Connected Mama Yoga

Connected Mama Yoga

Weer thuiskomen bij jezelf

Connected Mama Yoga

Weer thuiskomen bij jezelf​. Met connected Mama Yoga werk je in een  fijne en veilige setting aan balans, vitaliteit, verbinding, zelf-compassie en het versterken van je eigen identiteit. De les biedt een veilige plek voor (nieuwe) moeders voor wie de roze wolk soms niet zo roze is. Alles mag er zijn. Een les omvat naast fysieke kundalini yoga en meditatie ook ruime tijd voor elkaar onder het genot van een kopje thee.

Waarom Connected Mama Yoga?

Moederschap kan overweldigend zijn, je onzeker maken en je soms doen afvragen wie je nu ook alweer was vóór de komst van de baby. Je kan jezelf kwijtraken in het moederschap en soms kan dat erg eenzaam voelen als andere moeders volop van het moederschap lijken te genieten en fluitend werk en privé lijken te combineren. Toch ben je niet alleen: Er ligt nog altijd een groot taboe op postnatale somberheid of depressies en dat terwijl ruim 1 op de 8 moeders dit overkomt. Dat zijn 20.000 moeders per jaar. Door schaamte raken jonge moeders soms in een isolement en dat is juist wat we graag willen voorkomen door al vroeg na de geboorte laagdrempelige opties te bieden die ruimte geven aan alle gevoelens die bij het moederschap komen kijken.

In de Connected Mama workshop les werk je aan emotionele balans, vitaliteit, zelf-compassie en het terugvinden en versterken van je eigen identiteit. De zorgvuldig uitgekozen ademhalingsoefeningen, yoga-oefeningen en meditaties geven weer vertrouwen en perspectief. Kundalini yoga brengt je terug bij jezelf en zet je daarmee weer midden in het leven, jóuw leven. Een workshop omvat naast fysieke yoga en meditatie ook ruime tijd voor uitwisseling. De connectie met andere moeders laat je zien dat je niet alleen bent en samen kan je elkaar ondersteunen.

Saskia laat je graag ervaren hoe yoga en meditatie jou weer jou kan laten voelen. Je ontvangt Saskia’s Mama-Meditaties mee naar huis zodat je ook na de lessen thuis met jouw favoriete meditaties of oefeningen aan de slag kan.

Connected Mama Workshop – Aandacht voor Moeders

In deze workshop, speciaal voor (nieuwe) moeders, staat het mentale aspect van het moederschap centraal. Hoe mooi het moederschap ook is, het kan ook overweldigend zijn en je uit balans brengen en onzeker maken.

We gaan aan de slag met yoga-oefeningen, mindfulness en meditaties die gericht zijn op veerkracht, zelfcompassie, energie, perspectief en het versterken van je eigen identiteit. De workshop biedt een veilige setting in verbinding met andere moeders waar alles er mag zijn: niet iedere moeder zit op een roze wolk en hier mag je mama zijn zonder schone schijn.

Je ontvangt na de workshop het boekje ‘de mama-meditaties’ zodat je ook na de workshop thuis met jouw favoriete meditaties of oefeningen aan de slag kunt.

Praktisch:

Tarief: 25,00 voor 2 uur workshop.

Data: nieuwe data volgen zsm!

Locatie: Dobri Yoga Space – Händelstraat 83, Oog in Al, Utrecht

Liever eerder al een les? Je bent ook van harte welkom voor een privéles Connected Mama yoga bij jou of Saskia thuis.  Hieronder lees je er meer over.

If you want to be passionate in life, consider the biggest challenge you faced and help the next person overcome it.

Over Yogadocente Saskia zelf

Mijn grootste uitdaging is ongetwijfeld de moeilijke jaren in het begin van mijn moederschap geweest. Ik heb een prachtige dochter (6) maar ik heb niet altijd van haar kunnen genieten zoals ik had gehoopt. Het krijgen van een kind heeft zo veel meer impact dan alleen de tijd die je anders moet indelen. Ik ben gezegend met een meisje dat al snel doorsliep, het was desondanks een 24-uursbaan die vooral zorgde dat ik geen ontspanning meer vond en in de weer bleef met flesjes, wasjes en ander huishoudelijke afleiding. En op de momenten dát er ruimte was voor ontspanning werd ik onrustig of werd ik me bewust van mijn vermoeidheid en werd ik somber.

Ik was gewend om de afleiding te zoeken in hardlopen, spinning en krachttraining en wat me uiteindelijk kracht heeft gegeven is zachtheid. Ik kreeg plotseling een achillespeesontsteking en was daardoor mijn uitlaatklep kwijt. Ik zocht yoga op als alternatief en kwam bij toeval in een kundalini yogales terecht. Voor mij een levensveranderende ervaring. De oefeningen vragen veel concentratie, doorzettingsvermogen en soms ook de uitdaging de controle los te laten. Kundalini yoga heeft vrijwel direct effect op lichaam en geest en ik voelde na de les de energie in mijn lijf stromen. Ik heb aan den lijve ondervonden wat kundalini yoga kan doen. Mij gaf het weer energie, een gevoel van mezelf zijn en bovenal perspectief. De combinatie van ademhalingsoefeningen, krachtige asana’s, meditatie en diepe ontspanning maken Kundalini yoga voor mij compleet en niet meer weg te denken uit mijn leven.

Ik ben al snel de Kundalini lerarenopleiding gaan doen en naast gangbare Kundalini lessen ‘Connected Mama’ lessen gaan geven. Connected Mama staat voor verbinding: met jezelf, met gelijkgestemden en het universum dat zorgt dat alles weer op zijn pootjes terecht komt. Ik heb ter ondersteuning van de lessen speciale Mama-Meditaties geschreven waarin veerkracht, identiteit, zelfcompassie, energie en perspectief centraal staan. Meer over Saskia.

“Ik laat je graag ervaren hoe yoga en meditatie jou weer jou maakt. Er is niets mooier dan andere moeders laten ervaren wat kundalini yoga kan doen en een fijne setting creëren waarin alles er mag zijn. Mama zijn zonder schone schijn.” – Saskia Schepers, Kundalini Yogadocente

 Behoefte aan extra steun na je bevalling?

We bieden je de beste zorg met “Het Goede Start-Pakket”

Bestaande uit: 1 uur privéles met Saskia bij je thuis + 3 reguliere Postnatale of Mama&Baby yogalessen – samen voor € 110,00.

Liever een privéles?

Yogacoaching Connected Mama

Past een groep minder bij je en heb je liever 1 op 1 begeleiding? Yogadocente Saskia biedt ook Yoga Coaching aan. Dit kan bij jou thuis zodat je geen oppas hoeft te regelen!

Tarief: € 65,00 voor 60 min, € 85,00 voor 90 min. De Kundalini privéles duurt idealiter 90 min zodat er voor de uitleg van de oefeningen voldoende tijd is. De dag en tijd van de les is flexibel en kan je met de docente zelf afspreken.
Locatie: Bij je thuis in Utrecht-stad.

Goede Start Pakket: Bestaande uit 1 privéles bij je thuis van 60 min met Saskia én 3 yoga groepslessen (Mama & Baby yoga of reguliere postnatale yogalessen) voor maar € 110,00. Saskia komt voor de privéles bij je thuis en daarna kan je de reguliere groepslessen op de dag en plek van je keuze volgen na reservering in het systeem.

Voor het maken van een afspraak met Saskia kan je even mailen naar info@studiovandaan.nl