Postpartum Prep – Wat te verwachten na je bevalling? (Workshop)

Postpartum Prep

Wat te verwachten NA je bevalling?
Praktische tips & tricks voor iedere aanstaande ouder

Postpartum Prep workshop: wat te verwachten na je bevalling?

De postnatale (of postpartum) periode, die meteen na de geboorte aanbreekt en ongeveer 6 weken duurt, is een tijd voor herstel en rust. Nieuwe moeders zijn net zo kwetsbaar als de nieuwgeborenen in deze tijd, en ook zij verdienen extra zorg en aandacht. Om in staat te zijn je kindje(s) alle aandacht en zorg te geven die hij/zij verdient, moeten we als moeders sterk, gezond en in evenwicht zijn; iets waar het lichaam haar eigen tijd voor nodig heeft. Aangezien onze baby’s vaak al hun voeding via ons verkrijgen, is het onze belangrijkste taak om als eerste goed voor onszelf te zorgen en het leven zo makkelijk mogelijk te maken.

In deze workshop deelt doula Paulina haar kennis over fysiologie, tips voor herstel, voeding, rituelen, hechting, grenzen stellen, om hulp vragen en nog veel meer. Kortom je krijgt alle informatie die je nodig hebt voor een fijne 40 daagse kraamtijd! We gaan praktisch aan de slag en je zal leren hoe je een duidelijk kraamplan op kan stellen, zodat je een heerlijke tijd tegemoet kan gaan straks. Want dit is iedere moeder zo ontzettend gegund!

Dit is een praktische voorbereidingsworkshop om de transitie naar moederschap zo soepel mogelijk te laten verlopen met de beste praktische tips & tricks. We bespreken hoe je de eerste dagen dat de baby thuis aankomt en de eerste weken thuis zo prettig mogelijk kan maken, we bekijken wat voeding voor je kan betekenen, hoe je je postnatale lichaam kan verzorgen, hoe je je hormoonbalans kan herstellen en hoe je op je moederinstinct kunt leren vertrouwen.

De workshop wordt gegeven door Paulina in het Nederlands.

Deze foto is uit een privécollectie. Svp op geen enkele wijze gebruiken.

Docente: Paulina Glapinsky

Paulina is pedagoog, moeder van twee levendige zoontjes en werkt sinds 2013 als Doula. Ze gelooft dat de bevalling een groot life event is waarin de vrouw centraal hoort te staan. In haar doulabegeleiding probeert ze vrouwen en partners te inspireren om hun eigen wijsheid te volgen, zodat ze uiteindelijk tevreden en trots terug kunnen kijken naar de bevalling en zo ook een goede en zelfverzekerde start kunnen maken in het ouderschap. Paulina weet uit eigen ervaring en vanuit haar werk als doula, hoe belangrijk een goede start van de postnatale fase is.  Het is haar missie om zwangere dames goed op deze, soms pittige fase, voor te bereiden. Met haar praktische kijk op dingen en haar no-nonsense aanpak geeft Paulina de beste tips zodat iedere aankomende moeder zo goed mogelijk door de postnatale fase heen komt en er zo veel mogelijk van kan genieten.

Paulina geeft bovendien consulten waarin ze vrouwen ondersteunt na een bevaltrauma, een misbruikverleden of bij baringsangst. Hierbij gebruikt ze mindfulness en diverse praktische techieken, die direct toepasbaar zijn.

Samen met collega doula Karina Vos houdt ze maandelijkse bijeenkomsten voor moeders via de internationale organisatie Positive Birth Movement, waarin zij en vrouwen zelf informatie en inspiratie delen met elkaar over positieve beval verhalen, keuzes en rechten in geboortezorg.

“Deze workshop is echt een must voor elke moeder-to-be. Je leert er de dingen die je niet tegenkomt op de mommyblogs of in tijdschriften, maar die juist super belangrijk zijn voor een fijne start. Als je voorbereid bent op de eerste tijd na de bevalling en daarin investeert heb je er jaren plezier van. Want als je iets vergeet na de bevalling dan is het wel om lief en zacht te zijn voor jezelf.”

Shintavolgde de workshop in de zomer van 2018

Praktische Informatie

  • Locatie: Lange Viestraat 2, onze studio in de Planeet.
  • Tarief: 40,00
  • Plekjes zijn beperkt tot 10 dames.
  • Heb je vragen? Neem zeker even contact met ons op!
  • Aanmelden voor de workshop kan via ons yogaschema: zoek de dag en tijd van je keuze op, en klik op ‘Registreren’. De betaling verloopt vervolgens via IDEAL. Of hier: > Ik meld me aan

Locatie: Onze studio vind je op de Lange Viestraat 2, Utrecht (in verzamelgebouw De Planeet), tegenover de Bijenkorf. Om de voordeur van ons pand te vinden: neem bij de ingang van ‘De Planeet’ de lift naar de 2e verdieping, daar zie je de voormalige HKU voordeur aan je rechterhand. Omdat we in een erg groot pand zitten, komt de docente je bij deze voordeur ophalen 5 minuten voor aanvang van de workshop; fijn als je er op tijd kan zijn.

Het belang van Postnatale Yoga

Regelmatig yogales volgen is niet alleen ondersteunend tijdens je zwangerschap, maar ook postnatale yoga kan van grote meerwaarde zijn in de eerste maanden na de geboorte. In deze speciale yogalessen die je kan volgen vanaf 6 weken na je bevalling, besteden we aandacht aan het versterken van je lichaam en in het bijzonder van je bekkengebied en de bekkenbodem, het verminderen van diastase (de ruimte tussen je rechte buikspieren in) en aan ontspanning. Voor veel dames is het echt even kwaliteit-tijd voor jezelf en een moment om je batterij weer op te laden. Nieuwsgierig?

Met het ‘Goede Start Pakket’ helpen we jouw persoonlijk weer op weg na je bevalling: het bevat 1 privéles met je favo docente bij je thuis na de geboorte en 3 groepslessen vanaf 6 weken na je bevalling voor samen €95,00.

Online Inschrijven op je telefoon, tablet of pc

Met ons online inschrijfsysteem kun je je plek reserveren in de les van je keuze. Je betaalt vervolgens via IDEAL, wel zo gemakkelijk!