebreid maken als je zelf wilt.
 • Na je aankoop ontvang je een bevestigingsmail en kan je de factuur ervan terugvinden in je account.
 • Je ontvangt toegang tot de de cursus middels een persoonlijke mail met je inloggegevens, zodra we je betaling zien binnenkomen. Vaak is dat vrijwel meteen, soms kan dit een paar uur duren en in uitzonderlijke gevallen maximaal 24 uur.
 • Omdat sommige experts met hun eigen platform werken, kan het bij pakketten zijn dat je toegang krijgt tot twee verschillende platforms.
 • We wensen je veel wijsheid, intuitie, vaardigheid en plezier toe met de cursus!
7

Wat vinden ouders?

Hele dikke aanrader!

We hebben alle tips en trucs van de cursus ingezet en zagen snel resultaat.

Rond 5.5 maand ging het weer even lastig. Toen via whatsapp advies gevraagd. Ik kreeg direct bruikbare tips en daarmee binnen een dag weer resultaat.
Wat ik heel fijn vindt is de benadering van de Slaapclub: Successen worden gevierd, er wordt echt gekeken naar jouw kind (kijk wat werkt!), kleine stapjes en veel informatie.
Jolanda volgde het Slaapstart programma bij de Slaapclub

“Ik ben heel blij dat ik deze cursus heb gedaan en ben ervan overtuigd dat mijn bevalling mede daardoor zo’n ontzettend fijne ervaring is geweest.

Ik ben er van overtuigd dat de online zwangerschapsyoga hier een heel groot aandeel in heeft gespeeld!

Tijdens mijn zwangerschap heb ik me voor het grootste gedeelte heel goed & zen gevoeld mede door de verschillende lessen en thema’s uit de cursus.”

Else, volgde de Complete Online Zwangerschapsyogacursus

“Hele waardevolle cursus!

“Hi Danielle, Ik wilde je bedanken voor de enorm uitgebreide en informatieve online yogacursus. Door jouw persoonlijke noot, begeleidende teksten en fijne filmpjes had ik helemaal niet het gevoel dat ik ‘alleen’ achter een beeldscherm zat, maar voelde me juist gesterkt doordat je je eigen ervaringen ook deelde. Het was juist heel fijn dat ik de lessen ook in stukjes kon volgen.

Tijdens de bevalling kon ik verschillende houdingen nog herinneren, als vanzelf plopten ze als het ware in mijn hoofd op; ik heb echt het gevoel dat me dit enorm geholpen heeft tijdens het opvangen van de weeën en het accepteren van het geboorteproces zoals het zich ontvouwt. Kan er uren over praten ;-).”

Pascale - volgde de Complete Online Zwangerschapsyoagcursus

Wat wil je leren?

7

over Zwangerschap

speciaal voor aanstaande moeders

€ 149,00

voor jou & je baby

Online Complete Yogacursus

Zwangerschapsyogacursus

Complete Zwangerschapscursus bestaande uit 15 complete Zwangerschapsyogalessen boordevol yogaoefeningen, ademhalings-technieken en meditaties die je helpen om fit en vol vertrouwen je zwangerschap te beleven én je voor te bereiden op de aankomende bevalling. Bovendien bevat de cursus geleide ontspanningsoefeningen, veel waardevolle informatie, praktische tips, en handige downloads. Met yogadocente Daniëlle van Grieken.

Je ontvangt 9 maanden lang toegang tot al het cursusmateriaal. Meer Informatie

Aangeboden door:

studio Vandaan

 

€ 55,00

voor jou & je baby

Online lessenserie

Zwangerschapsyoga

Serie van twee basis Zwangerschapsyoga-lessen, vier themalessen en enkele kortere ontspanningsoefeningen, met yogadocente Daniëlle van Grieken. De lessenserie is geschikt voor iedere zwangere vanaf 14 weken zwangerschap tot en met de bevalling. Oefen thuis, in jouw eigen tijd en zo vaak als je maar wilt!

Je ontvangt je 6 maanden lang toegang tot alle lessen.

Aangeboden door:

studio Vandaan

 

Binnenkort beschikbaar!

voor jou & je baby

Korte thematraining

Hechting & zwangerschap

Ben je zwanger? Jullie verwachten een kindje? Naast dat het erg fijn is om je al met je baby te verbinden tijdens de zwangerschap, geeft dit ook een goede basis voor de latere hechting tussen jou als ouder en je kindje.

Ontdek meer tijdens deze online training van ca. 1 uur en maak kennis met Lori & Tatum van Kleine Zaken.

Aangeboden door:

Kleine Zaken (Lori & Tatum)

7

over Geboorte

speciaal voor aanstaande ouders

€55,00

voor jullie samen

Online Bevalcursus

Samen Ontspannen Bevallen

Wil je graag samen goed voorbereid zijn op de bevalling, begrijpen waarom actief bevallen, je ademhaling en massage zo gunstig zijn voor ontspanning tijdens het bevalproces én leren wat je als partner hierin allemaal kan doen en betekenen? Dan is deze bevalcursus met als basis de technieken uit zwangerschapsyoga, echt iets voor jullie samen.

Je ontvangt 3 maanden lang toegang tot al het cursusmateriaal. Meer informatie.

 

Aangeboden door:

studio Vandaan

 

Binnenkort beschikbaar!

voor jou & jullie samen

Online Bevalcursus

Hypnobirthing

Wil je met vertrouwen en een kalme geest je bevalling tegemoet zien? Samen in gesprek gaan over je en jullie wensen ervoor en als een team de bevalling positief tegemoet treden? Dan is hypnobirthing wellicht echt iets voor jou of jullie samen.

Je ontvangt 3 maanden lang toegang tot al het cursusmateriaal

 

Aangeboden door:

Binnenkort verkrijgbaar!

€25,00

voor jou & jullie samen

Korte online ThemaCursus

De Badbevalling

Deze online mini cursus bevat alles dat je wilt weten over het hoe en wat van bevallen in water; de voordelen voor jou en je kleintje, alles voor een goede voorbereiding, mogelijke houdingen voor jou alleen of jullie samen in het bad en alles over het praktische opzetten en gebruik ervan. Incl. een praktische checklist voor alle spullen die je nodig hebt voor een geslaagde badbevalling.

Let op: dit is geen volledige bevalcursus, maar een aanvulling op onze (online) lessen/cursussen voor bevalvoorbereiding.

 

Aangeboden door:

studio Vandaan

 

7

Wat vinden ouders?

“Hoi Daniele, Bedankt voor alle tips in jouw bevallingscursus,

ik heb er zeker veel aan gehad!”

Nienke, volgde de Online Bevalcursus 'Samen Ontspannen Bevallen'

“Het is mijn tweede zwangerschap en ik vind alles

zeer relevant en ondersteunend om me voor te bereiden op de bevalling.

Ook helpt het me ik de zwangerschap, het leven is nu drukker met al een kindje en deze lessen zijn echt de momenten om even naar binnen te gaan en met de baby te verbinden.”

Raja, volgde de complete Online Zwangerschapscursus

“Dit was een mooie aanloop naar de bevalling en door de geboortevoorbereiding lessen waren zowel mijn vriend als ik goed voorbereid op wat komen ging. Ik wist precies welke houdingen prettig zouden zijn en voelde me mentaal zó sterk!

Ik ben heel blij dat ik deze cursus heb gedaan en ben ervan overtuigd dat het mede daardoor zo’n ontzettend fijne ervaring is geweest.

Ik wil je daar echt voor bedanken! “

Else Zwarteveen, volgde de Complete Online Zwangerschapsyogacursus

7

over Nieuw Ouderschap

voor aanstaande en nieuwe ouders

Ontvang 25% korting en betaal nu €170,25

voor jullie samen

Online cursus mét 1 jaar persoonlijke ondersteuning

Newborn Programma

Ben je zwanger en heb je geen idee wat je kunt verwachten als jouw baby er straks eenmaal is? Of heb je net een baby gekregen, maar voelt het nog als één grote zoektocht? Je bent niet de enige en ik ga je helpen!

Als orthopedagoog heb ik een online newbornprogramma ontwikkeld om de gebruiksaanwijzing van jouw baby te leren kennen en te leren begrijpen. Om te weten hoe je het aan kan pakken met voeding, hoe je jouw baby lekker kan laten slapen, welke ontwikkeling wanneer komt én wat jij kan doen om dit te ondersteunen. Alles om vol zelfvertrouwen in het (aanstaande) ouderschap te staan.

Het Newborn Programma biedt je een naslagwerk voor als jij het even niet meer weet. Zo is het jouw steuntje in de rug waar je altijd en overal op terug kan vallen. Flexibel, betrouwbaar en overzichtelijk. Het programma is al door vele gezinnen gevolgd en wordt gewaardeerd met een dikke 9.

Met de juiste info op een rij kan de babyperiode veel meer ontspannen zijn. 

Je ontvangt één jaar toegang tot de 10 online modules in het programma én de mogelijkheid om een jaar lang al jouw vragen via WhatsApp te stellen. Dat maakt jouw leven met een baby een stuk makkelijker.

Het programma is geschikt vanaf je zwangerschap tot en met je kleintje ca. 6 maanden is.

Bekijk de inhoud en de modules.

Ontvang als klant van studio Vandaan 25% korting bij Anouk

door de kortingscode SV-klant25 in te vullen bij het afrekenen

en betaal nu slechts €170,25 in plaats van €227,00.

Aangeboden door:

De Slaapclub, Anouk Berenschot

Ontvang 25% korting en betaal nu € 84,00

Binnenkort beschikbaar!

voor jullie samen

Online cursus

Zwangerschap, Babytijd & Ouderschap

Veel ouders geven aan dat ze beter voorbereid hadden willen zijn op de babytijd en deze cursus geeft jullie samen de kans om dit te doen. Juist nu jij nog zwanger bent.

Als het gaat om kinderen is het erg fijn om ervaring, hulp en ondersteuning te krijgen. Deze online cursus, met zorg samengesteld door de professionals Lori (Consultatie-arts) en Tatum (NICU Verpleegkundige), bundelt de belangrijkste onderwerpen voor een ontspannen babytijd. Doe gefundeerde kennis op en leer over communicatie en hechting met je kindje, de ontwikkeling en de belevingswereld van je baby, én over het hoe en wat van gelijkwaardig ouderschap en hoe jullie samen verwachtingen, werk en gezin kunnen (gaan) vormgeven.

De cursus is geschikt vanaf je zwangerschap tot en met je kleintje ca. 6 maanden is.

 

Aangeboden door:

Kleine Zaken (Lori & Tatum)

7

€25,00

voor jou

korte themacursus

40 dagen Postpartum

In deze korte online cursus delen we onze beste tips voor holistische zelfzorg tijdens je kraamtijd en leer je waarom het goed voor jezelf (laten) zorgen zo belangrijk is voor een goede start voor jou als nieuwe moeder én je kindje. 

We bespreken het belang van warmte, rust en goede voeding en andere manieren om zowel jouw fysieke als mentale herstel te ondersteunen na de bevalling.

Top-Tip: Volg de cursus juist wanneer je nog zwanger bent zodat je goed bent voorbereid! 

Je ontvangt 6 maanden toegang tot het cursusmateriaal.

 

Aangeboden door:

studio Vandaan

 

€67,00

nu met 25% korting!

themacursus

Slaapstart programma

Veel jonge ouders ervaren stress in de babyperiode vanwege slapeloze nachten, te vroege ochtenden of een kind die geen dutjes doet en twijfelen over de juiste aanpak. Deze online cursus is speciaal geschikt voor aanstaande ouders én ouders met een baby van 0-6 maanden.

Laat jouw kind weer heerlijk slapen met de online cursus ‘Slaapstart’: Een online aanpak waarbij we met overzichtelijke modules tot een mega concreet plan komen zodat je precies weet wat je moet doen, op elk moment. Met deze aanpak slaapt 93% van de gezinnen binnen 2 weken weer beter. Meer dan 1500 gezinnen gingen jou voor!

Ontvang als klant van studio Vandaan 25% korting bij Anouk door de kortingscode SV-klant25 in te vullen bij het afrekenen en betaal slechts €50,25 in plaats van €67,00.

Aangeboden door:

De Slaapclub, Anouk Berenschot

Binnenkort beschikbaar!

€19,00

voor jou / jullie & je baby

Korte themacursus

Baby’s & Huilen

Wil je leren om jouw baby en zijn of haar behoeften beter te begrijpen, de achterliggende oorzaken van het huilen te herkennen en je zeker te voelen wanneer je baby huilt? Lori & Tatum van Kleine Zaken, respectievelijk consultatiebureau arts en verpleegkundige op de NICU, vertellen je er alles over in deze korte online training die ca 1 uur duurt en begin met het opbouwen van een liefdevolle en responsieve relatie met je kind.

 

Aangeboden door:

Kleine Zaken (Lori & Tatum)

Binnenkort beschikbaar!

€19,00

voor jou

Themacursus

Borstvoeding

Borstvoeding is heel natuurlijk, maar helaas niet vanzelfsprekend. Een goede voorbereiding op het geven ervan door het opdoen van kennis, praktische tips, oefening en weten wanneer je hulp mag vragen, kan je veel zorgen besparen en je een vliegende start geven in het geven van Borstvoeding.

.

7

Wat vinden ouders?

“Het newbornprogramma is een aanrader voor iedere aanstaande ouder!

Om ons goed voor te bereiden op de komst van ons kindje hebben wij het newbornprogramma van Anouk gevolgd. In de cursus geeft Anouk uitleg over alles wat je als aanstaande ouder wilt weten op het gebied van slaap, maar ook over andere belangrijke thema’s als hechting en voeding. Hierdoor voelen wij ons goed voorbereid op de komst van de kleine en gaan we met vertrouwen deze nieuwe en spannende periode tegemoet.

De hand-outs en werkbladen geven ook een mooie houvast voor als we de komende tijd nog even de belangrijkste informatie willen ophalen.”

Leonie

Leonie volgde het Newborn Programma van de Slaapclub

“Enorme aanrader!

Na veels te lang aanrommelen met de onrustige avonden en nachten, toch de knoop doorgehakt om de cursus te volgen. 
Dit hadden we echt veel eerder moeten doen. We hebben er ónwijs veel aan (gehad).
De handige tools wbt troosten in de avond en nacht in combinatie met het hele handige praktische werkblad, zorgt ervoor dat we veel meer rust hebben. Zo fijn!”

Kelly

Leonie volgde het Newborn Programma van de Slaapclub

Kan je niet kiezen?

Kies voor een voordelig Pakket

en ontvang een mooie korting!

Pakketprijs €239,00

Zwangerschap & Moederschap

Eerste 1000 Dagen pakket

In de eerste 1000 dagen van een mensenleven wordt de basis gelegd voor onder andere een veilige hechting, onze gezondheid en taalvaardigheid. Jouw zwangerschap en de babytijd, zijn in dit kader vormende tijden voor het kleine mensje dat in je groeit.

Deze cursussen helpen je om met de benodigde kennis, bewustzijn, aandacht en op een ontspannen basis, deze bijzondere fase in je leven door te maken; om niet te overleven, maar om te kunnen genieten.

Je ontvangt 1 jaar toegang tot de volgende online cursussen:

 • Online Zwangerschapsyogacursus Compleet incl Bevalcursus (normaal €149,00)
 • Online Newborn Programma (normaal €170,25 met 25% korting )

Ontvang maar liefst €80,00 korting!

Pakketprijs €124,00

Nieuw Moederschap

Mama Restore & Relax pakket

Bereid je tijdens je zwangerschap al goed voor op de kraamtijd en breng het geleerde in praktijk direct na je bevalling en tijdens de eerste 2 maanden met je kleintje. Om zelf te herstellen en bij jezelf te komen in die bijzondere, maar soms ook intense, eerste tijd met je kindje, en voor een goede nachtrust voor de baby én dus ook voor jou/jullie!

Je ontvangt 1 jaar toegang tot de volgende online cursussen:

 • 40 dagen Postpartum Zelf Zorg (á €25,00)
 • Online Postpartum Yogacursus (normaal €69,00)
 • Online Slaapstart Programma van De Slaapclub (normaal €67,00)

Ontvang maar liefst €37,00 korting!

Pakketprijs €95,00

Nieuw Moederschap

Mama Fit & Sleep pakket

Wil je weer meer gaan bewegen én beter slapen na de eerste kraamtijd? De online Yogacursus is speciaal geschikt vanaf 2 maanden na je bevalling, het Slaapstart programma is geschikt voor babies tot 6 maanden oud.

Je ontvangt 1 jaar toegang tot de volgende online cursussen:

 • Online Postnatale Yogaserie (normaal €55,00)
 • Online Slaapstart Programma van De Slaapclub (normaal €67,00)

Ontvang maar liefst €27,00 korting!

7

Ontmoet onze Partners

De Slaapclub

Anouk Berenschot is het brein en de werkende motor achter De Slaapclub. Anouk is zelf moeder van twee dochters, opgeleid als gedragswetenschapper en orthopedagoog, en is gespecialiseerd in slaap. De Slaapclub heeft dus niet alleen veel kennis over slaap, maar ook over andere ontwikkelingsgebieden van kinderen. Dit is van enorme meerwaarde in het verbeteren van slaap.

Bij De Slaapclub hanteren we een aanpak waarbij je met liefde je kindje (van 0-6 mnd) leert om zelfstandig te gaan slapen. Dit geeft rust voor je kind en rust voor jullie als ouder. Voor 97% van de 1500+ ouders die je voor zijn gegaan, heeft het slaapprogramma van de Slaapclub binnen 2 weken meer slaap opgeleverd.

Meer over het online ‘Slaapstart’ programma

Anouk: “Als orthopedagoog heb ik in 8 jaar heel veel nieuwe ouders mogen begeleiden en ik kan je alvast geruststellen: je bent écht niet de enige met 101 vragen, baaldagen over slapeloze nachten en huilbuien, en twijfels of je het wel goed aanpakt.

Ik weet als moeder wat een ontzettende omslag een kind voor je leven is, en wat een turbulente periode dit in je leven is. Ik heb mijn hoofd gebroken over het kraken van de handleiding van mijn kind, lag ‘s nachts met gesperde ogen in bed angstig wachtend op het teken dat mijn baby wakker was geworden en zat met regelmaat niet op 1 lijn over wat nou de beste aanpak was wanneer onze baby niet stopte met huilen.

Mijn achtergrond als orthopedagoog heeft mij hier ontzettend in geholpen omdat ik door 6 jaar aan opleidingen en een bak aan ervaring wist wat ik kon verwachten, en hoe ik om kon gaan met de uitdagingen die het gezinsleven brengt. En dat is wat ik jou ook gun met de online Slaapstart en Newborncursus.”

Kleine Zaken

Lori en Tatum geven onder de naam ‘Kleine Zaken’ cursussen aan aanstaande en nieuwe ouders. Met brede ervaring en expertise stippen ze juist die zaken aan, die helpen om op een fijne manier aan het ouderschap te beginnen. Zij putten uit onze jarenlange ervaring als arts en IC neonatologie verpleegkundige, en ook uit onder andere de (kinder-) psychologie. Daarnaast hebben ze zelf ook kinderen en hebben we met veel verschillende nieuwe gezinnen gewerkt. Veel van de cursussen zijn erg geschikt om al tijdens je zwangerschap te volgen.

“Het is onze missie om ouders en kinderen een stevige basis te geven, vol zelfvertrouwen en vertrouwen in elkaar. Daarbij is ieder gezinslid belangrijk, zowel kind als ouders”, aldus Tatum & Lori.