Schrijf & Yogaweek Frankrijk

Schrijf & Yogaweek in Frankrijk

Vol yoga, creatieve schrijfworkshop, lezen, zonnen, wandelen en meer

Agenda

Schrijf & Yogaweek: 13 t/m 19 mei 2019

Tijdens onze Schrijf & Yogaweek in de prachtige Haute Marne in Frankrijk kan je genieten van dagelijkse yoga, creatieve schrijfworkshops, rust, lekker & gezond eten en tijd voor jezelf. Wil je de ruimte geven aan je creativiteit of eindelijk weer yoga of schrijven oppakken? Ga dan mee met ons naar ferme La Rochelle!

Na twee succesvolle edities, verzorgen Danielle (studio Vandaan) & Laura (van Zin & Verzin) dit jaar de derde editie van de ontspannen Schrijf & Yogaweek. Tijdens deze week of eigenlijk, retraite want je bent écht even weg van je gewone leven, mag je alles en hoef je niets. Op de ferme waan je je in een andere tijd en ben je weg van alles dat er thuis speelt en allemaal moet. Heb je behoefte aan tijd voor jezelf? Wil je de ruimte geven aan je creativiteit? Of wil je eindelijk weer yoga of schrijven oppakken? Dan is deze week echt iets voor jou!

OVER DE YOGAWEEK

Onze schrijf & yogaweek begint op maandagmiddag 13 mei en duurt tot en met Zondagochtend 19 mei 2018. Aankomen kan op maandag vanaf 16.00 uur en we gaan dan samen aan tafel om 18.30 uur. Elke ochtend en avond is er yoga, een meditatie of een andere vorm van ontspanning. De rust van de omgeving, de ferme en de yoga- & meditatieoefeningen zorgen voor een goede voedingsbodem waar vanuit je creativiteit kan gaan stromen. Van de week zal daarom ook een stilte-ochtend een onderdeel zijn, om te ervaren wat de ruimte krijgt in de stilte. De dagelijkse schrijfoefeningen van de middag brengen je op een bewuste wijze dichter bij wie je bent en wilt zijn en op een creatieve manier ga je tijdens deze week op zoek naar wat jou drijft.
Naast het yoga & schrijfprogramma, wat je ook altijd naar wens mag overslaan, is er genoeg ruimte om te doen waar je behoefte aan hebt die week, zoals lezen, wandelen, schilderen of zelf lekker zelf verder schrijven. Er is een middag programma-vrij waarin je kan gaan zwemmen in het meertje of je het schattige stadje kan bezoeken. Zondag is het afscheid om 10.30 uur, na het ontbijt.
http://www.studiovandaan.nl/schrijf-yogaweek-frankrijk/

Over Ferme de la Rochelle 

De Ferme heeft acht gastenkamers, twee badkamers, een huiskamer met open haard, een eetkamer, een ruime bibliotheek met een leestafel en veel boeken en een yoga- en meditatieruimte.

De slaapkamers zijn groot, elk zo’n 20 tot 25 m2. De kamers zijn eenvoudig gemeubileerd: een goed tweepersoonsbed, een gemakkelijke stoel, een kast en een schrijftafel met stoel. Op drie van de grootste kamers staat een extra eenpersoonsbed. Alle kamers zijn aangesloten op de centrale verwarming.

Bij het opknappen van de ferme is er zoveel mogelijk rekening gehouden met de bestaande vormen en die “overgenomen”. Waar mogelijk zijn de prachtige stenen muren ‘in het zicht’ gelaten (pierres apparentes). De gastenkamers hebben allemaal hun eigen kleur gekregen. Overigens vind je op de kamers geen televisie of telefoon. Wel is er wifi in het hele huis geïnstalleerd zodat je kunt beschikken over een snelle internetverbinding. Het gebouw wordt omringd door een prachtige grote tuin waarin je lekker kan lezen en zonnen op een rustig plekje met uitzicht op de weilanden.

Lekker & gezond eten

Alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) zijn volledig verzorgd en volledig vegetarisch en kunnen soms ook veganistisch zijn. We kunnen er rekening mee houden als je een dieet volgt of een allergie hebt (glutenvrij, suikervrij, notenvrij etc). We eten ’s avonds altijd samen (liefst buiten!) maar voor het ontbijt en de lunch zetten we alles klaar op vaste tijden waarna je zelf kan beslissen waar je in de tuin of aan de grote tafel gaat zitten.

PRAKTISCHE INFORMATIE YOGAWEEK

 • Je gaat al mee met onze Schrijf & Yogaweek voor 649,00 euro p.p.
 • De prijs is inclusief een eigen sfeervolle eenpersoonskamer en alle maaltijden, lessen en workshops.
 • Mocht je mee willen maar is het financieel niet mogelijk voor je? Neem dan contact met ons op. We kijken dan samen of we iets af kunnen spreken.
 • De maaltijden (ontbijt, lunch en diner) zijn volledig verzorgd en in principe volledig veganistisch en soms vegetarisch. We kunnen er rekening mee houden als je een ander dieet hebt (glutenvrij, suikervrij, notenvrij etc).
 • Ferme de la Rochelle ligt in Serqueux (Haute Marne) op c.a. 6 uur rijden van Utrecht via een rustige route. We kunnen je helpen om samen met anderen te rijden. Wil je meer weten of de ferme? Kijk dan op www.fermedelarochelle.nl
 • Je inschrijven voor de Schrijf & yogaweek kan bij Danielle op:  info@studiovandaan.nl
 • Plekjes zijn beperkt tot 10 personen, dus wacht niet te lang met inschrijven.
 • We horen het graag als je vragen of speciale wensen hebt.
 • Goed om te weten: met je inschrijving voor de week ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

Schrijven Magazine

Nog geen abonnee? Je hebt nog twee dagen!

Het komende nummer van Schrijven Magazine wil je echt niet missen. En wel hierom:

 • Omdat we je vertellen hoe je geweldige korte verhalen schrijft.
 • Omdat we goed nieuws hebben: je bent nooit te oud om te debuteren! 
 • Omdat we je leren hoe je écht goede dialogen schrijft.
 • Omdat we je alles vertellen over de subsidiemogelijkheden voor beginnende én gevorderde schrijvers.
 • Omdat we je uitleggen hoe je van schrijven én dwalen een nog betere schrijver wordt.
 • Omdat we je trakteren op een workshop ‘schrijven met huid & haar’ van Geertje Couwenbergh.
 • Omdat we topschrijfster Marion Pauw vroegen naar haar beste schrijftips.

Ben je nog geen abonnee? Je hebt nog 2 dagen! Neem vóór donderdag 16:00 uur een abonnement, dan krijg ook jij dit nummer thuis! Profiteer snel van de introductiekorting én ontvang het boek Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven van schrijfcoach Brenda van Es. 

Het 1e jaar Schrijven Magazine (6nrs) krijg je al voor maar €26,50 i.p.v. €38.50 mét het boek zo doe je dat, je levensverhaal schrijven van Brenda van Es (t.w.v. €21,95).

A relaxed mind is a creative mind