Online Mini & Me yogacursus

Mini & Me

Online Yogacursus voor jou en je kleintje

Ik wil de cursus

Online Mini & me yogacursus

De lessen in deze online Mini & me yogacursus zijn gebaseerd op Birthlight Baby & Toddler yoga en geschikt vanaf circa 3 maanden tot en met het moment dat je kleintje begint te lopen. Iedere les begint met een rustige oefening om contact te maken met je kleintje. Vaak doormiddel van massage. Gevolgd door speelse oefeningen, liedjes & rijmpjes. De lessen eindigen met een afsluitend kalmerend liedje, rijmpje of ontspannende ademhalingsoefening.

Naast de verschillende yogalessen voor je mini bevat de cursus praktische tips over hoe je je kleintje kunt (op)tillen, een EHBO kit voor ontspanning voor de verzorgers en een peuteryogales.

Cursustarief: 
Voor € 79,00 ontvang je 9 maanden lang toegang tot al het cursusmateriaal.

Voor wie? De cursus is geschikt voor kleintjes vanaf minimaal 12 weken tot voorbij het moment dat je kleintje gaat lopen. De lessen zijn voor een baby en zijn of haar verzorger. Of dit nu een mama, papa, tante, opa of iemand anders is die dicht bij het kindje staat.

Ienemienemutte? We hebben een divers online aanbod. Twijfel je welke online cursus het meest geschikt is?

 • Is je baby jonger dan 6 maanden en ben je wellicht ook op zoek naar meer yoga voor jezelf als mama? Kijk dan ook eens bij onze cursus Mama & Babyyoga.
 • Als mama opzoek naar yoga voor je eigen herstel? Kijk bij onze Postnatale yogacursus. 

~

De zon komt op

en de zon gaat neer.

De wereld draait

keer op keer.

Ik hou van jou,

jij houdt van mij

Zo simpel kan het zijn.

~

Waarom zou je yoga doen met je kleintje?

Een baby staat nooit op zichzelf. Er is altijd een baby en iemand die voor de baby zorgt. Baby yoga kan ontzettend fijn zijn om samen te doen met je baby om vorm te geven aan de momenten die je samen bent. Het is een moment van verbinding, speelsheid, plezier en ontspanning. Of dit nu is in de vorm van het volgen van een hele les of als los moment tijdens het verschonen, verzorgen of dragen van je kindje gedurende de dag.

Met babyyoga help je je kindje zijn of haar lichaam te ontdekken en te ontwikkelen in een veilige setting met een vertrouwd persoon. Er zijn o.a. oefeningen ter ondersteuning van het verteringsstelsel, het vergroten van het lichaamsbewustzijn, het versterken en stretchen van bepaalde lichaamsdelen, het stimuleren van de motorische ontwikkeling en het vestibulair systeem.

Bepaalde zaken die we stimuleren met oefeningen uit de babyyoga zoals Cross Patterning (waarbij verbindingen worden gemaakt tussen de linker- en de rechterhersenhelft) zijn niet alleen nodig voor bepaalde motorische ontwikkelingen zoals kruipen en lopen, maar uiteindelijk ook noodzakelijk voor goed leren lezen en schrijven.

De vrolijke liedjes en speelse rijmpjes dragen daarnaast bij aan de taalontwikkeling van je kindje.

Inhoud van de Mini & Me online yogacursus

#Hoe dan?!

 • Yoga met je mini  (Waar moet je aan denken voorafgaand & tijdens yoga met je kleintje?)
 • Optillen en dragen (Verschillende technieken om je kleintje te (helpen) verplaatsen)
 • Je kleintje op de kop (Meer informatie over inversies)
 • Yoga met je mini na een bevalling (Speciaal voor mama’s, kort een uitleg over welke dingen misschien spelen in jouw lijf na de bevalling.)

EHBO – kit voor verzorgers Eerste Hulp Bij Ontspanning met verschillende massagetechnieken en korte yogafilmpjes voor je eigen lichaam.

Mini & me yogalessen

 • #1 Richting rollen
 • #2 Tummy Time
 • #3 Zelf Zitten
 • #4 Kleine kruipers
 • #5 Voetjes op de vloer
 • #6 Babystapjes

Nog een keer! Hier zie je oefeningen uit de lessen 1 tot en met 4 nog een keer. Dit keer gegeven aan een andere mama en baby terwijl ik demonstreer met Dollie.

Bonuslessen

 • #7 Dartelende dreumes – (verwacht begin 2023)
 • #8 Peuterpret

 

Twijfel je of een oefening al geschikt voor je is vanwege bijvoorbeeld bekkenklachten? Overleg dan met je verloskundige of een bekkenspecialist voordat je start. Overleg kan immers nooit kwaad. Daarbij kan je oefeningen ook overslaan die jou (nog) niet liggen of niet passend zijn voor jouw lichaam. Je bent immers thuis dus jij bepaalt! Het belangrijkste is dat je goed blijft voelen of iets passend en fijn is voor jou en je baby. Als je de lessen vaker volgt zal dat ook steeds helderder worden.

Hoe gebruik je de cursus?

De lessen zijn ingericht met de verschillende stadia van de motorische ontwikkeling in gedachten. Echter ontwikkeld iedere baby zich op andere wijze en in zijn eigen tempo. De ene baby begint bijvoorbeeld met kruipen, de ander met zitten. Voel je dan ook vrij om te kijken en ervaren wat past bij jou en je kleintje. Misschien zijn bepaalde delen van een les al wel geschikt en een ander deel nog niet op dit moment. Daarbij is het natuurlijk zo dat we niet alleen als ouder de oefening en de liedjes moeten leren kennen, maar je baby ook. Baby’s leren door herhaling. Het kan dan ook even duren voor je kindje misschien reageert of meedoet met een oefening. De yogalessen uit de cursus zijn dan ook bedoeld om zeker vaker dan één keer te doen; zo raken jij én je kleintje vertrouwd met de oefeningen en de liedjes en wordt alles steeds iets makkelijker en leuker naarmate de weken vorderen.

Wellicht kan je bepaalde oefeningen ook meenemen in je dagelijkse ritme: bijvoorbeeld de massageversjes tijdens het omkleden. Zie de cursus maar als een toolbox met tools voor jullie beiden; je pakt eruit wat en wanneer je het nodig hebt. Let er hierbij op dat je geen oefeningen doet waar je kleintje geen zin in heeft of nog niet klaar voor is. De basis van Birthlight Baby & Toddler Yoga is dat alles met de toestemming van je kleintje gebeurt. We dwingen niet door ons kindje in bewegingen of houdingen te duwen of trekken, maar we bieden bepaalde bewegingen aan en kijken altijd hoe ons kindje reageert op hetgeen dat we aanbieden.

Over het algemeen geldt dat hoe jonger een baby is hoe rustiger en korter een yogasessie is. Na mate de baby bekender wordt met de bewegingen kunnen lessen wat langer worden en kan je wellicht 2 lessen combineren. Echter, na mate je kleintje ouder en mobieler wordt is het niet meer vanzelfsprekend dat je dreumes blijft liggen voor een rustige sessie yoga terwijl jij hem of haar beweegt. Hoe beweeglijker en ouder je kindje wordt, hoe meer entertainment in de vorm van blazen, gekke geluidjes, liedjes, knippen van vingers, wiebelende handen etc. je wellicht nodig zult hebben om het interessant te houden voor je kleintje. Wees ook ok met het feit dat wanneer je baby mobiel is, hij of zij soms weg zal kruipen om iets anders verderop te ontdekken en later weer terug te komen naar jou. Dit loslaten en als veilige haven klaarstaan voor de terugkomst is in principe niet alleen hoe een Mini & me yogales eruit ziet, maar ook hoe de rest van je ouderschap eruit zal zien.

Docente Nadine Arendsen

Mijn naam is Nadine Arendsen, mama van 2 jongens (2017 & 2020). Samen met mijn mannen woon ik in Zutphen. Ooit ben ik begonnen met yoga om meer ademruimte te krijgen naast mijn werk als producent in de culturele sector. Productiewerk doet ik inmiddels niet meer, maar met yoga ben ik nooit gestopt. Na de geboorte van mijn eerste zoon specialiseerde ik me bij Birthlight in zwangerschapsyoga. Dat beviel zo goed dat ik over de jaren heen steeds terugkeerde om meer kennis en inspiratie op te doen.

Samen met mijn oudste deed ik de Birthlight opleiding Toddleryoga en nu met mijn tweede zoontje heb ik de opleiding Babyyoga bij Birthlight gevolgd. De kennis en het plezier die ik daar opdeed deel ik met veel liefde in deze cursus.

In de Mini & Me yogalessen zijn mijn beiden zoons te zien. De oudste in de les Peuterpret en de jongste in de overige lessen. Daarnaast krijg ik hulp van pop Dollie om bepaalde oefeningen te laten zien. Een mobiele baby / dreumes heeft immers ook zelf een hele drukke agenda en zeker niet altijd tijd en zin om mama te helpen oefeningen te demonstreren. In de video’s “Nog een keer” wordt ik bijgestaan door een goede vriendin en haar kleintje.