Hypno-Yoga tijdens je Zwangerschap

Hypno-Yoga tijdens je Zwangerschap

Ontspannen zwanger & bevallen

Ik schrijf me in voor een ProeflesYogaschema

Hypno-Yoga tijdens je Zwangerschap

Ontspannen Zwanger & Bevallen. In een Hypno-yogales combineren we zwangerschapsyoga met zelfhypnose, ademhalingsoefeningen, visualisaties en meditaties. Het doel is om een ontspannen zwangerschap en bevalling mogelijk te maken. Door het regelmatig oefenen van de technieken kunnen we ons lichaam zodanig conditioneren dat we ook onder heftige fysieke en mentale omstandigheden kunnen blijven ontspannen.

Online Inschrijven op je mobiel, tablet of pc

Met ons online inschrijfsysteem kan je je plek reserveren in de les van je keuze. Je betaalt vervolgens via IDEAL, wel zo gemakkelijk!

Waarom Hypno-Yoga?

We leven in een tijd en cultuur waarin vrouwen vaak angst en spanning voelen als zij denken aan de geboorte van hun baby. Veel vrouwen zijn bijvoorbeeld bang om pijn te ervaren tijdens de bevalling. Helaas kunnen de zorgen en spanning rond de bevalling zelfvervullend werken. De ervaring van angst en de aanmaak van adrenaline in het lichaam die hierop volgt, veroorzaken juist spanning en de ervaring van pijn. Maar, hoe meer je tijdens de geboorte kunt ontspannen en loslaten, hoe meer je lichaam meewerkt en endorfines aanmaakt zodat je de hevige fysieke sensaties aankan en kan transformeren in een krachtige ervaring.

Het verloop van je zwangerschap en je bevalling heb je bovendien niet onder controle. Zelfs als alle praktische zaken geregeld zijn, kan alles alsnog anders verlopen dan je van te voren had gedacht of gehoopt en dat is voor ons moderne dames best even slikken. Gelukkig biedt deze onzekerheid ons ook de mogelijkheid om te leren omgaan met onzekerheid, spanning en overgave aan je lichaam. Hoewel je niet kan afdwingen wat er gebeurt in de toekomst, kunnen we ons wel voorbereiden door te oefenen met ontspanning vinden, ongeacht onze gemoedstoestand of de omstandigheden.

Een les Hypno-Yoga geeft je praktische handvatten en oefeningen om ontspanning de boventoon te laten voeren, in welke situatie je je ook bevindt. Met de technieken die je leert in de les, zoals yoga, zelfhypnose, ademhalingsoefeningen, visualisaties en meditaties, wordt het steeds gemakkelijker om ontspanning te vinden, nu je nog zwanger bent maar ook straks tijdens je bevalling.

Wat we doen bij Hypno-Yoga

In de les Hypno-Yoga leer je jezelf steeds dieper te ontspannen. Je leert te vertrouwen in en op je lichaam en het natuurlijke proces dat de geboorte is, te cultiveren. In de les combineren we yogahoudingen en oefeningen uit zwangerschapsyoga met zelfhypnose, ademhalingsoefeningen, visualisaties en meditaties. Door het regelmatig beoefenen hiervan kun je je lichaam zodanig conditioneren dat je ook onder heftige omstandigheden kunt blijven ontspannen. Herhaling is de sleutel om de oefeningen je eigen te kunnen maken en om diep tot het onderbewuste door te kunnen dringen. Door middel van regelmatige oefening vergroot je de kans dat je ook tijdens de geboorte ontspanning kan blijven vinden en vertrouwen kan blijven voelen, hoe de bevalling ook verloopt.

Liever een privéles?

Hypno-Yogacoaching van doula en yogadocente Esther is ideaal als een groep minder bij je past en je liever 1 op 1 begeleiding wenst. De privéles kan je met of zonder je partner volgen. Met partner is het een Hypno-Yoga Partnerles. Hierbij leert ook je (beval) partner de verschillende ontspanningstechnieken voor tijdens de bevalling en leggen we jullie uit hoe hij of zij jou hierin het beste kan ondersteunen. Je kan de les volgen met je partner of degene die jou zal ondersteunen tijdens de bevalling.De dag en tijd van de les is flexibel en kan je met Esther zelf afspreken.

Tarief:

  • Voor jou alleen: €65,00 voor 60 min.
  • Voor jullie samen: €120,00 voor 120 minuten.

Locatie: Bij je thuis of bij Esther in Utrecht-centrum.

Voor het maken van een afspraak met Esther kan je even mailen naar info@studiovandaan.nl