Partnerles Zwangerschapsyoga

Partnerles Zwangerschapsyoga

Samen goed voorbereid op de bevalling

Tijdens de partnerles zwangerschapsyoga bereid je je samen voor op de bevalling. We bespreken in de les hoe je kunt omgaan met verschillende soorten weeën, we oefenen bewegingen, ademhalingstechnieken en bevallingshoudingen en zien we hoe je partner je hierin het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling. Je kan deelnemen met je partner, een familielid, vriend(in) of iemand anders die jou tijdens de bevalling zal ondersteunen. Voor de dames die regelmatig onze zwangerschapsyogalessen volgen, raden we aan om als aanvulling op de reguliere lessen rond je 35e week deze partnerles te volgen. Heb je de reguliere lessen niet gevolgd? Dan raden we onze Birth Prep spoedcursus of Birth Prep mini-bevalcursus aan, waarin we uitgebreid ingaan op hoe zwangerschapsyoga ondersteunend kan zijn voor de bevalling. De lessen vinden plaats in Utrecht.

In de les bespreken we:

 • De ROL VAN DE PARTNER: in deze les krijgt je partner praktische en toepasbare informatie over hoe hij/zij jou op een fijne manier kan ondersteunen tijdens de bevalling. Partners kunnen meer betekenen dan ze wellicht van te voren denken. De informatie richt zich met name op de volgende onderwerpen:
  • Verscheidene technieken om ONTSPANNING te bevorderen tijdens je bevalling.
  • ADEMHALINGSTECHNIEKEN om je weeën op te vangen, te ontspannen tussen de weeën door en technieken om op je ademhaling mee te persen met de persweeën.
  • BEWEGINGEN om de ontsluitingsfase te versoepelen en bespoedigen. Afhankelijk van het soort ontsluitingsweeën dat je ervaart, (buik, rug- of beenweeën) kan je de weeën lopend, staand, zittend, liggend of leunend ergens overheen, opvangen.
  • BEVALHOUDINGEN: voor tijdens de uitdrijvingsfase. Er zijn verschillende houdingen mogelijk en in de cursus zie je niet alleen wat er allemaal mogelijk is, maar probeer je ook uit wat het beste bij jullie past.
  • MASSAGETECHNIEKEN die verlichting kunnen brengen tijdens de bevalling bij rugweeën.
  • Je krijgt een hand-out naderhand toegestuurd met de oefeningen en extra informatie.

Praktische Info

 • Partnerles Planning 2019
  • Vr 29 nov met Eveline 19.30-21.30 uur
  • Vr 27 dec met José 19.30-21.30 uur
  • Vr 24 jan 2020 met José 19.30-21.30 uur
  • Vr 21 feb 2020 met Robin  19.30-21.30 uur
  • Vr 20 mrt met Eveline 19.30-21.30 uur
  • Vr 24 apr met Robin 19.30-21.30 uur
 • Duur: De partnerles duurt 2 uur.
 • Tarief is € 60,00 per stel (max 6 stellen)
 • Aanmelden voor de partnerles:
  Het plekje in de partnerles van je keuze kan je boeken via ons yogaschema. Zoek de datum op van je keuze en klik op ‘Reserveren’.
 • Locatie: De groepspartnerlessen vinden plaats in de Ruimte voor Aandacht, Singelsteeg 2, Utrecht centrum.
 • Liever privéles? Je kunt ook een privé-partnerles zwangerschapsyoga boeken bij jullie thuis in Utrecht-stad. Zo kunnen we de les speciaal aan jullie wensen of situatie aanpassen. Boeken kan hier.
 • PS. Je kan de partnerles ook bij ons volgen als je geen zwangerschapsyoga-lessen hebt gevolgd, of als je deze elders hebt gevolgd.

Ontzettend nuttig en leerzaam. Ik weet nu welke houdingen ik samen met mijn partner kan aannemen. Welke ademhalingstechnieken geschikt zijn per bevallingsfase en hoe je ze toepast. Mijn vriend en ik voelen ons nu samen veel meer voorbereid op de bevalling!

Suzan

Fijn om samen dezelfde technieken onder de knie te hebben en elkaar zo te kunnen helpen. Les was praktisch ingestoken, en met minimale investering in tijd toch erg veel geleerd. Meer vertrouwen in de bevalling nu, en het gevoel dat we het samen kunnen gaan doen. 

Florien

We hebben het gevoel nu beter voorbereid te zijn op de bevalling. Vooral omdat we nu nog beter weten dat we het zoveel mogelijk samen kunnen doen. Ik heb veel gehad aan de info over hoe je lijf werkt en hoe je daarop kunt vertrouwen, mijn partner heeft veel gehad aan de focus op de rol van de partner en hoe zij het voor mij en voor zichzelf zo fijn mogelijk kan maken. We hebben gekozen om thuis te bevallen en door deze cursus hebben we een beter beeld hoe dat in ons huis zou kunnen. Het meeste hebben we gehad aan de bevalhoudingen, ballonblaasademhaling en hoe dat in je lijf voelt, uitleg over hoe de spieren van de baarmoeder werken, en het bespreken van alle fases van de bevalling.

Tessa

We vonden de partnerles heel erg leuk en nuttig! Sowieso de afgelopen paar maanden veel plezier gehad in de lessen van Maaike en Danielle, kijk er met een heel fijn gevoel op terug. 

Saskia

Uitgebreide Bevalvoorbereiding

Heb je geen tijd gehad om (veel) zwangerschapsyogalessen te volgen, of ben je al eens bevallen?

Dan is een Birth Prep Minicursus Zwangerschapsyoga misschien iets voor jou of jullie!

Liever een privé-partnerles zwangerschapsyoga?

Maak een afspraak met je favoriete docente en ze komt of voor een privéles bij jou/jullie of bij de docente thuis, in Utrecht-stad.

Docentes: in het Nederlands en Engels met Ina, Eveline, Esther, José of Robin. In English with Anita.

Tarief: € 120,00 voor 2 uur. De dag en tijd van de les is flexibel en kun je met de docente zelf afspreken.

Locatie: Bij je thuis of bij de docente thuis in Utrecht-stad.

Boekingen: Voor het maken van een afspraak kan je bellen op 06-41368389 of mailen naar info@studiovandaan.nl