Zwangerschapsyoga

 • Studio Vandaan

  Zwangerschapsyoga in Utrecht

  Ik wil een proefles!Yogaschema
 • Komen wanneer jou uitkomt

 • Kleinschalig en Persoonlijk

 • Bewust zwanger zijn

 • Goed voorbereid op de bevalling

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is geschikt voor iedere aanstaande moeder. Onze lessen kun je flexibel volgen op een van onze locaties in Utrecht, zonder een vaste zwangerschapscursus te hoeven doen. Je kunt vanaf 14 weken elk moment instappen en je kan de lessen volgen tot de geboorte; op de locatie, dag en tijd van je keuze. Je hoeft er geen yoga-ervaring voor te hebben of lenig voor te zijn. Je bent welkom voor een proefles voordat je besluit verder te gaan.

“Ik ben super tevreden over de zwangerschapsyogalessen bij studio vandaan en het aanbod naast de lessen (zoals zwangerschapsmassage, postnatale lessen, cursus, etc). Jullie filosofie, de persoonlijke benadering en betrokkenheid, de docenten en hun deskundigheid zijn dingen dat jullie onderscheiden en speciaal maken. Ik kan Studio vandaan iedereen aanraden en weet nu al dat ik weer bij jullie terecht kom bij een volgende zwangerschap.”

Josefinavolgde lessen gedurende de zomer van 2018

Zwanger zijn is een mooi en intens proces waarin veel verandert op lichamelijk, hormonaal, mentaal, en emotioneel gebied. Je maakt op verschillende manieren ruimte voor een kindje. In dit proces is het juist van belang om goed voor jezelf te zorgen. Een goede conditie van zowel lichaam als geest, vormt de beste voorbereiding voor de bevalling en de tijd erna. Met zwangerschapsyoga leer je bewust met alle veranderingen om te gaan, houd je je lichaam sterk en soepel. Daarnaast helpen de specifieke oefeningen voor het bekken bij het voorkomen, dan wel inperken en verhelpen van bekkenklachten.

Zwangerschapsyoga:

 • Bevordert je lichamelijke fitheid, je houding en mobiliteit.
 • Vergroot je lichaamsbewustzijn, en helpt je voelen wat je nu nodig hebt.
 • Vergroot je fysieke en mentale kracht, vertrouwen en intuïtie.
 • Ontspant je lichaam en geest en helpt je ruimte maken voor jezelf en je kindje.
 • Laat je contact maken met je kindje.
 • Leert je houdingen, bewegingen en transities aan die je tijdens de zwangerschap en de bevalling kunt inzetten.
 • Biedt ruimte voor vragen en uitwisseling met andere aanstaande moeders.

Ben je een Ludens-Aspelin Ouder?

Heb je een plaatsingsovereenkomst bij Ludens KDV Aspelin of heb je al een kindje bij dit kinderdagverblijf? Dan ontvang je € 20,00 korting op een 10-rittenkaart Zwangerschapsyoga als je lessen op deze locatie volgt! Is dit het geval? Mail ons dan zodat we je een speciale link kunnen sturen.

PS. Dit geldt alleen voor Ludens ouders met een kindje bij KDV Aspelin!

Wat doen we tijdens de zwangerschapsyogales?

Zwangerschapsyoga bij studio Vandaan volgt de Birthlight methode waarin de ademhaling, veilige transities, een bewuste, aandachtige beleving van de zwangerschap en een goede fysieke en mentale voorbereiding op de bevalling, centraal staan. Birthlight is een gerenommeerde Britse organisatie onder leiding van Francoise Freedman, die trainingen geeft over de hele wereld op het gebied van vrouwenwelzijn, zwangerschap, geboortes en baby’s.

Zwangerschapsyoga helpt je om je lichaamsbewustzijn – het voelen van en luisteren naar je lichaam -te vergroten. Je lichaam verandert in een hoog tempo tijdens de zwangerschap en door de beoefening van yoga leer je je grenzen te bewaken, te vertrouwen op je lichaam, vergroot je je innerlijke kracht en oefen je met overgave aan het zwangerschapsproces.

De yoga-oefeningen zijn gericht op het soepel en sterk houden van je lichaam zodat je mobiel blijft tijdens je zwangerschap en als voorbereiding op de bevalling. We hebben veel aandacht voor het bekken en de bekkenbodemspieren die we leren versterken én ontspannen waardoor er controle en vertrouwen ontstaat voor de geboorte. Daarnaast oefenen we bevalhoudingen en transities die verlichting kunnen brengen tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Naast beweging staan ook ademhalingsoefeningen centraal om je kalmte, ontspanning en innerlijke rust te kunnen bewaren tijdens de zwangerschap, omdat deze ook spanning en zorgelijke gedachten met zich mee kan brengen. Bovendien zijn ademhalingsoefeningen zeer waardevolle technieken voor tijdens je bevalling en hoe eerder je ze onder de knie krijgt, hoe beter je ze straks kan inzetten. Een goede ademhaling helpt je om je te kunnen concentreren en te ontspannen, wat het verloop van de geboorte sterk kan ondersteunen.

De uitgebreide ontspanningsmomenten helpen je om los te laten en vertrouwen te hebben in jezelf en in je lichaam. Ontspanning helpt je bovendien om je intuïtie te volgen en bewuste aandacht te hebben voor je kindje, het zwanger zijn en alles wat er verandert in en om je heen. De wekelijkse yogales vormt voor veel aanstaande moeders een welkom rustpunt in he drukke dagelijkse leven.

Ga je al bijna bevallen?

Goed voorbereid op je bevalling

Bij studio Vandaan bieden we verschillende opties om je extra goed voor te bereiden op de bevalling.

We raden je aan deze opties rond je 35e week in te plannen.

1. Volg, alleen of samen met je partner, de Birth Prep Mini-Cursus van 2 lessen van 2 uur waarin we je uitleg geven over het proces van bevallen en je specifiek voor de bevalling belangrijke ademhalingstechnieken, (beval)houdingen en oefeningen uit de Birthlight zwangerschapsyoga leert, die je kan toepassen in verschillende bevalscenario’s (thuis, geboortehuis, ziekenhuis, keizersnede). Bovendien besteden we uitgebreid aandacht aan de belangrijke rol van de partner tijdens de bevalling.

En/Of:

2. Volg samen met je partner een Partnerles van 2 uur en leer alles over samen bevallen, de rol van je partner tijdens de bevalling en de belangrijkste ademhalingstechnieken, oefeningen en bevalhoudingen uit Birthlight zwangerschapsyoga die je kan toepassen in verschillende bevalscenario’s (thuis, geboortehuis, ziekenhuis, keizersnede). Deze les volg je samen met je (beval)partner of degene die jou gaat ondersteunen tijdens je bevalling.

Deze les kan je ook als privéles van 2 uur volgen als je dat fijner vindt. (Tarief 110,00)

Ontspanning tijdens je zwangerschap

Vind je het zwanger zijn of je bevalling best spannend of ervaar je spanning of stress tijdens je zwangerschap? Voor een ontspannen zwangerschap en bevalling bieden we sinds kort een speciale zwangerschapsyoga & ontspanning aanIn deze les combineren we zwangerschapsyoga met verschillende ademhalingstechnieken en meditaties. Het doel is om een zo ontspannen mogelijke zwangerschap en bevalling mogelijk te maken. Het idee achter de lessen is dat het lichaam leert en haar eigen geheugen heeft. Door het regelmatig oefenen van ademhalingsoefeningen en meditaties kunnen we ons lichaam zodanig conditioneren dat we ook onder heftige omstandigheden kunnen blijven ontspannen. Meer info. 

Liever een privéles?

Heb je (bekken(bodem))klachten of valt je zwangerschap je mentaal of fysiek zwaarder dan gedacht? Je bent niet de enige! In deze situaties kan een privéles zwangerschapsyoga erg prettig zijn, zodat we al onze aandacht kunnen richten op dat wat je nodig hebt. Maak een afspraak met je favoriete docente en ze komt of voor een privéles bij je thuis, of je kan afspreken in de studio in Utrecht op een moment dat jou uitkomt.

Docentes: In het Nederlands en Engels met Danielle, Ina, Esther, Eveline of Robin. In English with Anita

Tarief: 50,00 voor 1 uur. De dag en tijd van de les is flexibel en kan je met de docente zelf afspreken.
Locatie: bij je thuis of in de studio in Utrecht

Voor het maken van een afspraak kan je bellen op 06-41368389 of mailen naar info@studiovandaan.nl