Psoasmassage

Psoasmassage

De psoasmassage is een lichaamsmassage gericht op de diepstliggende spier van ons lichaam, de psoas spier.

Via rustige, diepe en aandachtige strijkingen en technieken maak ik je bewust van de verbinding in je lichaam. Tussen verschillende delen van je lijf, maar ook verbinding tussen spanning en ontspanning, lichaam en geest, emoties en wat er mentaal bij jou speelt.

De psoas-spier is de basis van deze massage. Lichamelijk gezien is het een spier die in de kern jouw bewegingen mogelijk maakt. Hij ligt diep omhuld in het buikgebied. Wanneer jouw psoas spier ontspannen is, kan het weefsel eromheen (zoals de darmen) vrijelijk bewegen. Dit zal je voelen in je dagelijkse activiteiten omdat je je fit voelt, de energie kan stromen. Andersom geldt het ook! Als de darmen en spieren in het buikgebied hun werk goed kunnen uitvoeren, zal de psoas spier kunnen ontspannen.

Ook op emotioneel vlak is het een belangrijk punt in je lichaam. Energetisch kan er veel vast komen te zitten bij de psoas spier, maar zul je ook weer veel kunnen laten gaan en laten stromen.

De psoas spier is dus een verbinder. Er zijn allerlei invloeden van binnen en van buiten af die zorgen dat de psoas spier zich aanspant of ontspant. Heb je lange tijd last van veel spanning? Dan zou het goed kunnen dat jouw psoas spier in samenwerking met jouw stress systeem niet optimaal werkt en dus continu aangespannen is. Dan is deze spier korter, en dat merk je aan je onderrug, heupen, bovenrug of borstspieren (of allemaal).

Daar is in deze massage veel aandacht voor. De technieken die gebruikt worden laten je vooral weer voelen, en daarmee geef je de psoas spier een ‘herinnering’, hoe het is om weer in ontspanning te liggen, te zijn.

Het is een massage die je vooral moet ervaren. Ik onderzoek graag met jou hoe je lichaam voelt en hoe jouw psoas aanvoelt. Soms zijn er hiervoor meerdere sessies nodig, maar beschouw dat maar als een mooi cadeau voor jouw hele zijn!

Over Lizanne

Lizanne is massagetherapeut, docent Shantala babymassage, pedagoog en tekstschrijver. Het combineren van deze werkzaamheden is een droom en gaan in een golvende beweging door haar leven. Werken met handen hoofd en hart is een belangrijke verbinder. Haar specialisatie is de massage gericht op de psoas spier, waarin het hele lichaam uitgenodigd wordt om te ontspannen en weer in verbinding te komen met het geheel.

Naast haar werk is ze moeder van 2 kleine wildebrassen en runt ze een gezellig huishouden met haar vriend in Utrecht.

Boekingen & Praktische Info

  • Behandelingen kunnen alléén plaatsvinden met een reservering.
  • We kunnen de behandeling aanpassen aan persoonlijke wensen en klachten.
  • We hanteren v.w.b. onze massages de volgende Corona maatregelen. Met je boeking ga je akkoord met ons Corona Beleid en onze huisregels.
  • Tarief: Je bent er 2 uur in totaal, waarvan tenminste 90 min massage, en een voor-en nagesprek, het tarief is € 125,00
  • Timing: met Lizanne op donderdag en vrijdag overdag.
  • Locatie: op de Burgermeester Verderlaan 19, Utrecht (in Leidsche Rijn, net over de brug in Oog in Al).
  • Boekingen: Voor een afspraak, mail Lizanne op: info@studiovandaan.nl

Met Lizanne: BirthSpace: Burgermeester Verderlaan 19, Utrecht (Leidsche Rijn).

Geef een moment van ultieme ontspanning cadeau

met onze massage cadeaubon