Na de Geboorte / Postpartum

  • Post Partum Behandelingen

    Welverdiende zorg voor jou na de geboorte

Welverdiende Zorg na je Bevalling

Bij studio Vandaan ondersteunen we je graag ook nadat je bevallen bent. Om je herstel te ondersteunen bieden we zowel los te boeken massages en behandelingen aan als ook voordelige verwen pakketten. Van een extra lange kraammassage tot vaginaal stomen en het laten inbinden van je buik: we komen je met liefde thuis behandelen in Utrecht provincie en de Betuwe. Heb je vragen of twijfel je of een les geschikt voor je is?  Neem dan zeker even contact met ons op!

Postpartum Zorg na je bevalling

  • Ondersteunt zowel je lichamelijke als emotionele herstel na de bevalling, hoe de geboorte ook verlopen is.
  • Ontspant je lichaam en geest en helpt je ruimte maken voor jezelf in de drukte van al het zorgen.
  • Geeft inzicht in je herstel, je eigen proces en je fysieke en mentale grenzen.
  • Vergroot je fysieke en mentale kracht, vertrouwen en intuïtie als moeder.
  • Verzacht de transitie naar het moederschap, en biedt ruimte om dit proces bewust mee te maken.
  • Helpt je te voelen wat je zelf nodig hebt als moeder en/of als stel samen nu er zoveel in en om je heen veranderd is.
  • We bieden ruimte voor al je vragen over je herstel of het (nieuwe) moederschap.

Onze Postpartum / Kraambehandelingen bij je thuis

Kraammassage

Ontvang een zachte en heerlijk ontspannende lichaamsmassage met warme olie.  We geven extra aandacht aan het herstel van je buikregio en het verzachten van de spieren van je rug, nek en schouders. Bovendien komen ook je hoofd, gezicht armen, benen, voeten en handen aan bod, zodat je gehele lichaam kan ontspannen en herstellen na de geboorte van je kindje.

Vanaf de 2e week na de bevalling, komen we met liefde bij je thuis. We kunnen rekening houden mt eventuele klachten en de massage aanpassen aan je persoonlijke wensen. Meer info.

Tarief: € 155,00 – totaal aanwezig ca. 2 uur

Ayurvedische Kraammassage

Als start ontvang je een warm voetenbadje en al zittend krijg je een Ayurvedische hoofdmassage. Vervolgens ontvang je een zachte en heerlijk ontspannende, Vata reducerende gehele lichaamsmassage op een groot warmwaterkussen dat op de massagetafel ligt! Het massagekussen wordt gevuld met warm water zodat je heerlijk warm en extra comfortabel kan liggen op de massagetafel. Het warme water vormt zich naar de vormen van jouw lichaam en helpt je spieren als vanzelf te verzachten en te ontspannen. Bovendien word je gemasseerd met verwarmende Ayurvedische sesamolie en op basis van zachte Ayurvedische massagetechnieken, welke een helende en kalmerende werking hebben op zowel je lichaam als geest.

We komen met liefde bij je thuis vanaf de 2e week na de bevalling. We kunnen rekening houden met eventuele klachten en de massage aanpassen aan je persoonlijke wensen.

Tarief: €195,00 – Totaal aanwezig: ca. 2,5 uur.

Diastase Check

Tijdens je zwangerschap wijken je rechte buikspieren om ruimte te maken voor de groeiende baby. Dit kan na de bevalling diastase tot gevolg hebben: de ruimte tussen de rechte buikspieren na de zwangerschap. Deze ruimte, de diastase, kan variëren van een vingerbreedte tot een breedte van vier vingers naast elkaar.
Bij de diastase check kunnen we samen voelen of en hoeveel sprake er is bij je van diastase. Bovendien leer je de diastase zelf te voelen om zo je eigen herstel te kunnen waarnemen én dragen we oefeningen aan om je herstel te ondersteunen. Het is van belang je te realiseren dat zolang er ruimte tussen je rechte buikspieren bestaat, dit in zekere mate ten koste gaat van je kernstabliliteit met mogelijke bekken(bodem)- en rugklachten tot gevolg.

De Diastase Check zit standaard in het Mama Verwen en Mama Restore pakket.

Belly Bind

Bij de Bengkung Belly Bind, die oorspronkelijk uit Maleisië komt, wordt gebruik gemaakt van een lange lap katoen, van 17 meter die met een bepaalde techniek rondom het bekken- en buikgebied wordt gebonden. Na het ca. 9 maanden lang dragen van je kindje, kan er na de geboorte een gevoel van leegte ontstaan. Een Belly Bind kan dan een geborgen, warm gevoel geven biedt zowel fysieke als emotionele steun. Het is als een warme omhulling die kan ondersteunen in een soms overweldigende tijd.

De Belly Bind kan alleen in combinatie met een Kraammassage of één van de Mama Pakketten worden geboekt en vindt plaats bij je thuis na de geboorte van je kindje. Lees meer.

Tarief: €50,00 + Borg voor de bind €70,00

Yoni Steam

Een vaginaal stoombad ondersteunt de heling van baarmoeder en perineum d.m.v. de stoom van krachtige kruiden. We begeleiden je gedurende de tijd van de stoomsessie en zijn aanwezig voor jou. We nodigen
je uit contact te maken met je baarmoeder en los te laten wat losgelaten mag worden. Voor de behandeling nemen we een speciale stoomkruk mee! Vaginaal stomen kan ongeveer een week na de bevalling, wanneer eventuele hechtingen zijn opgelost.

De Yoni Steam kan alleen in combinatie met een Kraammassage of één van de Mama Pakketten worden geboekt en vindt plaats bij je thuis na de geboorte van je kindje. Lees meer.

Tarief: €50,00

Onze Postpartum Mama Pakketten

Mama Verwen Pakket (2,5u)

Ontvang een uitgebreide Kraammassage (90 min), een verwarmende Moxa behandeling, een diastase check en persoonlijk advies voor je fysieke herstel (samen 30 min). De behandeling vindt plaats bij je thuis. We zijn ca. 2,5 uur aanwezig, incl. voor- en nagesprek, een warme kop thee, opbouwen en opruimen. Plan de afspraak idealiter in de eerste 6-8 weken na de geboorte van je kleintje.

Tarief: € 175,00

Mama Care Pakket (2,5u)

Laat jezelf van top tot teen verwennen na de geboorte wanneer we bij je thuis komen voor een uitgebreide Kraammassage (90 min) en een een Belly Bind OF Yoni Steam naar keuze (30 min). In totaal zijn we 2,5 uur bij je aanwezig, incl. voor- en nagesprek, een warme kop thee, opbouwen en opruimen. Plan de afspraak idealiter in de eerste 6-8 weken na de geboorte van je kleintje.

Tarief € 195,00

Mama Rebalance Pakket (3u)

Laat jezelf van top tot teen verwennen na de geboorte wanneer we bij je thuis komen voor een uitgebreide Ayurvedische Kraammassage (105 min) en een Belly Bind OF een Yoni Steam naar keuze (30 min). In totaal zijn we ca. 3 uur bij je aanwezig, incl. voor- en nagesprek, een warme kop thee, opbouwen en opruimen. Plan de afspraak idealiter in de eerste 6-8 weken na de geboorte van je kleintje.

Tarief € 225,00

Mama Restore Pakket (3 x 2,5u)

We komen maar liefst 3 keer met liefde naar je thuis om je een uitgebreide Kraammassage (90 min) te geven, gevolgd door respectievelijk één van de volgende behandelingen: De Belly BindYoni Steam en een Moxa behandeling en Diastase Check. Zo maak je al het heerlijks mee in de eerste weken na de geboorte van je kleintje. Alles wordt aan huis gegeven en zijn steeds ca. 2,5 bij je aanwezig. Er is bovendien ruimte voor een voor-en nagesprek en jouw wensen t.a.v. de behandelingen.

Optionele Add-Ons

Papa/Partnermassage (30 min)

Voor veel papa’s en partners is een moment van ontspanning in de kraamtijd zeer welkom. Speciaal voor je partner bieden we de optie om een Schouder, arm, hand, nek en rugmassage (van 30 of 60 min) thuis te ontvangen. Let op! Deze is alleen bij te boeken aansluitend aan een kraammassage voor jou (90 min) of één van de Mama Pakketten.

Tarief: voor 30 min €50,00.

Papa/Partnermassage (60 min)

Voor veel papa’s en partners is een moment van ontspanning in de kraamtijd zeer welkom. Speciaal voor je partner bieden we de optie om een Schouder, arm, hand, nek en rugmassage (van 30 of 60 min) thuis te ontvangen. Let op! Deze is alleen bij te boeken aansluitend aan een kraammassage voor jou (90 min) of één van de Mama Pakketten.

Tarief: 60 min voor € 75,00

Belly Bind (30 min)

De Bekung Belly Bind is de kunst van het inpakken van het buikgebied en de heupen en ondersteunt naast het fysieke ook het emotionele herstelproces na de geboorte. De Belly Bind is alleen te boeken in combinatie met een Kraammassage of één van de Mamapakketten die gegeven worden bij je thuis. Lees meer.

Tarief: €50,00 + Borg voor de bind €70,00

Yoni Steam (30 min)

Het vaginaal stoombad met herstellende kruiden werkt ter ondersteuning van het fysieke herstel van baarmoeder, perineum en bekkenbodem na de geboorte. De Yoni Stream is alleen te boeken in combinatie met een Kraammassage of één van de Mama pakketten die bij je tuis gegeven worden.  Lees meer.

Tarief: €50,00.