Hormoon/Well-Women Yoga

Hormoon Yoga

Meer in balans in iedere levensfase

Aanmelden

Well-Women/Hormoonyoga

we bieden tijdelijk geen lessen aan

Hormoonyoga (of Well-Women yoga) is gericht op vrouwen van alle leeftijden en in alle levensstadia: voor conceptie, tussen zwangerschappen in, na de bevalling en tijdens alle stadia van de (pre)menopauze. De lessen zijn dus ook geschikt als je een kinderwens hebt of voor als je al wat langer geleden bevallen bent (v/a 6 maanden na de bevalling). Het doel van well-women yoga is om de precaire hormoonbalans te herstellen door het (her)activeren van belangrijke klieren en organen in ons vrouwelijke lichaam – de eierstokken, de bijnieren, de schildklier en de klieren in de hersenen. Deze klieren werken samen om de systemen in ons lichaam zo optimaal mogelijk te laten functioneren en waarborgen onze gezondheid en ons gevoel van well-being.

Wat doen we in de les?

De les bestaat uit klassieke yogahoudingen en vloeiende variaties daarop, diepere strekkingen, ademhalingstechnieken en meditatie. Dat alles om lichaamsbewustzijn te vergroten, bloedcirculatie in het gehele lichaam te verbeteren (en met name in het bekkengebied) en de afvoer van afvalstoffen en toxines via het lymfestelsel te bevorderen. De houdingen maken het lijf weer soepel en open en helpen om obstakels te verwijderen zodat de energie (en je bloed!) weer overal kan stromen. Bovendien dragen de oefeningen die docente Iris je aanreikt bij aan innerlijke rust, en helpen om ook je hoofd koel te houden tijdens onherroepelijke hormonale golven die we soms ervaren.

Wees welkom om de les eens te proberen. Je hebt geen yogaervaring nodig of lenig te kunnen zijn op enige manier, om mee te kunnen doen.

Lesplanning: Woensdagavond 21.00-22.15 uur. Nieuwe lessen worden nog gepland.

Every day is a chance to bloom again, wild and fearless, and brazenly beautiful…

Docente: Iris Verstappen

Iris is yogadocente – Ashtanga, Birthlight Well Women Yoga & Fertility Yoga – maar begon ooit als cultureel antropologe. Tijdens haar onderzoek naar zwangerschapsbeleving in India raakte ze gefascineerd door zwanger zijn, bevallen en alles wat daarbij komt kijken. Ze volgde een doula opleiding en gaandeweg specialiseerde ze zich steeds meer in vrouwengezondheid door kennis te verzamelen van over de hele wereld — met name over hormoonbalans, de menstruatiecyclus & gerelateerde klachten, en veilige, natuurlijke anticonceptie. Haar lessen & consults zijn holistisch, inclusief en authentiek. Bewust bewegen, ademhaling en plezier staan centraal in alles wat ze doet. Meer over Iris. 

Liever een Privéles?

Heb je specifieke vragen over yoga & menstruatie, vruchtbaarheid of de menopauze? We bieden de privéles Well-Women yoga aan in het Nederlands en het Engels. Als je meer hierover wil weten, wees welkom om contact op te neme. De docente kijkt dan samen met jou naar wat jij nodig hebt. In allerlei situaties kan een privéles Hormoonyoga/Well-women yoga prettig zijn; als je een kinderwens hebt, na een miskraam of ten tijde van de (pre)menopauze, of gewoon omdat je toe bent aan persoonlijk advies als vrouw, in welke fase van je leven je je ook bevindt.

Maak een afspraak de docente komt bij je thuis op een moment dat jou uitkomt.

Docentes: In het Nederlands of Engels met Iris – In English with Anita

YogaTarief: € 65,00 voor 1 uur privéles bij je thuis in Utrecht-stad. De dag en tijd van de les is flexibel en kun je met de docente zelf afspreken.

Voor het maken van een afspraak kan je even mailen naar info@studiovandaan.nl