Selecteer een pagina

Over Ons

Kinderwens – Zwangerschap – Geboorte – Nieuw Moederschap

Bij Studio Vandaan vind je ontspanning, beweging en warme begeleiding rondom je zwangerschap. We staan je graag bij met oprechte aandacht en warme handen tijdens jouw persoonlijke reis van kinderwens tot nieuw moederschap.

4000+

Yoga deelnemers

10+

Jaar ervaring met

Yogalessen, Massages

& Retraites

5

Locaties in Utrecht

& de Betuwe

Ons Team

Studio Vandaan bestaat uit een prachtig team van gepassioneerde geboortewerkers zoals yogadocentes, masseuses, doulas en coaches. Door middel van yoga, massage, retraites en liefdevolle, persoonlijke zorg, helpen we je graag om deze bijzondere tijd zo prettig en ontspannen mogelijk door te komen, én op een zo bewust mogelijke manier te ervaren.

We heten je graag van harte welkom in een van onze studio’s in Utrcht, of online via Zoom voor een live proefles. 

Danielle van Grieken (42) richtte Studio Vandaan op toen ze nog werkte als onderzoeker en fotografe. Toen ze overwerkt raakte en haar heil op bali zocht, werd ze verliefd op Yoga.

Daniëlle begon in 2009 met het geven van kleine Vinyasa yogalessen in haar huiskamer in de Utrechtse wijk Wittevrouwen. Toen haar beste vriendinnen in 2012 één voor één zwanger werden, volgde ze de opleiding tot Zwangerschapsyogadocente in Londen en startte een eerste zwangerschapsyogales voor haar vriendinnen. Die vriendinnen namen vriendinnen mee en zij vertelden het op hun beurt weer verder. In de jaren die volgden kwamen er steeds meer zwangerschapsyogalessen bij en specialiseerde studio Vandaan zich in alles rondom zwangerschap en geboorte.

Inmiddels zijn we dik 10 jaar verder en is studio Vandaan uitgegroeid tot de meest bekende aanbieder van zwangerschapsyoga en bevalcursussen in en rond Utrecht. Het team bestaat uit een groep van ruim 20 bevlogen en prachtige dames; yogadocentes, masseuses, bevalcoaches en doula’s, en allemaal werken we met veel liefde om zowel nieuwe moeders als hun babies de beste start mogelijk in het leven te geven.

Hieronder vind je ons gehele team!

 

We are here because we care

Onze missie is een goede start voor nieuw leven. Met liefde, aandacht en warme handen ondersteunen we nieuwe moeders in het zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en ontzwangeren.

Meet the team

Daniëlle van Grieken

Daniëlle van Grieken

Eigenaresse, Yogadocente, Massage therapeut, Fertility Coach

Daniëlle werkte ooit als wetenschapper maar ontdekte dat haar dat niet paste. In 2009 richtte ze studio Vandaan op en sindsdien geeft ze met veel liefde yogalessen, cursussen,  massages en retraites. Sinds 2012 heeft haar studio zich gespecialiseerd in alles rond de zwangerschap en werkt ze samen met haar team uitsluitend met wensmoeders, zwangeren en nieuwe moeders. Na decennia in Utrecht gewoond te hebben, woont ze nu met haar vriend, zoontje en dochtertje in een klusboerderij in de Betuwe. Meer over Danielle.

Andrea Geluwie

Andrea Geluwie

Yogadocente (Zwangerschap & Postnataal)

Andrea is gecertificeerde Hatha, slow-flow, zwangerschapsyoga en postnatale yogadocente. Ze heeft haar opleidingen afgerond in Australië waar ze 9 jaar heeft gewoond en 3 kinderen heeft gekregen. Sport, beweging en coaching hebben altijd een groot deel uitgemaakt van haar leven en heeft haar passie voor zwangerschaps yoga, samen met het steunen van vrouwen, tot werkelijkheid gebracht na de geboorte van haar derde.

Marlies Verschoor

Marlies Verschoor

Yogadocente en Masseuse (Zwangerschap)

Na de geboorte van haar dochter besloot Marlies dat ze graag meer wilde gaan doen met haar interesse voor alles rondom zwangerschap en de periode na de bevalling. Ze geeft bij Studio Vandaan zwangerschapsmassages op het warmwaterkussen en vanaf mei ‘23 zal ze ook zwangerschapsyoga gaan geven. Naast haar werkzaamheden bij Studio Vandaan geeft Marlies op meerdere plekken in de omgeving van Utrecht en Culemborg hatha en yin yoga en organiseert ze met een vriendin samen eendaagse retraites voor moeders.

Marlise Trouwborst

Marlise Trouwborst

Ayurvedisch Massage therapeute

Sinds 2017 is Marlise trotse co-ouder van een dochter. Na diverse opleidingen (o.a. reiki 1 en 2, mindfulnesstrainer, ayurvedic practicioner, massageopleiding) is Marlise nu ook in staat terug te geven wat haar zelf zo geholpen heeft. Met massages, ayurvedische consulten en begeleiding staat ze vol passie voor iedere vrouw en moeder klaar die het zichzelf gunt om de aandacht, gezondheid en verzorging te krijgen die ze verdienen.

Eveline Olling

Eveline Olling

Massage therapeut & Postpartum Behandelaar

Na een drukke baan in het bedrijfsleven, heeft Eveline in 2018 besloten haar leven anders in te richten, haar baan op te zeggen (superspannend) en een opleiding tot holistisch massage therapeut te gaan volgen. Ze geeft sinds 2020 holistische massages en heeft zich steeds meer gespecialiseerd in zwangeren en kraamvrouwen. Eveline woont met haar man en drie zoons in Utrecht, Leidsche Rijn. “Al snel kwam ik er achter dat bij deze doelgroep mijn hart ligt. En wat ik zelf allemaal gemist heb tijdens en na mijn zwangerschappen! Ik ben blij dat ik dit bijzondere werk kan doen en deze waardevolle ondersteuning aan (nieuwe) moeders mag geven”, aldus Eveline.
Rosanne Bobeldijk

Rosanne Bobeldijk

Geboortecoach

Rosanne is moeder van twee dochters en geboortecoach. Gedreven vanuit eigen ervaringen wil zij ouders meegeven dat je zelf veel meer invloed hebt op de geboorte van je kindje dan je denkt. Een goede voorbereiding zorgt voor vertrouwen, regie en een goede start. Want als adviseur in het sociaal domein weet Rosanne als geen ander hoe belangrijk een goede start is voor kinderen en hun ouders.

Alise Gulane

Alise Gulane

Doula, Breech Session Teacher

Alise Gulāne werkt als prenatale doula en ondersteunt zwangere vrouwen met veel passie en liefde. Ze komt origineel uit Letland, maar de liefde bracht haar naar Nederland. Ze geeft les in het Engels, maar verstaat en spreekt ook Nederlands. 

Esli Jongen

Esli Jongen

Doula, Geestelijk begeleider

Esli is moeder van twee kindjes en een bonusdochter. Ze heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen en raakte hierbij gefascineerd door het verbinden van lichaam en geest. De transformatie tot moeder is een wonderlijk mooie gebeurtenis om hiervoor aandacht te hebben. In het contact met haar mag alles er zijn: vreugde en verdriet, oerkracht en angst, vertrouwen en onzekerheid. Wanneer een situatie om extra steun vraagt, is zij er graag. Zij is naast doula ook gecertificeerd geestelijk begeleider en lichaamsgericht traumatherapeut.

Eveline Spree

Eveline Spree

Yogadocente (Zwangerschap en Postnataal)

Eveline is van origine antropoloog en intercultureel trainer. In 2012 haalde ze haar Vinyasa yoga certificaat en begon ze met lesgeven. Toen ze het jaar daarop zwanger werd volgde ze een zwangerschaps-yogacursus en dat beviel zo goed dat ze de Birthlight docentenopleiding volgde en afrondde. Ze is moeder van 2 en geeft bij studio Vandaan wekelijkse yogalessen, de Partnerles en de Bevalcursus.

Nadine Arendsen

Nadine Arendsen

Yogadocente (Zwangerschap, Postnataal en Baby)

Nadine begon ooit met yoga om meer ademruimte te krijgen. Na de geboorte van haar eerste zoontje specialiseerde ze zich in zwangerschapsyoga bij Birthlight. Yoga en met name de ademhalingstechnieken, hebben haar geweldig ondersteund tijdens haar zwangerschappen en bevallingen. Ze hoopt deze ervaring te kunnen delen via haar wekelijkse online lessen vanuit Zutphen.

Stephanie Deroue

Stephanie Deroue

Yogadocente (Zwangerschap)

Stephanie heeft een fascinatie voor de cirkel van het leven. Voor het wonder, dat wij als vrouw, het leven mogen doorgeven. Ik ervaar het als een geschenk om vrouwen in deze fase liefdevol te mogen begeleiden; om haar lichaam te (blijven) voelen, te eren en in vrijheid en met plezier te bewegen. 
 
Een zwangerschap is vaak een mooie, maar ook zo’n kwetsbare fase in het leven van iedere vrouw en daarom is het in mijn ogen zo waardevol om in deze transformatieve tijd als vrouwen samen te komen, te verbinden en ervaringen te delen. 
Martine van Tergouw

Martine van Tergouw

Yogadocente (Zwangerschap)

Martine is gecertificeerd Vinyasa, Hot en Hatha yogadocente en geeft nu ook zwangerschapsyoga. Ze woont in Utrecht met man en kind. Haar zwangerschap was magisch, de bevalling was moeilijker dan verwacht – maar het opende wel de deur naar een pad waarop ze vrouwen wil ondersteunen in een mooie zwangerschap en geboorte-ervaring.

Naast yoga werkt ze bij een grootbank, en hoewel dat heel leuk is, mist ze dat stukje contact,
speelsheid en vrouwelijkheid die ze wel vindt in yoga. Het luisteren naar je lijf is zo belangrijk,
normaal al, maar zeker in een zwangerschap. Écht, deze tijd is magisch!

Jolien Woortman

Jolien Woortman

Baby Massage

Jolien is docente Babymassage en moeder van twee kindjes. Vanaf een jaar of 8 had ze al de wens om verloskundige te worden maar omdat dat nachtwerk niet bij haar past is ze het onderwijs in gegaan. Na 12 jaar met veel plezier les te hebben gegeven besloot ze het roer om te gooien en haar hartewens echt in vervulling te laten gaan: het werken met pasgeboren kindjes en hun ouders. Want hoe geweldig is het als je bij de start van nieuw leven een liefdevolle bijdrage mag leveren!

Sephora verhoek

Sephora verhoek

Yogadocente (Zwangerschap), Postpartum Behandelaar

Sephora woont samen met haar partner en dochter. Het mogen dragen van nieuw leven, heeft haar altijd gefascineerd. De baarmoeder mogen zien als een plek van creatie en leven en het moederschap eren, dat was waar ze zich de afgelopen jaren in verdiepte. “Het is mijn wens om warme, koesterende zorg te geven die iedere moeder verdient. Om vrouwen te mogen begeleiden in hun transformatie van vrouw naar moeder. Hiermee hoop ik bij te dragen aan een zachte landing van het gezin.”
Maddy Houkes

Maddy Houkes

Doula, Masseuse, Babymassage

Maddy besloot zich na de geboorte van haar zoon volledig te gaan richten op het begeleiden van vrouwen en hun partner tijdens de zwangerschap, geboorte en daarna. Ze is gecertificeerd Doula en geeft zwangerschapsmassage en babymassage. Haar hart ligt bij het persoonlijke contact, waardoor je je gesteund voelt, ontspanning kunt vinden en met vertrouwen de volgende fase tegemoet kunt gaan.

Dorinde de Boer

Dorinde de Boer

Yogadocente, Masseuse, Fertility

Dorinde is van origine Dru Yoga docente en heeft jarenlange ervaring met het geven van yogalessen en workshops. Haar interesse en expertise ligt op het gebied van Fertiliteits- en Hormoonyoga, welke ze combineert met de bewegingen, houdingen en sequenties uit de Dru Yoga. Iedere les, iedere ontspanningsoefening en iedere meditatie geeft zij vanuit haar hart, doorleefd en puur, en dat voel je. Binnen Studio Vandaan geeft Dorinde de Fertility Yogacursus voor vrouwen met een kinderwens en de Privé Partner Massage Workshop voor koppels.

José Dorresteyn

José Dorresteyn

Yogadocente & Mama Coach

José volgde tijdens haar laatste zwangerschap zelf zwangerschapsyogalessen.
Ze vond dit zo inspirerend en plezierig voor haar zwangere lijf, dat ze zelf meteen de Birthlight zwangerschapsyoga -docentenopleiding is gaan volgen. José is moeder van 4 kinderen en weet hoe belangrijk het is om tijdens en na je zwangerschap tijd voor jezelf te maken. Naast het moederschap geeft José pre- en postnatale coaching.

Robin Hoenkamp

Robin Hoenkamp

Yogadocente (Zwangerschap)

Robin volgde tijdens haar zwangerschappen in 2013 en 2015 zwangerschapsyoga wat zo goed beviel dat ze zelf de Birthlight zwangerschapsyoga opleiding ging doen. Als juridisch adviseur weet ze uit ervaring hoe belangrijk het is om tijdens de zwangerschap tijd te nemen om door middel van yoga te zorgen voor het lichaam en baby, minder in het hoofd te zitten en voldoende te ontspannen.

Ligaya Butalid

Ligaya Butalid

Yogadocente (Zwangerschapsyoga)

Ligaya is zwangerschapsyoga, postnatale en vinyasa yogadocente. Tijdens haar eigen zwangerschappen had ze veel houvast aan ademhalingsoefeningen en ontdekte ze hoe je yogaprincipes kan toepassen als je een belangrijke verandering in je leven doormaakt. Tijdens de Birthlight opleiding raakte ze ontzettend geïnspireerd yoga te delen met zwangere vrouwen en moeders. In haar lessen is veel aandacht voor de adem en het benutten van de beweging om te leren luisteren naar de intelligente signalen die je lichaam geeft. Ligaya geeft (zwangerschaps)yogalessen in Amersfoort en Utrecht.

Denise Visser

Denise Visser

Yogadocente (Zwangerschapsyoga)

Denise is gecertificeerd yogadocent en verzorgt lessen zwangerschapsyoga. Ze ervaart het als zeer waardevol om vrouwen te mogen begeleiden tijdens deze bijzondere periode in hun leven. Naast zwangerschapsyoga geeft Denise ook yin yoga en restorative yoga. Het grootste deel van haar week werkt zij als kind- en jeugdpsycholoog. Met haar achtergrond in de psychologie heeft Denise altijd al interesse gehad in het welzijn van de mens. Yoga is uitgegroeid tot één van haar grootste passies. Respect voor elk lichaam en het luisteren naar de grenzen ervan staan centraal. Op die manier probeert ze haar zachte lessen zo toegankelijk mogelijk te maken. Denise haar persoonlijke benadering in combinatie met een vleugje humor helpen daarbij. 

Kim Brandsma - van Pelt

Kim Brandsma - van Pelt

Fertility Masseuse & Coach

Uit eigen ervaring weet Kim hoe het is om te kampen met vruchtbaarheidsproblemen. Ruim 6 jaar onderging ze diverse (medische) behandelingen, totdat ze in aanraking kwam met fertiliteitsmassages. Al na enkele behandelingen merkte ze het positieve effect op haar vruchtbaarheid. Inmiddels is ze moeder van twee kindjes en gediplomeerd fertiliteitsmasseuse. Kim geeft met veel liefde, zachtheid en aandacht fertiliteitsmassages- en coaching. Ze woont in een woonboerderijtje met haar man, dochtertje, zoontje en trouwe viervoeter in de Betuwe. Haar drijfveer is om vrouwen het vertrouwen in hun baarmoeder (terug) te geven.

Monique van der Horst

Monique van der Horst

Masseuse en Fysiotherapeut

Monique heeft in 2019 besloten het roer wat om te gooien en haar hart te volgen. Sindsdien is ze naast haar werk als Fysiotherapeut en als binnendienstmedewerker bij een Bedrijfsmakelaardij, ook gecertificeerd Zwangerschaps- en babymasseuse. Ze ondersteunt nu met veel liefde zwangere vrouwen en nieuwe moeders en hoopt in de toekomst dit werk verder uit te kunnen bouwen.
Paulina Glapinsky

Paulina Glapinsky

Doula & Babymassage docente

Paulina is moeder van twee zoontjes (’11 & ’14) en werkt nu 5 jaar als geboorte en post partum doula in Utrecht eo. Ze is bevlogen en gepassioneerd in het werk dat ze doet en ze gelooft dat iedere vrouw en haar partner, warme continue persoonlijke ondersteuning tijdens en na de bevalling verdient. Haar kernwaarden zijn autonomie, enthousiasme, geborgenheid , humor, nuchterheid en empathie.

Sanne Ravensbergen

Sanne Ravensbergen

Doula en Fotograaf

Sanne is moeder van twee kinderen, doula, fotograaf, mentor voor doula-opleiding In Bloei in Rotterdam en schrijft regelmatig blogs over zwangerschap en geboorte. Tijdens haar eigen zwangerschappen en bevallingen merkte ze hoeveel verschil een goede voorbereiding op en fijne ondersteuning tijdens de geboorte kan betekenen. Zo’n fijne start van het ouderschap gunt Sanne iedereen. Dat was dan ook de drijfveer om zich om te scholen van media onderzoeker naar doula en fotograaf.

Ervaringen met ons

“Ik ben super tevreden over de zwangerschapsyogalessen bij studio vandaan en het aanbod naast de lessen (zoals zwangerschaps-massage, postnatale lessen, cursus, etc). Jullie filosofie, de persoonlijke benadering en betrokkenheid, de docenten en hun deskundigheid zijn dingen dat jullie onderscheiden en speciaal maken. Ik kan Studio vandaan iedereen aanraden en weet nu al dat ik weer bij jullie terecht kom bij een volgende zwangerschap.”

Josefina

“Meer dan alleen een yogales; je krijgt allemaal tips mee voor bewegingen tijdens de bevalling en er wordt ontzettend goed geluisterd en ingegaan op ieder z’n ‘klachten’ waardoor ik ook daar iets van opsteek. Ik vind bij jullie de inhoudelijke visie die ik zoek rondom bevallen.”

Eline

“Ik ben zéér tevreden over wat ik heb geleerd bij de yogalessen (en partnerles) en hoe ik dat heb kunnen inzetten tijdens de bevalling. De rust die ik dit keer wel in mijn hoofd had en het ademen door mijn hele lichaam in plaats van heel hoog heeft me zeker weten goed gedaan. Ontzettend bedankt hiervoor!”

Monique