Selecteer een pagina

Online Yogacursussen

bij Kinderwens, Zwangerschap, Geboorte én erna…

7

Met heel veel plezier volg ik jullie online zwangerschapsyogacursus

Wat een feestje is het! Ik had niet durven dromen dat de cursus zo uitgebreid zou zijn.

Dankjewel daarvoor!

Janneke

Bij studio Vandaan willen we zo veel mogelijk vrouwen ondersteunen vóór, tijdens en na hun zwangerschap. Wanneer je niet in Utrecht woont of geen live lessen kan volgen in onze studio’s, hebben we verschillende online yogacursussen, bevalcursussen of online yogalessenseries. Deze online cursussen en lessen kan je volgen in je eigen tijd en tempo en vanuit het comfort van je eigen (huis)kamer.

Hoe werkt het?

Kies hieronder de online cursus die past bij jouw fase in het leven. Via de knop onder de cursus koop je jouw cursus aan. Je ontvang meteen een bevestigingsmail van je aankoop. Vervolgens:

  • Zodra wij je aankoop zien binnenkomen (vaak meteen, soms binnen enkele uren, heel soms duurt het 1 dag)
  • Maken we handmatig een account voor je aan op ons online cursusplatform Thinkific en geven we je toegang tot de aangekcohte les, cursus of lessenserie.
  • Ontvang je een persoonlijke mail van ons met je inloggegevens.
  • Kan je van start met jouw les of cursus!

Liever ONLINE & LIVE les? Wees dan welkom bij onze Live-Stream Yogalessen via Zoom.

Liever een losse les volgen? Bekijk onze On-Demand Yogalessen en ontvang voor €15,00 toegang tot de les voor 1 week. 

7

Online Yoga Cursussen

Hieronder vind je al onze Online Yoga Cursussen

Ze zijn gesorteerd op de fase waarin je je bevindt.

Kinderwens

Wat kan je zelf doen om de omstandigheden voor een toekomstige zwangerschap te verbeteren? Je leert er alles over in onze online Fertiliteitsyogacursus.

Fertiliteitsyogacursus

Onze fertiliteitsyogacursus is speciaal ontworpen voor vrouwen met een kinderwens. Of je nu op natuurlijke wijze wilt zwanger worden of via een medisch traject, je kan altijd ook zelf invloed uitoefenen op zowel je vrouwelijke gezondheid als je mentale staat van zijn. De fertiliteitsyogacursus bestaat uit zes uitgebreide fertiliteitsyogalessen met een bijpassende ontspanningsoefening.

Tijdens de cursus leer je hoe je zelf je vrouwelijke gezondheid en vruchtbaarheid kan ondersteunen met regelmatige ontspanning door middel van yoga, meditatie, Mindfulness, zelfzorg, zelfmassage en gezonde voeding. De lessen zijn gemaakt door yogadocente e n fertiliteitscoach Danielle van Grieken. Je ontvangt 6 maanden lang toegang tot al het cursusmateriaal.

Fertility Zelfmassage mini-cursus

In deze online mini-cursus leer je vier verschillende technieken voor zelfmassage. Het doel is om de bloedsomloop, in met name je onderrug, buik-en bekkengebied, te stimuleren en de verbinding met je lichaam en je onderbuik te versterken. Je ontvangt voor 6 mnd toegang tot de video’s en het cursusmateriaal.

Zwangerschap

Oefen waar, wanneer en hoe vaak je maar wilt met deze cursussen speciaal voor tijdens je zwangerschap. Geschikt vanaf 14 weken zwangerschap en zo lang je zwanger bent.

"De online zwangerschapsyogacursus van studio Vandaan is een complete cursus, handig ingedeeld in verschillende onderwerpen per les. De stem en manier van spreken is prettig en de uitleg helder. De lessen zijn niet te zweverig maar wel dicht bij je gevoel.”

- Hannah

Ontspannen Zwanger & Bevallen 

Complete Zwangerschapscursus bestaande uit 15 Zwangerschapsyogalessen boordevol yogaoefeningen, ademhalings-technieken en meditaties die je helpen om fit en vol vertrouwen je zwangerschap te beleven én je voor te bereiden op de aankomende bevalling. Bovendien bevat de cursus geleide ontspanningsoefeningen, waardevolle informatie en praktische downloads. Met yogadocente Daniëlle van Grieken. Je ontvangt 9 maanden lang toegang tot al het cursusmateriaal.

Zwangerschapsyoga Lessenserie

Serie van twee basis Zwangerschapsyoga-lessen, vier themalessen en enkele kortere ontspanningsoefeningen, met yogadocente Daniëlle van Grieken. De lessenserie is geschikt voor iedere zwangere vanaf 14 weken zwangerschap tot en met de bevalling. Oefen thuis, in jouw eigen tijd en zo vaak als je maar wilt! Voor €55,00 ontvang je 6 maanden lang toegang tot alle lessen.

Hypnobirthing Scripts

Hypnobirthing biedt een effectieve manier om je op een zo ontspannen mogelijke manier voor te bereiden op de geboorte. Deze serie bevat vier van de fijnste begeleide meditaties van onze hypno-yogadocente Esther Visje. Voor slechts €12,50 ontvang je 3 maanden lang toegang.

40 Dagen Postpartum

In deze korte online cursus delen we onze beste tips voor holistische zelfzorg tijdens je kraamtijd en leer je waarom het goed voor jezelf (laten) zorgen zo belangrijk is voor een goede start voor jou als nieuwe moeder én je kindje. 

Ervaringen met de Online Zwangerschapscursus

“Fijne cursus, duidelijke opbouw, goede combinatie van theorie en praktijk.

Ik vind het stiekem heel erg prettig dat ik de lessen op mijn eigen moment en tempo kan doen.

Ik vind de kwaliteit en volledigheid echt hoog en juist de online versie heel erg prettig, dus ik heb het gevoel zeker waar voor mijn geld te krijgen.

Ik heb de cursus al aangeraden aan een zwanger nichtje en heb hem ook in de zwangerschaps-yoga whats-appgroep gegooid van meiden die ik nog spreek van mijn tweede zwangerschap.””

Inge

“Ik ben heel blij dat ik deze cursus heb gedaan en ben ervan overtuigd dat mijn bevalling mede daardoor zo’n ontzettend fijne ervaring is geweest.

Ik denk dat de online zwangerschapsyogacursus hier een heel groot aandeel in heeft gespeeld! Tijdens mijn zwangerschap heb ik me voor het grootste gedeelte heel goed & zen gevoeld mede door de verschillende lessen en thema’s uit de cursus.

Dit was een mooie aanloop naar de bevalling en door de geboortevoorbereiding lessen waren zowel mijn vriend als ik goed voorbereid op wat komen ging.

Ik wist precies welke houdingen prettig zouden zijn en voelde me mentaal zó sterk!

Ik wil jullie daar echt voor bedanken!”

Else

“Hi Danielle,

Ik wilde je bedanken voor de enorm uitgebreide en informatieve Zwangerschapsyogacursus.

Door jouw persoonlijke noot, begeleidende teksten en fijne filmpjes had ik helemaal niet het gevoel dat ik ‘alleen’ achter een beeldscherm zat, maar voelde me juist gesterkt doordat je je eigen ervaringen ook deelde. Het was voor mij soms even zoeken naar tijd om de yogalessen te kunnen volgen, maar het was daardoor dus juist heel fijn dat ik de lessen ook in stukjes kon volgen.”

Pascale

“Ik vond het onwijs fijn dat er zowel yoga als voorbereidingslessen tussen zaten. Vooral de houdingen om weeën op te vangen en de ademhalingsoefeningen heb ik vaak gedaan en ook toegepast bij de bevalling. Dus dat was heel waardevol.

Kortom, voor mij super fijn om relaxed vanuit huis aan de slag te gaan dus dank je! Ik hoop dat je zo nog meer vrouwen kunt bereiken met je fijne lessen!”

Nicole

Online Bevalcursus

Bereid je zelf, of samen met je (beval) partner, goed voor op de geboorte van je kindje met een online bevalcursus. Leer over het verloop van de bevalling en hoe je zowel op een actieve als ontspannen manier je bevalling met vertrouwen tegemoet kan treden.

"Ik vind de video’s en de les met je partner heel fijn. Dit was voor mij en mijn man heel fijn om zo samen ons voor te bereiden, de houdingen, het ademhalen. We gaan die video zeker vaker kijken.” - Naomi

Vertrouwen in je Bevalling

De cursus bestaat uit complete zwangerschaps-yogalessen met aandacht voor ademhalings-technieken, positieve affirmaties en omgaan met angst voor je bevalling. Daarnaast vind je meditaties en oefeningen voor diepe ontspanning, informatie over het natuurlijke geboorteproces én praktische downloads. Alles is erop gericht om je te helpen je bevalling met vertrouwen tegemoet te zien en je fysiek en mentaal voor te bereiden op de geboorte van je kindje. Je ontvangt 3 maanden toegang tot het gehele cursusmateriaal.

Samen Ontspannen Bevallen

Deze cursus bestaat uit drie online bevalvoorbereidingslessen en veel praktische extras. We voorzien je van de belangrijkste informatie over het geboorteproces en oefeningen zoals ademhalingstechnieken, bewegingen en bevalhoudingen voor zowel een goede lichamelijke als mentale voorbereiding op de geboorte van jullie kindje. Het doel is om in je eigen kracht, zo ontspannen mogelijk en samen met je partner in verbinding te kunnen bevallen. Naast oefeningen voor jou is er ruim aandacht voor hoe je samen kan bevallen en de ondersteunende rol die je (beval)partner hierin kan spelen. Je ontvangt 3 maanden toegang tot al het cursusmateriaal.

Ontspannen Bevallen in Water

Deze compacte cursus bevat alles dat je wilt weten over het hoe en wat van bevallen in water; de voordelen voor jou en je kleintje, alles voor een goede voorbereiding, mogelijke houdingen voor jou alleen of jullie samen in het bad en alles over het praktische opzetten en gebruik ervan. Je ontvangt 3 maanden toegang tot alle informatie inclusief een printbare handout en een praktische checklist voor alle spullen die je nodig hebt voor een geslaagde badbevalling. Let op: dit is geen volledige bevalcursus, maar een aanvulling op onze (online) lessen/cursussen voor bevalvoorbereiding.

Ervaringen met de Online Bevalcursus

“Hoi Danielle, Bedankt voor alle tips in jouw bevallingscursus, ik heb er zeker veel aan gehad!

Nienke

Ik vind de video’s en de les met je partner heel fijn.

Dit was voor mij en mijn man heel fijn om zo samen ons voor te bereiden, de houdingen, het ademhalen; We gaan die video zeker vaker kijken.

Naomi

Tijdens de bevalling kon ik verschillende houdingen nog herinneren, als vanzelf plopten ze als het ware in mijn hoofd op. ik heb echt het gevoel dat me dit enorm geholpen heeft tijdens het opvangen van de weeën en het accepteren van het geboorteproces zoals het zich ontvouwt. Ik kan er uren over praten!

Hele waardevolle cursus!

Pascale

“Vooral de houdingen om weeën op te vangen en de ademhalingsoefeningen heb ik vaak gedaan en ook toegepast bij de bevalling. Dus dat was heel waardevol.

Het overzicht vd lessen werkt ook goed en de video’s zijn fijn. Je bent duidelijk hoor en zichtbaar. Kortom, voor mij super fijn om relaxed vanuit huis aan de slag te gaan.

Nicole

Online Postnatale Yogacursus

Oefen waar, wanneer en hoe vaak je maar wilt met deze cursussen speciaal voor die eerste – vaak intense, kwetsbare en bijzondere – tijd na je bevalling

Online Postpartum Yogacursus

Geschikt voor de eerste 6-8 weken na je bevalling.

Complete cursus bestaande uit zes volledige yogalesse speciaal afgestemd op de behoeftes van jou als nieuwe moeder in de eerste weken na de geboorte van je kindje. Met de oefeningen  leer je je moederlichaam kennen en op een veilige wijze weer te ‘sluiten’ en bijeen te brengen. We activeren belangrijke spiergroepen die zorgen voor kernstabiliteit en daarnaast zijn diepe ontspanning en het bewust stilstaan bij de transitie naar het moederschap belangrijk onderdelen.  Met yogadocente Daniëlle van Grieken. Je ontvangt 6 maanden toegang tot alle cursusinformatie. Deze cursus is een goede voorbereiding op onze in-studio postnatale yoga groepslessen.

Postnatale Yoga Lessenserie

Geschikt vanaf 6 weken na je bevalling.

Yogadocente Eveline Spree heeft haar fijnste Postnatale Yogalessen speciaal voor je opgenomen zodat je ze thuis kan volgen in je eigen tijd én zo vaak je maar wilt. In de lessen bouw je rustig op in intensiteit zodat je op een veilige manier je moederlichaam kan versterken van binnenuit. De zachte stretches zijn bovendien een weldaad voor je lichaam en geest en de ademhalingsoefeningen helpen om spanning en stress te ontladen en je energie te herstellen. Zo maak je ruimte voor jezelf, kom je meer in balans en sta je steviger en bewuster in je moederschap. Je ontvangt 6 maanden toegang tot al het lesmateriaal.

Vinyasa Flow Yogaserie

Voor iedereen met yoga-ervaring én moeders vanaf ca. ca. 9 mnd na de bevalling.

Yogales speciaal voor schouders en nek, 4 complete Vinyasa flow-yogalessen van 30- 40 min, én begeleide meditatie-oefeningen, diepe eindontspanning en yoga nidra. De yogalessen geven je de kans om een vloeiende vorm van yoga te beoefenen, aan je (kern)kracht, flexibiliteit en soupplesse te werken, óók op de dagen dat je druk bent en eigenlijk geen tijd hebt. De actieve lessen met yogadocente Daniëlle zijn opgenomen in de studio in Utrecht, op Bali en op het eiland Kanawa in Indonesië en nemen je mee op een mini-vakantie met een vloeiende yogaserie aan het strand of in de tropen, waarbij haar stem en voorbeeld je leiden. Geschikt voor iedereen met yoga ervaring (en voor moeders vanaf 6 maanden na de bevalling). Je ontvangt 6 mnd toegang tot alle lessen..

Let op: Deze serie is geschikt voor nieuwe moeders zonder (bekken)klachten.

Online Mama Yoga

Samen met je kleintje op de mat om zelf je lichaam te versterken, je te verbinden met je kindje en samen te genieten van ontspanning en yoga.

Online Mama & Baby Yogacursus

Geschikt vanaf 6 weken na je bevalling. 

In de Mama & Baby yogalessen is er zowel aandacht voor het versterken en versoepelen van jouw postnatale lichaam als moeder, als voor je kleintje. Door het zingen van liedjes en door middel van babystretches versterk je de connectie tussen jullie samen, en stimuleer je de ontwikkeling van je baby. De lessen kan je zo vaak volgen als je wilt, in delen of in hun geheel. De cursus wordt gegeven door Yogadocente Eveline Spree. Je ontvangt 6 maanden lang toegang tot alle lessen.

Mama & Baby Yogales 1
Geschikt vanaf 6 weken na je bevalling.
In deze eerste Mama & Baby yogales is er zowel aandacht voor het versterken en versoepelen van jouw postnatale lichaam als moeder, als voor je kleintje. Door het zingen van liedjes en door middel van babystretches versterk je de connectie tussen jullie samen, en stimuleer je de ontwikkeling van je baby. De les kan je zo vaak volgen als je wilt, in delen of in haar geheel. De les wordt gegeven door yogadocente Eveline Spree. Je ontvangt 1 week toegang tot de les. 
Mini & Me Online Yogacursus

Geschikt voor babies vanaf 12 weken tot de eerste stapjes. 

Ga samen met je kleintje op yoga avontuur met deze Mini and Me online yogacursus. 8 lessen vol vrolijke liedjes en rijmpjes en oefeningen om je kindje zijn of haar lichaam te helpen ontdekken en te ontwikkelen en korte oefeningen voor je eigen lichaam. Er zijn o.a. baby yogaoefeningen ter ondersteuning van het verteringsstelsel, het stimuleren van de motorische ontwikkeling en het vestibulair systeem. Voor baby’s vanaf 12 weken tot en met de eerste stapjes. De cursus wordt gegeven door Yogadocente Nadine Arendsen met hulp van haar eigen zoontjes. Je ontvangt maar liefst 9 maanden lang toegang tot alle lessen

Meer leren?

7

Geselecteerde Online cursussen speciaal voor nieuwe ouders

Met de kennis én ervaring van experts bieden we professionele ondersteuning gedurende de unieke levensfase van nieuw ouderschap.