Yoni Steam

  • Vaginaal Stomen

    Welverdiende zorg voor jou na de geboorte

Yoni Steam

Bij studio Vandaan ondersteunen we je graag ook nadat je bevallen bent. Om je herstel te ondersteunen bieden we zowel los te boeken massages en post partum behandelingen aan, als ook pakketten. Hiervan kan de Yoni Steam, oftewel het vaginaal stomen, een onderdeel vormen.

Voordelen van Vaginaal Stomen

  • Ondersteunt de heling van baarmoeder en perineum d.m.v. de stoom en de verzachtende en helende kruiden van het stoombad.
  • Ondersteunt zowel je lichamelijke als emotionele herstel na de bevalling.
  • Ontspant je lichaam en geest en helpt je ruimte maken voor jezelf in de drukte van al het zorgen.
  • Helpt je te voelen wat je op dit moment zelf nodig hebt als moeder.
  • Verzacht de transitie naar het moederschap omdat het ruimte biedt om dit proces bewust mee te maken.
  • Helpt je los te laten wat losgelaten mag worden.
  • Biedt ruimte voor al je vragen over je herstel. Onze behandelaars zijn opgeleid om je professionele postpartum zorg te kunnen bieden.

Vaginaal Stomen

Vaginaal Stoombad

Een vaginaal stoombad is het echt een moment helemaal voor jou. Terwijl je baarmoeder en perineum geheeld worden met de stoom van krachtige kruiden, mag jij helemaal ontspannen en je laten verzorgen. We begeleiden je gedurende de tijd van de stoomsessie en zijn aanwezig voor jou.

We nodigen je uit contact te maken met je baarmoeder en los te laten wat losgelaten mag worden. We maken hierbij gebruik van een mix van kruiden die allen hun eigen functie hebben bij het helen van de baarmoeder. Voor de behandeling nemen we een speciale stoomkruk mee!

Vaginaal stomen kan vanaf ongeveer een week na de bevalling, wanneer eventuele hechtingen zijn opgelost. Het is erg prettig en aan te raden om ervoor te zorgen dat er tijdens de behandeling iemand aanwezig is om er voor je baby te zijn, zodat jij echt even kan ontspannen.

Hoe te boeken?

De Yoni Steam vormt een onderdeel van het Mama Care of Mama Restore pakket, maar kan ook als extra Add-On geboekt worden in combinatie met een Kraammassage of één van de andere Mama Pakketten. Het vaginaal stomen vindt plaats bij je thuis nadat je een heerlijke Kraammassage hebt ontvangen.

Tarief: €50,00 als optionele Add-On bij Kraammassage of één van de Mama Pakketten.

Onze Postpartum Mama Pakketten

Mama Verwen Pakket (2,5u)

Ontvang een uitgebreide Kraammassage (90 min), een verwarmende Moxa behandeling, een diastase check en persoonlijk advies voor je fysieke herstel (samen 30 min). De behandeling vindt plaats bij je thuis. We zijn ca. 2,5 uur aanwezig incl. voor- en nagesprek. Plan de afspraak idealiter in de eerste 6-8 weken na de geboorte van je kleintje.

Mama Care Pakket (3u+)

Ontvang tijdens je zwangerschap een heerlijk ontspannen  Zwangerschapsmassage (75 min) naar keuze op één van onze locaties. Laat jezelf van top tot teen verwennen na de geboorte wanneer we bij je thuis komen voor een uitgebreide Kraammassage (90 min) en een een Belly Bind OF Yoni Steam naar keuze. In totaal zijn we 2,5 uur bij je aanwezig, incl. voor- en nagesprek, opbouwen en opruimen.

Mama Relax Pakket (4u+)

Ontvang tijdens je zwangerschap een heerlijk ontspannende Zwangerschapsmassage (75 min) naar keuze op één van onze locaties. Na de geboorte komen we bij je thuis voor een uitgebreide Kraammassage (90 min) waarvoor we 2 uur bij je aanwezig zijn, incl. voor- en nagesprek, opbouwen en opruimen. Als afsluiter komen we enkele weken later voor een privé Postnatale Yogales (60 min) aan huis om je fysieke herstel op een veilige manier te ondersteunen.

Mama Rebalance Pakket (3,5u)

Bestaande uit een Kraammassage (90 min) bij je thuis in de eerste weken na de geboorte, waarvoor we 2u uur bij je aanwezig zijn, incl. voor- en nagesprek, opbouwen en opruimen. In de daaropvolgende weken volg je een privé Postnatale Yogales aan huis (60 min), en, wanneer je er aan toe bent, ben je welkom voor een Mama Massage op één van onze locaties (75 min). Ideaal voor die nieuwe moeders die bekkenklachten ervaren of graag op een veilige manier aan de slag gaan met het herstel van het bekken en buikgebied.

Mama Restore Pakket (3 x 2,5u)

We komen maar liefst 3 keer met liefde naar je thuis om je een uitgebreide Kraammassage (90 min) te geven, gevolgd door respectievelijk één van de volgende behandelingen: De Belly BindYoni Steam en een Moxa behandeling en Diastase Check. Zo maak je al het heerlijks mee in de eerste weken na de geboorte van je kleintje. Alles wordt aan huis gegeven en zijn steeds ca. 2,5 bij je aanwezig. Er is bovendien ruimte voor een voor-en nagesprek en jouw wensen t.a.v. de behandelingen.

Sephora Verhoek

Postpartum doula en behandelaar

Samen met mijn partner en dochter woon ik in het bosrijke Doorn. Het mogen dragen van nieuw leven, heeft mij altijd al gefascineerd. De baarmoeder mogen zien als een plek van creatie en leven en het moederschap eren, dat was waar ik de afgelopen jaren mij in verdiepte.

In 2019 overleed mijn eigen moeder heel plotseling. De wens om zelf een kindje te mogen ontvangen groeide hierdoor des te meer. En niet lang daarna was ik in blijde verwachting! Het voelde helemaal kloppend dat vlak na haar overlijden, er nieuw leven geboren zou worden. Ik verdiepte me in kruiden die ondersteunend kunnen zijn tijdens de zwangerschap en bevalling, verslond boeken over natuurlijk bevallen en startte een opleiding voor zwangerschapsyoga. Hoe meer ik las en ervoer, hoe meer ik ervan overtuigd raakte dat de kraamtijd een bijzondere, magische periode is. Waar vaak nog weinig aandacht naar uitgaat. Het zaadje om mijzelf te ontwikkelen tot postpartum doula- en behandelaar, waren gezaaid.

Richting de bevalling toe, was het gemis van mijn moeder enorm. Dit versterkte het gevoel dat ik iets wilde doen voor vrouwen die net moeder zijn geworden. Het is mijn wens om warme, koesterende zorg te geven die iedere moeder verdient. Om vrouwen te mogen begeleiden in hun transformatie van vrouw naar moeder. Om gezinnen te ondersteunen in de kwetsbare, magische postpartum periode. Hiermee hoop ik bij te dragen aan een zachte landing van het gezin.