Hypno-Yoga tijdens je Zwangerschap

Hypno-Yoga tijdens je Zwangerschap

Ontspannen zwanger & bevallen

Ik wil een proefles!Yogaschema

Hypno-Yoga tijdens je Zwangerschap

Ontspannen Zwanger & Bevallen. In een Hypno-yogales combineren we zwangerschapsyoga met zelfhypnose, ademhalingsoefeningen, visualisaties en meditaties. Het doel is om een ontspannen zwangerschap en bevalling mogelijk te maken. Door het regelmatig oefenen van de technieken kunnen we ons lichaam zodanig conditioneren dat we ook onder heftige fysieke en mentale omstandigheden kunnen blijven ontspannen.

 

Praktische Info

 • Data: Woe avond 6 en 13 juli van 20.30-21.45 uur .
 • Aanmelden? Ben je nieuw? Aanmelden kan door het kopen van een proefles. Lees hier alles over hoe je je kan Aanmelden. Ben je al klant? Dan kan je de les reserveren met de credits van je 5, 10 of 25 strippenkaart via het Yogaschema.
 • Locatie: op de Oudegracht 328 ad werf (zie locatie).
 • Docente: Esther Visje

Waarom Hypno-Yoga?

We leven in een tijd en cultuur waarin vrouwen vaak angst en spanning voelen als zij denken aan de geboorte van hun baby. Veel vrouwen zijn bijvoorbeeld bang om pijn te ervaren tijdens de bevalling. Helaas kunnen de zorgen en spanning rond de bevalling zelfvervullend werken. De ervaring van angst en de aanmaak van adrenaline in het lichaam die hierop volgt, veroorzaken juist spanning en de ervaring van pijn. Maar, hoe meer je tijdens de geboorte kunt ontspannen en loslaten, hoe meer je lichaam meewerkt en endorfines aanmaakt zodat je de hevige fysieke sensaties aankan en kan transformeren in een krachtige ervaring.

Het verloop van je zwangerschap en je bevalling heb je bovendien niet onder controle. Zelfs als alle praktische zaken geregeld zijn, kan alles alsnog anders verlopen dan je van te voren had gedacht of gehoopt en dat is voor ons moderne dames best even slikken. Gelukkig biedt deze onzekerheid ons ook de mogelijkheid om te leren omgaan met onzekerheid, spanning en overgave aan je lichaam. Hoewel je niet kan afdwingen wat er gebeurt in de toekomst, kunnen we ons wel voorbereiden door te oefenen met ontspanning vinden, ongeacht onze gemoedstoestand of de omstandigheden.

Een les Hypno-Yoga geeft je praktische handvatten en oefeningen om ontspanning de boventoon te laten voeren, in welke situatie je je ook bevindt. Met de technieken die je leert in de les, zoals yoga, zelfhypnose, ademhalingsoefeningen, visualisaties en meditaties, wordt het steeds gemakkelijker om ontspanning te vinden, nu je nog zwanger bent maar ook straks tijdens je bevalling.

Wat we doen bij Hypno-Yoga

In de les Hypno-Yoga leer je jezelf steeds dieper te ontspannen. Je leert te vertrouwen in en op je lichaam en het natuurlijke proces dat de geboorte is, te cultiveren. In de les combineren we yogahoudingen en oefeningen uit zwangerschapsyoga met zelfhypnose, ademhalingsoefeningen, visualisaties en meditaties. Door het regelmatig beoefenen hiervan kun je je lichaam zodanig conditioneren dat je ook onder heftige omstandigheden kunt blijven ontspannen. Herhaling is de sleutel om de oefeningen je eigen te kunnen maken en om diep tot het onderbewuste door te kunnen dringen. Door middel van regelmatige oefening vergroot je de kans dat je ook tijdens de geboorte ontspanning kan blijven vinden en vertrouwen kan blijven voelen, hoe de bevalling ook verloopt.

Extra lange Hypno-Yoga Birth Prep Workshop (2,5u)

Voorbereiden op de bevalling met yoga en hypnobirthingtechnieken.

In deze workshop leer je hoe je zelf-hypnose (hypnobirthing), ademhaling en zwangerschapsyoga- technieken kan inzetten voor de voorbereiding op je bevalling. Door de technieken zul je in staat zijn snel en diep te ontspannen. Naast geruime tijd om te oefenen, biedt deze workshop ook ruimte voor wat theorie erachter: waarom is ontspanning tijdens je bevalling zo belangrijk, hoe werkt oxytocine (het bevalhormoon) en hoe zet je zelf-hypnose nu praktisch in tijdens de geboorte? Als afsluiter is er een extra lange diepe eindontspanning. Naderhand krijg je verschillende oefeningen en een handout toegestuurd zodat je ook thuis (evt. met je (beval)partner) er zelf verder mee kan oefenen.

Praktische Info Hypnoyoga Birth Prep

 • Nieuwe datum: vrijdag 15 juli 19.00 – 21.30
 • Locatie: Ruimte voor Aandacht, Singelsteeg 2, Utrecht.
 • Tarief: € 35,00 voor de workshop van 2,5 uur voor jou.
 • Aanmelden? Aanmelden kan door het aankopen van een Yoga Special lescredit, te vinden in onze shops onder workshops.
 • Heb je nog vragen? Neem even contact met ons op.

Thuis oefenen met zelfhypnose voor ontspanning?

Esther heeft haar mooiste begeleide ontspanningsoefeningen opgenomen voor jou! De boswandeling, De bergwandeling, De golven van de zee en De Geboortereis. Je koopt ze alle vier nu voor maar € 12,50

Een hele fijne les, prettige persoonlijke sfeer en erg nuttig! Op een zeer prettige en praktische manier kennismaking met hypoyoga. We kregen praktische handvatten hoe ook thuis verder te oefenen. Het geeft mij een handvat om aan vast te houden. Ik moet zeggen dat heel frequent oefenen er niet in zit en ik integreer het met eigen meditatie en yoga, maar het helpt me zeker in mijn voorbereiding naar de bevalling en ik kan me voorstellen dat het op andere lastige momenten ook goed toe te passen is.

Deelneemster dec 2019volgde de Hypno Yoga Birth Prep

Liever een privéles?

Let op: Een privéles hypno-yoga is alleen beschikbaar wanneer Esther in Nederland is!

Hypno-Yogacoaching van doula en yogadocente Esther is ideaal als een groep minder bij je past en je liever 1 op 1 begeleiding wenst. De privéles kan je met of zonder je partner volgen. Met partner is het een Hypno-Yoga Partnerles. Hierbij leert ook je (beval) partner de verschillende ontspanningstechnieken voor tijdens de bevalling en leggen we jullie uit hoe hij of zij jou hierin het beste kan ondersteunen. Je kan de les volgen met je partner of degene die jou zal ondersteunen tijdens de bevalling. De dag en tijd van de les is flexibel en kan je met Esther zelf afspreken.

Tarief:

 • Voor jou alleen: €65,00 voor 60 min.
 • Voor jullie samen: €120,00 voor 120 minuten.

Locatie: via Zoom.

Voor het maken van een afspraak met Esther kan je even mailen naar info@studiovandaan.nl