Hormoon/Well-Women Yoga

Hormoon Yoga

Meer in balans in iedere levensfase

Sign up for Yoga

Hormoonyoga

Hormoonyoga (ook Well-Women yoga genoemd) is gericht op vrouwen van alle leeftijden en in alle levensstadia: voor conceptie, tussen zwangerschappen in, na de bevalling en tijdens alle stadia van de (pre)menopauze. De lessen zijn dus ook geschikt als je een kinderwens hebt of voor als je al wat langer geleden bevallen bent (vanaf 5-6 maanden na de bevalling). Het doel van well-women yoga is om de precaire hormoonbalans te herstellen door het (her)activeren van belangrijke klieren en organen in ons vrouwelijke lichaam – de eierstokken, de bijnieren, de schildklier en de klieren in de hersenen. Deze klieren werken samen om de systemen in ons lichaam zo optimaal mogelijk te laten functioneren en waarborgen onze gezondheid en ons gevoel van well-being.

Every day is a chance to bloom again, wild and fearless, and brazenly beautiful…

Wat doen we in de les?

De les bestaat uit klassieke yogahoudingen en vloeiende variaties daarop, diepere strekkingen, ademhalingstechnieken en meditatie. Dat alles om lichaamsbewustzijn te vergroten, bloedcirculatie in het gehele lichaam te verbeteren (en met name in het bekkengebied) en de afvoer van afvalstoffen en toxines via het lymfestelsel te bevorderen. De houdingen maken het lijf weer soepel en open en helpen om obstakels te verwijderen zodat de energie (en je bloed!) weer overal kan stromen. Bovendien dragen de oefeningen die docente Iris je aanreikt bij aan innerlijke rust, en helpen om ook je hoofd koel te houden tijdens onherroepelijke hormonale golven die we soms ervaren.

Wees welkom om de les eens te proberen. Je hebt geen yogaervaring nodig of lenig te kunnen zijn op enige manier, om mee te kunnen doen.

Liever een Privéles?

Iris kijkt samen naar wat jij nodig hebt. In allerlei situaties kan een privéles Hormoonyoga/Well-women yoga prettig zijn; als je een kinderwens hebt, na een miskraam of ten tijde van de (pre)menopauze, of gewoon omdat je toe bent aan persoonlijk advies als vrouw, in welk stadium dan ook. Alles mag.

Tarief: € 55,00 voor 1 uur in onze studio. Dag en tijd zijn flexibel met Iris af te stemmen. Liever bij je thuis? Dat kan! Het tarief is dan € 60,00 voor 60 min.
Locatie: in onze studio in centrum Utrecht, Lange Viestraat 2, de Planeet.

Meer info en boekingen: mail Danielle op info@studiovandaan.nl