Bewust Zwanger (Verdiepingsles)

Bewust Zwanger

Dat wat je aandacht geeft, groeit

Bekijk de Agenda

Bewust Zwanger – Workshop

Dat wat je aandacht geeft, groeit….

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Wat een wonder is het om leven te dragen. Maar hoe mooi het ook is, hier kan je niet de hele tijd bij stil staan: Er moet misschien van alles geregeld worden voordat je kindje er is en bovendien gaat het gewone leven door; werk, sociale verplichtingen, leuke uitjes en een eindeloos lijkende to-do list ligt op je te wachten. Je zou soms bijna vergeten dat je zwanger bent!

Je lichaam is echter hard aan het werk om een klein mensje te maken. Ook als je druk bent. Toch is het nog fijner om tijdens je zwangerschap bewuste momenten in te bouwen en er echt van te kunnen genieten; de tijd gaat al zo snel! Het is niet altijd gemakkelijk om naar de signalen van je lichaam te luisteren en het de rust en aandacht te geven die het verdient, daar kan deze workshop je bij helpen. 

De workshop ‘Bewust zwanger’ helpt je om met meer aandacht en bewustzijn aanwezig te zijn in het nu. Dit moment is alles wat we hebben. Door oprecht aandachtig aanwezig te zijn in dit moment, kun je je zwangerschap bewuster ervaren en goed leren voelen hoe je goed voor jezelf kan zorgen. Want goed voor jezelf zorgen, betekent automatisch ook goed voor je kindje zorgen.

Tijdens de workshop leer je praktische technieken uit yoga, Mindfulness, zelf-compassie en meditatie die je ook thuis kan gaan inzetten om je zwangerschap bewust(er) te beleven. Omdat de workshop 2,5 uur duurt hebben we meer tijd om ons bewustzijn te verdiepen dan in een reguliere (zwangerschaps)yogales. We zullen zachte yogaoefeningen afwisselen met fysieke en mentale ontspanning, geleide meditaties, positieve affirmaties en oefeningen uit Mindfulness en Zelfcompassie. Door verschillende technieken te combineren kan je ontdekken wat bij jou past en wat je thuis kan toepassen om meer rust te vinden; zowel tijdens je zwangerschap als tijdens je bevalling.

Er is geen enkele ervaring vereist en je bent welkom vanaf 14 weken zwangerschap. We kunnen altijd rekening houden met eventuele klachten, blessures of wensen die je misschien hebt. 

“Ik vond de workshop heel erg geslaagd. Kan er zeker verder mee aan de slag! Met name door de informatie die na de cursus nog werd toegezonden, zo blijft het beter hangen. Ik had het meest aan de Meditatie, dit vond ik heel rustgevend en fijn. De afwisselingen met de fysieke yoga oefeningen vond ik ook prettig. Ik zou de workshop zeker aanraden aan andere dames: Echt een avondje voor jezelf en met je baby in je lichaam bezig zijn. Voelde me daarna net zo ontspannen als na een welness-behandeling!”

Femke

“Ik had alleen fysieke oefeningen verwacht, wat een extra bonus was, waren de persoonlijke tips. De oefening voor zelfcompassie was verrassend en mooi. Wat boven verwachting was, dat Daniëlle zoveel tijd nam en geenszins haast had, de les liep zelfs uit , heel erg lief dat ze zo de tijd nam. Een hele fijne workshop met een prachtig thema. Ik heb genoten, bedankt!”

Mariëtte

Daniëlle van Grieken

Toen ik afgelopen jaar opnieuw zelf zwanger was, merkte ik weer hoe gemakkelijk het is om door het drukke dagelijkse leven te worden opgeslokt. Uit mijn eigen behoefte aan regelmatige bezinning en bewust stilstaan bij het wonder van de zwangerschap is deze workshop geboren. Goed voor mezelf zorgen bleek een sleutelmotto te zijn tijdens mijn zwangerschap.  Zwangerschapsyoga, meditatie, zelf-compassie en technieken uit mindfulness hielpen me om mijn cool te behouden, ook als het soms stormachtig was en de emoties hoogtij vierden, zeker in deze Corona-tijd.

Met deze workshop help ik je graag om manieren te vinden voor rust en bewustzijn die bij jouw leven en persoon passen en die je dagelijks kan inzetten voor een bewuste zwangerschap, ook in deze onzekere en onrustige tijden.

De workshop ‘Bewust zwanger’ zal je helpen om met aandacht aanwezig te zijn in dit moment. Zo kun je je zwangerschap bewuster ervaren en leren voelen hoe je goed voor jezelf kan zorgen. Want goed voor jezelf zorgen, betekent automatisch ook goed zorgen voor je kleintje. Tijdens de workshop leer je praktische technieken uit zowel yoga, Mindfulness, zelf-compassie en meditatie die je thuis kan inzetten om bewust(er) van je zwangerschap te genieten. Er is geen ervaring vereist en je bent welkom vanaf 14 weken zwangerschap.We kunnen altijd rekening houden met eventuele klachten, blessures of wensen.

Beeld: @just.b.fotografie

Praktische Info

Datum/tijd: Vr 29 April 19.00-21.00 uur. De workshop duurt 2 uur incl. een kleine pauze.

Locatie: Ruimte voor Aandacht, Singelsteeg 2. Graag je fiets parkeren op de Westerkade ivm geluidsoverlast voor de buren.

Docente: Danielle van Grieken 

Tarief: € 35,00 p.p.

Aanmelden: Je kunt je voor de workshop aanmelden door via het directe linkje te betalen en je plekje te boeken via ons yogaschema. Plekjes zijn beperkt tot 7 dames om ruimte en persoonlijke aandacht te garanderen.

Beeld: @mauddekkers

Goed Voorbereid op de bevalling?

We bieden meerdere opties om je zowel fysiek als mentaal goed voor te bereiden op de geboorte. Voor jou alleen, of voor jou samen met je (beval)partner, in een groepsles of privé bij je thuis in Utrecht.