Partnerles Zwangerschapsyoga

Partnerles Zwangerschapsyoga

Samen goed voorbereid op de bevalling

Tijdens de partnerles zwangerschapsyoga (eenmalig, 2 uur) bereid je je samen voor op de bevalling. We bespreken in de les hoe je kunt omgaan met verschillende soorten weeën, we oefenen bewegingen, ademhalingstechnieken en bevallingshoudingen en zien we hoe je partner je hierin het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling.

Je kan deelnemen met je partner, maar ook met een familielid, vriend(in) of iemand anders die jou tijdens de bevalling zal ondersteunen. We raden aan om de partnerles als aanvulling op de reguliere zwangerschapsyogalessen te volgen en rond je 35e week in te plannen. Zo ben je niet te vroeg, en is de kans heel klein dat de kleine zich al aandient.

Heb je geen zwangerschapsyogalessen bij ons gevolgd? Dan raden we je aan om onze Birth Prep Bevalcursus ( 2 x 2 uur) te volgen. Hierin gaan we uitgebreid in op hoe zwangerschapsyoga ondersteunend kan zijn voor de bevalling. Deze groepslessen vinden plaats op vrijdagavonden bij de Ruimte voor Aandacht in Utrecht.

In de les bespreken we:

 • De ROL VAN DE PARTNER: in deze les krijgt je partner praktische en toepasbare informatie over hoe hij/zij jou op een fijne manier kan ondersteunen tijdens de bevalling. Partners kunnen meer betekenen dan ze wellicht van te voren denken. De informatie richt zich met name op de volgende onderwerpen:
  • Verscheidene technieken om ONTSPANNING te bevorderen tijdens je bevalling.
  • ADEMHALINGSTECHNIEKEN om je weeën op te vangen, te ontspannen tussen de weeën door en technieken om op je ademhaling mee te persen met de persweeën.
  • BEWEGINGEN om de ontsluitingsfase te versoepelen en bespoedigen. Afhankelijk van het soort ontsluitingsweeën dat je ervaart, (buik, rug- of beenweeën) kan je de weeën lopend, staand, zittend, liggend of leunend ergens overheen, opvangen.
  • BEVALHOUDINGEN: voor tijdens de uitdrijvingsfase. Er zijn verschillende houdingen mogelijk en in de cursus zie je niet alleen wat er allemaal mogelijk is, maar probeer je ook uit wat het beste bij jullie past.
  • MASSAGETECHNIEKEN die verlichting kunnen brengen tijdens de bevalling bij rugweeën.
  • Je krijgt een hand-out naderhand toegestuurd met de oefeningen en extra informatie.

NB. Je kan de partnerles ook bij ons volgen als je geen zwangerschapsyoga-lessen hebt gevolgd, of als je de lessen elders hebt gevolgd.

Wat vonden zij?

Erg goede cursus! De les voldeed geheel aan mijn verwachting, de ademhaling, houdingen en massages zijn behandeld en overal is ook nog achterliggende informatie bij gegeven. Verder was er ook tijd voor ontspanningsoefeningen. Het oefenen van de verschillende technieken en ook de uitleg erbij, was het meest waardevol, zodat je het en beter kunt onthouden en je weet waarom iets handig of fijn is. Ik zou het zeker aanradenl ik heb nog geen bevalling gehad, maar het lijkt mij een fijne voorbereiding op de bevalling. Ik heb er meer vertrouwen in.

José

“We hebben het gevoel nu beter voorbereid te zijn op de bevalling. Vooral omdat we nu nog beter weten dat we het zoveel mogelijk samen kunnen doen. Ik heb veel gehad aan de info over hoe je lijf werkt en hoe je daarop kunt vertrouwen, mijn partner heeft veel gehad aan de focus op de rol van de partner en hoe zij het voor mij en voor zichzelf zo fijn mogelijk kan maken. We hebben gekozen om thuis te bevallen en door deze cursus hebben we een beter beeld hoe dat in ons huis zou kunnen. Het meeste hebben we gehad aan de bevalhoudingen, ballonblaasademhaling en hoe dat in je lijf voelt, uitleg over hoe de spieren van de baarmoeder werken, en het bespreken van alle fases van de bevalling.”

Tessa

“De workshop heeft onze verwachtingen overtroffen: het was een goede mix tussen de nodige informatie, praktische tips en vertrouwen krijgen in onszelf en samen stil te staan bij het bijzondere moment dat ons straks te wachten staat. Vooral het laatste was voor ons heel waardevol. Met een tweeling op komst zal onze bevalling in het ziekenhuis plaatsvinden, maar ideaal gezien hadden hadden wij een thuisbevalling gehad. Met alle tips en de informatie die we tijdens de workshop hebben gekregen, zijn we ervan overtuigd dat we ook in het ziekenhuis een mooie bijzondere ervaring tegemoet gaan, waar we zelf in de regie kunnen zijn en veel aan elkaars steun zullen hebben. 

Ik denk dat iedereen hier bij gebaat zou zijn. En het is juist zo leuk en waardevol om dit samen met je partner te doen en stil te staan bij het bijzondere moment dat je straks samen gaat beleven. Heel mooi!”

Kyriël & Gijs

“Het was heel fijn om onder begeleiding nog eens de bevalling door te spreken. De tips mbt houding geven me rust en ook de uitleg over een aantal aspecten van de bevalling vonden we erg prettig. We zijn zeker beter voorbereid op de bevalling nu. De praktische tips maar ook wat meer ‘technische’ informatie over het proces maken dat ik nog meer vertrouwen heb in wat komen gaat. We zouden het zeker aanraden aan andere stellen; het was op een gegeven moment net alsof Eveline bij ons een de keukentafel zat.” 

Gerdien

Praktische Info

 • Partnerlessen in het Nederlands of Engels afhankelijk van deelnemers.
  • Vr 3 Feb – 19.30-21.30 uur met Andrea
  • Vr 3 Mrt – 19.30 – 21.30 uur met Esther N
  • Vr 21 Apr – 19.30 – 21.30 uur met Andrea
  • Vr 26 Mei – 19.30 – 21.30 uur met Eveline
 • Locatie (tenzij anders aangegeven): Yoga Moves, locatie “HOT”, Jan van Scorelstraat 41, Utrecht. – Kaart
 • Tarief is € 75,00 per stel (met maximaal 5 stellen). Je koopt de lescredit (is voor 2p) en vervolgens kan je via ons lesrooster een plekje in de les van je keuze reserveren.
 • Aanmelden? Ik wil me inschrijven

Locatie: Yoga Moves, location HOT, Jan van Scorelstraat 41, Utrecht.

Ontzettend nuttig en leerzaam. Ik weet nu welke houdingen ik samen met mijn partner kan aannemen. Welke ademhalingstechnieken geschikt zijn per bevallingsfase en hoe je ze toepast. Mijn vriend en ik voelen ons nu samen veel meer voorbereid op de bevalling!

Suzan

Fijn om samen dezelfde technieken onder de knie te hebben en elkaar zo te kunnen helpen. Les was praktisch ingestoken, en met minimale investering in tijd toch erg veel geleerd. Meer vertrouwen in de bevalling nu, en het gevoel dat we het samen kunnen gaan doen. 

Florien

We vonden de partnerles heel erg leuk en nuttig! Sowieso de afgelopen paar maanden veel plezier gehad in de lessen van Maaike en Danielle, kijk er met een heel fijn gevoel op terug. 

Saskia

Uitgebreide Bevalvoorbereiding

Volg je zelf of samen liever een uitgebreidere cursus voor Bevalvoorbereiding?

Dan is een Birth Prep BevalCursus van 2 x 2 uur misschien iets voor jou of jullie!

Liever een privé partnerles zwangerschapsyoga?

Maak een afspraak met je favoriete docente en ze komt of voor een privéles bij jou/jullie of bij de docente thuis, in Utrecht-stad, in Utrecht e.o. of de les kan via Zoom plaatsvinden als live contact niet gewenst/mogelijk is.

Docentes: in het Nederlands of Engels met Eveline, Andrea, Anouk, Esther of Robin.

Tarief: € 125,00 voor 2 uur. De dag en tijd van de les is flexibel en kun je met de docente zelf afspreken. Voor locaties buiten Utrecht-stad rekenen we een reis & tijdvergoeding.

Locatie: Bij je thuis of bij de docente thuis in Utrecht-stad.

Boekingen: Voor het maken van een afspraak kan je mailen naar info@studiovandaan.nl

Bedankt voor het prettige, rustige, ontspannen en persoonlijk contact. Het heeft echt een positieve bijdrage geleverd aan de voorbereiding en beeldvorming tav de geboorte! 🙂

Met veel plezier kijken wij terug op onze privé partnerles met Eveline. De les voldeed zeker aan de verwachtingen, met name de persoonlijke benadering en praktische tips. Het meest waardevolle onderdeel van de les was het samen oefenen met ademhalings-/bewegingsoefeningen en massagetechnieken, uitleg waarom bepaalde dingen wel en niet werken en de 1-op-1 begeleiding. Ik zou de partnerles zeker aanraden aan andere zwangeren vanwege de prettige gezamenlijke voorbereiding op de bevalling.

Hanneke