Online Zwangerschapsyoga

Online Cursus Zwangerschapsyoga

15 yogalessen speciaal voor tijdens je zwangerschap

Koop Cursus

Online Zwangerschapsyogacursus

In onze online zwangerschapsyoga cursus genaamd ‘Ontspannen Zwanger & Bevallen’, leer je in 15 weken de belangrijkste yogaoefeningen en houdingen, ademhalingstechnieken en meditaties die je helpen om fit en vol vertrouwen je zwangerschap te beleven én je voor te bereiden op de aankomende bevalling. Naast zwangerschapsyogalessen bevat de cursus veel specifieke informatie, tips, geluidsfragmenten, geleide mediaties en ontspanningsoefeningen en praktische downloads.

Het gehele pakket is zo ontworpen dat je de cursusdelen in één keer ontvangt zodat je meteen bij al het materiaal kan en kan kiezen welke les en welk thema je wanneer wil volgen. Je hoeft er dus zeker geen 15 weken over te doen; het kan vele malen korter zijn of juist veel langer duren, afhankelijk van hoe vaak je de lessen volgt. En voor dat alles hoef je niet eens weg; je kan de gehele cursus volgen in het comfort van je eigen huiskamer.

Naast twee basis Zwangerschapsyogalessen bestaat de cursus uit 10 verschillende themalessen die gericht zijn op een bepaald gedeelte van het lichaam of een specifiek doel hebben; zoals yoga voor het bekkengebied, yoga om ruimte te maken en yoga voor het omgaan met emoties, yoga voor een soepele rug of schouders en nog veel meer. Bovendien is zijn er lessen geweid aan zelfmassage, Mindfulness & meditatie, en aan Zelf-compassie. Daarnaast bevat de cursus drie uitgebreide lessen voor een mentale, fysieke en praktische voorbereiding op de geboorte van je kleintje.

Kortom; deze cursus geeft een compleet beeld van wat zwangerschapsyoga voor je kan betekenen nu je zwanger bent en voor straks tijdens je bevalling.

De online cursus is geschikt voor alle zwangere dames vanaf 14 weken zwangerschap en je kan de lessen volgen tot het einde van je zwangerschap. Ervaar je veel bekkenklachten? Overleg dan eerst met je bekkenspecialiste of een online yogacursus geschikt voor je is en welke oefeningen je beter niet of juist wel kan doen. 

Als iets in een les niet goed voelt voor je dan pas je de beweging gewoon aan of sla je even over; het is belangrijk dat je ten alle tijde comfortabel bent!

Ben je nieuwsgierig? Bekijk hieronder wat gratis previews.

Je koopt de 15-Zwangerschapsyogalessen nu met €30,00 speciale Corona-korting voor €89,00 en dit geeft je 9 maanden persoonlijke toegang tot de cursus en al het cursusmateriaal.

Koop je liever alleen het Bevaldeel van de cursus?

Dat kan met de Online Bevalcursus

Opzet van de Cursus

Introductie

Week 1: De basis van Zwangerschapsyoga #1

Week 2: De basis van Zwangerschapsyoga #2

Week 3: Thema-les: Ontspanning in Schouders & Nek

Week 4: Thema-les: Ruimte Maken voor je Buik & Baby

Week 5: Zelfmassage tijdens je Zwangerschap

Week 6: Thema-les: Het Bekkengebied

Week 7: Thema-les: Mindfulness, Meditatie & Diepe ontspanning

Week 8: Thema-les: Een Soepele Rug

Week 9: Thema-les: Ochtend & Avond yoga

Week 10: Thema-les: Yoga voor Emotionele Balans

Week 11: Thema-les: Yoga & Zelf-Compassie

Week 12: Geboortevoorbereiding I – Ademhaling tijdens de Geboorte

Week 13: Geboortevoorbereiding II – Yoga tijdens de Geboorte

Week 14: Geboortevoorbereiding III – Samen Bevallen

Week 15: Thema-les: Post Partum Prep & Postnatale Yoga

Hoe gebruik je de cursus?

De zwangerschapsyogacursus is opgebouwd uit 15 weken. Dit betekent echter niet dat je deze volgorde hoeft aan te houden :-). Ik zou je wel willen aanraden om met de eerste 2 basislessen te beginnen. Maar daarna kan je naar gelang je eigen behoeftes de themalessen volgen.

De lessen zijn in principe bedoeld om vaker te doen; zo raak je vertrouwd met de oefeningen en wordt alles steeds logischer naarmate je zwangerschap vordert. Zie de cursus maar als een toolbox met allemaal tools erin; je pakt eruit wat en wanneer je het nodig hebt. Kan je niet goed slapen? Luister een begeleide meditatie of een ontspanningsoefening in bed. Heb je last van stijve schouders? Volg dan de speciale les hiervoor om alles weer los te maken, en je kan altijd de oefeningen aanpassen waar nodig. Weet dat je niets fout kan doen als je maar naar je eigen lichaam luistert en niets doet wat voor jou niet goed voelt. We zijn immers allemaal anders, we hebben andere lichamen en een andere zwangerschap.

Twijfel je of een oefening geschikt voor je is vanwege bijvoorbeeld bekkenklachten? Overleg dan met je verloskundige of bekkenspecialist voordat je start. Overleg kan nooit kwaad! En je kan altijd oefeningen overslaan die jou niet liggen. Je bent immers thuis dus jij bepaalt!

Heb inmiddels bijna alle lessen van jouw cursus afgerond en heb er veel aan gehad. Vooral het feit dat je ze zelf de les kunt doen wanneer je hier behoefte aan hebt en voor mij persoonlijk dat ik niet met mijn wat ongemakkelijke moves een les hoef te volgen met meerdere dames voelt goed.

Annejet

Ik heb echt veel aan de lessen. Ik vind jouw stijl van lesgeven heel fijn, je legt dingen rustig uit, je neemt me mee in ontspanning en ik begrijp wat ik moet doen. Fijn om te weten dat ik bij specifiekere klachten – zoals weinig (adem)ruimte – weet welke les ik dan kan kiezen, zeker als ik die al gedaan heb en weet wat ik eraan heb. De cursus werkt ook heel goed naast de ‘live’ yogalessen, omdat in die lessen alles aan bod komt, en ik nu zou kunnen kiezen waar ik meer nadruk op wil leggen.

Tessa

Yogadocente & eigenaresse Daniëlle van Grieken

In 2012 volgde ik als yogadocente een specialisatie in Zwangerschapsyoga en Postnatale yogabij de Internationale organisatie Birthlight . Dit heeft mijn leven drastisch veranderd. Sindsdien begeleid ik zwangere dames voor, tijdens en na hun zwangerschap en sinds enkele jaren werk ik niet meer alleen in studio Vandaan, maar met een gepassioneerd docententeam. Ik geloof ontzettend in het werk dat we bij studio Vandaan doen; we werken allemaal met veel plezier en vol passie om zowel moeders als babies de beste start in het leven te geven – en dit begint al met ontspannen zwanger zijn!

Zwangerschapsyoga Online

Toen ik vorig jaar zwanger raakte van ons eerste kindje merkte ik maar al te goed hoe gemakkelijk het is om door het drukke dagelijkse leven te worden opgeslokt. En dat zelfs als yogadocente! Uit mijn eigen behoefte aan regelmatig bewust stilstaan bij het wonder van mijn zwangerschap is deze cursus geboren. Toen ik van Utrecht naar onze boerderij in Maurik verhuisde kon ik niet meer zo gemakkelijk naar de wekelijkse yogalessen van mijn collega’s gaan, dus wilde ik graag meer thuis oefenen. Daarom besloot ik zelf yogalessen te ontwerpen die ik op ieder moment thuis kon doen; voor mezelf, maar ook voor jou!

Goed voor mezelf (leren) zorgen werd mijn credo toen ik zwanger was. Yoga, meditatie, zelf-compassie en technieken uit de Mindfulness hielpen, en helpen me nog steeds nu ik moeder ben, om rust en kalmte te ervaren, ook als het soms stormachtig is en mijn emoties hoogtij vieren. Met deze online cursus help ik je graag om manieren te vinden die bij jouw leven en persoon passen en die je dagelijks kan inzetten voor een bewuste zwangerschap en een goede voorbereiding op de geboorte van je kleintje.