Over Ons

Kinderwens – Zwangerschap – Nieuw Moederschap

Bij Studio Vandaan vind je ontspanning, beweging en warme begeleiding rondom je zwangerschap. We staan je graag bij met oprechte aandacht en warme handen tijdens jouw persoonlijke reis van kinderwens tot nieuw moederschap.

Studio Vandaan begon ooit met kleine Vinyasa yogalessen in Daniëlle’s huiskamer in de Utrechtse wijk Wittevrouwen. Toen haar beste vriendinnen in 2012 één voor één zwanger werden, volgde ze de opleiding tot Zwangerschapsyogadocente in Londen en startte een zwangerschapsyogales voor haar vriendinnen. Die vriedinnen namen vriendinnen mee en zij vertelden het op hun beurt weer verder. In de jaren die volgden kwamen er steeds meer zwangerschapsyogalessen bij en specialiseerde de studio zich in alles rondom zwangerschap en geboorte. Inmiddels zijn we dik 10 jaar verder en is studio Vandaan uitgegroeid tot de meest bekende aanbieder van zwangerschapsyoga in en rond Utrecht.

We are here because we care

Onze missie is een goede start voor nieuw leven. Met liefde, aandacht en warme handen ondersteunen we nieuwe moeders in het zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en ontzwangeren.

Ervaringen met ons

“Danielle is a fantastic yoga teacher! Her classes are an extension of her personality: she is clear, very knowledgable, optimistic, has a great sense of humor and is, most of all, a very warm person. I can highly recommend her as a yoga teacher as I am very enthusiastic about her!”

Anne

“Ik ben super tevreden over de zwangerschapsyogalessen bij studio vandaan en het aanbod naast de lessen (zoals zwangerschaps-massage, postnatale lessen, cursus, etc). Jullie filosofie, de persoonlijke benadering en betrokkenheid, de docenten en hun deskundigheid zijn dingen dat jullie onderscheiden en speciaal maken. Ik kan Studio vandaan iedereen aanraden en weet nu al dat ik weer bij jullie terecht kom bij een volgende zwangerschap.”

Josefina

“Ik ben zéér tevreden over wat ik heb geleerd bij de yogalessen (en partnerles) en hoe ik dat heb kunnen inzetten tijdens de bevalling. De rust die ik dit keer wel in mijn hoofd had en het ademen door mijn hele lichaam in plaats van heel hoog heeft me zeker weten goed gedaan. Ontzettend bedankt hiervoor!”

Monique

Meet the team

Sinds 2012 is studio Vandaan volledig gespecialiseerd in ontspanning & beweging van kinderwens tot moederschap. Bij ons kan je terecht voor fertiliteitsyoga, zwangerschapsyoga, bevalvoorbereiding, kraamtijdvoorbereiding, postnatale yoga, massages voor alle fases, Zwangerschapsretraites, Mama Dagretraites en nog veel meer. Alles wordt mogelijk gemaakt door ons team van gepassioneerde vrouwen.

Daniëlle van Grieken

Daniëlle van Grieken

Eigenaresse, Yogadocente, Massage therapeut, Fertility Coach

Daniëlle werkte ooit als wetenschapper maar ontdekte dat haar dat niet paste. In 2009 richtte ze studio Vandaan op en sindsdien geeft ze met veel liefde yogalessen, cursussen,  massages en retraites. Sinds 2012 heeft haar studio zich gespecialiseerd in alles rond de zwangerschap en werkt ze samen met haar team uitsluitend met wensmoeders, zwangeren en nieuwe moeders. Na decennia in Utrecht gewoond te hebben, woont ze nu met haar vriend, zoontje en dochtertje in een klusboerderij in de Betuwe.

Andrea Geluwie

Andrea Geluwie

Yogadocente (Zwangerschap & Postnataal)

Andrea is gecertificeerde Hatha, slow-flow, zwangerschapsyoga en postnatale yogadocente. Ze heeft haar opleidingen afgerond in Australië waar ze 9 jaar heeft gewoond en 3 kinderen heeft gekregen. Sport, beweging en coaching hebben altijd een groot deel uitgemaakt van haar leven en heeft haar passie voor zwangerschaps yoga, samen met het steunen van vrouwen, tot werkelijkheid gebracht na de geboorte van haar derde.

Maddy Haukes

Maddy Haukes

Doula, Masseuse, Babymassage

Maddy besloot zich na de geboorte van haar zoon volledig te gaan richten op het begeleiden van vrouwen en hun partner tijdens de zwangerschap, geboorte en daarna. Ze is gecertificeerd Doula en geeft zwangerschapsmassage en babymassage. Haar hart ligt bij het persoonlijke contact, waardoor je je gesteund voelt, ontspanning kunt vinden en met vertrouwen de volgende fase tegemoet kunt gaan.

Robin Hoenkamp

Yogadocente (Zwangerschap)

Robin volgde tijdens haar zwangerschappen in 2013 en 2015 zwangerschapsyoga wat zo goed beviel dat ze zelf de Birthlight zwangerschapsyoga opleiding ging doen. Als juridisch adviseur weet ze uit ervaring hoe belangrijk het is om tijdens de zwangerschap tijd te nemen om door middel van yoga te zorgen voor het lichaam en baby, minder in het hoofd te zitten en voldoende te ontspannen.

Lizanne Nuijten

Lizanne Nuijten

Massage therapeute, Babymassage

Lizanne is massagetherapeut en docent Shantala Babymassage, pedagoog en tekstschrijver. Werken met handen hoofd en hart is een belangrijke verbinder. Naast haar werk is ze moeder van 2 kleine wildebrassen en runt ze een gezellig huishouden met haar vriend in Utrecht.

Dorinde de Boer

Dorinde de Boer

Yogadocente, Masseuse, Fertility

Dorinde is van origine Dru Yoga docente en zij heeft jarenlange ervaring met het geven van yogalessen, -workshops en -retraites. Haar interesse en expertise ligt op het gebied van Fertiliteits- en Hormoonyoga, welke ze combineert met de bewegingen, houdingen en sequenties uit de Dru Yoga. Iedere les, iedere ontspanningsoefening en iedere meditatie geeft zij vanuit haar hart, doorleefd en puur, en dat voel je. Binnen Studio Vandaan geeft Dorinde de Privé Massage Workshop en de Fertility Yogacursus voor vrouwen met een kinderwens.

Sanne Ravensbergen

Sanne Ravensbergen

Doula en Fotograaf

Sanne is moeder van twee kinderen, doula, fotograaf, mentor voor doula-opleiding In Bloei in Rotterdam en schrijft regelmatig blogs over zwangerschap en geboorte. Tijdens haar eigen zwangerschappen en bevallingen merkte ze hoeveel verschil een goede voorbereiding op en fijne ondersteuning tijdens de geboorte kan betekenen. Zo’n fijne start van het ouderschap gunt Sanne iedereen. Dat was dan ook de drijfveer om zich om te scholen van media onderzoeker naar doula en fotograaf.

Yuna Backx

Yuna Backx

Postpartum behandelaar

Yuna is de trotse moeder van vier kinderen: liefdochter Angeley, vlinderkindje Amaya, dochter Awaki en zoon Zyé. Haar liefde voor lichaamswerk in de vorm van dans, yoga en Thai Yoga Massage neemt ze mee in haar werk als postpartum-behandelaar. Yuna ondersteunt nieuwe moeders met liefde en aandacht, ook als jij je kindje fysiek niet meer bij je draagt. Doordat zijzelf een verliesgeboorte heeft ervaren van haar dochter Amaya, weet ze uit eigen ervaring hoe fijn het kan zijn om in de periode van herstel extra te worden ondersteund.

Nadine Arendsen

Nadine Arendsen

PA, Yogadocente (Zwangerschap, Postnataal en Baby)

Nadine begon ooit met yoga om meer ademruimte te krijgen. Na de geboorte van haar eerste zoontje specialiseerde ze zich in zwangerschapsyoga bij Birthlight. Yoga en met name de ademhalingstechnieken, hebben haar geweldig ondersteund tijdens haar zwangerschappen en bevallingen. Ze hoopt deze ervaring te kunnen delen via haar wekelijkse online lessen vanuit Zutphen.

Esther Nijdam

Esther Nijdam

Yogadocente & Masseuse (Zwangerschap)

Esther raakte tijdens haar eerste zwangerschap zo geïnspireerd door alles wat er kwam kijken rondom de zwangerschap en de tijd daarna dat ze besloot na de geboorte van haar tweede kindje de Birthlight docentenopleiding te doen. Naast yogadocent is Esther opgeleid als kindervoedingscoach. Hiermee hoopt ze ouders het belang van een goede eerste start mee te kunnen geven. Daarnaast coacht ze vrouwen met een programma dat specifiek is toegespitst op de vrouw.

Jolien Woortman

Jolien Woortman

Baby Massage

Jolien is docente Babymassage en moeder van twee kindjes. Vanaf een jaar of 8 had ze al de wens om verloskundige te worden maar omdat dat nachtwerk niet bij haar past is ze het onderwijs in gegaan. Na 12 jaar met veel plezier les te hebben gegeven besloot ze het roer om te gooien en haar hartewens echt in vervulling te laten gaan: het werken met pasgeboren kindjes en hun ouders. Want hoe geweldig is het als je bij de start van nieuw leven een liefdevolle bijdrage mag leveren!

Eveline van der Zwaag

Yogadocente & Doula

Eveline is moeder van 2 kinderen, doula en niet-praktiserend verloskundige, maar ook hatha en zwangerschapsyoga docent. Sinds ze klein was riep ze al dat ze iets met babies wilde worden later; baby dokter worden, noemde ze dat toen. Die wens kwam uit met haar opleiding verloskunde en haar werk als praktijkassistente en doula. De yoga volgde pas later. Met haar opleiding tot zwangerschapsyogadocente kwam alles samen en nu geniet ze ervan haar twee passies te kunnen combineren.

Marlies Verschoor

Marlies Verschoor

Yogadocente en Masseuse (Zwangerschap)

Na de geboorte van haar dochter besloot Marlies dat ze graag meer wilde gaan doen met haar interesse voor alles rondom zwangerschap en de periode na de bevalling. Ze geeft bij Studio Vandaan zwangerschapsmassages op het warmwaterkussen en vanaf mei ‘23 zal ze ook zwangerschapsyoga gaan geven. Naast haar werkzaamheden bij Studio Vandaan geeft Marlies op meerdere plekken in de omgeving van Utrecht en Culemborg hatha en yin yoga en organiseert ze met een vriendin samen eendaagse retraites voor moeders.

Sephora verhoek

Sephora verhoek

Yogadocente (Zwangerschap), Postpartum Behandelaar

Sephora woont samen met haar partner en dochter. Het mogen dragen van nieuw leven, heeft haar altijd gefascineerd. De baarmoeder mogen zien als een plek van creatie en leven en het moederschap eren, dat was waar ze zich de afgelopen jaren in verdiepte. “Het is mijn wens om warme, koesterende zorg te geven die iedere moeder verdient. Om vrouwen te mogen begeleiden in hun transformatie van vrouw naar moeder. Hiermee hoop ik bij te dragen aan een zachte landing van het gezin.”
Esli Jongen

Esli Jongen

Doula, Geestelijk begeleider

Esli is moeder van twee kindjes en een bonusdochter. Ze heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen en raakte hierbij gefascineerd door het verbinden van lichaam en geest. De transformatie tot moeder is een wonderlijk mooie gebeurtenis om hiervoor aandacht te hebben. In het contact met haar mag alles er zijn: vreugde en verdriet, oerkracht en angst, vertrouwen en onzekerheid. Wanneer een situatie om extra steun vraagt, is zij er graag. Zij is naast doula ook gecertificeerd geestelijk begeleider en lichaamsgericht traumatherapeut.

Meike Staleman

Meike Staleman

Geboortetrauma-therapeut & Doula

Meike Staleman

Meike besloot haar hart te volgen, ze stopte als verpleegkundige in het ziekenhuis en floreert nu in haar praktijk als geboorte trauma therapeut & doula. Zij helpt moeders herstellen, die met negatieve gevoelens terugkijken op de periode rond de geboorte van hun kindje.

Eveline Spree

Eveline Spree

Yogadocente (Zwangerschap en Postnataal)

Eveline is van origine antropoloog en intercultureel trainer. In 2012 haalde ze haar Vinyasa yoga certificaat en begon ze met lesgeven. Toen ze het jaar daarop zwanger werd volgde ze een zwangerschaps-yogacursus en dat beviel zo goed dat ze de Birthlight docentenopleiding volgde en afrondde. Ze is moeder van 2 en geeft bij studio Vandaan wekelijkse yogalessen, de Partnerles en de Bevalcursus.

José Dorresteyn

José Dorresteyn

Yogadocente & Mama Coach

José volgde tijdens haar laatste zwangerschap zelf zwangerschapsyogalessen.
Ze vond dit zo inspirerend en plezierig voor haar zwangere lijf, dat ze zelf meteen de Birthlight zwangerschapsyoga -docentenopleiding is gaan volgen. José is moeder van 4 kinderen en weet hoe belangrijk het is om tijdens en na je zwangerschap tijd voor jezelf te maken. Naast het moederschap geeft José pre- en postnatale coaching.

Marlise Trouwborst

Marlise Trouwborst

Ayurvedisch Massage therapeute

Sinds 2017 is Marlise trotse co-ouder van een dochter. Na diverse opleidingen (o.a. reiki 1 en 2, mindfulnesstrainer, ayurvedic practicioner, massageopleiding) is Marlise nu ook in staat terug te geven wat haar zelf zo geholpen heeft. Met massages, ayurvedische consulten en begeleiding staat ze vol passie voor iedere vrouw en moeder klaar die het zichzelf gunt om de aandacht, gezondheid en verzorging te krijgen die ze verdienen.

Kim Brandsma - van Pelt

Kim Brandsma - van Pelt

Fertility Masseuse & Coach

Uit eigen ervaring weet Kim hoe het is om te kampen met vruchtbaarheidsproblemen. Ruim 6 jaar onderging ze diverse (medische) behandelingen, totdat ze in aanraking kwam met fertiliteitsmassages. Al na enkele behandelingen merkte ze het positieve effect op haar vruchtbaarheid. Inmiddels is ze moeder van twee kindjes en gediplomeerd fertiliteitsmasseuse. Kim geeft met veel liefde, zachtheid en aandacht fertiliteitsmassages- en coaching. Ze woont in een woonboerderijtje met haar man, dochtertje, zoontje en trouwe viervoeter in de Betuwe. Haar drijfveer is om vrouwen het vertrouwen in hun baarmoeder (terug) te geven.

Monique van der Horst

Monique van der Horst

Masseuse en Fysiotherapeut

Monique heeft in 2019 besloten het roer wat om te gooien en haar hart te volgen. Sindsdien is ze naast haar werk als Fysiotherapeut en als binnendienstmedewerker bij een Bedrijfsmakelaardij, ook gecertificeerd Zwangerschaps- en babymasseuse. Ze ondersteunt nu met veel liefde zwangere vrouwen en nieuwe moeders en hoopt in de toekomst dit werk verder uit te kunnen bouwen.
Paulina Glapinsky

Paulina Glapinsky

Doula & Babymassage docente

Paulina is moeder van twee zoontjes (’11 & ’14) en werkt nu 5 jaar als geboorte en post partum doula in Utrecht eo. Ze is bevlogen en gepassioneerd in het werk dat ze doet en ze gelooft dat iedere vrouw en haar partner, warme continue persoonlijke ondersteuning tijdens en na de bevalling verdient. Haar kernwaarden zijn autonomie, enthousiasme, geborgenheid , humor, nuchterheid en empathie.

Niki van Houten

Niki van Houten

Doula & Mama Coach

Niki is moeder van drie kindjes, doula, coach & pedagoog. Ze is gefascineerd door zwangerschap, het geboorteproces en de persoonlijke ontwikkeling die een vrouw doorgaat wanneer ze (opnieuw) moeder wordt. Daarnaast is haar liefde voor baby’s en kinderen groot. Ze dompelt zich graag onder in wetenschappelijke literatuur, maar vaart tegelijkertijd sterk op haar intuïtie. De combinatie van een bachelor pedagogiek, driejarige Master Humanistiek en een praktische opleiding tot Doula zijn voor haar de gouden driehoek in haar werk. Ze werkt als coach met moeders die vastlopen in het moederschap, zich verloren weten en opnieuw hun pad willen vinden. Als doula begeleid ze moeders en hun partners tijdens de zwangerschap & de geboorte van hun kindje en gedurende de postpartum periode.

Alise Gulane

Alise Gulane

Doula, Breech Session Teacher

Alise Gulāne werkt als prenatale doula en ondersteunt zwangere vrouwen met veel passie en liefde. Ze komt origineel uit Letland, maar de liefde bracht haar naar Nederland. Ze geeft les in het Engels, maar verstaat en spreekt ook Nederlands. 

Onze Partners