Postpartum Prep Workshop – Wat te verwachten na je bevalling?

Goed Voorbereid op de Kraamtijd

met de postpartum workshop

Postpartum Prep Workshop

Wat kan je verwachten na je bevalling?

In deze workshop voor postpartum voorbereiding deelt doula Paulina al haar kennis met je over alles wat van belang is tijdens die eerste 40 dagen: op het gebied van fysiologie, tips voor herstel, voeding, rituelen, hechting, grenzen stellen, om hulp vragen en nog veel meer. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt voor een fijne 40 daagse kraamtijd. We gaan praktisch aan de slag en je zal leren hoe je een duidelijk kraamplan op kan stellen met die dingen erin die voor jou belangrijk zijn, zodat je een fijne tijd tegemoet gaat waarmee je je kindje en jezelf als (nieuwe) moeder een goede start geeft. Want dit is iedere moeder zo ontzettend gegund!

Dit is vooral een praktische postpartum voorbereidingsworkshop om de transitie naar moederschap zo soepel mogelijk te laten verlopen met nuttige informatie, inspiratie en de beste tips & tricks. We bespreken hoe je de eerste dagen dat je baby thuis is en de eerste weken dat je samen thuis bent, zo prettig mogelijk kan maken, we bekijken wat voeding voor je kan betekenen, hoe je je postnatale lichaam kan verzorgen, hoe je je hormoonbalans kan herstellen en hoe je op je moederinstinct kunt leren vertrouwen.

De workshop Postpartum Prep wordt gegeven door Paulina in het Nederlands en vindt plaats in Utrecht. De nieuwe data vind je hieronder.

Wat is de Postpartum?

De postnatale (of postpartum) periode, die meteen na de geboorte aanbreekt en ongeveer 40 dagen (6 weken) duurt, is een tijd waarin herstel en rust extra belangrijk zijn. In eerste instantie is er alle aandacht voor de kleine baby en we vergeten soms dat met de bevalling ook moeders geboren worden. Deze levensveranderende transitie van vrouw naar moeder heeft tijd en rust nodig. Nieuwe moeders zijn immers net zo kwetsbaar als de nieuwgeborenen in deze tijd en dus verdienen ook zij extra zorg en aandacht.

Om in staat te zijn je kindje alle aandacht en zorg te geven die hij/zij verdient, is het fijn als we als moeders sterk, gezond en in evenwicht zijn; iets waar ieder lichaam haar eigen tijd voor nodig heeft. Aangezien baby’s vaak hun voeding via de moeder verkrijgen, is het voor nieuwe moeders de belangrijkste taak om als eerste goed voor zichzelf te zorgen en het post-bevallingsleven zo gemakkelijk mogelijk te maken voor henzelf en het gezin. In veel culturen zijn de eerste 40 dagen na de geboorte dan ook een heilige tijd, iets waar we in het Westen nog veel van kunnen leren. Hier spreken we vaak slechts over een kraam’week’, maar wanneer we ons bewust zijn van wat er eigenlijk allemaal gebeurt in de post partum-tijd, is het heel erg logisch om eerder te spreken van zes kraamweken.

“Deze workshop is echt een must voor elke moeder-to-be. Je leert er de dingen die je niet tegenkomt op de mommyblogs of in tijdschriften, maar die juist super belangrijk zijn voor een fijne start. Als je voorbereid bent op de eerste tijd na de bevalling en daarin investeert heb je er jaren plezier van. Want als je iets vergeet na de bevalling dan is het wel om lief en zacht te zijn voor jezelf.”

Shinta

“Ik had van te voren verwacht meer te weten te komen over wat ik kon verwachten in de periode na bevalling en dat is ook zeker wat er is gebeurt! Het was ontzettend fijn zo ondergedompeld te worden in de fijne sfeer van de studio en jouw presence terwijl ik van alles leerde over de post partum periode. Door jouw cursus heb ik nóg meer zin in het moederschap! Ik heb het meest gehad aan de informatie over de (hormonale) transitie periode, vooral hoe je de dingen uitlegde vanuit niet Westers oogpunt. De zin Als het goed gaat met de moeder, gaat het goed met de baby´ heeft veel indruk op me gemaakt. Erg bijzonder!”

Lotte

” Ik vond de informatie over ‘grenzen stellen’, het belang van ‘rust nemen’ en het maken van ‘padsicles’ heel fijn. Ook de handouts waren heel prettig. Samen met mijn partner heb ik nog een avond besteed aan het opstellen van een kraamplan en het uitspreken van onze verwachtingen naar elkaar toe. Het helpt dan echt om concreet samen vragen door te nemen.”

Suzanne

Docente: Paulina Glapinsky

Paulina is pedagoog, moeder van twee levendige zoontjes en werkt sinds 2013 als pre-en postpartum Doula. Ze gelooft dat de bevalling een groot life event is waarin de vrouw centraal hoort te staan. In haar doula-begeleiding probeert ze vrouwen en partners te inspireren om hun eigen wijsheid te volgen, zodat ze uiteindelijk tevreden en trots terug kunnen kijken naar de bevalling en zo ook een goede en zelfverzekerde start kunnen maken in het ouderschap. Paulina weet uit eigen ervaring en vanuit haar werk als doula, hoe belangrijk een goede start van de postnatale fase is.  Het is haar missie om zwangere dames goed op deze, soms pittige fase, voor te bereiden. Met haar praktische kijk op dingen en haar no-nonsense aanpak geeft Paulina de beste tips zodat iedere aankomende moeder zo goed mogelijk door de postnatale fase heen komt en er zo veel mogelijk van kan genieten.

Paulina geeft bovendien consulten waarin ze vrouwen ondersteunt na een bevaltrauma, een misbruikverleden of bij baringsangst. Hierbij gebruikt ze mindfulness en diverse praktische techieken, die direct toepasbaar zijn.

Postpartum Prep Workshop met Paulina

Praktische Informatie

 • Docente: doula Paulina Glapinski
 • Voertaal: Nederlands
 • Geplande workshop dagen & tijden:
  • Volgt zsm!
  • Geen van de data hierboven een geschikt moment? Deze workshop kan op verzoek ook privé of aan kleine groepen worden aangeboden. Mail ons dan voor het tarief en de mogelijkheden.
 • Tarief: €55,00 voor jou alleen. Let op, plekjes zijn beperkt per workshop! Kom je met je partner? Dan is het tarief voor jullie samen €80,00 (en je partner betaald dus slechts €25,00). Stuur ons even een mailtje om jullie samen aan te melden op info@studiovandaan.nl
 • Locatie: BirthSpace in Bedrijfsverzamelgebouw aan de Burgermeester Verderlaan 19, Utrecht. Net over de fietsbrug naar Leidsche Rijn vanuit Oog in Al, Gratis parkeren voor de deur en ook zeer goed bereikbaar met OV: Neem dan Bushalte bus 4 voor de deur (halte „Burgermeester Verderlaan”).
 • Aanmelden? Ik schrijf me in.
 • Heb je vragen voor Paulina? Neem contact met Paulina op: info@studiovandaan.nl

Locatie: Birth Space

“Ik ben samen met mijn man bij de post-partum workshop geweest. Wij hebben heel erg genoten en veel geleerd! Nu ben ik erg gerust gesteld, ik had (echt!) al mijn vragen beantwoord en kwam eruit met een verzekerd gevoel 🙂 Het is geen ‘je moet het zo doen’ les, maar gewoon een hele fijne toolset en informatie avond over wat te verwachten om beter en gerust te kunnen beslissen wat voor jou familie goed past en werkt. Dus echt en aanrader!!”

Maria

“Ik leerde op een goede manier mijn/onze grenzen bewaken en mij daar niet schuldig over te voelen. Iets waar ik heel dankbaar voor ben. Ook kreeg ik tips om het herstel aangenamer te maken. Hoe belangrijk is dat wel niet! Mijn kraamtijd heb ik uiteindelijk als intens mooi ervaren en dat kwam mede dankzij Paulina’s workshop!”

Alie
“Ik had veel informatie verwacht over de post partum periode – en die heb ik ook meer dan gekregen! Ik vond het vooral heel leuk dat de informatie over zoveel verschillende aspecten van het dagelijks leven na de bevalling ging. Van sommige dingen weet ik nu nog niet of ik ze relevant vind – maar dat is juist leuk om te ontdekken. Ik merk nu al dat ik workshop met me meedraag, dat inzichten van de avond goed toepasbaar zijn en dat de workshop helpt om plannen te maken voor na de bevalling – super fijn!”
Willemijn

Het belang van Post-natale Yoga

Regelmatig yogales volgen is niet alleen ondersteunend tijdens je zwangerschap, maar ook postnatale yoga kan van grote meerwaarde zijn in de eerste maanden na de geboorte. In deze speciale yogalessen die je kan volgen vanaf 6 weken na je bevalling, besteden we aandacht aan het versterken van je lichaam en in het bijzonder van je bekkengebied en de bekkenbodem, het verminderen van diastase (de ruimte tussen je rechte buikspieren in) en aan ontspanning. Voor veel dames is het echt even kwaliteit-tijd voor jezelf en een moment om je batterij weer op te laden. Nieuwsgierig?

Met het ‘Goede Start Pakket’ helpen we jouw persoonlijk weer op weg na je bevalling: het bevat 1 privéles met je favo docente bij je thuis na de geboorte en 3 groepslessen vanaf 6 weken na je bevalling voor samen €115,00.