Over Ons

Studio Vandaan

Is gespecialiseerd in 
ontspanning & beweging
voor, tijdens en na je zwangerschap.

Ons Team

We are here because we care

Studio Vandaan begon ooit met kleine yogalessen in Daniëlle’s huiskamer.  Inmiddels zijn we 10 jaar verder en heeft studio Vandaan haar bestemming gevonden:

Een goede start voor nieuw leven. Met liefde en aandacht ondersteunen we nieuwe babies en nieuwe moeders in het zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en ontzwangeren.

Sinds 2012 is studio Vandaan dan ook gespecialiseerd in ontspanning & beweging rond de zwangerschap. Bij ons kun je terecht voor fertiliteitsyoga, zwangerschapsyoga, postnatale yoga, well-women (hormoon)yoga, massage, reiki en nog veel meer. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot de grootste en meest bekende aanbieder van zwangerschapsyoga in Utrecht, en daar zijn we trots op!

Studio Vandaan is opgericht door Daniëlle van Grieken.

In 2008 werkte ik als onderzoeker aan de Universiteit Utrecht. Toen ik overwerkt raakte, zei ik mijn baan op en besloot ik alleen nog maar te willen doen wat ik leuk vond: yoga, massage en ‘iets met gezond eten’. Sinds de oprichting van studio Vandaan kan ik mijn hart volgen en mijn passies met andere mensen delen; ik wil nooit meer anders!

Ik laat me inspireren door mijn Indische achtergrond en de oosterse manier van leven. Oosterse wijsheden kunnen ons helpen om bewuster, gezonder en hierdoor ook gelukkiger te leven. Ik hoop mensen te inspireren om aandachtig, open en aanwezig te zijn in dit moment, want het is alles en het enige wat we echt hebben. Door middel van beweging, ontspanning en door gezonde, veganistische voeding, hoop ik mensen meer in contact te brengen met dat wat werkelijk belangrijk is, zodat ook zij hun hart kunnen gaan volgen en de wereld een betere plek maken.

Lees meer over Danielle op daniellevangrieken.com

Inmiddels bestaat studio Vandaan uit een bevlogen docententeam van professionele en ervaren yogadocentes die met veel liefde en aandacht de vaste yogalessen verzorgen: Ina, Anita, Esther, Eveline, Hanneke, Nadine, José, Robin, Terry en Daniëlle. We geven les volgens de Birthlight methode van Francoise Freedman’s Birthlight organisatie en bieden dagelijks lessen aan in Utrecht centrum, Lombok, Oog in Al en Zuilen. Hier vind je onze yogalocaties en ons volledige yogaschema.

Bovendien geven onze workshopdocentes Mayke, Paulina, Iris en Monique een waardevolle aanvulling op ons aanbod met kinderyoga, hormoonyog, mindfulness en Babymassage. Op die manier kunnen we voor iedereen rond de zwangerschap de geschikte les, workshop of cursus aanbieden en leren we van elkaar! Bekijk onze agenda.

Hoi Danielle,
Ik heb veel gehad aan de yoga. Vooraf wilde ik graag mijn ademhaling onder controle houden, iets wat me vorige keer niet gelukt was. Nu had ik iedereen vooraf geïnstrueerd en werd ik door 3 personen steeds op mijn ademhaling gewezen, die ik dankzij de lessen goed in de hand kon houden en kon ontspannen.
Ook de verschillende houdingen, staand en veel bewegen en met name de hol/bol oefening voor de rug waren erg fijn. Ik voelde mijn rug daarbij echt ontspannen. (Pas bij 9 cm ontsluiting lukte dat niet meer)
Mijn wens was op eigen kracht te bevallen en dat is deze keer goed gelukt, mede dankzij jouw yogalessen.
Dank voor al jouw tips en adviezen hierbij.
Groet, Bianca
Biancavolgde zwangerschapsyoga

Hoi Danielle,

Ik wilde even laten weten dat ik gister bevallen ben van een zoon!
De bevalling is goed en snel verlopen en tot mijn eigen verrassing zelfs zonder pijnstilling. De verloskundige was erg onder de indruk van hoe ik de weeën wegademde, dus je lessen hebben zich uitbetaald 🙂 

Groetjes, Gabrielle

Gabriellevolgde Zwangerschapsyoga

Hi Danielle, 

Ik heb met super veel plezier meegedaan met jouw zwangerschapsyoga en de CARRYoga (en sporadisch een ‘gewone’ yoga). Je lessen zijn super fijn en duidelijk, ook nog eens gezellig en vooral warm door jouw fijne persoonlijkheid! Een heerlijk momentje voor jezelf en een echte aanrader! (er komt binnenkort weer een zwangere vriendin yoga bij je volgen;-) Ik wil je daar heel erg voor bedanken!  Tot snel weer! Vivian.

VivianVolgde zwangerschapsyoga & CARRYoga

Ha Daniëlle,

Op 23 september is onze dochter geboren! De bevalling is goed verlopen, al is het natuurlijk hard werken. Al met al heb ik een hele beheerste bevalling gehad en heb ik veel aan de oefeningen uit jouw lessen, de partnerles en je tips gehad. Ik heb tijdens de ontsluitingsfase mijn weeën goed op kunnen vangen door continue in beweging te blijven. Zo heb ik gewandeld, veel in huis rondgelopen, veel gecirkeld en ‘de krokodil’ gedaan. Toen de weeën sterker werden kon ik goed over de bank hangen met m’n benen asymmetrisch zoals je in de partnerles had voorgedaan (één knie en één voet op de grond). De ademhalingsoefening (gouden draad) heb ik de hele bevalling kunnen gebruiken. Diep in blijven ademen en goed blijven uitademen om te ontspannen. Mijn vriend heeft me tijdens de bevalling goed kunnen coachen, met name tijdens de persfase (toen liet ik dat meer toe :-)). Hij vertelde me wat ik goed deed, bleef continue positief en was ook echt aanwezig in de verloskamer (de 5p’s voor de partner). Al met al heeft dit geresulteerd in een goede bevalling en een prachtige dochter. 

Bedankt voor de heerlijke yoga-uurtjes, Groeten van Marieke

MariekeVolgde Zwangerschapsyoga