Vrije Geboorte: In gesprek met & Yoga

Lezing & Yoga

door Anna Myrte Korteweg en Ina Heijnen

Ik meld me aan!

Vrije Geboorte : In gesprek met Anna Myrte & Yoga van Ina

Al jaren raden we het boek ‘Vrije Geboorte’ aan aan de zwangere dames in onze yogalessen. Het is als een handboek waarin je alles kan lezen rondom natuurlijk bevallen. Nu er een geheel nieuwe editie van het boek is uitgekomen, komt auteur Anna Myrte Korteweg bij ons langs en gaan we in gesprek met haar over het belangrijkste thema van haar boek: werkelijk voelen hoe het met je gaat en wat jij als zwangere nodig hebt: Als je dichtbij jezelf staat, kun je je eigen weg vinden naar jouw vrije geboorte. Voor aanstaande moeders die geïnteresseerd zijn in een zo’n natuurlijk mogelijke bevalling, is het boek een must en geeft deze avond je de uitgelezen kans om Anne Myrte te vragen wat je nu altijd al wilde weten over natuurlijk bevallen. Bovendien is zowel het boek Vrije Geboorte als deze avond ook geschikt voor vrouwen die (geloven dat ze) niet natuurlijk kunnen bevallen, maar wel nieuwsgierig zijn naar de (natuurlijke) mogelijkheden binnen een medische bevalling.

Centraal in de lezing van Anna Myrte staat werkelijk voelen hoe het met je gaat en wat jij als zwangere nodig hebt, in welke situatie je je ook bevindt: Als je dichtbij jezelf staat, kun je je eigen weg vinden naar jouw vrije geboorte. Thema’s als trouw zijn aan jezelf, je bewust worden van wat je nodig hebt en de zwangerschap en geboorte als kans zien om nog meer jij te worden, staan centraal in het boek en ook in deze avond.

Omdat Yoga een hele goede manier is om met deze thema’s te oefenen in de praktijk, is Yoga een intrinsiek onderdeel van de avond. Het doel is om contact te (leren) maken met wat er in je leeft, ook met de moeilijkere dingen, en om jezelf te leren accepteren.

Onze eigen zwangerschapsyogadocente Ina Heijnen zal je meenemen in een speciale zwangerschapsyogales. Het boek Vrije Geboorte gaat in op het maken van je eigen keuzes rondom zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Leren, weten en voelen wat goed is voor jou en je baby. Ina’s yogales sluit daarbij nauw aan. Je zult houdingen en bewegingen leren die je kunt inzetten tijdens de geboorte, je leert ruimte maken in je lichaam en je zal het effect van een diepe ademhaling ervaren. Je krijgt de tijd om te voelen wat jij prettig vind en uiteraard is er tijd om lekker te ontspannen.

De  yogales is geschikt vanaf 14 weken zwangerschap en een gesigneerde versie van het boek is voor €20,00 verkrijgbaar!

Auteur Anna Myrte Kortweg

Een geboorte is één van de belangrijkste gebeurtenissen in een mensenleven. Helaas hebben veel vrouwen een negatieve bevalervaring. Deze nare ervaring ontstaat meestal doordat er tijdens de bevalling medische handelingen worden verricht, zonder dat er wordt overlegd of zelfs wordt uitgelegd waarom iets wordt gedaan. De autonomie en het zelfgevoel van moeders worden ondermijnd tijdens een levensveranderende gebeurtenis waarbij ze heel kwetsbaar zijn. Als cultureel antropoloog, mindfulness trainer, journalist en moeder van vier kinderen voelt Anna Myrte Korteweg (1976) zich nauw betrokken bij de manier waarop er in onze maatschappij wordt omgegaan met geboorte. Daarom schreef zij in 2010 Vrije Geboorte, het handboek voor een bevalling vanuit vertrouwen dat al vele aanstaande ouders inspireerde tot het beleven van een positieve geboorte ervaring. Deze zomer verscheen er een geheel herziene editie van Vrije Geboorte, met nieuwe informatie en inspiratie. Het boek staar bol van kennis over hoe bevallen werkt en inspireert om jouw weg te gaan naar een Vrije Geboorte, een bekrachtigende ervaring waar je met blijdschap aan terug kunt denken.

Yogadocente Ina Heijnen

Pre- en postnatale yoga kwam op Ina’s pad tijdens haar eigen zwangerschap in 2016. De lessen van haar Birthlight docente Liese van Dam inspireerde haar om ook zelf de Birthlight Teacher Training te volgen. Ina heeft in sept 2017 de Birthlight Zwangerschapsyoga-docentenopleiding succesvol afgerond en geeft sindsdien meerdere wekelijkse lessen bij studio Vandaan in zwangerschaps- en postnatale yoga. Ze is een bekwame, gepassioneerde en geëngageerde docente die met veel liefde en betrokkenheid zowel haar groeps- als privélessen verzorgd.

Praktische Info

  • Docente: Anna Myrte Kortweg (lezing) & Ina Heijnen, Yogadocente
  • Dag/Tijd: Vrijdag 28 september 19.00-21.30 uur
  • Locatie: Lange Viestraat 2, Utrecht (De Planeet) (Kom naar de 2e verdieping, bij onze voordeur komt de docente je ophalen 10-5 min voor aanvang).
  • Tarief: 30,00
  • Aanmelden: Je aanmelden voor de les kan via ons Lesschema of direct hier.
  • Plekjes zijn beperkt tot 14 dames.
  • Een gesigneerde versie van het herziene boek ‘Vrije Geboorte‘ is ter plekke te koop voor €20,00. Fijn als je dit in contanten kan meenemen als je het boek zou willen kopen.
  • Heb je vragen? Neem zeker even contact met ons op!